Izvlacenje 3 pretkola je 14/07/17: Third qualifying round draw
a evo i kladionice daju 50-50% na grbavici, dok su oni vjerovatno favoriti u svedskoj
http://www.flashscore.com/match/OjNlevr ... ;full-time
Problem je sto lose stoje, mrsko im je trcati za igracima i lijepo zatvarati prostor. Vec oni puste igrac da trckaraju pa kad igrac primi loptu on se zaleti ko konj i lik ga lagano baci i prodje. Nakon toga slijedi prekid igre ako ga stigne, a ako ga ne stigne onda je problem za zadnju liniju odbrane.neroazzuro je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 9:50 amJa ne znam više stvarno šta je s ovim našim veznim redom. Prema prikazanom u ovom dvomeču ne treba nas protivnih posebno skautirati. Idi kroz sredinu i sigurno ćeš doći pred samu odbranu nekoliko puta u toku utakmice. Ono je fakat nevjerovatno. Da nas ljudi sa duplim pasom izigraju svaki put na sredini. Ok, lijevi bek je problem, jasno ko dan, i tu se neko rješenje i traži. Ali mi u sredini imamo najveći problem, tj. u defanzivnom dijelu veze. Ja bi tu tražio zamjenu i za Zebu, a posebno za Uglješu. Jovanove greške su objašnjene u više navrata, ali mislim da je on u vezi najkompletniji igrač i mislim da ima još šta ponuditi. Nekako sam mišljenja da bi nam profil igrača tipa Beširević iz Radnika najbolje legao, ili onaj Rustemović kod pitara. Da ima nekakvu motoriku, ali i da zna nešto odigrati na lopti. Uglješa je sav nedorečen, lako ga protovnici prolaze, loše se postavlja i stalno kasni. Nije slučajno u obje utakmice u ranoj fazi zbog kašnjenja na protivnika zaradio kartone. A Zeba je jednostavno neupotrebljiv u defanzivi, a nisam siguran da su dvije, tri njegove lopte vrijedne strepnje 90 minuta. Tu se nadam da ćemo sa Ramovićem riješiti problem.
Ukratno, osim lijevog beka mislim da nam treba hitno i brz zadnji vezni da rastereti Jovana kad u kreaciji napada kad imamo i učvrsti bedem kad nemamo lopte. Nekako su mi ovim amaterskim greškama pokvarili ćejf, al eto, u drugom smo pretkolu.
Za AIK ide novi spisak.
Uglješa koju god utakmicu da je počeo dobio je žuti po istom šablonu, 40m od gola, igrač ga prolazi, vuče kontru, Ugi ga ruši, uvijek isto, nadam se i dalje da će se trznuti ai..Leon_Professional je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 10:37 amProblem je sto lose stoje, mrsko im je trcati za igracima i lijepo zatvarati prostor. Vec oni puste igrac da trckaraju pa kad igrac primi loptu on se zaleti ko konj i lik ga lagano baci i prodje. Nakon toga slijedi prekid igre ako ga stigne, a ako ga ne stigne onda je problem za zadnju liniju odbrane.neroazzuro je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 9:50 amJa ne znam više stvarno šta je s ovim našim veznim redom. Prema prikazanom u ovom dvomeču ne treba nas protivnih posebno skautirati. Idi kroz sredinu i sigurno ćeš doći pred samu odbranu nekoliko puta u toku utakmice. Ono je fakat nevjerovatno. Da nas ljudi sa duplim pasom izigraju svaki put na sredini. Ok, lijevi bek je problem, jasno ko dan, i tu se neko rješenje i traži. Ali mi u sredini imamo najveći problem, tj. u defanzivnom dijelu veze. Ja bi tu tražio zamjenu i za Zebu, a posebno za Uglješu. Jovanove greške su objašnjene u više navrata, ali mislim da je on u vezi najkompletniji igrač i mislim da ima još šta ponuditi. Nekako sam mišljenja da bi nam profil igrača tipa Beširević iz Radnika najbolje legao, ili onaj Rustemović kod pitara. Da ima nekakvu motoriku, ali i da zna nešto odigrati na lopti. Uglješa je sav nedorečen, lako ga protovnici prolaze, loše se postavlja i stalno kasni. Nije slučajno u obje utakmice u ranoj fazi zbog kašnjenja na protivnika zaradio kartone. A Zeba je jednostavno neupotrebljiv u defanzivi, a nisam siguran da su dvije, tri njegove lopte vrijedne strepnje 90 minuta. Tu se nadam da ćemo sa Ramovićem riješiti problem.
Ukratno, osim lijevog beka mislim da nam treba hitno i brz zadnji vezni da rastereti Jovana kad u kreaciji napada kad imamo i učvrsti bedem kad nemamo lopte. Nekako su mi ovim amaterskim greškama pokvarili ćejf, al eto, u drugom smo pretkolu.
Ugljesa je napravio more takvih gresaka, i svaki put radi toga dobio zuti. Bas u oba meca.
Blagojevic je definitivno najbolji veznjak. Njegove greske su opravdane jer nema kome dodati. Kad bude snimak naci cu situaciju kad lik prolazi i trci u polukontru, a Ugljese nidje u kadru, ostao da odmori, dok Zeba u donjem cosku setka i ne moze da istrci. Tako je u vecini slucajeva, stoperi se dodaju, nema kretanja i ideja u sredini, Blagi popizdi i dodje po loptu prodje jednog i onda nema kome dodat i izgubi loptu.
Problem je evidentan i Slavka krivim sto tu nije trazio rjesenje i pojacanja. Tanka je ova veza za nesto ozbiljnije.
Zera i Nikolic kad su usli, bilo je vise kombinacija za tih 10 minuta nego u cijeloj tekmi do tada.
Imamo Sinana, vidjet cemo kako ce se snaci, ali bojim se da Slavko nece smjeti Zebu klupirati. Zeba je igrac za drugog poluvremena da unese mirnocu i na iskustvo odigra.. I prekidi su mu oslabili, balone salje neke, Blagi bolje to radi.
@Lars- Ma da. Dobar igrac nema sta, ode u dobru sredinu.![]()
salemprolic je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 10:58 amCitam malo ove domace portale i kontam da smo mi sinoc kojim slucajem ispali od Zarie Balti imam osjecaj da bi internet gorio od tekstova protiv Slavke, uprave, igraca. Takvu bi atmosferu napravili da bi raja sa majzlama i cekicima krenuli da ruse istok i govnjivim motkama da istjeraju Slavku, Senada, Vedrana...
Ovako nista, fudbal je to, idemo dalje. A realno ono sinoc je najveca blamaza jednog bh kluba u njegovoj historiji. Bilo je poraza i tezih i sve, ali ono sinoc je ispadanje od amatera. Ko je bio na tekmi kaze mi nikad gori protivnik na Kosevo nije dosao, ukljucujuci i kup i prijateljske i sve.
Srecom mi prodjosmo Zetu inace bi danas vjerovatno gledali ljude kako zubima kidaju beton sa istocne tribine.
Napisao sam post jutros i nisam mislio vise nista pisati na forumu. Tvoj post me je izazvao da se njamkepo na svoju odluku.ChWilla je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 11:03 amisto tako, da neko ko baš ništa ne prati samo otvori zadnju stranicu teme i mora pogađati jesmo li prošli, prije bi rekao da nismo. evo sad bukija preslušavam, "dobro je" a glas drhti...e na forumu ne može glas drhtati, ali ekvivalent toga su bezbrojna "ali..."
Meni je bio dobar dok nije počeo da gubi kontrolu i da priča sve što mu na um padne, tipa "znam šta bi Amar sad uradio", zamisli gledaš na sky United Mou na klupi a stručni komentator kaže znam šta bi sad Ferguson uradio ali u totalno kritično i ekstremno negativnom kontekstu, to mi je degradiranje kluba u rangu tih mentola na tvom avataru, nisam ni ja zadovoljan Slavkom pa ne pravim cirkus nego podržavam čovjeka i govorim ono što ja mislim da vidim da nedostaje u igri.Jaozinho22 je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 11:07 amNe upratih, sta je to Buki rekao pa ste udarili po njemu![]()
Ne znam za Slavku, ali znam sta bi Amar uradio sad.Jaozinho22 je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 11:07 amNe upratih, sta je to Buki rekao pa ste udarili po njemu![]()