Eh dok doruckujem da malo "kukamo".
Tri boda su odlicna. Derbi s uzbudjenjima, i to odlicno. Nek nema samo valjanja, pa makar i obolio kao sinoc.
Derbi kako je poceo, opet je naglasavalo da se ide oprezno jer niko nije izasao presing i pritisnuo odbranu vec se postavilo poziciono. Ipak strasna lopta Stane i majstorsko primanje Zakarica nam donosi penal i crveni karton. Imamo igraca vise i pri tome vodimo. Covjek se nada nekoj mirnoci i lagodnoj utakmici.
Ne znam sto su se nasi onako izgubili i povukli. Bezveze to radimo. Umjesto da jos malo pokusamo stisnut jer su oni u knockdownu mi im pruzamo ruku.
Nakon tog crvenog oni nas stiscu i prave polusanse, faulove blizu kaznenog za ubacaje a znamo da su oni u tome jaki. Totalno glupo se ponasamo na terenu. Hajd neko rece neobicno igrati kad oni imaju igraca manje. Zasto je neobicno, drzi loptu kao sto si i planirao, samo sto sad u sredini imas vise prostora jer nemaju igraca. Nema tu biti sta neobicno, prave ekipe to znaju koristiti i zavrse mec vec u prvom poluvremenu, al hajd dodat cemo i pritisak derbija, tamo vamo, ali opet ja onu igru ne mogu opravdat.
Oni dosta bolje stoje na terenu u tom trenutku i to nam stvara bespotrebnu nervozu. Onda ona situacija sa Ahmetovicem i Sinisom. Totalno upadamo u njihovu igru, postajemo nervozni i sami sebi pravimo problem, a njima nije smio dati jos jedan crveni iako je imao priliku i Mihojevicu i Kadusicu. Zbog tog pritiska nastrada Sinan koji realno nije zasluzio dva zuta zbog 2 starta.
Tek tad mi pocinjemo igrac i prijetimo dva puta preko Zaima. I niko se ne smije Adzemu zbog izjave na poluvremenu jer mi smo bolje igrali poslije naseg crvenog, nego da su oni krivi sto je ispalo tako da nam je trebao crveni da nas razigra.
U prvom poluvremenu nemam koga posebno izdvojiti, mozda Zakaric i stoperi koji su bili dobri. Takodjer i Zaimovic pred kraj poluvremena solidno odigrao.
Drugo poluvrijeme kako je i ocekivati, jer oni i inace u ostalim tekmama na pocetku nesto pokusaju a poslije nemaju ideju, jednostavno ne mogu napraviti sansu. Tako i bi, samo sto ih je Veca pogurao momacki, istrcava na loptu koju je Stana vec zagradio i daje im penal. Ali Veca se iskupljuje za to majstorski odbranjenim penalom. Sad zasro sam se vadi. Sreca pa se izvadi
Poslije toga jos jedan nalet, preko Stanine strane kad Graovac skida Ahmetovicev sut.
Ne znam koja je to minuta bila, ali poslije njeg smo mi izgledali "bolje". Opredijelili se na kontre uvodjenjem Zeca. Tad je to i licilo na nesto i ocjecao sam se da nam ne mogu dat gol. Dobro nazad zatvorili, ali naprijed bgm izgledali losije od Goska.
Ozbiljne ekipe iz onih kontri moraju zabiti gol. Musa je to objasnio fino. Nas je zezao zadnji pas, Zeba ga ne moze dati izgleda da igramo danima. Jedina dobra akcija je bila kad je Zakaric pogodio stativu. Tu je njih sreca pomilovala.
Ovoj ekipi jos fali dosta dosta rada a i kvaliteta kod igraca. Neki igraci su losi to je cinjenica. Bodove smo upisali, ali ako cemo realno mi smo srece imali 2 puta a oni 1. Pobjedili smo i sa Edisom pa pukli. Ovom igrom se ne moze uzet titula. Ali ima jos, sad ce i reprez.pauza pa nek rade na miru. Bodovi su bitni radi mirnoce, da u miru rade i popravljaju stvari. Igraci nam fale, al mozda je sad kasno.
Adzemu svaka na uvodjenju malog Sabana, To su muda. Bravo.
Derbi odlican, bar kad poredimo sa onim valjanjem. Jest da je bolje da je vise uzbudjenja bilo pred golom Sarajeva.
O igracima pojedinacno ovaj put necu jer je i ovo podugo.