vobznaazna je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 1:38 am
Ljudi iz uprave su izabrali dugi.. put umjesto da pocnu od sportskog segmenta i ulaganja u ekipu igracki kadar itd oni izaberu da krenu od tribina koje i onako zjape polu prazne nismo je 3 puta do sad napunili a bit Ce sve slabije popunjena jer nemamo ni igru ni igrace ni rezultate zahvaljujući toj istoj upravi.... Hvala na istoku al prije svega zelim igru rezultate titulu igrace koji dolikuju Zeljin dresu a ne poluamatere ulozi te malo u igracki kadat
Upravo suprotno, te pare koje bi skrhali u sportski segment, vjerujem da opet ne bi donijele titulu, te da bi se potpuno isto dogodilo. Skrhali smo onaj put kada smo placali Pozdere, Husic i sl., pa od tih svih 2 igraca valjase. Ovo je upravo pravi put, samo mislim da su dosta forumasa u pravu sto se tice lutanja. Konkretno nemamo taj neki, nazovimo ga, generalni plan.
Ono sto se je trebalo uraditi jeste izaci pred javnost i reci:"Mi smo uvidjeli da je bilo dosta gresaka i lutanja u posljednje 2 sezone i svjesni smo toga, iz tih razloga zelimo da radimo na reorganizaciji i podmladjivanju ekipe uvodjenjem nasih juniora. Ove godine nas cilj je izlazak u Evropu, kao i dalji razvoj infrastrukture na Grbavici kao stadion koji ce zadovoljavati 3. pretkolo evropske lige i koji je podrzati reprezentativne utakmice. Za ovaj poduhvat je za SSS izabran Adzem zato sto je imao velike uspjehe sa juniorima i vjerujemo da on ima najbolju komunikaciju sa njima i da ih moze integrirati u prvi tim. Zamolili bi navijace da budu strpljivi i da je ovo NAJEFIKASNIJI nacin dolaska do titule, prodavanja igraca u Evropske klubove i razvoj Zelje u sveukupnom pogledu. Takodjer zelimo da pocnemo sa reorganizacijom skoutinga i OP, medjutim jos uvijek to nece biti na vrhovnom nivou. Mi smo Zeljini, Zeljo je nas"
Zar ne bi nesto ovako bilo hit i podrzano od 90% igraca? Ja sam siguran da bi.
Ta istocna tribina je investicija, ekipa nije. Ekipa koja bi uzela titulu bi stigla eventualno do 3. pretkola i to je to, nema guzice da bi vise, nemamo mi 8 miliona, na kraju krajeva nemamo mi protivnike koji bi nas utrenirali da igramo protiv takvih evropskih ekipa. To je opet 1-2 titule i Zeljo pada Urcu za usi sljedecih 5 godina, NE VALJA.
SUMARNO: Ciljevi u sljedecoj sezoni su: Evropa, podmladjivanje ekipe, skupljanje sredstava za jug. Kraj. Ovo za Kajkuta mi je nepotreban potez, ali sta znas, obradovalo me je sto je samo na godinu.