Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 10, 2017 11:08 am

https://www.klix.ba/sport/nogomet/lendr ... /170810025

"Najveća želja mi je da igram jednu od tzv. liga petice. Iskreno se nadam da ću to uspjeti s Lensom i da ćemo ući u prvu ligu. Bilo je onih što su mi u prošlosti govorili da neću uspjeti u nogometu. Svega sam se naslušao. Ovako ću svima dokazati da vrijedim. Moram istaći i da velike zasluge za sve pripadaju Željezničaru, jer iz nekog drugog bh. kluba sigurno ne bih ostvario ovakav transfer", ističe Lendrić.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

azbaha
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:09 am

vobznaazna je napisao/la:
čet avg 10, 2017 1:38 am
Ljudi iz uprave su izabrali dugi.. put umjesto da pocnu od sportskog segmenta i ulaganja u ekipu igracki kadar itd oni izaberu da krenu od tribina koje i onako zjape polu prazne nismo je 3 puta do sad napunili a bit Ce sve slabije popunjena jer nemamo ni igru ni igrace ni rezultate zahvaljujući toj istoj upravi.... Hvala na istoku al prije svega zelim igru rezultate titulu igrace koji dolikuju Zeljin dresu a ne poluamatere ulozi te malo u igracki kadat
Upravo suprotno, te pare koje bi skrhali u sportski segment, vjerujem da opet ne bi donijele titulu, te da bi se potpuno isto dogodilo. Skrhali smo onaj put kada smo placali Pozdere, Husic i sl., pa od tih svih 2 igraca valjase. Ovo je upravo pravi put, samo mislim da su dosta forumasa u pravu sto se tice lutanja. Konkretno nemamo taj neki, nazovimo ga, generalni plan.
Ono sto se je trebalo uraditi jeste izaci pred javnost i reci:"Mi smo uvidjeli da je bilo dosta gresaka i lutanja u posljednje 2 sezone i svjesni smo toga, iz tih razloga zelimo da radimo na reorganizaciji i podmladjivanju ekipe uvodjenjem nasih juniora. Ove godine nas cilj je izlazak u Evropu, kao i dalji razvoj infrastrukture na Grbavici kao stadion koji ce zadovoljavati 3. pretkolo evropske lige i koji je podrzati reprezentativne utakmice. Za ovaj poduhvat je za SSS izabran Adzem zato sto je imao velike uspjehe sa juniorima i vjerujemo da on ima najbolju komunikaciju sa njima i da ih moze integrirati u prvi tim. Zamolili bi navijace da budu strpljivi i da je ovo NAJEFIKASNIJI nacin dolaska do titule, prodavanja igraca u Evropske klubove i razvoj Zelje u sveukupnom pogledu. Takodjer zelimo da pocnemo sa reorganizacijom skoutinga i OP, medjutim jos uvijek to nece biti na vrhovnom nivou. Mi smo Zeljini, Zeljo je nas"

Zar ne bi nesto ovako bilo hit i podrzano od 90% igraca? Ja sam siguran da bi.
Ta istocna tribina je investicija, ekipa nije. Ekipa koja bi uzela titulu bi stigla eventualno do 3. pretkola i to je to, nema guzice da bi vise, nemamo mi 8 miliona, na kraju krajeva nemamo mi protivnike koji bi nas utrenirali da igramo protiv takvih evropskih ekipa. To je opet 1-2 titule i Zeljo pada Urcu za usi sljedecih 5 godina, NE VALJA.

SUMARNO: Ciljevi u sljedecoj sezoni su: Evropa, podmladjivanje ekipe, skupljanje sredstava za jug. Kraj. Ovo za Kajkuta mi je nepotreban potez, ali sta znas, obradovalo me je sto je samo na godinu.

ChWilla
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:13 am

evo neko će pomisliti i da smo ja i lendrić na vezi... :D
gradi željo boli te *****

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:15 am

kad smo kod Lendrica, covjek nakon prelaska u Lens kaze:

"Imamo skoro 30.000 gledatelja na domaćim utakmicama, a na meču Liga kupa, koji se igrao radnim danom, bilo je 15.000. Nemamo pritisak toliki kao što je to bio slučaj na Grbavici"

toliko publike a covjek kaze nema pritiska kao na Grbavici.
to bi nam trebalo reci dosta toga o nama samima.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

teteac8684
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:16 am

Hurmasica je napisao/la:
čet avg 10, 2017 11:06 am
slika

Macićuuuuu :D

SVI NA ISTOK! :ganja:
Uhhhh evo, dočekasmo ga... :11: :11:

ChWilla
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:17 am

a klub bio šampion francuske, sada u drugoj ligi i prošle godine knap izgubio promociju.

"Vidi se da je u klubu drugačije. Moram biti realan. Tajming trenerske promjene je bio užasan. O smjeni Petrovića se pričalo kada smo izgubili titulu, a ništa se nije desilo. Potom je bio kao neki ultimatum da se prođe Zeta i to se ispoštovalo. Onda se desilo ispadanje od AIK-a, koje zaista nije sramota. Tada dolazi do smjene pred sami početak prvenstva. Vidim da se Željo muči na utakmicama. Pratim i gledam. Čujem se s bivšim saigračima svaki dan. Adžem ima nove zamisli, a nema vremena. Nije on tu kriv. Pa pogledajte samo koliko je malo treninga odradio s ekipom do sada. Prošle sezone smo neke susrete rješavali na rutinu, ali mislim da ove neće biti tako. Želji želim sve najbolje i nadam se pobjedi protiv Borca sad u subotu, a da onda slave i u velikom derbiju na Koševu", kaže Lendrić za kraj razgovora.

azbaha
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:18 am

Hurmasica je napisao/la:
čet avg 10, 2017 11:08 am
https://www.klix.ba/sport/nogomet/lendr ... /170810025

"Najveća želja mi je da igram jednu od tzv. liga petice. Iskreno se nadam da ću to uspjeti s Lensom i da ćemo ući u prvu ligu. Bilo je onih što su mi u prošlosti govorili da neću uspjeti u nogometu. Svega sam se naslušao. Ovako ću svima dokazati da vrijedim. Moram istaći i da velike zasluge za sve pripadaju Željezničaru, jer iz nekog drugog bh. kluba sigurno ne bih ostvario ovakav transfer", ističe Lendrić.
Svaka mu je na mjestu, al zaista jeste, pogotovo ovo za rutinu.

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet avg 10, 2017 11:20 am

jovanmaksimovic je napisao/la:kad bi se sa vecom jos potpisalo na tri godine, bio bi miran narednih godina za zelju... imamo te mlade igrace koji ce biti prevaga ovo i sljedece prvenstvo...
Da te obradujem onda.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:21 am

pile87 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:kad bi se sa vecom jos potpisalo na tri godine, bio bi miran narednih godina za zelju... imamo te mlade igrace koji ce biti prevaga ovo i sljedece prvenstvo...
Da te obradujem onda.

za mustuluka si :palacgore: :zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

kremenko

čet avg 10, 2017 11:27 am

Davno sam rekao.
Treba skupiti najvece mozgove koje je ovaj klub dao. Osim,Smajlovic,Enver,Bazdarevic,Skoro,Stanic i ostale legende. Oni da naprave viziju i smjer kojim klub treba ici. Uklesati to u kamen,posaditi ga na ulaz stadiona i drzati se toga dok Armagedon ne udari u planetu.
Sukladno s tim dovoditi trenera,igrace.
Ovo sto sada gledamo je lutanje,pa ako se ubode. A ubost ce. Nekad i corava koka zrno ubode.
Do tada mistrija i fangla u ruke.

P.S. I ne,nije ova uprava napravila Istok. Istok je napravila porodica Zeljeznicar. Napravili su je navijaci koji su dali 1 000 000 KM. Navijaci koji su kupili clanske karte i koji daju pare i dalje,jer sav novac sa Istoka od prodatih karata,ide za Istok.
Onaj ko daje pare se pita i on zasluzuje najvece zasluge.
Zadnja izmjena: kremenko, dana/u čet avg 10, 2017 11:28 am, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:28 am

Sta kazu prvo Cenan, pa uprava napolje? Nece moci, a Zeljo ce titulu uzeti. Hajdeeeee
Željezničar ante portas !

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:33 am

pile87 je napisao/la:
Da te obradujem onda.

jesil ozbiljan to? ako je istina za vecu, onda svaka cast, pa cak i cenanu svaka cast!!!!
100/94/37/34 - i to je to!

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:33 am

To je to.
Bravo za ugovor Veci :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:35 am

Nego hoće li se Kajkut moći prijaviti za Borac? Kakvo je stanje sa papirima..
Bar što se tiče spreme, vjerujem da bi mogao cijelu utakmicu odigrati.

Yebem borac yebem banja luku!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Tryg
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:35 am

Evo konacno macica pored istoka **** sve svoje!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

ChWilla
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:36 am

zar nije već bio? mislim da jeste.

Fanzi
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:36 am

Moja lična crta o Ivanu Lendriću.
Našli smo se dva puta ukupno. Prvi put su s njim u društvu bili Fejza, Boka, Darko i kasnije se pridružio Stevanović. Drugi put sasvim slučajno sjeli skupa i ispričali se 45 minuta.
Profesionalac, pobjedničkog mentaliteta. Razlika između Dženisa i njega je u sljedeće dvije rečenice: Ivan već sada razmišlja gdje će biti u 36. godini života i govori mi tada da bi počinio harakiri da mora raditi u nekom granapu, neko ko svojim golovima diže na noge tribine, neko ko je pobjednik, neko ko voli pobjedu.
Dženis s druge strane o svojoj trenutnoj lošijoj formi kaže da je to njegova prethodna forma (Ferenc 90ta) njegov prirodni maksimum.

Lendra je fino splitsko dijete. Mislim da sam imao zadovoljstvo da mi otvori dušu, a možda što sam i po prirodi ozbiljan i ne zanimaju šuplje priče o kokama (EDIT: nisam gay haha), auta, zezancija i ostala šuplja. Kako sam ga razumio, ima dvije sestre. Jedna je završila faks, druga je studirala i ima prosječnu finansijsku situaciju u kući, zbog čega od njegovih uspjeha na terenu zavisi i količina novca s kojim porodica raspolaže.
Pričali smo poslije Zrinjskog, a prije Sarajeva. Tada mi je spomenuo jako lošu situaciju u svlačionici i vrlo loš odnos na relaciji igrači-trener. I nekoliko detalja o njegovom viđenju cjelokupne situacije koje ni danas ne bih napisao. Svakom svoje informacije, svakom svoje razumijevanje svega.
Čitav razgovor je bio upoznavanje jedno-drugom nepoznatih ljudi.

Iznenadilo me je najiskrenije kako jako, jako dobro zna engleski jezik, da kažem bolje od ljudi koji ga uče 8 osnovna + 4 srednja i još koja godina fakulteta.
Jednako i Fejza i Darko ne zaostaju sa engleskim, tako da se Boka zaista mogao osjećati kao dio ekipe, neko s kim je bilo ko od momaka mogao pričati o svemu nije bilo jezičke barijere.

Na mene su momci ostavili super dojam taj dan. Ne bih rekao da su loši ljudi, loši momci. Zašto smo potonuli u posljednja tri kola, ponovo naglašavam: svakom svoj utisak.

Ne iznenađuje me ovako dobar intervju i razmišljanja kojeg je odradio N. K. na Klixu. Ovo je Ivan.
Drago mi je da je Ivan igrao u Želji. Mislim da ostaje uvijek dobrodošao kod nas.

LARSSON
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:40 am

AsharaK je napisao/la:
čet avg 10, 2017 11:28 am
Sta kazu prvo Cenan, pa uprava napolje? Nece moci, a Zeljo ce titulu uzeti. Hajdeeeee
Neću ja niđe

kremenko

čet avg 10, 2017 11:44 am

slika
slika
:placeodsmijeha:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

avlami97
Kontakt:

čet avg 10, 2017 11:46 am

Lendra je prvo dobar covjek, a onda i dobar igrac. Svasta je istrpio na Grbavici. Mogao nas je zavaliti, da nista ne zaradimo, a nije.

Sretno Lendra i da ti se snovi ostvare.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava