Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub avg 05, 2017 8:04 am

teteac8684 je napisao/la:
sub avg 05, 2017 7:50 am
Daj Bože da izborimo i ligu za prvaka...Šta je sa Istočnom tribinom, hoće li se praviti?
kakav istok ne budi smijesan,para nema sve se rastalilo,

vaze li danas karte od hajduka
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

teteac8684
Kontakt:

sub avg 05, 2017 8:21 am

gavran je napisao/la:
sub avg 05, 2017 8:04 am
teteac8684 je napisao/la:
sub avg 05, 2017 7:50 am
Daj Bože da izborimo i ligu za prvaka...Šta je sa Istočnom tribinom, hoće li se praviti?
kakav istok ne budi smijesan,para nema sve se rastalilo,

vaze li danas karte od hajduka
Ne važe, nemaš gdje, jučer sve rasprodano...

TheSvenderMan
Kontakt:

sub avg 05, 2017 8:40 am

@storm_raider
Jedan je cak medju 3 predsjednika drzave :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Veteran1965
Kontakt:

sub avg 05, 2017 8:52 am

U Zrinjskom su ove sezone odlucili da nista ne prepuste slucaju. Sve resurse ce usmjeriti u kriminal, sudije i namjestanje utakmica. Kada uzmu titulu onda ce ulagati u ekipu da pokusaju u Europi nesto. Nama ne jedan nego tri napadaca ne mogu pomoci. Onaj ko misli da mozemo uzeti titulu u zabludi je. Onaj ko misli da u Bosni postoji uspjesna firma, kolektiv, sportski klub koji postenjem i transparentnoscu postize rezultat u velikoj je zabludi.
Mi da imamo vrhunske skaute, OP, da smo doveli vrhunska pojacanja nemamo garanciju titule. Sa postenim i transparentnim pristupom, to je vise nego tesko. Valjda pratimo svi istu ligu, iste tekme, iste stele. Svi mi znamo raje i u klubovima (svi rangovi takmicenja) i u savezu. Pa svi znaju da se steli i otvoreno se prica o tome a niko nista ne poduzima. Na zalost takvo smo drustvo u svim segmentima. Postenje ne stanuje ovdje.Odavno.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Eric Cantona
Kontakt:

sub avg 05, 2017 9:00 am

Večeras igra moj Željo.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub avg 05, 2017 9:27 am

Veteran1965 je napisao/la:U Zrinjskom su ove sezone odlucili da nista ne prepuste slucaju. Sve resurse ce usmjeriti u kriminal, sudije i namjestanje utakmica. Kada uzmu titulu onda ce ulagati u ekipu da pokusaju u Europi nesto. Nama ne jedan nego tri napadaca ne mogu pomoci. Onaj ko misli da mozemo uzeti titulu u zabludi je. Onaj ko misli da u Bosni postoji uspjesna firma, kolektiv, sportski klub koji postenjem i transparentnoscu postize rezultat u velikoj je zabludi.
Mi da imamo vrhunske skaute, OP, da smo doveli vrhunska pojacanja nemamo garanciju titule. Sa postenim i transparentnim pristupom, to je vise nego tesko. Valjda pratimo svi istu ligu, iste tekme, iste stele. Svi mi znamo raje i u klubovima (svi rangovi takmicenja) i u savezu. Pa svi znaju da se steli i otvoreno se prica o tome a niko nista ne poduzima. Na zalost takvo smo drustvo u svim segmentima. Postenje ne stanuje ovdje.Odavno.
U Zrinjskom ni u jednoj sezoni nista ne prepustaju slucaju, bar kada su zakulisne radnje u pitanju. I ne samo oni. Mi smo to znali i tako ce biti i u buducnosti. Znamo i koji je jedini nacin da se borimo protiv toga a to je da se proba kvalitetom ih dobiti, ali smo od toga odustali prije nego sto je prvenstvo i pocelo. Nema garancija za titulu ali, kad gledam iz ove perspektive, i djuturumi Krstanovic i Culum bi nam uduplali sanse za titulu u odnosu na sanse koje sad imamo. Ovo je jedna od rijetkih sezona u zadnje vrijeme gdje smo ljestvicu u samom startu spustili nisko. Ambicije se pokazuju a rezultat pravi jacanjem ekipe a ne njenim slabljenjem..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Plava Porodica
Kontakt:

sub avg 05, 2017 9:28 am

Kakav početak posta. Na kog li me podsjeća. Ili ovi teoretičari kreću sa istim i završavaju istim rečenicama.
Već se čiste računi u slučaju neuspjeha. Već se staje u odbranu svih osoba koji žive od Željinih para, a svi su oni podjednako krivi. A tek je danas 3.kolo. Svi sve znaju. Klasično bošnjački.
Još mi neki kažu kako mogu vrijeđati fudbalere, k'o oni su ibogati članovi Želje. Oni su najpokvarenija generacija koja srozava klub na najniže grane, tradiciju i dugogodišnju historiju gaze k'o da im je to babo ostavio u amanet pa se mogu igrati sa tim.. A neki su preko 9.decenija čuvali i s obrazom držali to ime. Još kažu svašta u Božijoj bašti.
Nakon ovakvih postova, ni meni ne preostaje ništa nego da sa istim završim.
Svašta u Božijoj bašti.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Okolele
Kontakt:

sub avg 05, 2017 9:34 am

Kakvi strucnjaci..Dva kola i ovi sve halalili..Primili na blizkrig dva gola protiv Mladosti i katastrofa..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

storm_raider
Kontakt:

sub avg 05, 2017 9:36 am

Je li se igra veceras neka utakmica? Dosta vise naglabanja o istom i okrenimo se ovoj utakmici!

Svi na Grbavicu!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub avg 05, 2017 9:40 am

Okolele je napisao/la:Kakvi strucnjaci..Dva kola i ovi sve halalili..Primili na blizkrig dva gola protiv Mladosti i katastrofa..
Ja sam titulu halalio i prije utakmice sa Goskom. Poraz od Mladosti nema veze s tim. Nista to nece promijeniti u mom odnosu prema klubu. Podrzavalo se i podrzavace se, bar kad sam ja u pitanju.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub avg 05, 2017 9:55 am

NEK IM REPKA IGRA POD BIJEMIM BRIJEGOM MRS IZ SARAJEVA !

Plava Porodica
Kontakt:

sub avg 05, 2017 9:58 am

Dosta raje je već odustala od nadanja.
Kao prvi i osnovni problem, koji nije rješen, je rješavanje što više idiota koji nas zadnje dvije godine sputavaju.
Kao drugi problem, da stvar bude gora, i pored toga što je ista bagra u svlačionici, mi se nismo kvalitetno pojačali, čak štaviše ulazimo u sezonu sa mnogim rupama.
I na kraju će biti smjena Adžema, pa poslije Adžema još ćemo nekoga potrošiti, a u stvari oni su najmanji krivci. Ja ovakvog Želju nikad ne bih preuzeo voditi, taman da sam Murinjo.
Idem večeras na utakmicu a da ne znam ko je drugi štoper, hoće li Stanić ubaciti ijednu da valja, hoće li opet Projića mrak progutati, da li će nam vezni red asistirati više gostima nego nama, te da li ćemo opet desno krilo zavaljivati lijevo, hoće li nam kapiten mahati rukama i padati k'o da je sa marsa, i hoće li Stevo na iskustvo kakav faul uzeti. Tuga golema je ovo. Pa ćemo opet na zimu kamion Zakarića dovesti da čupamo sezonu. K'o da samo proljeće postoji.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:02 am

Sastav Viteza protiv Krupe:

Tiric - Golman Zrinjskog do sada bio kod njih na posudbama, sad igrac Viteza. 3-4 godine u nasoj ligi.
Ivan Mamic - Takodjer ima iskustva u ligi, igrao par godina i onda otisao u Njemacku 4. ligu, pa se prosle godine vratio u Vitez.
Seid Zukic - Dosao iz Travnika, igrao Ligu Federacije do sada.
Mahir Karic - O njemu se zna sve. Nasa skola :D
Boban Djeric - Prosle godine dosao iz Drine, igrao i za Leotar a prije toga za Indjiju.
Marin Vranjic - Dosao iz Metkovica :D Iz Zrinjine skole ali isao samo po posudbama u Branitelj.
Ivan Livaja - Sve se zna za ovog igraca. Kapiten Viteza.
Ivan Stanic - Vitezova skola. Igrao i prosle godine zapazen broj minuta.
Luka Miletic - Dosao iz Dugopolja. Igrao pretezno 2. ligu HNL
Brakalo - Iskusan igrac. Igrao u Sirokom i sada dosao u Vitez.
Djordje Cosic - Igrac Zrinjskog i Husare, dosao na posudbu. Prosle godine igrao za Drinu.

Relativno mlada ekipa sa par iskusnijih prekaljenih igraca iz nase lige. Prosjek godina 23,3.
Nisu kao Celik losi, ali su kandidati za ispadanje.
Sigurno da se ne treba zavaravati da ce biti laka tekma. To bi mogao biti prvi pogresan korak ako ih podcijenimo. Ako ozbiljno udjemo u mec, ne bi trebalo biti problema.

Mi na Grbavici treba da pobjedjujemo sve meceve. Zato ako Viteza ne mozemo dobiti, sta cemo onda kad nam dodju ovi najjaci klubovi.
Veceras ocekujem jedno 2 nasa gola, a sudeci nasu odbranu ocekujem i da ga primimo ( valjda necemo :D )

Sinan skida nevinost vcrs. :kafa:

avlami97
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:07 am

Optimizmom i pesimizmom se ide do krajnjih granica. Nigdje sredine. Sezona je tek počela i do kraja se svasta moze i hoce izdeasavati.

Prosla sezonana nam je pokazatelj. Nako 10-12 kola je bila prica da Zrinjskog niko ne moze stici, a 3 kola prije kraja smo im bjezali 4, a Sarajevo 1 bod. Nakon 22 kola su Celiku davane minimalne sanse za opstanak, a na kraju je Celik bio JEDINA ekipa bez poraza na proljece (14 utakmica). E, sad ce mnogi reci, da nije bilo ovo, da nije bilo ono..., a opet ce biti ovo i ono.

Vidim @PP je nesto "ljut", pa bih samo napisao da nam je "alibi" igrac, a vjerojatno mislis na Markovica, SAM svojim golovima donio 9 bodova. 4 kola prije kraja prvenstva je "pobijedio" Zrinjski svojom asistencijom i golom, kada su mnogi mislili da je titula nasa. On je najucinkovitiji igrac sredine terena, a bruku ih se izmjenjalo i igrac koji je donio najvise bodova svojim golovima nakon Lendrica. U Kupu je isto davao neke golove, ali ne protiv levata. Slozio se ili ne, to ne moze uraditi alibi igrac.

Ako je "lipicaner" Radinovic, to nije korektno govoriti, iako je igrac bez ucinka, glede golova i asistencija.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Grbavica
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:09 am

Majke mi moje da citam samo forum i da po tome odredjujem svoje misljenje, pomislio bih da se klub raspada. Da imamo 8 igraca ko Celik. A ono kontra sve. Vecina vas se izgleda ne sjeca nekih stvari iz proslosti kad ima muda reci da je ovo najgora generacija i slicno. Da je po forumu sad bi bilo ciao Zeljo, al posto mi titra zila za pisanja pojedinaca, onda se vidimo na standardnim mjestima.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

teteac8684
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:11 am

Ništa, valja nam se boriti za treće mjesto, garant je i drugo već Široki završio... :D ...šalu na stranu, večeras tekma, svi na Grbavicu!!! VOLIM TE ŽELJO :zeljeznicar1:

Tryg
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:15 am

E zamisli ti kako se mi busamo nesto i puni smo optimizma protiv Aika, a ljudi jedva popusise protiv Brage, posudise napadaca koji je nas silovao i to ga posudise u drugu njemacku, a Kripica otjerase a mi svrsavali kad smo culi da bi nam mogao doci.

Divim se nasem optimizmu nekad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Veteran1965
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:34 am

starigrad je napisao/la:
sub avg 05, 2017 10:13 am
Veteran1965 je napisao/la:
sub avg 05, 2017 8:52 am
U Zrinjskom su ove sezone odlucili da nista ne prepuste slucaju. Sve resurse ce usmjeriti u kriminal, sudije i namjestanje utakmica. Kada uzmu titulu onda ce ulagati u ekipu da pokusaju u Europi nesto. Nama ne jedan nego tri napadaca ne mogu pomoci. Onaj ko misli da mozemo uzeti titulu u zabludi je. Onaj ko misli da u Bosni postoji uspjesna firma, kolektiv, sportski klub koji postenjem i transparentnoscu postize rezultat u velikoj je zabludi.
da, da, u pravu si, zrinja u prva dva kola, uz pomoc sudija ili kupovinom utakmica otrese dva od tri glavna konkurenta za titulu (mada, nas i fks i ne vidim u ozbiljnim kombinacijama za trofeje, uz postojeci igracki kadar). nije nama, recimo, za proslu sezonu kriv ni zrinjski, ni sudije, ni savez... sami sebi krivi sto nismo jos bod otkinuli, sto smo, realno i po svim parametrima, morali uciniti. sto je tako sve ispalo na kraju, iz kluba rekose da ni njima nije jasno. kako onda da tebi, meni ili nekom trecem, kao navijacu i obicnom posmatracu sa strane bude jasno?

isto tako, megamix je, vise nego, dobra firma, hoces reci da su i oni do tog uspjeha dosli mutnim radnjama? ako tako mislis i tvrdis, primorat ces me da misketa i njegove postene namjere pocnem gledati drugim ocima. radim u jednoj firmi kao finansijski konsultant za pravna lica i imam svakodnevne kontakte sa vlasnicima i direktorima firmi sirom BiH, iz svih profesija i djelatnosti. kriminala, stimanja poslova, zaobilazenja zakonskih propisa... itekako, ima. medjutim, ima i firmi, i to bi se iznenadio u kojem broju, koje su do rezultata dosle mukotrpnim, postenim radom i zalaganjem. bitno je okruziti se kvalitetnim ljudima na pravim pozicijama, koji znaju svoj posao i rade ga posteno i predano. rezultat ispliva na povrsinu, prije ili kasnije. firma napreduje, s njom zajedno i ljudi na pozicijama menadzera, kako finansijski, tako i profesionalno. sve to prati i poboljsanje uslova za rad i plate i "obicnih" radnika. firme ciji vlasnici i menadzment zabiju glavu u pijesak i sami sebe ubjedjuju da ne moze bolje, da nemaju sanse za napretkom, da je sistem protiv njih... i ne prave nikakav napredak, cak, sta vise, kratko vrijeme stagniraju, a onda slijedi strmoglav pad. na kraju svi im krivi, samo oni pravi.

da ne bi bilo kako supljiram i pricam o utopiji, cist primjer ovoga sto pisem je nas Zeljo i ljudi iz uprave. jel bilo najlakse odustati od obnove i gradnje stadiona kada se naislo na opstrukcije i podmetanja klipova medju tockove? jel najlakse bilo reci, nema nista od ovoga, protiv sistema se ne moze? jel se bilo najlakse, a za nih, mozda, i najbolje povuci iz svega?... za mene je odgovor na ova pitanja potvrdan. medjutim, oni su uradili sve kontra i rezultate vidimo, vise nego jasno.

eh, sve ovo preslikaj na privatni biznis, ili, jos bolje, na nas sportski segment. kada u OP, na mjestu SD i strucnom stabu budemo imali ljude slicnih kvaliteta, potrebnog znanja i entuzijazma, kao sto su pojedinci u UO, NO i ostalim upravljackim strukturama kluba, imat cemo i hehe rezultate. do tada, mozemo krivicu prebacivati na druge i govoriti da nije do nas.

da se ne bih uvukao u nepotrebne diskusije, nemam pojma ko su ljudi koji mogu odgovoriti tim zadacima + da su spremni uci u sve to, pa da me se ne pita koga bih to ja zelio na pozicijama u sportskom segmentu. samo, kroz poslovno iskustvo, znam da su vlasnici uspjesnih firmi sebi nasli i adekvatno platili kvalitetne menadzere za upravljanje pojedinim sektorima firmi. ta ulaganja su im se visestruko vratila.
Necu puno, uglavnom i ja znam ponesto o bussinesu. Uglavnom svi koje znas i navodis da posluju transparentno rade to od uvodjenja PDV-a. Do tada....nemam komentara.
Da ne bi bio pogresno shvacen. Apsolutno podrzavam transparentan, zakonski i sistemski pristup. I sam sam dio toga vec 21 godinu.
Samo zelim naglasiti da u ovom ljigavom i pokvarenom drustvu takvim pristupom tesko stizes do cilja. S toga sam i pesimistican glede rezultata ove godine, jer nemamo ekipu koja moze napraviti bilo kakvu prevagu...o tome se radi u mojim razmisljanjima.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Ivicahuljev
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:37 am

Tryg je napisao/la:
sub avg 05, 2017 10:15 am
E zamisli ti kako se mi busamo nesto i puni smo optimizma protiv Aika, a ljudi jedva popusise protiv Brage, posudise napadaca koji je nas silovao i to ga posudise u drugu njemacku, a Kripica otjerase a mi svrsavali kad smo culi da bi nam mogao doci.

Divim se nasem optimizmu nekad.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Neka trebace nam ovih optimista kad osvojimo 3 boda iz naredne 3 tekme

ChWilla
Kontakt:

sub avg 05, 2017 10:41 am

sve to za zakulisne radnje je tačno i svi mi sve to znamo. međutim da bi to bilo relevantno za nas mi ćemo morati puno bolje na terenu. mi ako budemo kao protiv mladosti, to im neće ni trebati, niti će biti bitno.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava