Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

shzna
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 25, 2017 5:35 pm

AsharaK je napisao/la:
pon sep 25, 2017 4:18 pm
Gdje je shzna da izračuna koliko ćemo biti u minusu ako Stanić dođe?
Krupnija riba od Ćenana svakako. Koliki je skok sa 10 miliona?
Kolega,

s ponosom Vam mogu reci da je uprava ovim potezom permanentno bacila dodatnih 1.526.200 KM(konvertibilnih maraka).
Ako uzmemo vec bacenih 10.000.000, onda dolazimo do cifre da je uprava ove 2 godine permanentno bacila 11.526.200.

Kroz svoja opsezna i koncizna istrazivanja dosli smo do zakljucka da su za svaki poraz na zelenom terenu bili krivi Misimović i Vukotić. Hoće barabe da igraju lopte a ne znaju, nema ko im ne prebacuje kroz noge.

Ovim finansijskim i fudbalskim fijaskom, odjavljujemo se do daljnjeg, a uz stručnog kolegu Vladu Strawberrya, odradit ćemo analizu koliko je tala uzeo Čenan.

Srdačno,
shzna.

Mi ovdje grickamo kospe, pijemo kahvu i cekamo Amara kao SDa i povratak zvijezde numero uno, neprikosnovenog, covjeka pred kojem golmani strepe od njegove desne noge, vjecito mladog i djeteta, Dade Sadikovica. :kafa:
Zadnja izmjena: shzna, dana/u pon sep 25, 2017 5:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.
1987

ChWilla
Kontakt:

pon sep 25, 2017 5:39 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pon sep 25, 2017 5:22 pm
Možemo li biti realni bar na trenutak? Da li smo svjesni da u Europi ne postoji ekipa koja ima **** na proizvodnju igrača, i da dominira ligom? Te ekipe koje dominiraju možda s vremena na vrijeme izbaci neko dijete, ali to je više incident, nego strategija. Titule, pobjede, uspjesi, kako u ligi tako i u Europi se osvajaju jakim budgetima, plaćenim igračima, kvalitetom. Mi nabrojimo 6-7 dječaka iz naše omladinske škole (što je odlično da ne bi bio pogrešno shvaćen) i očekujemo titulu sa njima. Ja Vam kažem da će sa tom djecom biti grčevita borba za Europu. Uz to dodaj i neiskusnog trenera ( bez obzira na znanje,rad sa mladim, poznavanje teorije), ma biće oscilacija ko u priči. Na kraju veliki je upitnik ko će se od te djece pokazati, izboriti za poziciju, i na kraju prodati i napraviti karijeru, a Željo na njemu zaraditi neke pare. Iskustvo obično kaže da to ne budu oni koji su pod najvećom fokusom, nego neko sa strane od koga se to ne očekuje. I n kraju koje su to pare koje se mogu uzeti za tu djecu? Svi znamo da se igrači iz Bosne i Hercegovine ne kupuju za neke cifre, dakle ulažeš, rizikuješ rezultat, nezadovoljne navijače i na kraju kroz dvije godine uzmeš neke pare sa kojima ne možeš polusezonu izgurati? Ne vidim neke jasne matematike tu.
Ja bi sve drukčije, i za to treba fkt ozbiljan sportski direktor, extra plaćen, iskusan, sa jakim vezama, dobar sa finansijama, jak pregovarač. Ne vidim iskreno osobu koja bi se prihvatila takvog posla u ovako smješnoj ligi. A kao primjer uspješnog kluba iz male zemlje i tanke lige mogu navesti Zahovića i Maribor...ja bi iskreno takav nekako pristup volio vidjeti i u Želji.
ne pobijajući tebe ništa, ja opet moram postaviti retoričko pitanje - šta je to dug?

dug je činjenica da ranijim načinom rada ni titulama i prodajom nekoliko igrača zajedno (i plus još jedan džekin transfer) nisi mogao ni do nule u ekonomskom smislu, već je klub u roku od godinu i po od posljednje titule došao na rub opstanka. jeste se kralo, jeste se stavljalo u privatne džepove, ali u totalu, i da nije, opet ne bi bio ni na nuli.

ukratko, klub ako hoće da opstane i kad džeko završi karijeru, on će morati i zadržati ove pozitivne tekovine sa sponzorima, i iznaći način da istovremeno pobjeđuje i pravi i prodaje mlade igrače, i to više i sistematskije nego dosad. da, sve zajedno i odjednom. jer cifre ne lažu da je ono od ranije i sa najviše titula i najboljim transferima bilo nedovoljno, čisto ekonomski. nedovoljno i za nulu, a kamoli za napredak i priključenje evropi.
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

pon sep 25, 2017 5:40 pm

Ja sada kad je otišao Cenan očekujem procvat kada su igrači u pitanju, otišao je pitare, ker, taldzija i sve to. Znači nije mogao biti gori ko god dodje biće bolji to je bar lako. I da ne bude da ovo nije bila volja navijača ima dokumentovano da se tražio otkaz Cenanu.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

shzna
Kontakt:

pon sep 25, 2017 5:44 pm

Novi SD je Elvis Karic.
1987

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 25, 2017 5:44 pm

shzna je napisao/la:
pon sep 25, 2017 5:35 pm
AsharaK je napisao/la:
pon sep 25, 2017 4:18 pm
Gdje je shzna da izračuna koliko ćemo biti u minusu ako Stanić dođe?
Krupnija riba od Ćenana svakako. Koliki je skok sa 10 miliona?
Kolega,

s ponosom Vam mogu reci da je uprava ovim potezom permanentno bacila dodatnih 1.526.200 KM(konvertibilnih maraka).
Ako uzmemo vec bacenih 10.000.000, onda dolazimo do cifre da je uprava ove 2 godine permanentno bacila 11.526.200.

Kroz svoja opsezna i koncizna istrazivanja dosli smo do zakljucka da su za svaki poraz na zelenom terenu bili krivi Misimović i Vukotić. Hoće barabe da igraju lopte a ne znaju, nema ko im ne prebacuje kroz noge.

Ovim finansijskim i fudbalskim fijaskom, odjavljujemo se do daljnjeg, a uz stručnog kolegu Vladu Strawberrya, odradit ćemo analizu koliko je tala uzeo Čenan.

Srdačno,
shzna.
Lopovi baciše hiljadu petsto dvaest šest i jednu petinu hiljadu petsto dvaest sedme desetogodišnje u bunar
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

shzna
Kontakt:

pon sep 25, 2017 5:49 pm

Permanentno
1987

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon sep 25, 2017 5:50 pm

pile87 je napisao/la:Ja sada kad je otišao Cenan očekujem procvat kada su igrači u pitanju, otišao je pitare, ker, taldzija i sve to. Znači nije mogao biti gori ko god dodje biće bolji to je bar lako. I da ne bude da ovo nije bila volja navijača ima dokumentovano da se tražio otkaz Cenanu.

Sutra da dodje Kemo Alispahić ili Rusmir Cviko, ti isti bi bili dosljedni i nazvali bi ih pitarskim kerovimaslika

Ova imena što se spominju su neralna - Mario, Refik, Muslimović, Barbarez...

Mirsad Bešlija bi bio dobro i izvodivo rješenje, ako želi, naravno.

P.S. Cenanu zelim brzo ozdravljenje i potpun oporavak.
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Elegant
Kontakt:

pon sep 25, 2017 5:53 pm

Kakav Barabarez, pa on nas sa foruma na terminu ne bi mogao da vodi i trenira a kamo li da skautira za klub kakav je Zeljeznicar i dovodi igrace.

Neka se on drz karti i pokera a masta da vodi drzavni tim a qurcem nije pomakao da nesto uradi po pitanju trenerskog/menađerskog posla.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

fcz
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:06 pm

Dado u MDK.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

ChWilla
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:08 pm

kad bi promijenio glavu za njega još ne bi bilo kasno. mada rijetki to urade...

LeBlue
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon sep 25, 2017 6:08 pm

avlami97 je napisao/la:
pon sep 25, 2017 5:50 pm
pile87 je napisao/la:Ja sada kad je otišao Cenan očekujem procvat kada su igrači u pitanju, otišao je pitare, ker, taldzija i sve to. Znači nije mogao biti gori ko god dodje biće bolji to je bar lako. I da ne bude da ovo nije bila volja navijača ima dokumentovano da se tražio otkaz Cenanu.

Sutra da dodje Kemo Alispahić ili Rusmir Cviko, ti isti bi bili dosljedni i nazvali bi ih pitarskim kerovimaslika

Ova imena što se spominju su neralna - Mario, Refik, Muslimović, Barbarez...

Mirsad Bešlija bi bio dobro i izvodivo rješenje, ako želi, naravno.

P.S. Cenanu zelim brzo ozdravljenje i potpun oporavak.
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Upravo to, meni se cini da ti ljudi koji svi mi zelimo kao npr Stanic, imaju bolje opcije, u drugim su poslovima. Zato treba biti bas zahvalan ovim ljudima koji su trenutno u klubu, jer i oni imaju alternative, i oni mogu druge stvari da rade i da koriste svoje vrijeme, ali su oni odlucili da odredjeno svoje slobodno vrijeme daju Zelji. Generalno nam fali kvalitetnih ljudi upravo sto oni mogu da bolje prodju u drugim opcijama. Moja je prva zelja Amar Osim cak i prije Stanica, a sa Stanicem se treba dalje nastaviti raditi u smislu da bude agent nekih igraca.

seha
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:10 pm

Barbaresz poker igrac i raver po stare dane...

Za Stanica znam zasto ga mnogi prizivaju za Osima isto. A Refik znam da je igracina bio i to sve al zbog cega bi on bio dobar SD ? ( cisti pitam, nisam upucen )

btw

Radi li vam forum na tapatalku ???

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:16 pm

Elegant je napisao/la:
Kakav Barabarez, pa on nas sa foruma na terminu ne bi mogao da vodi i trenira a kamo li da skautira za klub kakav je Zeljeznicar i dovodi igrace.

Neka se on drz karti i pokera a masta da vodi drzavni tim a qurcem nije pomakao da nesto uradi po pitanju trenerskog/menađerskog posla.
Baš zbog ovakvih stavova ne zasluzujemo ni Deju više.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Leon_Professional
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:19 pm

Dado ce pokazati kvalitet.

ChWilla
Kontakt:

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

sad će deset godina kako je završio karijeru a nema nijedan posao u fudbalu. to je očito njegova odluka da mu se i ne radi...

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:26 pm

ChWilla je napisao/la:
Rambo_Amadeus je napisao/la:
Elegant je napisao/la:

sad će deset godina kako je završio karijeru a nema nijedan posao u fudbalu. to je očito njegova odluka da mu se i ne radi...
Ma u tom se dijelu slazemo, ali ovo "ko je to Sergej da može skautovat i dovodit' za klub kao što je Željo". Prva stvar cijela uprava i svi igraci nemaju ni pola fudbalskog iskustva kao sto ima on. Druga stvar kakva su sve imena prodefilovala našim klubom zadnjih nekoliko godina a tad vam nije bilo ispod casti da klub sa takvom reputacijom vode neki stranacki poltroni koji nisu obisli 4 stadiona u zivotu. Treca stvar sanse da covjek dođe nisu ni 1%, a ni ne treba kad smo mentalitetom u 9-om stoljecu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

barbarez
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:27 pm

Pop...... ga vi Barbarezu. Cuj ja poker igrac i propali menadjer. Hahaha salu na stranu,sta god on bio, on je bolan legenda Bundes lige, i satro nije za Zelju. Prvo mi dobre pure trebamo pojesti da on dodje, i da nam bude cast da je u klubu. Ali daleko smo mi od toga.

ChWilla
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:29 pm

trenutno, čovjek nije sportski radnik, uopšte.

LeBlue
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:34 pm

barbarez je napisao/la:
pon sep 25, 2017 6:27 pm
Pop...... ga vi Barbarezu. Cuj ja poker igrac i propali menadjer. Hahaha salu na stranu,sta god on bio, on je bolan legenda Bundes lige, i satro nije za Zelju. Prvo mi dobre pure trebamo pojesti da on dodje, i da nam bude cast da je u klubu. Ali daleko smo mi od toga.
On je dovoljno kvalitetan u svakom pogledu da vodi nogometni savez, a kamoli Zelju. Covjek koji je pokazao karakter i odabrao da igra za BiH u onim okolnostima, dugogodisnji kapiten, kasnije i pratio repku sa tribine. Covjek koji je bio kapiten HSV i strijelac Bundeslige. Samo kod nas se gleda kako nema iskustva kako ovo. Eto neka nas trenutni ljudi vode, pa nek bude 2-3 hiljada gledalaca u Zenici. Pa ni Hasan nema nekog iskustva a postade sportski direktor Bayerna, a kao kod nas Barbarez nemoze. Molim vas.

SanMan
Kontakt:

pon sep 25, 2017 6:36 pm

Sreća pa onaj Bajern uze Hasana, šta bi mu mi mana našli nebi ga Neretva oprala

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 37 gostiju.

Prijava