Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Refa1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 23, 2017 11:03 pm

salemprolic je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:37 pm
storm_raider je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:18 pm
bianco blu je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:17 pm
Zeba će biti naš glavni igrač i kapiten i sljedeće sezone.
Sinan je doveden, ali neće moći u prvu postavu pored Zajke.
Kada bi Slavko stavio Zebu na klupu, pa to bi bio haos u svlačionici.
Nismo ni trebali vraćati Zebu uopšte, al' eto...
:palacgore:
Zeba je lik koji jos donekle drzi konce u svlacionici i ne dozvoljava da nastane potpuno rasulo. E sad kad bi on otisao na klupu ne znam kakva bi reakcija bila...vjerovatno sto rece momak iznad, havarija.
A ne kontam više šta je problem da bi nastalo rasulo ili ko je problem. Bekrić evo otišo, ubrzo će i Lendrić. Ko pravi probleme ? Bogičević, Stanić, Siniša, ??? Sumnjam da Zakarić, Crnov, Blagojevic i ostali prave probleme pogotovo ne ovi što su došli.

ellaxaz
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:06 pm

Nakon ove "generalke", ja mislim da nama nisu otisli svi koji su trebali da odu, ili nisu dosli svi koji su trebali da dodju, ili oboje.
Inace... :oops1:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:07 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:54 pm
Uz Bekrića, kako sam ranije govorio iz ekipe moraju ići Bogi, Stana, Zeba, pa i Siniša. Oni više ne mogu doprinijeti ovoj ekipi niti u kojem smislu, kako na terenu, tako i van njega (tu samo mogu donijeti negativnu energiju).Ako trener nije svjestan toga, bojim se da je i on bivši.
Iako je danas bila pripremna utakmica, nismo izgledali uopšte dobro. Posebno prvih pola sata. Ne mogu vjerovati da ekipa onako, bez ikakvog fokusa, bez energije, želje, koncentracije može ući u tekmu. Mislim da je posjed bio 80-20 za Široki, a mi se sa loptom nismo mogli sastaviti. Tek negdje nakon 30 minute smo nešto kao proigrali. Istakao bi komentare koji kažu da Lendrić trči bezze, ali on promaši što je nemoguće bilo, dakle nije da nije imao lopti. Par puta je mogao i za Zeca odigrati, ali nije...
Zec je bar po onome što sam ja uživo vidio nespreman, i fali mu daha, mislim da je zbog toga izašao, ali je bio baš konkretan, i mogao bi valjati ove sezone. Takođe i Graovac, niti jedno bezvezno i panično ispucavanje, mirno i lagano, baš kako štoper i treba. Solidni još Jovan i Uglješa (bez obzira na grešku), ostalo tanko Bgm.
U drugom poluvremenu sam se obradovao da Slavko mjenja svih 11 (tako je sa tribina izgledalo) međutim na žalost nije...ipak negdje oko 60 minute izašli su svi "prvotimci" i onda sam vala malo i uživao. Želja, volja, htjenje, trka, požrtvovanost...iako tu fali kvaliteta i iskustva, ipak dopadljivije od prve ekipe. Kemo i Žera, pa i Stevo su fakat slali baš direktne poruke treneru svojom igrom i angažovanjem. Po meni i Kemo i Žera bi bili starteri protiv Zete ( Bogi i Zeba out) ali na žalost puste želje moje. U svakom slučaju biće gutavo u četvrtak, ali kao i uvijek optimista sam i vjerujem u pobjedi i prolaz...
Mislim da ni jedan trener pa ni Slavko neće ignorisati nečije htijenje i zalaganje.
I obratno, neće se tolerisati ni nečija indolentnost i nezalaganje, bar ne bi trebala
5. - 7. Okt 1992.

MrkiMedo
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:18 pm

Ista prica svaki dan,
uvijek sanjam isti san,
Grbavica puna je,
sve u plavo-bijelom je
Zeljo prvak Europe
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Mirek11
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:23 pm

salle86 je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:35 pm
barbarez je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:21 pm
Ja sam izgleda jedini kojeg uzasno nervira ovo pljuvanje po Zebi. Nije ovo nimalo naivna zajebancija sto se radi. Forum pogotovo navijacki, nije jednom nahajcao raju, koji su poslije na stadionu pravili pritiske odredjenim igracima. Nije da ja nesto branim Zajku, ali ste jako nerealni. Ista prica se pricala dok je kod Amara bio. Ne moze Zajko vise, pa kad je poslije par godina harao ligom i kulturno nas karao sa Slobodom onda kuku majko da nam je Zajko. Shvatite vec jednom nije problem u Zajki, problem je u par drugih igraca i u losoj transformaciji, koju mi fakticki ni nemamo. Danas ja gledam i nije mi jasno, kako Siroki igra onako lako a mi po imenima jaci, ne mozemo meda.
Sad ce opet svi, pa Zajko usporava. Ne ljudi shvatite ne. Kad imas takvog majstora, tada treba da se trci i otvara a onda ce on da razigrava. Opet se svrsava po Blagojevicu ( da Bog da Vam igrao jos 100 godina dok pameti ne dodjete), i Ugljesi, od koji je Slavko na klupi pokretniji i vise pretrci, plus dodaj na to dva kurceva beka, krila se zatvore, i imas po jednu sansu na tekmi, koju ce svakako "1 na 1" nabiti u tri lijepe picke materine. Osipam se danas od komentara, nepokretni Zeba i Markovic. A Jovan i Ugljesa su pokretni kao. Pa pitao bih vas ja, da imas Ordagica umjesto Jovana, kako bi to sve bilo na mjestu. Ali najlakse srati po Zebi, hajde Bogati nije da nismo navikli. Prosli smo ovo i prije par godina. Zeba supak setka se, a Jamak, Svraka, Stanic, Adilovic igracine. I da sumiramo, ako prodjemo Zetu, a nadam se da hocemo, bice na guzove, kako smo i navikli, hajmo ovo dobiti na misice, jer ova ekipa je daleko od dobro poslozene, ja se vise uzdam u Grbavicu, nego u Slavku i ekipu. A i to nije da nismo navikli.
Slažem se ja sa tobom definitivno
Nije Zeba najveći problem. Mada bi trebao biti glavni igrač ali moraju i ostali potegnuti. Mora se imati par uigranih akcija, a mi izgledamo ko da su se prvi put sastavili. To je meni nemoguće, to bi trebalo da je isključiva krivica trenera.
Daj naredni mjesec dana samo jednu akciju, ali forsiraj je na treningu dok ili ne nauče žmireći gdje ko stoji i ko šta radi, ili dok ne pocrkaju. Ja ne mogu shvatiti i prihvatiti da tu jednu akciju timski ne možeš imati, bez da se oslanjamo isključivo na pojedinačne učinke igrača
U pravu si brate 100%, ni meni nije jasno da mi nemao za ovih 9 mjeseci uigrane akcije ni prekida ( ne racunam nabijanje na krilo odnosno Miru sada ce biti Zeva). Stvarno nevjerovatno. Ne sjecam se kada smo akcijom napravili visak i sansu.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Zeljo
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:28 pm

bianco blu je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:17 pm
Zeba će biti naš glavni igrač i kapiten i sljedeće sezone.
Sinan je doveden, ali neće moći u prvu postavu pored Zajke.
Kada bi Slavko stavio Zebu na klupu, pa to bi bio haos u svlačionici.
Nismo ni trebali vraćati Zebu uopšte, al' eto...
To samo kod nas ima.Nisi dobar za prve postave, na klupu onda.Igrac pocne praviti probleme u svlacionici, trener fino kod uprave, uprava udari po dzepu.To ne pomogne posaljes ga fino na tribine .Da smo ovo radili ne bi bilo slucajeva kao Krizman i Bekric.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

storm_raider
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:35 pm

Onda kada mu to uradis, ide prozivanje kako se odnose prema 'legendama', a ako izgubis titulu (kao sto smo mi), onda se javi Jahic sa likovanjem - "Jesam ti rek'o". Naravno, Zeba jos moze dati meda i treba ovoj ekipi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Mirek11
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:38 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:46 pm
Sta kaze teske noge?
A Siroki vec ufatio formu i sad odmoran docekuje euro tekme jer su se pripremali tri mjeseca?
Ma daj ba Slavko ne pretjeruj.
Vala bas, kao da oni nisu sa priprema, moj Slavko.
Ali moramo biti pozitivni :)
Sada je najbitnije osvjeziti ekipu, izanalizirazi igru Zete i pripremiti taktiku za ove dvije utakmice koje donose puno, novaca a i koeficijent se popravlja.
Pozeljno bi bilo koju akciju uigrati, vrijeme bi bilo jer ako nastavimo "permanentno" sa nabijanjem i bez posjeda lopte, bice tesko gledati do zadnje sekunde u Podgorici.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Amidza
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:39 pm

Antologijska izjava na misamosjedimouredakciji. Permanentno trazenje strahovitog alibija.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

avlami97
Kontakt:

Moze li bilo sta utisati ovu negativu?

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

storm_raider
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:40 pm

avlami97 je napisao/la:

Tvoj materijal iz 70tih, kada je Model imao 40 godina...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Ajzea
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:41 pm

"Prijateljska je, sta vam je?"

Sta je vama? U prijateljskoj utakmici je nevazan rezultat, meni prvom. Ali zelim da vidim napredak u igri, neku smislenu akciju, da vidim zelju i htijenje, rotacije odredjenih igraca koji snagom, godinama ali primarno kvalitetom vise ne zasluzuju i ne smiju biti u prvih jedanaest. Mi nista od toga vidjeli nismo.. Bog neka nam je na pomoci.

Jedino kod nas strahujes da igraca koji vise ne moze igrati u prvih jedanaest, iz gore navedenih razloga, smjestis na klupu kako ne bi napravio haos bez obzira sto imas dvojicu mladjih i brzih na klupi, tj Zerica i Ramovica. Napravio problem? Super. Izadji momentalno u javnost i nakaci mu problem na vrat, zatim ga i protjeraj iz kluba zbog nepostivanja klupskog pravilnika.

Igramo izbij-nabij pa ako Bog da srece, dobro i jest'.
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u pet jun 23, 2017 11:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Jaozinho22

pet jun 23, 2017 11:35 pm
Onda kada mu to uradis, ide prozivanje kako se odnose prema 'legendama', a ako izgubis titulu (kao sto smo mi), onda se javi Jahic sa likovanjem - "Jesam ti rek'o". Naravno, Zeba jos moze dati meda i treba ovoj ekipi.
Nećemo miješat kruške i jabuke. Zna se ko su legende a zna se ko je postavljao uslove da se vrati u FKŽ kao da potpisuje za Shangai Shenuu a ne za FKŽ.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

blueheart
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:42 pm

Ja sam vec na kraju prošle sezone rekao da nam se teško ako starteri budu Stanic Bogicevic Bekric Zeba Stojanović...eto ostala su još trojica s tim da je Zeba onako na pola jer uz 2 pokretljiva igrača u vezi on moze odigrati dobru utakmicu i biti od koristi... Doveli smo Ramovica koji je dosta brz igrač, brzo igra i ako ne dovedemo još kakvog veznog volio bih vidjeti vezu sa Zebom Blagim i Sinanom.
DRZAVA ZELJO

Plava Porodica
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:44 pm

blueheart je napisao/la:
pet jun 23, 2017 11:42 pm
Ja sam vec na kraju prošle sezone rekao da nam se teško ako starteri budu Stanic Bogicevic Bekric Zeba Stojanović...eto ostala su još trojica s tim da je Zeba onako na pola jer uz 2 pokretljiva igrača u vezi on moze odigrati dobru utakmicu i biti od koristi... Doveli smo Ramovica koji je dosta brz igrač, brzo igra i ako ne dovedemo još kakvog veznog volio bih vidjeti vezu sa Zebom Blagim i Sinanom.
Upravo danas kontam o ovoj tvojoj zadnjoj recenici.
Zeba je opet konkretniji od Markovica, a trkacki su na istoj razini. Fuliti ne mozemo nikako, jer gore od od ovoga ne moze.
A posto nam vrli trener ne planira dovesti veznog, ovo je najbolja kombinacija.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Amidza
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:45 pm

Ajzea je napisao/la:
"Prijateljska je, sta vam je?"

Sta je vama? U prijateljskoj utakmici je nevazan rezultat, meni prvom. Ali zelim da vidim napredak u igri, neku smislenu akciju, da vidim zelju i htijenje, rotacije odredjenih igraca koji snagom, godinama ali primarno kvalitetom vise ne zasluzuju i ne smiju biti u prvih jedanaest. Mi nista od toga vidjeli nismo.. Bog neka nam je na pomoci.

Jedino kod nas strahujes da igraca koji vise ne moze igrati u prvih jedanaest, iz gore navedenih razloga, smjestis na klupu kako ne bi napravio haos bez obzira sto imas dvojicu mladjih i brzih na klupi, tj Zerica i Ramovica. Napravio problem? Super. Izadji momentalno u javnost i nakaci mu problem na vrat, zatim ga i protjeraj iz kluba zbog nepostivanja klupskog pravilnika.

Igramo izbij-nabij pa ako Bog da srece, dobro i jest'.
Pretpostavljam da na Zebu mislis ovdje, samo ne znam odakle da bi pravio problem. Mozda znas nesto sto ja ne znam, nije nemoguce.

To se prelako rjesava, bas metodama koje ti navodis. Inace, odlican post. Bilo bi lijepo kad bi se pojedini prestali praviti slijepi pored ociju. Doduse, da dusu ne grijesim, mozda se ljudi jednostavno ohrabruju i nadaju boljem.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jun 23, 2017 11:46 pm

avlami97 je napisao/la:

Tvoj materijal iz 70tih, kada je Model imao 40 godina...
Ma sin je pokusavao da to prebaci, ali nije islo. Na PM je konsultovao Larsa i on ti moze bolje objasniti o cemu se radi.

Zao mi je.

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Ajzea
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:48 pm

"Teske su noge."

Jesmo li samo mi na pripremama ili sam ja nesto pogresno shvatio?
Naprimjer, da li je Siroki na pripremama ili su nakon deset dana odmora, svjezi, dosli da odigraju utakmicu sa nama. Obradujte me i recite da su oni tek danas poceli sa pripremama, pa im nisu noge teske.

salle86
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:50 pm

Mirek11 je napisao/la:
pet jun 23, 2017 11:23 pm
salle86 je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:35 pm
barbarez je napisao/la:
pet jun 23, 2017 10:21 pm
Ja sam izgleda jedini kojeg uzasno nervira ovo pljuvanje po Zebi. Nije ovo nimalo naivna zajebancija sto se radi. Forum pogotovo navijacki, nije jednom nahajcao raju, koji su poslije na stadionu pravili pritiske odredjenim igracima. Nije da ja nesto branim Zajku, ali ste jako nerealni. Ista prica se pricala dok je kod Amara bio. Ne moze Zajko vise, pa kad je poslije par godina harao ligom i kulturno nas karao sa Slobodom onda kuku majko da nam je Zajko. Shvatite vec jednom nije problem u Zajki, problem je u par drugih igraca i u losoj transformaciji, koju mi fakticki ni nemamo. Danas ja gledam i nije mi jasno, kako Siroki igra onako lako a mi po imenima jaci, ne mozemo meda.
Sad ce opet svi, pa Zajko usporava. Ne ljudi shvatite ne. Kad imas takvog majstora, tada treba da se trci i otvara a onda ce on da razigrava. Opet se svrsava po Blagojevicu ( da Bog da Vam igrao jos 100 godina dok pameti ne dodjete), i Ugljesi, od koji je Slavko na klupi pokretniji i vise pretrci, plus dodaj na to dva kurceva beka, krila se zatvore, i imas po jednu sansu na tekmi, koju ce svakako "1 na 1" nabiti u tri lijepe picke materine. Osipam se danas od komentara, nepokretni Zeba i Markovic. A Jovan i Ugljesa su pokretni kao. Pa pitao bih vas ja, da imas Ordagica umjesto Jovana, kako bi to sve bilo na mjestu. Ali najlakse srati po Zebi, hajde Bogati nije da nismo navikli. Prosli smo ovo i prije par godina. Zeba supak setka se, a Jamak, Svraka, Stanic, Adilovic igracine. I da sumiramo, ako prodjemo Zetu, a nadam se da hocemo, bice na guzove, kako smo i navikli, hajmo ovo dobiti na misice, jer ova ekipa je daleko od dobro poslozene, ja se vise uzdam u Grbavicu, nego u Slavku i ekipu. A i to nije da nismo navikli.
Slažem se ja sa tobom definitivno
Nije Zeba najveći problem. Mada bi trebao biti glavni igrač ali moraju i ostali potegnuti. Mora se imati par uigranih akcija, a mi izgledamo ko da su se prvi put sastavili. To je meni nemoguće, to bi trebalo da je isključiva krivica trenera.
Daj naredni mjesec dana samo jednu akciju, ali forsiraj je na treningu dok ili ne nauče žmireći gdje ko stoji i ko šta radi, ili dok ne pocrkaju. Ja ne mogu shvatiti i prihvatiti da tu jednu akciju timski ne možeš imati, bez da se oslanjamo isključivo na pojedinačne učinke igrača
U pravu si brate 100%, ni meni nije jasno da mi nemao za ovih 9 mjeseci uigrane akcije ni prekida ( ne racunam nabijanje na krilo odnosno Miru sada ce biti Zeva). Stvarno nevjerovatno. Ne sjecam se kada smo akcijom napravili visak i sansu.
Nekad imam osjećaj da njima Slavko na treningu dadne loptu i kaže eto igrajte se.
Uči od najboljih. Pogledaj koji meč europskih ekipa i vidi kako to kod njih ide.
Ne može igra biti dadni je Blagojeviću da je carini do smrti ili ranije nabij Miri. Pa ako se slučajno otvori nešto onda ok, ako ne nemamo ideju.
Svidjelo mi se kako danas široki (bar u drugom koje sam gledao u fulu) igra, ali ono baš igra na sredini. Nema komplikacija, nema nekog dizanja i nepotrebnog nabijanja lopte, nema neplanske igre već od noge do noge, uvijek trojica u kolo i oslobađaju se kako bi im se dodalo. Kod nas niko haman "ne igra" ako lopta nije u njegovim nogama, nema timske igre već se sve zasniva na pojedinačnom učinku. A nekako bi trebalo da Blagoje preuzme loptu od štopera na nekih 30m od našeg gola i da se on, Marković i Zeba dodaju (do iznemoglosti) dok ne dođemo do 30m od gola protivnika a onda da ide zadnji pas. Ali tu bi trebali sva trojica da trče i DA SE OTKRIVAJU, da se uvijek ima kome dodati. A ne da je Jovan carini sam na tom prostoru do ostali čekaju haman u mjestu kad će njemu goriti pa da se mora rješavati lopte. Pretežno tako i bude, lopte se rješavamo kad moramo, a ne kad bi trebalo.
Ima tu još milion finesa, ne treba biti nikakav stručnjak da se ovo vidi te da se vidi kako to rade pravi, europski timovi. Nije mudro slovo, samo ponavljam kod nas se ne igra timski nogomet, niko nema povjerenja u kolegu već sam ide dok ili ne prođe (većinom slučajno na nekakve raznorazne odbice a ne na direktan duel tj. dribling) ili dok ne izgubi loptu, ili dok ne dođe do toga da je se mora rješavati kako zna i umije.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

rodrigo87
Kontakt:

pet jun 23, 2017 11:50 pm

Pa opet vi govorite da treba dovesti jos 5 igraca? I opet smo doveli 10 igraca, a ako se uspostavi da nisu odgovorili zadatku, bit ce kako uprava trosi Zeljine pare a nemaju pojma. Glupost

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava