Moderator/ica: storm_raider

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.
 
Ukupno glasova: 15
 
Avatar
PratimsamoPlave
Postovi: 2238
Pridružen/a: pon maj 22, 2017 1:31 am
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 3:50 pm

Vidim mnogi brane Adžema. Svaki do sad trener bi bio kritikovan zbog poraza protiv neke Mladosti, nek bude i on. Igrački kadar mu je bolji od sastava Mladost : Lazić,Hiroš,Zahirović nama nisu valjali . Ni konkurenti nemaju jače sastave .
Igrački kadar mu je loš za naše " prohtijeve " al ništa gori npr od sastava koji je imao Odović poslije odlaska Bajića pa smo tad po nekima bili glavni favorit za titulu,iako u ligi su tad bile 3 ekipe po imenima jače od nas . Moramo biti realniji , kad bi sastavio 11 najboljih igrača iz lige ne garantuju ti pobjedu i dominaciju jer takva je liga . Potrebno da ti ekipa ima 3 znalca i da bude motivisana,malo sreće, i da te sudije ne zajebava i možeš izboriti Evropu.
Vidim osude za igrače , a protiv Goška je bila neka druga priča . Sjećam se Travnika trebalo je sve istjerat iz kluba jer rahmetli Varupa zabi sa 40 m gol , tako i ona utakmica teško da će se ponoviti ikad više . I kasnije ta ekipa se prošeta ligom .
Mene jedino brine način na koji primamo golove , ne izigra nam odbranu niko jer takva je liga , al zato sami sebe pobjedimo . I kod Petrovića je tako bilo , sve glupe greške pojedinaca te kriv Kerla pa Bogi , Graovac i juče Kemo . Moraju za neke situacije tražiti jednostavna riješenja .
Lično bi volio da još više guramo omladinaca i mlađih igrača. Moramo ih praviti sami jer dovest ne možemo dobre igrače , jer nam fali nešto a to nešto možemo dobiti prodajom igrača , al sistem poslije rata nije postojao tako da ne vjerujem da će i sad nastati . I upravo sve od sebe dajte i vratite Amara Osima već ako ne može biti trener , SD , nek bude ekonom,trener golmana, samo nek bude u klubu .
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!
 
Avatar
shzna
Postovi: 4532
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 3:55 pm
Lokacija: GRBAVICA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 3:55 pm

Plava Porodica je napisao/la:
ned jul 30, 2017 3:14 pm
I rijetko kojeg igrača zagotiviš na početku ko što sam ja Graovca.. Prelazi iz prvaka u BiH, iz ekipe koja se polahko odmiče od dvije ekipe iz glavnog grada, najviše njihovom krivicom, da dođeš u viceprvaka a znaš kakva je sredina za rad i sa kakvom bagrom moraš dijeliti svlačionicu. Ali nije ga to dojmilo, nego ona brojka navijača koja je juče bila tu, koja je punila Grbavicu ma ko god bio protivnik iako nisi imao šta vidjeti i on tu zahvalnost pokazuje na najbolji mogući način. Može on još puno bolje, ali ovo je sve početni pritisak jer zna gdje je došao pa su i noge malo teške u tom slučaju. Onaj prodor od juče ja odavno ne vidjeh od naših veznih i krilnih igrača. Ono su muda, a baš nam muda i fale. Prvenstveno od uprave, šefa stručnog štaba te do igrača.
Ima ovde finog materijala i finih momaka da se napravi nešto.. Kemo, Graovac, Veca, Šabanadžović, Ramović, Zec, Zakarić, Žerić..
Frajer je "sa strane" a zaslužuje kapitensku definitivno!
1987
 
Edis Mulalic 1921
Postovi: 550
Pridružen/a: sub jun 24, 2017 12:40 am
Lokacija: South Side
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 3:56 pm

Samo djecu gurati,pa kad zavrsis treci,cetvrti ne bude ti krivo jer ovako svakako ne mozes biti prvi.Sreca pa je Vitez iduca da s pobjedom malo odahnemo.
Modus vivendi !
 
Avatar
fcz
Postovi: 4128
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 11:19 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:00 pm

GoodisonPark je napisao/la:
ned jul 30, 2017 3:33 pm
fcz je napisao/la:
ned jul 30, 2017 3:28 pm
GoodisonPark je napisao/la:
ned jul 30, 2017 3:25 pm
Adžem je odmah našao prostora da ubaci mlađe igrače i igrače koji su budućnost, dao im je više minuta u dvije utakmice nego Slavko za cijelu sezonu. Izgubili pa šta, ali smo opet jurišali na gol kako smo znali i umjeli, nismo ko zadnji pi*ići (i pored svih nesretnihpali bez ispaljenog metka ko u kupu u Širokom kada ne pogledaš na gol protivnika i još dobro prođeš a izgubiš samo 1:0, kao ima revanš. kada na toj utakmici gledaš mrtvilo svih 90 minuta ko da smo na sprovod došli a ne da sa ponosom nosimo dres i Grb našeg kluba.

Što neko napisa draže mi je vidjeti i poraz ali da je i trener razočaran i ljut kao i mi. Na njemu se vidi da mu je stalo kao i nama svima, nego da slušam floskule i laži Petrovića još jednu sezonu.

Preuzeo je Ado od Petrovića tim koji to nije i igrače koji do juče nisu znali smislenu akciju odigrati, težak posao je pred njim i "odstranjivanje trulih jabuka" ali ne sumnjam da će to znati odraditi. Ako ništa ima mu*a da sve njih zamjeni sa juniorima ako zatreba.
Jesi li ti siguran da si juče gledao Želju?!? Jesmo, baš smo izgubili k'o pi*ići, par igrača je izginulo a ostali - pi*ići.
Mani me se ovih doskočica!

To ti kažeš i zašto to mora biti tačno? Ko su bili pi*ići a ko nisu? Ako ne znaš objektivno da posmatraš cijeli tok utakmice i okolnosti koje su bile nesvakidašnje onda nemamo o čemu diskutovati. Bolje ti pogledaj snimak još jednom pa ćeš vidjeti da smo napadali više nego sa Slavkom u bilo kojoj utakmici.
Isto kao sto ni tvoja rijec nije sveta. ;)

Svi osim Graovca, Zere, Keme i donekle Projica su bili picici.

Na kraju krajeva ne znam sta si se upalio kad nisam ni spomenuo Rumenog Cmara iz "B" tima. ;)
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23657
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:02 pm

Graovac kada zagalami na treningu svi usute. Ako Zeba voli Zelju, a voli, njemu ce morati polako poceti kapitensku predavati.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Avatar
rodrigo87
Postovi: 2838
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:07 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:04 pm

Izgleda Baja fakat ode u Udine. Ako je tako, nek mu je sretno da naslijedi Dzeku! Pravi primjer kako sportski zivot i rad dovode do uspjeha.
 
Elegant
Postovi: 7468
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 11:48 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:06 pm

Od Baje nam je cirka 250.000 €.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
 
LARSSON
Propali kladioničar
Postovi: 24759
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:07 pm

rodrigo87 je napisao/la:
ned jul 30, 2017 4:04 pm
Izgleda Baja fakat ode u Udine. Ako je tako, nek mu je sretno da naslijedi Dzeku! Pravi primjer kako sportski zivot i rad dovode do uspjeha.
slika
 
pestabudimpesta
Postovi: 494
Pridružen/a: pon jun 05, 2017 1:45 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:10 pm

Jadranko,Stanic,Sinisa,Jovan,Ugljesa, Darko,Zeba out,mislio sam da ce Ugljesa moci ove sezone al me popisa i on
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji
 
Avatar
Plava Porodica
Postovi: 14819
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 4:46 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:12 pm

Ma jasno je bilo da ide još onog trenutka kad je Konya otišla na pripreme a on bio u Sarajevu, pa onda bio desetak dana sa njima, pa opet juče u Sarajevu.
Samo se nije znalo gdje ide,i mislim da je izabrao pravu ekipu. Bundes i Seria A su prave lige za njega.
Sretno Baja!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!
 
Hadzijalagic
Postovi: 3859
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:45 pm
Lokacija: Jugoistok
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:13 pm

kvalitet je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
ned jul 30, 2017 1:58 pm
Niti je Slavko derao nekog niti gubio. Derali i gubili su igraci. Bekric otvoreno kaze da su se dogovarali kako da odigraju odredjenu tekmu. Meni dovoljno, a vi zmirite i tjerajte trenere. Adzem ce brzo biti na redu sa ovakvom logikom..
Eto još jednog razloga zašto je Slavko trebao ići. Igrači su ga pljuvali po medijima. Od Križmana, do Lendrića i Bekrića. Znači da je "izgubio" svlačionicu. A tog Križmana još nisam prebolio, igrač koji je hladno kod nas, u svakom trenutku, mogao biti među 3 najbolja igrača.

Je*ote sad svi pametni, svi nekakvi advokati Slavke Petrovića. On je otišao, bivši je. Mi se moramo okrenuti naprijed i dati punu podršku Adžemu. Dobar trener, samo mu treba dati vremena. A on zaslužuje to vrijeme. Ispade poraz od poprilično dobre Mladosti katastrofa. Još 30 kola, 90 bodova u igri. Prvenstvo nije sprint, već maraton. Ne dramite bezveze.
Ne dramim ja, boli me neka stvar za Slavkom ali istu sudbinu je dozivio i Oda, Kostic, Edis. Nije Slavko izgubio svlacionicu, on je nikad nije ni posjedovao bas kao ni njegovi prethodnici. Volio bih ja da Ado zavede red al zasto bih vjerovao da je Ado neki cudotvorac kojeg ce postovati..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..
 
BabOsim
Postovi: 1011
Pridružen/a: sub nov 19, 2016 4:16 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:18 pm

pestabudimpesta je napisao/la:Jadranko,Stanic,Sinisa,Jovan,Ugljesa, Darko,Zeba out,mislio sam da ce Ugljesa moci ove sezone al me popisa i on
Uglješa je prevara od igrača
 
Avatar
za_zivot_cijeli
Postovi: 2159
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 11:02 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:34 pm

nakon jucerasnje utakmice trebamo istaci jos nesto.

od stare slave se ne zivi.

najveci, najbolji, najtrofejniji....bla bla... mi iz metropole, pisamo po sirotinji...bla bla

biti najbolji i najveci znaci svakodnevno se dokazivati i potvrdjivati a ne jahati na slavi koju je neko drugi stekao. to vazi i za upravu i za trenere i za igrace a Boga mi i navijace.

sve i da jesmo, nasa filozofija nije i ne smije biti kurcevitost.

niko si nece skinuti gace samo zato sto imamo armiju navijaca, medijski eksponiran klub, igrace i trenere ili zato sto smo prije 40 godina bili zajebani. a jos manje 'sto smo iz metropole'.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
 
Avatar
salle86
Postovi: 5134
Pridružen/a: sub feb 20, 2016 12:34 am
Lokacija: Ilidža
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:37 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned jul 30, 2017 3:12 pm
I da, Adzemu je dat jedan od losijih timova. On jucer nije imao bukvalno sta uvest s klupe. Jedino je logicno bilo Zera jer je vec malo i ulazio pa ga je i ubacio.
Momak se pokazao, a ostalo nista.

Izmisljao je i mjenjao sistem igre s ovim sto ima.

Rece jucer neko, nije nedovedeni napadac kriv za ono jucer. Kriv je jer ga nisi imao da igra, samim tim bi Ramovic igrao u sredini i imao bi jednog manje loseg i jednog manje za izvesti.
Opet će se pisati što je Ćenan kriv ali...
Naš vezni red bi po meni idealan bio Jovan-Sinan-Zajko. Zamjene Anel-Uglješa-Denis. Drugi bi trebao na kraju sezone da zamjeni prvi sem Sinan-Uglješa. Veliki problem je i to što imaš ovih 6 igrača od kojih su 2 "djeca" bez seniorskog staža, Sinan nema kuveta još za 90 kao ni Zajko više, a Jovan i Uglješa ili su najbolji ili najgori, nema konstantnosti.
Pa fakat treba slontati koju trojicu gurati i koga ubaciti ako ne ide nekom, nema rješenja nekog baš.
Dodatni problem je i kad nemaš napadača pa moraš "razvaliti" vezni red gurajući nekog u napad ili krilo, a Zeca u napad. Opet ono famozno izmišljanje pozicija.
Općenito, nemamo mi loš tim koliko imamo baš tanak, sa zamjenama. A prvotimci loši trenutno pa si bukvalno osuđen da guraš nešto nazor.
Bilo kakav iole kvalitetan napadač ili lijevo krilo a Zeca u napad bi dosta promjenilo stanje na terenu. Ovako "uzimamo sa leđa d krpimo naprijed" i obratno.
Tu Ćenan MORA sad da reaguje, ali odma. Fali bilo kakvih igrača, nije više samo riječ o vrhunskim, nego eto samo da koliko toliko "zna" igrati tu svoju poziciju. Nadati se što prije tome, Vitez bi mogli i ovako ali onda onda serija malo težih mečeva a tu bgm teško.
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned jul 30, 2017 4:41 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙
 
Avatar
InvictuS
Postovi: 28
Pridružen/a: pon jun 19, 2017 3:19 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:38 pm

GoodisonPark je napisao/la:
ned jul 30, 2017 3:25 pm
Adžem je odmah našao prostora da ubaci mlađe igrače i igrače koji su budućnost, dao im je više minuta u dvije utakmice nego Slavko za cijelu sezonu. Izgubili pa šta, ali smo opet jurišali na gol kako smo znali i umjeli, nismo ko zadnji pi*ići (i pored svih nesretnih okolnosti) pali bez ispaljenog metka ko u kupu u Širokom kada ne pogledaš na gol protivnika i još dobro prođeš a izgubiš samo 1:0, kao ima revanš. kada na toj utakmici gledaš mrtvilo svih 90 minuta ko da smo na sprovod došli a ne da sa ponosom nosimo dres i Grb našeg kluba.

Što neko napisa draže mi je vidjeti i poraz ali da je i trener razočaran i ljut kao i mi. Na njemu se vidi da mu je stalo kao i nama svima, nego da slušam floskule i laži Petrovića još jednu sezonu.

Preuzeo je Ado od Petrovića tim koji to nije i igrače koji do juče nisu znali smislenu akciju odigrati, težak posao je pred njim i "odstranjivanje trulih jabuka" ali ne sumnjam da će to znati odraditi. Ako ništa ima mu*a da sve njih zamjeni sa juniorima ako zatreba.
Da te pitam, jesi li ti slučajno Adžem? (mislim na trenera našeg kluba)
Ako je pojeo, onda je muško, ako je pojela, onda je žensko.
 
Avatar
InvictuS
Postovi: 28
Pridružen/a: pon jun 19, 2017 3:19 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:42 pm

I kad smo kod Adžemovog autoriteta i zavođenja reda...jučer se na prenosu lijepo vidjelo, pri kraju utakmice, bio je neki nesporazum i Adžem se ljutito približavao nekom od redara i kao galami...priđe mu frajer (redar) sa osmjehom, zagrli ga i govori mu, kao ma u redu je mali, šta sad tu pjeniš, vidiš da se zajebavamo i ono kulturno ga ohladi...
Volio bih vidjeti da li bi se to usudio uraditi Amaru, Mulaliću, Odoviću, Peroviću, Husrefu, Jagodiću i sl.
I kako onda da ga igrači tipa Zeba, Blagi i ostali respektuju...
Zadnja izmjena: InvictuS, dana/u ned jul 30, 2017 4:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ako je pojeo, onda je muško, ako je pojela, onda je žensko.
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 19810
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:43 pm

Bilo bi odlicno za Baju, jer Turska liga nije sprektakularna. Dobra je za igrace preko 25 / 27 godina koji uzmu fine novce i tu se uhljebe i odrade ugovore.
Baja jos moze dati i ovo je korak naprijed. Zelim mu puno srece, jer trebat ce mu.

A sto se naseg procenta tice, fina svota, ali **** te pare ako nece bit bar nekim dijelom ulozene u igracki kadar. Doduse sad je i gotovo s obestecenjima, sad samo preostaje ako je ostao kakav dobar igrac pa dati mu fine pare da dodje i igra. Ne placaju ni ovi ostali klubovi u regionu neke silne pare za transfere, ali daju na plate ekstra igracima.
Hoces kvalitet, moras i platit. Ne moze drugacije.
 
santakuruz
Postovi: 396
Pridružen/a: sub feb 04, 2017 11:14 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:43 pm

Uprava mora dozvoliti treneru da nametne autoritet nad igracima. Ako trener kaze da Zeba ide na tribine, Zeba mora na tribine a s njim i svaki onaj igrac koji se solidarise s njim. Dtugs stvar, za svaku sitnicu, udarati zestoko po dzepu. Kad ne budu imali ni za nargile opametice se. Jos nesto, Spaletti sinoc izjavljuje za igrace Intera da on nije tu da motivise igrace. Svaki igrac, ukoliko je profesionalac mora sam sebe motivisati da u svakoj utakmici daje svoj maksimum.

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

 
Avatar
avlami97
Postovi: 5234
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 9:33 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:44 pm

Jedan od najosporovanijih igraca je i Markovic, koji ima nastupa i minuta kao i Uglješa. Razlika je samo što Uglješa nema statistickog ucinka, a Darko ima 4 gola i 3 asistencije. Darko se nekad prodao za milion, a Ugljesa o tome moze samo sanjati.

Ako ce se forsirati mladji, nemam problem da se Darko nogira, iako mislim da bi nam on od svih starohana najviše valjao. Nece imati problem naci novi klub.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.
 
Avatar
sajo10
Postovi: 4990
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 12:09 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 30, 2017 4:47 pm

Yebote sta je ova garnitura igraca uradila (cast izuzetcima), mescini da cu se roditi kada jednog dana vise ne bude Jovana, Ugljese, Stanica, Sindikalca, Beganovica, Zebe...

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 278 gostiju.
 

 

Prijava  •  Registracija