cikazubo je napisao/la: ↑sri sep 20, 2017 11:21 am
teatrale36 je napisao/la: ↑sri sep 20, 2017 11:15 am
cikazubo je napisao/la: ↑sri sep 20, 2017 10:25 am
Najbolje prepisati od engleza, kupovi sa rezervnim timovima, nije neki trofej a rezervni igrači imaju motiv jer će igrati zagarantovano jedno takmičenje tokom sezone, ublažiš nezadovoljstvo kod nekih, daješ priliku nekim mlađim, pa i ako ispadneš nema veze svakako ćemo kroz ligu na euro scenu..
Jeste, samo sto oni igraju LIga kup sa rezervama pa i Europa league ovi veci klubovi takodje igraju, ali FA kup igraju u standardnim sastavima ipak je to najstarije takmicenje na svijetu.
Jel naš kup ima tu težinu kao FA, a bgmi i u FA se rotira dosta, tek u završnici se izlazi sa standardnih 11.
Nije ni bitno, naš kup nema neku težinu pogotovu ako se uzme u obzir da ćemo i kroz ligu izboriti euro pretkola, kup je ono kao lucky looser ako nisi uzeo titulu, gurat sa kombinovanim sastavom do polufinala ako uspiju, nakon toga vrjedi trošit i ove iz prvih 11, jer potrošnja od 3 utakmice nije velika i neće previše uticati na šampionsku trku u ligi..
čelzi, man i jedan i drugi, arsenal, totenhem ... svi oni znaju da će preko lige 99,99% otići u europu
većini njih je i iz poniženja igrati ligu europe jer je tu zarada za njih mizerna u odnosu na onu koju dobiju u ligi prvaka
tako da je jasno koji im je cilj (minimum top-4)
kod nas niti jedan klub nema toliki procenat garancije da će preko lige u europu jer imaš samo 3 mjesta, od toga su 2 iste jačine kao to dodatno u kupu
a do 1/4 finala možeš doći uz samo malo truda (i da te baš žrijeb ne zakolje), a onda imaš 3 ozbiljna protivnika
tako da nikako se kup bih i kup engleske ne mogu porediti po vrijednosti ekipama
plus što je kod njih bukvalno srijeda-subota ritam, a nivo igre takav da jednostavno moraš rotirati
pa je logika odabrati kup za to
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍