Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ponosannavas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 22, 2017 4:29 pm

Plavanacija je napisao/la:
čet jun 22, 2017 4:10 pm
Zdrijeb odlican, prva 4 kola max broj bodova, a na derbyju se nikad ne zna. Danas obnovio clansku, niko nije bio.ispred mene. Opet fali marketing za clanske. Ne ide mi u glavu da mi ne mozemo 10 000 clanova imati...
Opet me povukoste u tu priču. Možemo i preko 10000, samo je raji mrsko otići. Treba malo podstaći učlanjenje dok se raja ne navikne. Ne mogu da se ponavljam nikako :)

ChWilla
Kontakt:

čet jun 22, 2017 4:33 pm

ali se svejedno ponavljaš :DD:
gradi željo boli te *****

fanaticZeljin
Kontakt:

čet jun 22, 2017 4:44 pm

Pustite se te price mrsko. Nego vise vole pojesti i popiti. Imam I ja dvojicu havera lafo ne mogu zbog posla . Reko ja cu vam otici samo dajte pare evo ni jedam se ne javlja . Nije za nas ni novi stadion ni nista jer smo stoka I nista ne znamo cijeniti
Srcu draga, boja PLAVA !

ChWilla
Kontakt:

čet jun 22, 2017 4:50 pm

ali tačno je baš zato da treba malo pogurati i usmjeriti. i tih aktivnosti treba i hoće biti više.

Plavanacija
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:06 pm

Samo razmisljam na glas. Sad je vrijeme da se uclanjuje, a nigdje-nista.....

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:22 pm

Trebali su nasi vec poceti sa godisnjim ulaznicama...neke nove majice u fan shop uraditi.
Ogroman minus nam je fan shop, on se samo nadaju dresove prodavati.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

ChWilla
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:29 pm

ne znam vala što će počinjati s godišnjim. nije da ćemo ih prodati 10 000 pa da treba mjesec dana da se prodaju. sad je evropa aktuelna i tu se fokusiraju i pažnja i pare.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:
ne znam vala što će počinjati s godišnjim. nije da ćemo ih prodati 10 000 pa da treba mjesec dana da se prodaju. sad je evropa aktuelna i tu se fokusiraju i pažnja i pare.
Ne zn buraz jebat ih onda ako njima nije stalo da sta zarade nije ni meni.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 22, 2017 5:31 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:Trebali su nasi vec poceti sa godisnjim ulaznicama...neke nove majice u fan shop uraditi.
Ogroman minus nam je fan shop, on se samo nadaju dresove prodavati.
Mislim da ce godisnje uoci samog pocetka prvenstva. Tako je bilo ranije. Sjecam se da smo jednom prvu bili gosti, a godisnje krenule par dana uoci domace.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Morzhy
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:38 pm

Postoje navijači i postoje simpatizeri. Navijači su uvijek tu, trude se da pomognu klubu na sve moguće načine, rijetko šta može uticati na njih da prestanu pružati podršku. Dolaziće na svaku domaću utakmicu, neće psovati svojim igračima, treneru, obnavljaće članstvo svake godine i sl.
E sad postoji i ova druga, dokazano mnogo brojnija grupa, a to su simpatizeri. E njih treba privlačiti stalno ukoliko klub očekuje prihod od njih. Osnovna karakteristika simpatizera je zajebavanje pitara, to rade danonoćno čim imaju mogućnost. Pod mogućnostima podrazumijevam sve što je bolje od onoga što imaju pitari. Otvaranje tribine, bolja forma, veći trenutni uspjeh u pretkolima euro takmičenja, sve propraćeno selfijima na društvenim mrežama. Ok, imaju pravo na to. Tu dolazimo do kraja prošle sezone, kada smo mogli neosvojiti titulu samo uz pomoć filmskih trikova...simpatizeri to skontali (đe neće, je li) i počeli s provokacijama tipa "proslava na lavoru","pišanje po pitarima","zbog Ramazana je proslava titule pomjerena 7 dana ranije na Koševu","biće bajramski turnir, eto prilike Sarajevu za trofej" itd.
Međutim desi se šta se desi, sila nije Bogu mila, Bekrić postavi pogrešnu taktiku, Beus odradi šta treba i pušalgin. Sada kreće kontraudar pitara po društvenim mrežama, simpatizeri nemaju gdje pobjeći i onda svako kriv, to bi tjeralo trenera, Upravu, rušilo Istok, ne valjaju Manijaci, ne valja apsolutno ništa...
Znači, apsolutno ne treba očekivati bolju prodaju članskih karata, dresova, godišnjih ili polugodišnjih ulaznica dok god nema euforije. Euforija može doći kad Sarajevo ispadne iz nekog od pretkola, a mi eventualno prođemo to isto pretkolo, objavi se izgradnja nove tribine jer pitari uopšte nemaju svoj stadion, samim tim ni tribinu, ili da im nakon 4 kola pobjegnemo nekoliko bodova te zbog toga počnu svađe kod njih. Dotad, mrka kapa što se tiče marketinga usmjerenog ka simpatizerima. Eh da, povratak Amara Osima bi također izazvao euforiju, ne zbog trofeja i aman zaman strašne igre, već zato što simpatizeri nikad nisu više zajebavali pitare nego dok je Amar Osim bio trener. Tada simpatizeri neko vrijeme možda postanu i navijači...ali kratko.

Znači rapidno povećanje broja članova "zdra'o"

heisenberg
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:52 pm

Post jednog forumasa sa ss.ba portala, gledao je uzivo danasnju utakmicu AIK-a

E evo sad sa tekme, prvi utisak je da ovaj AIK za neke stvari nije. Ne znam u kojoj su fazi priprema, ali danas su izgledali užasno. Uglavnom prvo poluvrijeme je Flora počela sa 9 igrača iz U21 ekipe koja inače igra drugu estonsku ligu, i rezervnim golmanom prvog tima i jednim igračem sa klupe. Svih 14 igrača koji su igrali prije 3 dana derbi u estonskoj ligi su ostali na klupi, dok je AIK od početka igra sa gotovo najjačom ekipom. E sad pošto nikad nisam igrao niti trenirao fudbal, u taktike i te stvari se slabo razumijem ali je to sigurno bilo 5-3-2 koja se kasnije tranformisala u neku 4-4-2. Rezerve Flore bukvalno centra nisu prešli, AIK je imao bar 70 % posjed lopte ali ništa nisu napravili. Imali su jedan šut u okvir gola i to sa 30 metara, neke obečavajuće napade ali nisu plaho nasikirali golmana. U drugom je Flora zaigrala u najjačem sastavu i složila im takve dvije školske kontre, prebacili teren u 3 pasa lagano završili. Prekide je AIK čudno izvodio, neke kombinacije iz kornera ( te ih se 4 poreda na gol liniji, te svi van šesnesterca pa ulijeću) ali nijednom apsolutno ništa nije uspjelo. E sad ću onako malo o igračima :

-Golmana nemoguće ocjeniti, Flora osim golova nije ošutala po golu, nezaposlen totalno bio
-Odbrana izgleda sasvim korektno, pogotovo kapiten Johanson i Nyholm. Vidi se da su uigrani, igraju bez straha, žurbe, baš su mi se svidjeli.
-Oba beka su katastrofa bila, pogotvo desni Sundgren. Čovjek je i defanizvno i ofanivzno limitran, mogao bi Zec bez problema se natrčati i naigrati pored njega
-Sredina je isto loše izgledala, najbolji igrač im je vjerovatno ovaj Ishizaki, jer je stalno izlazio po loptu i odrganizovao napade, ali je izgleda kao Darko Marković iz najboljih dana. Svaka druga lopta mu je bila nazad, a sve što je naprijed poslao haman je pogriješio. Sve prekide je užasno izveo
-Krila i igrači po stranama će sigurno biti nezgodni, pogotovo poznavajući naše bekove. Brzi su užasno, znaju sa loptom i toga me najviše strah
-U napadu je mislim najveća prijetnja i problem, Markanen ili tako nešta. Vidim da je prvi špic, čovjek dosta posjeća na Džeku. Ima bar 1,90 i baš je jak, nijedan naš štoper nema šanse da mu uzme ni vazdušni ni bilo kakav duel. Što je najgore zna i sa loptom, i primi loptu okrenut leđima na 20 metara od gola i drži bukvalno trojicu na leđima i ostavi lagan šut. Sreća pa su ovi sve poslali 5 metara iznad gola. Ali nisam optimističan da neće par puta pobjeći i Sindikalcu i Kemi. Drugi špic je bio neki čamuga, užas teški, spor, trom...

Od izmjena što su ušle, Avdić je zamjenio ovog glavnog na sredini i mislim da je za pola sata imao više pogrešnih dodavanja nego tačnih. Brojao sam mu od 75. minute, i napravio je 3 tačna i 4 pogrešna. Ali je za svoju visinu baš brz... Poslije drugog primiljenog ušlo je 4-5 čamuga i neki Turčin/arap (Yasin) ali niko nije zapao za oko, prosjek teški.
Uglavnom ništa posebno ovaj AIK nije, u rangu Ferencvaroša čak i slabiji ja bi rekao, tako da ako se dođe do njih treba ući bez izkakvog respekta, apsolutno su pobjedivi. I da, 80 % akcija im je išlo po lijevoj strani.
Inače ni Flora nije slaba ekipa, imaju odličnu ekipu ove godine, sezona im je u jeku pa su fizički spremni, a inače 4 velike estonske ekipe bi se u našoj ligi za Evropu ravnopravno borili, mislim to pokazuju i rezultati koje prave svake godine u EL i LP koji ništa slabiji od našoh nisu

Plavi orkestar
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:52 pm

Ne znam kako i zašto taj izraz simpatizer.Nikad nisam cu da neko nekoga pita koga ti simpatišeš u fudbalu nego za koga ti navijaš.Ispade po pojedinim da mi u drugim gradovima,drzavama i nemamo navijaca.Vrijedjate naše navijace širom kugle zemaljske takvim stavovima.Ne mogu svi navijaci biti na svakoj utakmici pa cak ni oni iz Sarajeva.Okanite se tog dizanja sopstvenog ega na racun naših navijaca koji nisu na svakoj Zeljinoj tekmi nazivajuci ih simpatizerima.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

rodrigo87
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:53 pm

starigrad je napisao/la:
čet jun 22, 2017 5:46 pm
ono.na je napisao/la:
čet jun 22, 2017 8:36 am
Ovo isto ono kad zavrsis srednju pa za 10-15 godina govoris, eee kakva je srednja bila u moje vrijeme, ovo sad nista ne valja. Ili diplomiras pa pricas kako se studiralo u tvoje vrijeme, ovo sad sve levati, ne valja vragu nista.

Tako izgleda i nekadasnji fanatici s juga, presli na sjever, tamo se smije sta i lanut', uvrijedit, sutit, sjedit, ustati (prava tribina jelde), a nikako da se spomenu ljudi iste dobne starosti koji su ostali na jugu sve ove godine i rame uz rame (nekada i jace) djeluju sa mladjima i balavurdijom koja tek nadolazi.

Nego jelde idemo mi po starom, ako nista po ovim pjesmama udaraj kritike. Pa ko je kriv kad se nije u trendu i ne moze se tekst zapamtit. Nije poenta zivota "jer kada mi, navijamo". Pazi sad ovo e,

DOK IMAS MENE NISI SAM
ZA TEBE CIJELI ZIVOT NAVIJAM
TI NISTA NE GUBIS A JA SVE
ZBOG TEBE!

Kakve samo koreografije, organizovanost, navijanje, pjesme i bakljade kroz ovu sezonu, sezonu za koju ipak treba reci od katastrofe do uspjeha (u mnogim poljima), gdje smo poslali opet prelijepu sliku da se ljudi sirom svijeta najeze.

Jug je jug, ne bi bilo zgoreg nekad ga posjetiti i otpjevati koju pjesmu!
Jedan sam od djuturuma (bez navodnika) i, ako ce nam vesna zmijanac i juzni vjetar biti vjetar u ledja, nemam zamjerke , furajte svoju furju, nova vremena, nova raja. Pored toliko nasih pjesama, koje su izasle iz raje, momka (mislim da je sa d. Malte, koji je smislio tekst i za rahmetli djildu, a, ne cujem je vise na tribini) furati turbo folk, ono, bas ultra furka.

Da ne bude zabune, pratit cu ja vas, ali, imam sina koji je godinama "prerastao" jug. Poslusajte tekme gdje jug, sjever i zapad zapocnu i i isprate ono Zeeeeeljoooooo. Nema jace. Sada, dodajte iatok
Pjeva se pjesma o Djildi, samo kada je pun Jug, pjeva je vrlo malo ljudi, jer je "dosadna". Umjesto da se pjeva najjace, u cast naseg jednog i jedinog Vodje, pjeva se jako slabo! To je zamjerka, na koju nazalost uticati ne mogu. Dovoljno je pogledati face "stranaca" u kopu kada se pjeva ta pjesma.
Edit: O ovome pricam
phpBB [video]

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jun 22, 2017 5:59 pm

Razmisljam naglas, vjerovatno ce se cekat sa prijavom za Sinana do zadnjeg roka, mozda uleti bas top igrac. Zato se jos uvijek i nije iskoristio taj dzoker igrac.
Željezničar ante portas !

Morzhy
Kontakt:

čet jun 22, 2017 6:00 pm

Plavi orkestar je napisao/la:Ne znam kako i zašto taj izraz simpatizer.Nikad nisam cu da neko nekoga pita koga ti simpatišeš u fudbalu nego za koga ti navijaš.Ispade po pojedinim da mi u drugim gradovima,drzavama i nemamo navijaca.Vrijedjate naše navijace širom kugle zemaljske takvim stavovima.Ne mogu svi navijaci biti na svakoj utakmici pa cak ni oni iz Sarajeva.Okanite se tog dizanja sopstvenog ega na racun naših navijaca koji nisu na svakoj Zeljinoj tekmi nazivajuci ih simpatizerima.
Svi simpatizeri će reći za sebe da su navijači, ali im nešto smeta pa ne dolaze da navijaju. Na takve sam mislio, ne na nekog ko nema mogućnost da dođe zbog udaljenosti, troška i sl. Nisi pročitao s razumijevanjem, ukoliko se replika odnosi na moj post. I takvi btw. ne zajebavaju pitare u velikoj, da ne kažem bolesnoj mjeri sasvim sigurno, mnoge lično poznajem.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet jun 22, 2017 6:01 pm

Ne treba nikakva svijest vec ljubav da bi se produzila clanska. Prvi ja sam jos prosle sedmice i mjesec dana prije isteka produzio clansku sebi,zeni i djetetu. Takodje dijete pocastio novim dresom a danas i sebe. Dakle ako volite Zelju naci cete nacin da tu ljubav iskazete.
Alea iacta est!

ChWilla
Kontakt:

čet jun 22, 2017 6:01 pm

Morzhy je napisao/la:
čet jun 22, 2017 6:00 pm
Svi simpatizeri će reći za sebe da su navijači, ali im nešto smeta pa ne dolaze da navijaju.
mogao si i samo ovu rečenicu, sve je u njoj sadržano :D

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jun 22, 2017 6:03 pm

Morzhy, velika je razlika izmedju simpatizera i navijaca. Simpatizer ce ti baciti lajk na zvanicnoj, navijac ce baciti lajk, kupiti neku stvar iz fanshopa, uclanit se ako je moguce, a nije nuzno dolazak na sve utakmice, bar sto se tice nas koji nismo iz Sa. Nisi se dobro odrazio :D
Željezničar ante portas !

Brkoo
Kontakt:

čet jun 22, 2017 6:05 pm

AsharaK je napisao/la:
čet jun 22, 2017 5:59 pm
Razmisljam naglas, vjerovatno ce se cekat sa prijavom za Sinana do zadnjeg roka, mozda uleti bas top igrac. Zato se jos uvijek i nije iskoristio taj dzoker igrac.
Nama trebaju pojacanja na poziciji centralnog veznjaka i lijevog beka, i jos jedan stoper. Ne smije biti fule sa veznjakom i lijevim bekom. Pod fulom mislim na igrace poput projica i slicne projicevce. Ako mozemo dovesti mimo ovoga jos kakvog kapitalca na bilo kojoj poziciji to treba i uraditi..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

čet jun 22, 2017 6:06 pm

Bekce lijevi ima li te na radaru ?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.

Prijava