pon jun 19, 2017 2:07 pm
Nema ni potrebe da se pitate koji su to igraci, koji bojkot, ko ucestvuje u tome itd. Znaci, ko je gledao sve utakmice sam moze izvesti zakljucke. Kjosevski, Stanic, M. Stevanovic, Lendric i mozda Zeba ne spadaju tu. Koga sam zaboravio?
Ti momci su davali sve od sebe svaku utakmicu. Zeba koliko moze, valjda. Van terena sta je radio ne znam. Markovic, Blagojevic? Ne znam za njih sta da kazem. Lendric je ispao malouman sa onim svojim potezima, sa izjavom za source. Da li je pao pod neciji uticaj ili se samo isturio debilno, to ne znam, ali da je ginuo jeste. Ima on milion mana ali bolikurac nije. Ostali? Ne. Oni su se, valjda, dogovarali kad da odigraju.
Slobodan si da privatno mrzis trenera, da sve njegove vjezbe smatras besmislenima, da ti se ne svidjaju njegove metode rada itd., ali - ima da igras najbolje sto mozes, radis sta trener od tebe trazi i drzis usta zacepljenima. Jednostavno je. Profesionalac si i to ti je posao, to ti je hljeb. Jos jednom ona prica da nismo fizicki pripremljeni i da je to glavni razlog poraza pada u vodu, sto je nas nekoliko uvijek i tvrdilo. Znaci, igrac ako ne trci u 5. minuti utakmice, veze to nema sa fizickom spremom. Ili je kurcobolja ili je opstrukcija.
Ono saopstenje uprave na zvanicnoj u vezi Bekrica je zesci amaterizam i autogol. Ove Bekriceve izjave od danas su dno dna. Drago mi je sto je uprava stala iza Petrovica i pokazala igracima da se ne moze smjenjivati trenere tek tako, mislim da je to ispravan potez ali i postavljam samom sebi pitanje: kakav je to trener koji ovako izgubi svlacionicu?
Da vodis 11 robijasa iz KPD Zenica na tebi je da ih kontrolises, boli me neka stvar kako. Da se razumijemo, ja sam u potpunosti na njegovoj strani kontra ove igracke bagre, ali mora se i on drugacije postavljati. Ne moze ovako. Dohakace i njemu i nama svima. Ne moraju to biti ovi igraci, nego bilo ko drugi. Fudbaleri su, vecinom, bagra, a ne "profesionalci", sta god to znacilo. Jebbu te tacno onoliko koliko im dopustis da te jebu. Pa razred jedne te iste djece u osnovnoj skoli se jednom profesoru popne na glavu, a u drugog gleda ko Boga.
Izvinite na konfuznom postu, nisam dobar jos nakon svega ovoga. Nisu se slegli dojmovi.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj