SD je taj koji treba praviti sistem u sportskom segmentu. Ako vjeruješ u nešto onda trebaš ubijediti upravu da ti da pare. Problem je ovdje što mi pričamo a ne znamo ustvari ko je kriv za bilo šta. Ako si ubjeđen u nešto dođi i reci nama trba ovaj. Mislim da je pametno dati 50.000 EUR a ne 30.000. Lupam sad cifre ne vezano za VUkotića. Imali smo slobodnih igrača koji su za nijansu lošiji od njega ili bi bili možda i bolji. I vi ste ovdje svi zapeli za Vukotića. Onda je možda zapeo i Slavko pa on nije htio druge. Kažem lupam samo sve scenarije koji su mogući. Mi pričamo a ne znamo kako je bilo. Međutim, sportski segment zavisi od SD. AKo on nije u stanju da ima svoj stav i da traži od uprave šta mu treba i isto tako to ne dobije i to se ponavlja ili ako nije napravio sistem i strategiju koja treba da bude osnova i koju treba prezentirati i ubijediti upravu da se radi po njoj a u skladu sa trenerom onda on treba da dadne ostavku ili da da nogiraju. Ima li on strategiju ne zanmo. Djelovalo mi je da nema, pa sam sad malo u dilemi nakon ovog imenovanja Adžema i dovođenja ovih nekih igrača. Sad mi to ide u pravom pravcu bez obzira hoće li doći Kajkut ili ne. I Ako dođe Kajkut sam nije problem, jer pored njega nam trebaju još tri igrača. Ako i oni budu ko Kajkut onda je strategija niđe veze, a ako bar još dvojica budu u skladu sa do sada dovedenim još će mi djelovati da je ok. Ovaj pOtpis Kemin i šansa mi idu isto u tom pravcu, tj dobrom pravcu.starigrad je napisao/la: ↑pon jul 31, 2017 10:43 pmok, kad smo vec kod stopera, doveden grahovac. doduse na posudbu, kojem, ista, istice na kraju sezone i sve je moguce po pitanju angazmana. jesi li zadovoljan dovodjenjem grahovca? ja, jesam. je li to dovodjenje grahovca cenanova zasluga? ja, ne znam.shzna je napisao/la: ↑pon jul 31, 2017 10:13 pmAli, stani,starigrad je napisao/la: ↑pon jul 31, 2017 10:01 pm
nije da samo pisem, nego te i pitam: ko je u lancu kriv sto nije doveden vukotic? ko je kriv sto, prije dvije sezone, nismo ni evropu izborili? a. cenan je jedini ovdje ismijavan zbog poslane ponude od 15.000 eura.
nije, valjda, tesko dati odgovore? pa, tek se onda pozivati na razliku u godinama. jer, ovo nije diskusija i branjenje argumenata s tvoje strane, nego puko piskaranje.
iskreno, sad bih se mjenjao za godine zivota sa tobom![]()
trener trazi stopera. Pretezno kaze i ime ali moze reci i samo stopera. U ovom slucaju recimo da je SP rekao: "Hocu Vukotica."
Cenan prica sa Misimovicem ovaj mu da na raspolaganje 30 hiljada € lupam, ali da ponudi i proba ga uzeti za sto manje. Odbijen Cenan sa svojom ponudom.
Njegovo je: Doci pred SP i objasniti mu kako finansijski nije mogucr dovesti AV.
Traziti od SP ime nekog drugog jeftinijeg stopera.
Ako SP nema rjesenja, on mora odgovoriti zadatku i reci: "Nakon odredjenog vremena potrosenog na skautiranje ja ti mogu priloziti gosp. Petrovicu sljedeca rjesenja..." Nabroji 5 igraca. Svakog predstavi i izlozi prezentaciju i kaze gdje je najjaci i najslabiji.
Ako je SP kompetentan shvatit ce da mu treba stoper i da mora vjerovati misljenju SD. Ali, kako ce vjerovati misljenju kad onaj uhljeb i ne radi nikako svoj posao.
vezano za vukotica, ne pricamo o ponudi od 30.000, nego 15.000 eura, nemojmo lupati i uvelicavati stvari. jedini koji je ismijavan zbog te, uistinu smjesne, ponude je cenan. gdje je u tom slucaju ona prica: "majstore, 150.000 eura u dzep, pravac klub, pred upravu, pare na sto i doci ce vukotic, ordagic i jasarevic?"
da ne bi bilo kako imam namjeru braniti cenana, ponavljam, obzirom na okolnosti, trenutna cenanova funkcija nam je, apsolutno, nepotrebna. kako, zasto i od koga je tu postavljen, nemam pojma. nepotreban! skaut (vise njih) nam treba, a mislim da cenan ni tome nije dorastao.
mi nemamo sistema u sportskom segmentu i cenan ce biti, ako vec nije, kolateralna steta, kao sto ocekujem i za adzema, nazalost.
ciste primjere imamo u bliskoj proslosti.
Bio sam dio te generacije 2-3 godine u mlađim kadetima i kadetima, mogu samo potvrditi ovo za Baju, bio je dobar igrač, ali nikad ga nije bilo u nekim pričama, npr Ari su se već tad svi divili, Hoti i Hajradinoviću kasnije takođe, bio je i onaj mali Senči na golu vrhunski talenat ali fizičke predispozicije mu nisu dozvolile karijeru, ma bilo je tih godina u Želji talenta to je nestvarno, a Baja je yebeni fakin da prostite na izrazu, mangup pravi, i jako mi je drago zbog njegovog uspjeha i uspjeha svih tih igrača s kojim sam imao prilike odrastati i biti sretan u lopti.Edis Mulalic 1921 je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 1:57 amAli kakva prica Riada Bajica. Momak clan generacije 1994(supertalentovana Zeljina generacija iz koje su Veca, Hajradinovic, Hodzic, Bajic, Verimagic itd....), on tu vrlo vazna karika, ali u kadetima vec polahko prelazio na klupu, govorili mu da je spor, igrao za B juniore, nekako se ubaci i odigra dobru zadnju sezonu u juniorima. Prica dobija na znacaju kad se uzme u obzir da je kokuz( starci na minimalcu) i nikakvu podrsku nije imao s te strane. Potpisuje bukvalno zadnji dan jer Amar nije uspio da se dogovori sa nekim igracem i on ostaje kao 35830358 igrac i zamjena Bucanu, Selimovicu, Stani itdd...prva sezona on kao 16 igrac, ali se vidjelo da ima nesto i kad je po strani igrao. Pocinje druga njegova seniorska sezona, Zeljo podmladio ekipu(nestalo para nikad je mi ne bi i podmladili), bukvalno nemas za pojacanje inace bi dosao neki Lazar iz Ivanjice ili iz Krusevca koji je nekad igrao u Srbija u21. Nedo Turkovic taraba jedini izbor Baja i prelazi na napadaca, ostalo sve je historija s platom 800 KM i vozanjem u trolejbusu postaje prvi strijelac lige i pravi skoro milionski transfer. I taj stransfer popracen strucnim komentarima gdje se ubrajam i ja kako je spor i nejak i kako ce se vratiti do zime
sad momak ode u Udineze za deset miliona i donese Zelji pola miliona, a prije toga skoro milion. Filmska prica meni cak bolja od one Dzekine
Grbavica skola fudbala i tacka.
Stana 2Plava Porodica je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:23 amA nije istina da im Livaja igra zadnjeg veznog![]()
Mi ni ovo ne znamo. Šta je još nuđeno pored tih 30.000? ja vjerujem da jeste još nešto. Neki procenat sigurno ili igrač. Opet kažem pričamo o stvarima koje ne znamo.salle86 je napisao/la: ↑pon jul 31, 2017 11:02 pmOnaj ko je procijenio da Vukotić košta 30k KM, da bi za te pare mogao da ga dovedeš, je laik. Ako već želiš nekog igrača pitaj otvoreno koliko pa se onda pogađaj. Ali ne ovako, ko na pijaci odeš da kupiš vreću krompira koja košta 30 KM a ti ponudiš 5 KM. Svaki normalan prodavač će te mršnuti od hastalastarigrad je napisao/la: ↑pon jul 31, 2017 10:01 pmnije da samo pisem, nego te i pitam: ko je u lancu kriv sto nije doveden vukotic? ko je kriv sto, prije dvije sezone, nismo ni evropu izborili? a. cenan je jedini ovdje ismijavan zbog poslane ponude od 15.000 eura.
nije, valjda, tesko dati odgovore? pa, tek se onda pozivati na razliku u godinama. jer, ovo nije diskusija i branjenje argumenata s tvoje strane, nego puko piskaranje.
iskreno, sad bih se mjenjao za godine zivota sa tobom![]()
![]()
upravo s kajkutom bilo sve dogovoreno, dva puta, prije tri godine u ova doba.Edis Mulalic 1921 je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 1:57 amAli kakva prica Riada Bajica. Momak clan generacije 1994(supertalentovana Zeljina generacija iz koje su Veca, Hajradinovic, Hodzic, Bajic, Verimagic itd....), on tu vrlo vazna karika, ali u kadetima vec polahko prelazio na klupu, govorili mu da je spor, igrao za B juniore, nekako se ubaci i odigra dobru zadnju sezonu u juniorima. Prica dobija na znacaju kad se uzme u obzir da je kokuz( starci na minimalcu) i nikakvu podrsku nije imao s te strane. Potpisuje bukvalno zadnji dan jer Amar nije uspio da se dogovori sa nekim igracem i on ostaje kao 35830358 igrac i zamjena Bucanu, Selimovicu, Stani itdd...prva sezona on kao 16 igrac, ali se vidjelo da ima nesto i kad je po strani igrao. Pocinje druga njegova seniorska sezona, Zeljo podmladio ekipu(nestalo para nikad je mi ne bi i podmladili), bukvalno nemas za pojacanje inace bi dosao neki Lazar iz Ivanjice ili iz Krusevca koji je nekad igrao u Srbija u21. Nedo Turkovic taraba jedini izbor Baja i prelazi na napadaca, ostalo sve je historija s platom 800 KM i vozanjem u trolejbusu postaje prvi strijelac lige i pravi skoro milionski transfer. I taj stransfer popracen strucnim komentarima gdje se ubrajam i ja kako je spor i nejak i kako ce se vratiti do zime
sad momak ode u Udineze za deset miliona i donese Zelji pola miliona, a prije toga skoro milion. Filmska prica meni cak bolja od one Dzekine
Sudeći po tome, ako opet budemo po tom šablonu išli, Dženis za 2-3 godine potpisuje za SampdoriuChWilla je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:36 amupravo s kajkutom bilo sve dogovoreno, dva puta, prije tri godine u ova doba.Edis Mulalic 1921 je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 1:57 amAli kakva prica Riada Bajica. Momak clan generacije 1994(supertalentovana Zeljina generacija iz koje su Veca, Hajradinovic, Hodzic, Bajic, Verimagic itd....), on tu vrlo vazna karika, ali u kadetima vec polahko prelazio na klupu, govorili mu da je spor, igrao za B juniore, nekako se ubaci i odigra dobru zadnju sezonu u juniorima. Prica dobija na znacaju kad se uzme u obzir da je kokuz( starci na minimalcu) i nikakvu podrsku nije imao s te strane. Potpisuje bukvalno zadnji dan jer Amar nije uspio da se dogovori sa nekim igracem i on ostaje kao 35830358 igrac i zamjena Bucanu, Selimovicu, Stani itdd...prva sezona on kao 16 igrac, ali se vidjelo da ima nesto i kad je po strani igrao. Pocinje druga njegova seniorska sezona, Zeljo podmladio ekipu(nestalo para nikad je mi ne bi i podmladili), bukvalno nemas za pojacanje inace bi dosao neki Lazar iz Ivanjice ili iz Krusevca koji je nekad igrao u Srbija u21. Nedo Turkovic taraba jedini izbor Baja i prelazi na napadaca, ostalo sve je historija s platom 800 KM i vozanjem u trolejbusu postaje prvi strijelac lige i pravi skoro milionski transfer. I taj stransfer popracen strucnim komentarima gdje se ubrajam i ja kako je spor i nejak i kako ce se vratiti do zime
koji tad, jebiga, jeste bio prevaga u našoj ligi i zabijao po 15ak golova, i bio želja svih u i oko klujba.
Realno Brekalo i Miletić su bivši mladi reprezentativci. Stanić je mlad i potencijal je. Napreduje iz godine u godinu. Ima tu još nekoliko igrača koji su dugo u ovoj ligi iaako su mladi. Sa Krupok odigrali nerješeno. Nemojmo odmah priču bezveze ekipa i sl.LARS1921 je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:31 amStana 2Plava Porodica je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:23 amA nije istina da im Livaja igra zadnjeg veznog![]()
Realno, ovdje mozda samo Djeric i Karic mogu proci, i mozda Zukic jer zabio finu cifru u prvoj fbih, ali i to nije neki pokazatelj. Ovo ostalo talasika
Zajko Zeba, Stevo Nikolic, Daniel Graovac, Goran Zakaric, Darko Markovic, bivsi A reprezentativciponosannavas je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:43 amRealno Brekalo i Miletić su bivši mladi reprezentativci. Stanić je mlad i potencijal je. Napreduje iz godine u godinu. Ima tu još nekoliko igrača koji su dugo u ovoj ligi iaako su mladi. Sa Krupok odigrali nerješeno. Nemojmo odmah priču bezveze ekipa i sl.LARS1921 je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:31 amStana 2Plava Porodica je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:23 amA nije istina da im Livaja igra zadnjeg veznog![]()
Realno, ovdje mozda samo Djeric i Karic mogu proci, i mozda Zukic jer zabio finu cifru u prvoj fbih, ali i to nije neki pokazatelj. Ovo ostalo talasika
za mustuluka si!!!storm_raider je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 8:21 amOsmankovic potpisuje novi ugovor na 3 godine. Pojacani uslovi. Bravo!
To sto ce nam(mozda) zabiti gol ne cini ga igračinom, vitez ispodprosječna ekipa, karina do karine, deblo do debla
ma šuplja. jedan sudija ili jedna ekipa bi promijenili sve...iako je izgriješeno sve što se može izgriješiti.neroazzuro je napisao/la: ↑uto avg 01, 2017 9:59 amA čuj onog burazera, Zrinjski nedodirljivLjudi završili bod ispred nas, završili jednog sudiju za razliku od nas.
Što ti je reć sloboda mišljenja...