Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoodisonPark
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 02, 2017 12:17 am

Ma ima tu krivice svih po malo, ne vidim kako je uprava izričito kriva što nam igrači stoje kilometar daleko od protivnika, što ko ovce trcimo za loptom i ne pratimo igrače, što nam igrač na običan dupli pas izlazi sam na golmana, osnove fudbala mi sinoć nismo mogli ispoštovati, smiješno smo igrali svega mi bar prvo poluvrijeme. Drugo smo ofanzivno i odigrali nešto,(ulaskom Zajmovića i sa Ramovićem u sredini) ali smo kao ekipa cijelu utakmicu defanzivno igrali totalno amaterski a još na sve to pročitana i šablonska igra.

Mora se dijagnosticirati problem, nama treba stručna analiza igre i zašto se tako mnogo oscilira od utakmice do utakmice, a na osnovu ove zadnje moraš se zabrinuti jer mi osnovne stvari u fudbalu nismo u stanju odigrati, pravilno kretanje linija je za nas izgleda samo sporadičan detalj, uigrane akcije nema na mapi, užasno spora igra sa alibi igračima od kojih haman pola njih ne preuzima nikakav rizik i samo gleda kome će je dodati ili nabiti. Zamjeniti sporije igrače bržim, Hajdarević, Zajmović su igrači kojima treba dati šansu, dati je i Anelu ali ne treba sad forsirati momka, neka se sabere malo.

Ako nam prioritetno treba neki igrač onda je to desetka, brza, moderna, koja pravi višak na terenu i prevagu. Umjesto dovođenja 3-4 prosječna igrača dodaš još neki iznos na njihove plate i dovedeš jednog kvalitetnijeg, a takve nije teško ni naći jer je kvalitet u našoj ligi sve osim kvaliteta. Napraviti sistem u igri, da se zna ko šta radi na terenu a ne da svi trče za loptom, ljut sam pravo jer često nam se dešava da ekipa ne pruži svoj maksimum i gubi, i da dva poluvremena često osciliraju što se ne bi smjelo dešavati.

Rješenja se moraju naći, što prije.. Ima ih sigurno!
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

salle86
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:33 am

Igrač Lajpciga se sjebbo u Istanbulu i tražio izmjenu. Eto koliko navijači mogu uticati kad su pravi.
A za našu ligu i igrače u njoj, kad ti 10 hiljada ljudi pravi pritisak moraš pući nekad za 90 minuta.
Samo nama je fazon što mi haman radimo kontra, pravimo pritisak našim umjesto protivničkim igračima.
Vjerujem da 10 početnih minuta skandiramo samo ono ŽEEELJOOOO kad imamo mi loptu a da čitav stadion zviždi kad je kod protivnika, da bi sam tok utakmice bio sasvim drugačiji... Ali...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:41 am

salle86 je napisao/la:
Igrač Lajpciga se sjebbo u Istanbulu i tražio izmjenu. Eto koliko navijači mogu uticati kad su pravi.
A za našu ligu i igrače u njoj, kad ti 10 hiljada ljudi pravi pritisak moraš pući nekad za 90 minuta.
Samo nama je fazon što mi haman radimo kontra, pravimo pritisak našim umjesto protivničkim igračima.
Vjerujem da 10 početnih minuta skandiramo samo ono ŽEEELJOOOO kad imamo mi loptu a da čitav stadion zviždi kad je kod protivnika, da bi sam tok utakmice bio sasvim drugačiji... Ali...
Tomic pasa nije mogao uputit onda kada smo dobili Zrinjskog zbog pritiska sa tribina. Sigurno da ima i do toga, sto se tice domacih utakmica. A taj igrac Lajpciga je Timo Werner, ogromna nada njemackog fudbala, a ne neki sklj igrac.

Mada onda imas i primjer utakmice protiv Krupe za titulu, gdje je bila strasna atmosfera sa dvije hiljade nasih igraca na strani i nista na kraju. Ali svakako da za slabu posjetu nema izgovora, kako god da nasi igraju i koliko god da su kao navijaci razocarani. E kad je bilo bumova i janjadi, pun stadion, niko se tad nije zalio.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

BlueSide
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:53 am

Evo i Zeba ima glas za igraca utakmice..

:placeodsmijeha:
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M

mirzoni1921
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:56 am

Omar500 je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:41 am
salle86 je napisao/la:
Tomic pasa nije mogao uputit onda kada smo dobili Zrinjskog zbog pritiska sa tribina. Sigurno da ima i do toga, sto se tice domacih utakmica. A taj igrac Lajpciga je Timo Werner, ogromna nada njemackog fudbala, a ne neki sklj igrac.

Mada onda imas i primjer utakmice protiv Krupe za titulu, gdje je bila strasna atmosfera sa dvije hiljade nasih igraca na strani i nista na kraju. Ali svakako da za slabu posjetu nema izgovora, kako god da nasi igraju i koliko god da su kao navijaci razocarani. E kad je bilo bumova i janjadi, pun stadion, niko se tad nije zalio.
Pogotovo kada napadamo drugo poluvrijeme prema sjevernoj tribini. Pa nekad su protivnici trazili prvo poluvrijeme da napadaju prema jugu, jer ako se odbrane u 1 pol.onda imaju neke sanse i bod da osvoje. Danas im je svejedno jer vise nema onog pritiska

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 1:42 am

BlueSide je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:53 am
Evo i Zeba ima glas za igraca utakmice..

:placeodsmijeha:
Jest, da smo se skrivaca igrali. 😬
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon okt 02, 2017 1:46 am

Odavno je na Grbavici pozoriste a ne stadion.

Brkoo
Kontakt:

pon okt 02, 2017 2:40 am

Prica se o uticaju navijaca, pa prosle sezone bili smo treci najgledaniji klub u regionu, iza Zvezde i Hajduka. Atmosfera bila priblizna onoj kad se Amar drugi put vratio, euforija bila haman pa na vrhuncu i na kraju se se oni mentalni patuljci na onakav nacin popisali po navijacima. Garantujem da su cak i igraci Slobode imali onakvu podrsku da bi uzeli titulu hladno. Ne znam sta se sad cudite sto je malo raje na stadionu, sto se ne pravi dobra atmosfera itd, Simpatizer razmislja na nacin, zasto bih platio kartu da gleda one sline sto se razvlace po terenu, platis kartu da gledas sinisu, stanica, bogicevica, zebu i ostalu kompaniju. Adzem je najmanje kriv, za ovo stanje. Posjeta od 4-5 hiljada je premija za one debile koji nam prezentiraju na terenu ovako jadan i bijedan fudbal, jos ne mogu da izbacim iz glave kretanje nasih igraca bez lopte, toliko uzasno da se rijecima ne moze opisati, izvodjenje auta sinisa i drugovi pretvorili u kvantnu fiziku, a agresivnost i presing, sta je to, jede li se to? Osnovne stvari ljudi ne znaju..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

fcz
Kontakt:

pon okt 02, 2017 2:53 am

Prodje evo vise od 24 sata od utakmice, a meni nista lakse nije. Ne mogu da dokucim pada li mi teze to sto mi je razbijena iluzija o Zelji kao najboljem fudbalskom klubu u drzavi ili cinjenica da je ova garnitura (ne misleci pri tome nuzno na upravu) uspjela ohladiti i odaljiti mnoge navijace od Grbavice.

Evidentno je da se sve u vezi fudbala radi potpuno pogresno. Treneri se smjenjuju kao na traci, vecina igraca koji se dovedu su promasaji i/ili prolaznici a ovima koji su tu fali uzasno puno discipline, naboja i zara. Ne vidim naznake nikakvog sistema kakvog, ruku na srce, u drugim aspektima itekako ima. Fudbalski smo u potpunom rasulu, agoniji kojoj ja nikako ne vidim kraj.

Posebno mi tesko pada situacija s navijacima. Hajde Jug, oni nekad imaju te oscilacije, bilo je toga i ranije... Ali grozno mi je to sto kod neke raje koja je tu godinama, decenijama, s kojima nema nijedne kafe bez price o Zelji, vidim nesto sto nikad nisam vidio - zahladjenje. Sjecam se ja i zijana od Lukavca i od Zmaja od Bosne, ali se ne sjecam nikad ovakve letargije i rezigniranosti kod dijela raje. Sta se to desava? Uspijeva li to nekome da nas ohladi i odalji od necega uz sta smo odrasli i mi i generacije prije nas?

Kako i prije dvije godine i godinu, tako sam i danas 100% za ovu upravu. Atipicno su obrazovani i elokventni za balkanske uslove. Ipak, mislim da bi trebali razmisliti o kursu kojim se krecemo, jer srljamo nizbrdo. Nadam se i vjerujem da su dovoljno zreli da odbace i najmanje zrno sujete po strani, prihvate cinjenice i ako treba presloze prioritete. Evo pare od karti jos uvijek idu za neotplaceni istok, poslovni prostori jos nisu uradjeni... Ne moze me niko ubijediti da sportski dio budzeta zbog toga dobro ne trpi. A to je relativno povoljna tribina sa mnogo poslovnih prostora. Sta cemo tek kad krene izgradnja trostruko skuplje tribine s malo ili nimalo rentabilnog prostora? Treba dobro znati balansirati, jer neke stvari jednom kad se izgube... Kuca nam sad jeste lijepa, velika i bljestava, ali sve je praznija i hladnija a u njoj je sve manje igre i smijeha.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 02, 2017 7:05 am

Đe ubiparip
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Kospicar
Kontakt:

pon okt 02, 2017 7:22 am

Doma.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

teteac8684
Kontakt:

pon okt 02, 2017 7:59 am

Kao ovako, na miru, pregledaš izvještaj još jednom skontaš kakve mi dizelaše u odbrani imamo...Strašno...

kvalitet
Kontakt:

pon okt 02, 2017 9:00 am

teteac8684 je napisao/la:
pon okt 02, 2017 7:59 am
Kao ovako, na miru, pregledaš izvještaj još jednom skontaš kakve mi dizelaše u odbrani imamo...Strašno...
Ma skoro komplet ekipa je dizelaška. Ne može tako u modernom nogometu.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 02, 2017 9:57 am

Poraz Željezničara od Zrinjskog na Grbavici: Slučajnost, realnost ili ništa novo?
https://www.klix.ba/sport/nogomet/poraz ... /171001068

Ja ne znam sta se u ovom tekstu hoce reci, da je Zeljo los ili da je Zrinjski bogotac lige ( jebli vam oni mater ).

Ali autor ocito nije upozat s cinjenicama ili ih je namjerno zaboravio da bi sto vise nas ocrnio.
Da ga malo podsjetim:
u zadnjih 5 meceva Zrinjski ima 2 pobjede kao i mi, uz 1 remi. Igralo se 3 meca kod nas, a 2 kod njih.
Oni obje pobjede ostvarili u Sarajevu, a mi jednu u Mostaru i jednu na Grbavici, dok je remi bio u Mostaru.

U tih 5 meceva, mi smo dali 6 golova, a oni 3. Ubili ih u sred Mostara 4-0
.

I onda se nadje neki futavac i pocne pisati o ovome, on nesto se pita on nesto skonto da je eto proslo godinu kako smo izgubili od njih isto 1-0, tamo vamo.
Mada haj razumijem i njih, mora se zivjeti u Bosni od neceg, cvaja zauhar.

Al kad vidim nekog navijaca on dijeli ovo, slaze se s ovim. Pa to il nema pameti da malo promisli ili je zlonamjeran i hrani se negativom i pljuvanjem. Vjerovatno ovo drugo, jer sumnjam da iko zaboravlja tamburanje od 0-4.

Realan treba biti i reci da je Zrinjski bolji ove sezone od nas i sigurno za klasu bolji od svih u ligi, ali prosle godine su morali da namjeste penal i da nasi izgube vec uzetu titulu. Zasto je u ovoj sezoni Zrinjski toliko bolji, to je za drugu pricu i za nekoga drugog.

ISB87
Kontakt:

pon okt 02, 2017 10:09 am

Realan tekst, vec se moze rec da ljudi 60% uzimaju ligu. Bolji su tim, rade i osvajaju titule.
Prošlo je više od godinu dana od kada je isti tim iz Mostara pobjednički marširao Grbavicom, a bilo kakvog pomaka prema naprijed u onoj važnijoj, dugoročnoj namjeri, u Željezničaru realno nema. Negdje je napravljena greška.
Dzaba izmisljate neprijatelje, ekipa nam je ka.rina, posjeta ista kao i ekipa. Ovo je neki "drugi" Zeljo, bez muda i pobjednickog mentaliteta. A neko je kriv za to, a ko..pokazat ce vrijeme.
MIRZA RASCIC

salle86
Kontakt:

pon okt 02, 2017 10:16 am

Neki stavljaju znak jednakosti između posjete i podrške na utakmici.
Nije isto kad 5 hiljada ljudi ti zviždi na svaki dodir lopte i kad to radi 200 njih. O tome ja govorim.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

igla
Kontakt:

pon okt 02, 2017 10:20 am

Jesmo to dogovorili sa Kingdomom za Fan Shop.
Hvalim te Bože, konačno, najlogičniji potez.

Hurmasica
Kontakt:

pon okt 02, 2017 10:21 am

salle86 je napisao/la:
pon okt 02, 2017 10:16 am
Neki stavljaju znak jednakosti između posjete i podrške na utakmici.
Nije isto kad 5 hiljada ljudi ti zviždi na svaki dodir lopte i kad to radi 200 njih. O tome ja govorim.
Ma bitno je našem igraču yebat mater. Tu smo prvi i najglasniji.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 02, 2017 10:43 am

igla je napisao/la:
pon okt 02, 2017 10:20 am
Jesmo to dogovorili sa Kingdomom za Fan Shop.
Hvalim te Bože, konačno, najlogičniji potez.
Nek daju Sablji kakav ugovor.
Kakve ideje brat ima :djavo:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon okt 02, 2017 10:53 am

Skoro svaki Sabljin artikal sam kupio i ono sto mogu potvrditi jeste da je kvalitet extra
Alea iacta est!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava