čet avg 03, 2017 10:12 am
Sad je to postao trend da se ne raduješ kad igraš protiv bivšeg kluba. TO je po meni malo bezveze pogotovo kad Bilbija to uradi protiv Sarajeva. Protiv Borca ok. Ali je bezveze i priča Mulalić je takav pa njemu halal, a da je neko ko nije takav skočio njemu bi bilo šupak ovo ono. Ili je svima halal ili nije. Ovdje je najveći problem što nema standarda. Neki zanju Edisa pa ga brane šta god da uradi. Neki opet znaju AMara, neki Adžema i sve tako i onda se sukobi dešavaju tj prepirke. TO meni skakanje i radovanje ništa ne znači ako je normalno, Vidi se kad je provokativno a kad normlalno. Ali istp tako nije normalno kad igraš protiv svog kluba da skoočiš iakak jer ako nešto voliš ti podsvjesno navijaš za taj klub. Sve ćeš profesinonalno učiniti da ga pobjijediš ali kad padne gol i nije ti drago. Evo ja prvi da sad recimo radim kod pitara ja ne bih mogao skočiti da oni daju nama gol, čak naprotiv skočio kad ga mi njima damo. SIgurno ima ega tu. Isto tako nij enormalno da cijela garnitura Željinih bivših trenera sjedi na sjeveru nego na zapadu i isto tako nije normlano da sjede pred tekmu sa Mladosti i da se baš to prikaže na portalima i sl. Bar iz poštovanja nemoj tu tekmu. Nemoj da daješ nikakav razlo za priču, ali Amar je takav (što ne opravdava iz istih razloga kao i za Edisa) i on neke stvari namjerno radi a i boli ga neka stvar šta će ko reći. Zato i jeste dobar trener. Vjerujem da nije ništa rekao Edisu ali vjerujem i da je komantarisao onako bezveze u priči šta je loše a šta dobro isto kao što i mi komentarišemo. Ta ega prevelika ubiše nas ko društvo u cjelini, a ne samo ko klub.
Ja sam mišljenja da je ADo bolji trener od Edisa. Ono nije bio plod nikakve taktike nego greške mladog igrača i psihičke nepripremljenosti ostalih koju Adžem nije mogao otkloniti za 5 dana. Edis nam je i doveo Bekrića na 3,5 godine, Radinovića isto, Bogičevića. Sa tim igračima imamo problema od tada, a bilo ih je još ali smo se njih riješili. TO mi dovoljno govori o njegovim kvalitetima trenerskim bez obzira na rezultate koji su bili ok dok je bio kod nas. PO meni on je tener za raktkoročnog posla, za ekipe koje terba dići nakon lošeg perioda. Nadam se da će edukacjiom biti bolji i to promijeniti. Adžem je recimo dosta psihički napredovao od prošlog vođenja ekipe.