Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 8:52 pm

Veteran me napomenu na jednu misao od sinoc, Taj presing, u Zrinjskom igraju Jovic, Bilbija, Filipovic i Todorovic, ne znas koji je brzi. Kod nas gore ganjaju Zeba i Kajkut, njezni Zakaric i Ramovic. Stvarno, nerealno porediti uopce. Nasi dizelasi taj neki presing i ganjanje po cijelom terenu mogu izdrzati tacno tih 20 minuta, i nema tu odmora 10 minuta, oni su tu gotovi. Bez puno pametovanja, treba nam vise mladih, brzih, eksplozivnih igraca. Pri tome ne nuzno nase djece, jer su sinoc nasa dva "djecaka" bila medju najlosijim na terenu, nego opcenito ekipu sastavljati sa sto mladjim i brzim igracima, to je danasnji fudbal.

Amidza
Kontakt:

ned okt 01, 2017 8:59 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned okt 01, 2017 8:50 pm
Kajkut i Zeba meni i Minjoreu na terminu ne mogu napraviti presing i zaganjat nas a da mogu Zrinjskom, svaki im stoper igra lopte bolje nego nasi veznjaci.

I svaki trener kad dodje prica o nekoj losoj fizickoj spremi prethodnika, a onda bude i gore.
Jbg ne moze kad su spori.
Njih dvojica to nisu mogli prije 10 godina, a kamo li da danas mogu. Takvi igraci, jednostavno. To moderni fudbal ne trpi. Moglo bi se podnijet jednog Zebu da imas 3 zivotinje od igraca iza njega, da preoru teren i ostave njemu prostora za ta 2-3 poteza iz kojih ces imati go sanse. S tim da tu moras imat i napadaca da zabija, a mi jednog da valja nemamo. Zasto mi ekipu zatrpavamo takvima ostace misterija.

Vidjela se sinoc ogromna razlika izmedju Ramovica na krilu i Ramovica na 10, Zelje sa Zebom i Zelje bez Zebe.

Sabanadzovic je bio ocajan, Blagojevic OK u drugom poluvremenu. Veza ce nam ostati problem.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:10 pm

[ANKETA] 10. kolo PL - FK Željezničar - HŠK Zrinjski viewtopic.php?f=73&p=258231#p258231
イビチャ・オシム

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:11 pm

exbabilon je napisao/la:
ned okt 01, 2017 8:52 pm
Veteran me napomenu na jednu misao od sinoc, Taj presing, u Zrinjskom igraju Jovic, Bilbija, Filipovic i Todorovic, ne znas koji je brzi. Kod nas gore ganjaju Zeba i Kajkut, njezni Zakaric i Ramovic. Stvarno, nerealno porediti uopce. Nasi dizelasi taj neki presing i ganjanje po cijelom terenu mogu izdrzati tacno tih 20 minuta, i nema tu odmora 10 minuta, oni su tu gotovi. Bez puno pametovanja, treba nam vise mladih, brzih, eksplozivnih igraca. Pri tome ne nuzno nase djece, jer su sinoc nasa dva "djecaka" bila medju najlosijim na terenu, nego opcenito ekipu sastavljati sa sto mladjim i brzim igracima, to je danasnji fudbal.
Pa to ti kažem, ne mogu ovi igrači, ali sigurno bi bolje ganjali Zakarić, Zec, Ramović i Zajmović. Pa iza njih Šaban. Znam da sam dosadan, odavno meljem ko prazan mlin. Zeba, Blagojević, Stevanović, Bogičević, Stana, Kajkut, Nikolić...prezasićeni i prestari. Potrošeni. Nikakav motiv više nemaju, i to se vidi na terenu. Ja bi razmišljao i da Vecu prodam, što prije. Projić,niti smrdi niti miriše. Na iskusutvo, nikakve odgovornosti niti obaveze igra koliko mora, ne više. Ljudi nemamo ekipe. Imamo neiskusnog trenera, i djecu koja imaju talenta, ali ne toliko da bi bili nosioci igre. Treba im pomoć, podrška, savjet. Na žalost nema im ko dati. Fali para za dovesti kvalitet. Govorim napamet, ali sam siguran da gore nabrojanih 8-9 igrača mjesečno koštaju minimalno 20.000 km. Pa za te pare dvojica najboljih iz lige su naši. A nedostatak pobrojanih ne da se neće osjetiti, nego će popraviti značajno atmosferu u ekipi i svlačionici. Starohani i isluženi moraju otići, i to je ključ.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

SanMan
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:20 pm

Veteran1965 je napisao/la:
ned okt 01, 2017 8:47 pm
Pitanje za struku, možemo li i jednu utakmicu krenuti agresivno od prve minute, pritisnuti, presing i ganjanje po cijelom terenu, maksimalna angažovanost, ne dati protivniku oka otvoriti, samo trka, trka, trka? Molim Vas. Ne skautirate i ne proučavajte protivnika. Ne tražite mu neke slabe tačke. Ne taktizirajte ba nije niko Real.
Ne igrajte taktički lafo neku igru poziciono ili kako se to već zove. Igrajte seljački, jako, grubo, srčano, zar je to problem. Pogini 20 minuta, pa odmori 10, pa opet. ZAr je to toliki problem. Hajde probaj protiv mrtvog Čelika. Ostavi Zajka na klupi. Sastavi ekipu od fizički najspremnijih igrača, i probaj presingom. Uz samog igrača, nedaj im oka otvoriti, a ne presing, a stojimo dva metra od protivnika. Molim Vas probajte ovako, pa ako ne može protiv Čelika ili Viteza, protiv koga može. Pa Ado nije kvantna fizika majku mu yebem...
+1
Jedino kod nas i još jadnijih pitara fudbal (igranje lopte) specijalna nauka
pa ne bi fudbal bio najmasovniji sport na svijetu da je tolika nauka (možda u LŠ ali u BiH nije sigurno nauka)

gavran
Kontakt:

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Velahalve
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:23 pm

Amidza je napisao/la:
Kajkut i Zeba meni i Minjoreu na terminu ne mogu napraviti presing i zaganjat nas a da mogu Zrinjskom, svaki im stoper igra lopte bolje nego nasi veznjaci.

I svaki trener kad dodje prica o nekoj losoj fizickoj spremi prethodnika, a onda bude i gore.
Njih dvojica to nisu mogli prije 10 godina, a kamo li da danas mogu. Takvi igraci, jednostavno. To moderni fudbal ne trpi. Moglo bi se podnijet jednog Zebu da imas 3 zivotinje od igraca iza njega, da preoru teren i ostave njemu prostora za ta 2-3 poteza iz kojih ces imati go sanse. S tim da tu moras imat i napadaca da zabija, a mi jednog da valja nemamo. Zasto mi ekipu zatrpavamo takvima ostace misterija.

Vidjela se sinoc ogromna razlika izmedju Ramovica na krilu i Ramovica na 10, Zelje sa Zebom i Zelje bez Zebe.

Sabanadzovic je bio ocajan, Blagojevic OK u drugom poluvremenu. Veza ce nam ostati problem.
Definitivno ne stimaju mnoge stvari, a mene interesuje jel Zeba mora igrati u prvih 11, i šta je konkretno uradio u evo ovih 10 kola osim što vecini raje surfa po zivcima,halo ljudi mi zaostajemo 8 bodova u 10 kola i to najbolje oslikava igru na terenu i rad stručnog štaba, za mene izgovora nema, pa nije Zrinjski Real M., i ne zaboravite da su im na pauzi jako bitni igrači otišli, igrači koji su bili nosioci igre, al opet su se stigli uigrat, ko je kriv za ovako lošeg Želju?
Uprava je na nedavnoj skupštini jasno rekla da sportski segment neće i ne smije trpiti, ja pitam onda u cemu je problem gospodo

Velahalve
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:26 pm

gavran je napisao/la:
http://sport.avaz.ba/nogomet/307174/biv ... e-golgeter

lego bi nam povratnik

Znači Zeba,bekrić, jahić, bogicević, kerla su mi zgadili riječ povratnik, a i Adžem i on je povratnik😀

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:30 pm

Velahalve je napisao/la:
ned okt 01, 2017 9:23 pm
Amidza je napisao/la:

Definitivno ne stimaju mnoge stvari, a mene interesuje jel Zeba mora igrati u prvih 11, i šta je konkretno uradio u evo ovih 10 kola osim što vecini raje surfa po zivcima,halo ljudi mi zaostajemo 8 bodova u 10 kola i to najbolje oslikava igru na terenu i rad stručnog štaba, za mene izgovora nema, pa nije Zrinjski Real M., i ne zaboravite da su im na pauzi jako bitni igrači otišli, igrači koji su bili nosioci igre, al opet su se stigli uigrat, ko je kriv za ovako lošeg Želju?
Uprava je na nedavnoj skupštini jasno rekla da sportski segment neće i ne smije trpiti, ja pitam onda u cemu je problem gospodo
Ja mislim i nadam se da protiv Čelika neće biti u prvih 11.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:34 pm

Ja se nadam Crnovu cim cim prije.

Hurmasica
Kontakt:

Mnogo brža bi igra prema naprijed bila...

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Velahalve
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:37 pm

Ma vidite ovako, ako Adzem ne osvoji 13bodova u narednih 5 utakmica, odnosno do derbija, a pogledajte ko su protivnici, nek da ostavku, i onda novi trener, pozitivni šok itd😁

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:43 pm

Mi naredne dvije gostujemo Čeliku i Gošku. Sve ispod 6 bodova je odron. Pa neka se misle kako će...

shzna
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:48 pm

Minjore je napisao/la:
Ja se nadam Crnovu cim cim prije.
Ja se nadam ds vise neces propustati tekme. Vidis da odmah gubimo. :kafa:
1987

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:49 pm

Hurmasica je napisao/la:

slika
Ma da se više i ovog Blagojevića riješiti. Interesantno je da frajera niko ne spominje, a po meni totalno bezličan igrač. Uvijek mu grah moraš bacati kako će odigrati tekmu.

MrkiMedo
Kontakt:

Ja se nadam da ce Hajdarevic u iducoj dobiti priliku ispred Anela. Onu utakmicu kad je igrao mi je bio dosta sigurniji, a cini mi se i fizicki dosta jaci od Anela. Daleko od toga da je Anel los igrac, ali samo mi se Hajdarevic cini kao malo bolji

Velahalve
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:50 pm

Čelik, gosk, mladost,vitez, borac, tačno me strah da neće biti baš tako pozitivno što se tiče rezultata, jednostavno ne vjerujem nit ekipi ni stručnom štabu, to je moje mišljenje nek se niko ne ljuti

Hurmasica
Kontakt:

Veteran1965 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:

slika
Ma da se više i ovog Blagojevića riješiti. Interesantno je da frajera niko ne spominje, a po meni totalno bezličan igrač. Uvijek mu grah moraš bacati kako će odigrati tekmu.
U pravu si i za to.. :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Amidza
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:52 pm

Ja Sabanadzovicu ne zamjeram nista. Oscilacije su normalne kod mladih igraca i to trebamo prihvatiti.

Hajdarevic je trenutno blizi seniorskom fudbalu, cisto jer fizicki moze da parira puno starijima od sebe.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 9:53 pm

Velahalve je napisao/la:
Čelik, gosk, mladost,vitez, borac, tačno me strah da neće biti baš tako pozitivno što se tiče rezultata, jednostavno ne vjerujem nit ekipi ni stručnom štabu, to je moje mišljenje nek se niko ne ljuti
Ma ja sam vala lud, očekujem svih 15 bodova ovdje. Šta ću ne mogu drukčije jbg....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava