Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 02, 2017 4:19 pm

Ma kako nece goriti uzeli Zelju u usta i ne vade. Pickaa vam materna zaradite pare posteno manite se mog Zelje. Dobije nas prvak drzave svaki portal pun tekstova Ko je kriv, gdje ide Zeljina lokomotiva i slicno. Kone izgube od mjesne zajednice i odjednom se mjesna zajednica predstavlja ko Atletiko Madrid i eto tolko su dobri da su uspjeli od "raspalog" Zelje 4 primiti. U celiku 10001 problem, u radniku isto, u vitezu sudija sudi bez ociju, al jok glavni problem je poraz Zelje od sampiona i to vise nesretno nego zasluzeno.
Pa dabogda izginuli, eto.

kremenko

pon okt 02, 2017 4:22 pm

Dlake na guzici su mi se najezile kako Kajkut igra ovih par utakmica.
Velike su sanse da postane najbolji strijelac kluba u istoriji,ako odigra za nas 850 utakmica :oops:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

ChWilla
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:23 pm

inteleginciju...

mislim jedno može biti greška u kucanju, ali dvoje...?
gradi željo boli te *****

Budi Željo
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:23 pm

Minjore je napisao/la:
pon okt 02, 2017 4:19 pm
Ma kako nece goriti uzeli Zelju u usta i ne vade. Pickaa vam materna zaradite pare posteno manite se mog Zelje. Dobije nas prvak drzave svaki portal pun tekstova Ko je kriv, gdje ide Zeljina lokomotiva i slicno. Kone izgube od mjesne zajednice i odjednom se mjesna zajednica predstavlja ko Atletiko Madrid i eto tolko su dobri da su uspjeli od "raspalog" Zelje 4 primiti. U celiku 10001 problem, u radniku isto, u vitezu sudija sudi bez ociju, al jok glavni problem je poraz Zelje od sampiona i to vise nesretno nego zasluzeno.
Pa dabogda izginuli, eto.
Od a do ž, a vidim pojedini naši "navijači" najavljuju odmor od Želje, aahahhah znači plač, joj ko sve ima pravo da priča o Grande Željezničaru. Samo ja sam već počeo pljujem novinare ove gdje stignem i kad stignem javno i u lice pa nek se pitaju zasto i zbog čega.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:29 pm

Kako mi zamorno ovo vise sve postaje.

Mi ne znamo gdje idemo ni sta radimo i to je cinjenica, a oni mogu pisat sta hoce i pisat ce zauvijek. I sta cemo sad?
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

neroazzuro
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:34 pm

Proš'o bedak zbog poraza... Al ko će sad čekat dvije hefte, bem ti reprezentativnu pauzu!
Uzimamo titulu. I zrinjski se provlači već nekoliko utakmica.

Minjore
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:34 pm

Amidza je napisao/la:
pon okt 02, 2017 4:29 pm
Kako mi zamorno ovo vise sve postaje.

Mi ne znamo gdje idemo ni sta radimo i to je cinjenica, a oni mogu pisat sta hoce i pisat ce zauvijek. I sta cemo sad?
Ako nemamo sta pametno reci i napisati necemo ko ti gluposti pisati.

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:39 pm

Amidza je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:39 pm
@Leon, Teteac, ostali

Ja u titulu vjerujem dok postoje teoretske sanse za nju, ali vjeruju ljudi i u Gospu u Medjugorju. Zrinjskim ce past forma, kad-tad i ocekujem da zaredaju kikseva na proljece. LZP je posebno nepredvidljiva, ali Zrinjski i kad ima krizu ne svira se ofsajd, izmisli penal pa se vrate s gostovanja s 1 umjesto 0 bodova i slicno. Pogura ih se lagano, pa lakse i prebrode krize. Sad su nakucali finu razliku, najbolje i najkonstantnije igraju.

Nista od toga ne bi bilo pretjerano vazno da ja kod nas vidim neki sistem, igru, tendenciju da se stvari krecu na bolje, ali to bas i ne vidim. Na momente odlicni, na momente katastrofalni. Previse osciliramo, a to sampion ne moze sebi priustiti. I mislim da nam glavni razlog za to nije oskudan igracki kadar, nego opste rasulo, preuzimanje nepripremljene i potrosene ekipe 5 do 12 itd. Opet si u situaciji da se tackas sa njima na proljece, poslije cuvenih zimskih priprema i prelaznog roka.

Da se samo najavilo prije sezone: "stadion i omladinci, trofej zaboravite" sve bi lakse bilo, atmosfera bi bila bolja i svi mi zajedno puno rastereceniji. Ovako ce nakon svakog poraza frustracije izbijat na povrsinu. Opravdano, moram dodati. Generalno boljka ove uprave je sto se libe preuzeti odgovornost i s mudima izaci u javnost sa takvim stvarima.
Ja da ne vjerujem ne bi navijao za Zelju. Ali realan treba biti, jer ovakva situacija kakva je sad mi nemamo sanse. Moze li se sta promjeniti, do zime tesko, a i tad instant uspjeh i pojacanja nisu ono sto nam je u proslosti donosilo nesto dobro.
Treba sad pocet raditi, pa za godinu ubirat plodove kad nova liga pocne.

Amidza
Kontakt:

Sto je glupost Minjore? Hajka traje li traje i mi to svi znamo. Jedino rezultatima i igrom ces im zacepit usta. Nemamo ni jedno ni drugo, vec duze vrijeme. Kako i zasto? Jel zbog ss.ba i slicnih? Nije. Model izanalizirao sve do besvijesti. Znamo ko su i sta su i zasto to rade. Polupismeni ljudi neke satro kolumne sastavljaju, podforum sa cca 100 posjeta dnevno i 5 nickova koji se rotiraju treba da vam zivce vadi i rusi najveci klub u drzavi star haman 100 godina? Ne dozvoljavajte da vas to dotice. Imamo mi puno vecih problema.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:41 pm

avlami97 je napisao/la:
pon okt 02, 2017 3:41 pm
K'o mnogi znalci sa forumA i portalA i ja ću se pridružiti.

Vojo je ubleha, polovnjak, djuturum, nikakav igrač. Da je valj'o otis'o bi u neku jaču ligu (k'o Krstanovic u HNL).

Valja l' 'vako?

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Ne valja, ti si branio Kajkuta, Stojanovica... Ostani dosljedan, nema veze sto grijesis i sto su oni klocevi.

Vojo je "pozeljnije" pojacanje od Roka i sigurno bolji od Kajkuta. Ali daleko od tog da je ovo ono sto treba dovoditi i ono sto nam treba biti filozofija.

Ali evo obojici teren pa nek pokazu kolko znaju.

avlami97
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:44 pm

Nisam se odmarao od Želje ni kada smo bili drugoligasi. Zašto bih se odmarao sada kada su pokrenuti najveci infrastrukturni projekti Kluba u njegovoj, skoro stogodisnjoj istoriji i pri tome smo bodovno na diobi drgog mjesta. Ima, nazovi navijaca i na baterije. Ko se odmara i odrice Zelje zbog rezultata je obična karna i nije niti ce ikada biti navijač moga Želje.

I da gubis 10:0 pjesma bi se s juga čula. Mi te volimo, mi te volimo...

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:46 pm

Jah, umori se od Zelje pa se vrati daljinskom, listicu, Sport Klubu i Premiershipu. Pravi navijaci, nema sta. Ti su mi najbolji. :r

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:48 pm

Leon_Professional je napisao/la:

Ja da ne vjerujem ne bi navijao za Zelju. Ali realan treba biti, jer ovakva situacija kakva je sad mi nemamo sanse. Moze li se sta promjeniti, do zime tesko, a i tad instant uspjeh i pojacanja nisu ono sto nam je u proslosti donosilo nesto dobro.
Naravno da treba, isto kao sto je trebalo poceti prosle, a i o tome se tada desetine postova napisale. Bojim se da se isto ne bude pisalo iduce godine u ovo doba. Sta nam govori da ce biti drugacije, realno eto?

Minjore
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:51 pm

@Ujak
Prave laznu sliku o nama. Glupi Bosnjo kad procita nesto on to sebi utuvi u glavu i bez obzira sto nije bio na nekoj utakmici i nije je ni pogledao, on ce pricati da to ne lici ni na sta. Ispadosmo losiji od Viteza. Generalno, daju losu sliku o bh fudbalu i ne nalaze pravo rijesenje ovog stanja u nasem fudbalu.
Kaze, Zrinjski sa pola snage. Pa yebo vam pas mater. Nek sjasu malo sa mog Kluba.
Kaze navikli na titule. Na kakve bolan ne bio titule ? To moze reci ko prati Zelju 7 8 godina. Mi jesmo najtrofejniji Klub u drzavi , ali nije to neka vezana imperija 10 godina zaredom, vec ciklicno. Previse raja zivi u imaginarnom zivotu.

gavran
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:52 pm

Budi Željo je napisao/la:
pon okt 02, 2017 3:23 pm
Samo djela na ternu ce reci kakvi su igraci ova dvojica.
Krizman i Markovic
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:53 pm

Amidza je napisao/la:

Naravno da treba, isto kao sto je trebalo poceti prosle, a i o tome se tada desetine postova napisale. Bojim se da se isto ne bude pisalo iduce godine u ovo doba. Sta nam govori da ce biti drugacije, realno eto?
Pa bas zato i govorim "realno" ce ttesko biti, ali ja se nadam kao sto cu se nadat i kad budu minimalne matematicke sanse.

A sta nam govori, pa iskreno nista. Vidjet cemo na pauzi. Eto nek i Adzem ima prelazni, a nek i ima pripreme, A vidjet cemo hoce li se kakvi potezi povlaciti.
Sad s ovog stanovista, sve isto kao i zadnje 3 godine.

Okolele
Kontakt:

pon okt 02, 2017 4:56 pm

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 5:04 pm

Minjore je napisao/la:
pon okt 02, 2017 4:51 pm
@Ujak
Prave laznu sliku o nama. Glupi Bosnjo kad procita nesto on to sebi utuvi u glavu i bez obzira sto nije bio na nekoj utakmici i nije je ni pogledao, on ce pricati da to ne lici ni na sta. Ispadosmo losiji od Viteza. Generalno, daju losu sliku o bh fudbalu i ne nalaze pravo rijesenje ovog stanja u nasem fudbalu.
Kaze, Zrinjski sa pola snage. Pa yebo vam pas mater. Nek sjasu malo sa mog Kluba.
Kaze navikli na titule. Na kakve bolan ne bio titule ? To moze reci ko prati Zelju 7 8 godina. Mi jesmo najtrofejniji Klub u drzavi , ali nije to neka vezana imperija 10 godina zaredom, vec ciklicno. Previse raja zivi u imaginarnom zivotu.
To im je modus operandi i mi to znamo. Zeljo nikad gori i liga nikad gora i slabija, satro. Naravno, daleko od istine. Ne tako davno je bod u gostima za 90% ekipa bio misaona imenicama, a igralo se bukvalno na livadama i ligom su harale ekipe sa 100k KM iz opstinskog budzeta, sudije klale koga su stigle, u Europi nas karali sve s 5 razlike. A pricamo o narodu koji ide kod Torabija da mu vodu blagoslovi, znaci nije da je ovdje ikad bilo neke pameti. Nece je ni bit. Svi zajedno doprinose tome da ogade bh fudbal i sve ovdasnje klubove ljudima. I gle cuda, to uvijek koincidira sa losim igrama podstanara u vlasnistvu kosookog Mongola. Kad su oni karina, nek su i svi ostali, jel tako? Pa nije, jbg.

Podmetace ti noge uvijek i svugdje. Nalozice se na tebe svako selo protiv kojeg igras. To su dokazi da si najveci klub u drzavi. Na to se moramo navici i moramo se nauciti nositi s tim bremenom. Ako hoces posteno da se nosis onda moras da odskaces od ostalih za barem 20%, jer ce se stimat, pravit hajke i pokusavat da se klub destabilizuje na sve nacine. To su djecije bolesti i marginalne stvari. Zato je bitnije fokusirati se na sebe i unaprijediti ovo gdje mi stekamo, a stekamo da valja u puno stvari. Sto da se pravimo slijepi? Znaci nek je to prioritet. Davat prostora nekim neostvarenim ljudima je nepotrebno. Prioritet ti je OP, koji je svi znamo daleko od onoga sto bi trebao da bude, infrastruktura, pa transfer politika, SD itd.

Shvatam ja tebe i meni je milion puta izvadio zivac neki papak sa nekom satro kolumnom, ali su davno provaljeni svi takvi.

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 5:06 pm

pon okt 02, 2017 4:53 pm
Amidza je napisao/la:

Pa bas zato i govorim "realno" ce ttesko biti, ali ja se nadam kao sto cu se nadat i kad budu minimalne matematicke sanse.

A sta nam govori, pa iskreno nista. Vidjet cemo na pauzi. Eto nek i Adzem ima prelazni, a nek i ima pripreme, A vidjet cemo hoce li se kakvi potezi povlaciti.
Sad s ovog stanovista, sve isto kao i zadnje 3 godine.
E pa bas je to problem. A ne 4 nicka na nekom qrcevom forumu ili 2 polunovinara. Vazda se Amara sjetim kad je govorio "Ne moze nas poremetiti 4 zvizduka ili 4 urlika, nismo mi taj klub." Nemojte da postanemo.

reks1
Kontakt:

pon okt 02, 2017 5:06 pm

ChWilla je napisao/la:
pon okt 02, 2017 3:11 pm
mi smo sve utakmice bili bolji sa zajmovićem na terenu. ni od zrinjskog nismo izgubili za period sa njim na terenu... :rofl:
Onako na prvu ni ja ne kontam zasto se taj Zaimovic ne gura na lijevo krilo,dok Crnov ne bude fit.
i stoperiiii moraju biti konstanta,Graovac duplo po djepu za zute a i onog zbog cije je eventualne greske bio"primoran"da napravi zuti.Ustvari tog i jace kazniti po djepu!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.

Prijava