Njih dvojica to nisu mogli prije 10 godina, a kamo li da danas mogu. Takvi igraci, jednostavno. To moderni fudbal ne trpi. Moglo bi se podnijet jednog Zebu da imas 3 zivotinje od igraca iza njega, da preoru teren i ostave njemu prostora za ta 2-3 poteza iz kojih ces imati go sanse. S tim da tu moras imat i napadaca da zabija, a mi jednog da valja nemamo. Zasto mi ekipu zatrpavamo takvima ostace misterija.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 8:50 pmKajkut i Zeba meni i Minjoreu na terminu ne mogu napraviti presing i zaganjat nas a da mogu Zrinjskom, svaki im stoper igra lopte bolje nego nasi veznjaci.
I svaki trener kad dodje prica o nekoj losoj fizickoj spremi prethodnika, a onda bude i gore.
Jbg ne moze kad su spori.
Pa to ti kažem, ne mogu ovi igrači, ali sigurno bi bolje ganjali Zakarić, Zec, Ramović i Zajmović. Pa iza njih Šaban. Znam da sam dosadan, odavno meljem ko prazan mlin. Zeba, Blagojević, Stevanović, Bogičević, Stana, Kajkut, Nikolić...prezasićeni i prestari. Potrošeni. Nikakav motiv više nemaju, i to se vidi na terenu. Ja bi razmišljao i da Vecu prodam, što prije. Projić,niti smrdi niti miriše. Na iskusutvo, nikakve odgovornosti niti obaveze igra koliko mora, ne više. Ljudi nemamo ekipe. Imamo neiskusnog trenera, i djecu koja imaju talenta, ali ne toliko da bi bili nosioci igre. Treba im pomoć, podrška, savjet. Na žalost nema im ko dati. Fali para za dovesti kvalitet. Govorim napamet, ali sam siguran da gore nabrojanih 8-9 igrača mjesečno koštaju minimalno 20.000 km. Pa za te pare dvojica najboljih iz lige su naši. A nedostatak pobrojanih ne da se neće osjetiti, nego će popraviti značajno atmosferu u ekipi i svlačionici. Starohani i isluženi moraju otići, i to je ključ.exbabilon je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 8:52 pmVeteran me napomenu na jednu misao od sinoc, Taj presing, u Zrinjskom igraju Jovic, Bilbija, Filipovic i Todorovic, ne znas koji je brzi. Kod nas gore ganjaju Zeba i Kajkut, njezni Zakaric i Ramovic. Stvarno, nerealno porediti uopce. Nasi dizelasi taj neki presing i ganjanje po cijelom terenu mogu izdrzati tacno tih 20 minuta, i nema tu odmora 10 minuta, oni su tu gotovi. Bez puno pametovanja, treba nam vise mladih, brzih, eksplozivnih igraca. Pri tome ne nuzno nase djece, jer su sinoc nasa dva "djecaka" bila medju najlosijim na terenu, nego opcenito ekipu sastavljati sa sto mladjim i brzim igracima, to je danasnji fudbal.
+1Veteran1965 je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 8:47 pmPitanje za struku, možemo li i jednu utakmicu krenuti agresivno od prve minute, pritisnuti, presing i ganjanje po cijelom terenu, maksimalna angažovanost, ne dati protivniku oka otvoriti, samo trka, trka, trka? Molim Vas. Ne skautirate i ne proučavajte protivnika. Ne tražite mu neke slabe tačke. Ne taktizirajte ba nije niko Real.
Ne igrajte taktički lafo neku igru poziciono ili kako se to već zove. Igrajte seljački, jako, grubo, srčano, zar je to problem. Pogini 20 minuta, pa odmori 10, pa opet. ZAr je to toliki problem. Hajde probaj protiv mrtvog Čelika. Ostavi Zajka na klupi. Sastavi ekipu od fizički najspremnijih igrača, i probaj presingom. Uz samog igrača, nedaj im oka otvoriti, a ne presing, a stojimo dva metra od protivnika. Molim Vas probajte ovako, pa ako ne može protiv Čelika ili Viteza, protiv koga može. Pa Ado nije kvantna fizika majku mu yebem...
Definitivno ne stimaju mnoge stvari, a mene interesuje jel Zeba mora igrati u prvih 11, i šta je konkretno uradio u evo ovih 10 kola osim što vecini raje surfa po zivcima,halo ljudi mi zaostajemo 8 bodova u 10 kola i to najbolje oslikava igru na terenu i rad stručnog štaba, za mene izgovora nema, pa nije Zrinjski Real M., i ne zaboravite da su im na pauzi jako bitni igrači otišli, igrači koji su bili nosioci igre, al opet su se stigli uigrat, ko je kriv za ovako lošeg Želju?Amidza je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 8:59 pmNjih dvojica to nisu mogli prije 10 godina, a kamo li da danas mogu. Takvi igraci, jednostavno. To moderni fudbal ne trpi. Moglo bi se podnijet jednog Zebu da imas 3 zivotinje od igraca iza njega, da preoru teren i ostave njemu prostora za ta 2-3 poteza iz kojih ces imati go sanse. S tim da tu moras imat i napadaca da zabija, a mi jednog da valja nemamo. Zasto mi ekipu zatrpavamo takvima ostace misterija.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 8:50 pmKajkut i Zeba meni i Minjoreu na terminu ne mogu napraviti presing i zaganjat nas a da mogu Zrinjskom, svaki im stoper igra lopte bolje nego nasi veznjaci.
I svaki trener kad dodje prica o nekoj losoj fizickoj spremi prethodnika, a onda bude i gore.
Vidjela se sinoc ogromna razlika izmedju Ramovica na krilu i Ramovica na 10, Zelje sa Zebom i Zelje bez Zebe.
Sabanadzovic je bio ocajan, Blagojevic OK u drugom poluvremenu. Veza ce nam ostati problem.
gavran je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 9:20 pmhttp://sport.avaz.ba/nogomet/307174/biv ... e-golgeter
lego bi nam povratnik
Ja mislim i nadam se da protiv Čelika neće biti u prvih 11.Velahalve je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 9:23 pmDefinitivno ne stimaju mnoge stvari, a mene interesuje jel Zeba mora igrati u prvih 11, i šta je konkretno uradio u evo ovih 10 kola osim što vecini raje surfa po zivcima,halo ljudi mi zaostajemo 8 bodova u 10 kola i to najbolje oslikava igru na terenu i rad stručnog štaba, za mene izgovora nema, pa nije Zrinjski Real M., i ne zaboravite da su im na pauzi jako bitni igrači otišli, igrači koji su bili nosioci igre, al opet su se stigli uigrat, ko je kriv za ovako lošeg Želju?Amidza je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 8:59 pmNjih dvojica to nisu mogli prije 10 godina, a kamo li da danas mogu. Takvi igraci, jednostavno. To moderni fudbal ne trpi. Moglo bi se podnijet jednog Zebu da imas 3 zivotinje od igraca iza njega, da preoru teren i ostave njemu prostora za ta 2-3 poteza iz kojih ces imati go sanse. S tim da tu moras imat i napadaca da zabija, a mi jednog da valja nemamo. Zasto mi ekipu zatrpavamo takvima ostace misterija.Leon_Professional je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 8:50 pmKajkut i Zeba meni i Minjoreu na terminu ne mogu napraviti presing i zaganjat nas a da mogu Zrinjskom, svaki im stoper igra lopte bolje nego nasi veznjaci.
Vidjela se sinoc ogromna razlika izmedju Ramovica na krilu i Ramovica na 10, Zelje sa Zebom i Zelje bez Zebe.
Sabanadzovic je bio ocajan, Blagojevic OK u drugom poluvremenu. Veza ce nam ostati problem.
Uprava je na nedavnoj skupštini jasno rekla da sportski segment neće i ne smije trpiti, ja pitam onda u cemu je problem gospodo
Ma da se više i ovog Blagojevića riješiti. Interesantno je da frajera niko ne spominje, a po meni totalno bezličan igrač. Uvijek mu grah moraš bacati kako će odigrati tekmu.
U pravu si i za to..Veteran1965 je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 9:49 pmMa da se više i ovog Blagojevića riješiti. Interesantno je da frajera niko ne spominje, a po meni totalno bezličan igrač. Uvijek mu grah moraš bacati kako će odigrati tekmu.
Ma ja sam vala lud, očekujem svih 15 bodova ovdje. Šta ću ne mogu drukčije jbg....