Moderator/ica: storm_raider

 
Avatar
zeka_tm87
Postovi: 1407
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:13 am
Lokacija: Juzna Pruga
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:34 am

ma nadam se da ako hocemo da imamo nekog hajra od europe i slijedece sezone da ce ponuditi sta iz svoje tekice M Stanic i Samardzija valjda imaju sta ponuditi.
 
Avatar
Simply Blue
Postovi: 2128
Pridružen/a: pet mar 04, 2016 10:07 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:35 am

Sinoć gledan doku na Hrt o životu u S. Koreji i govori taj njihov turistički vodič, kako je Koreja postala više nego dovoljno snažna vojno i politički, jedno što im ostaje da se izdignu na ekonomskom planu i onda im nema ravnih, a to će sve postići za samo jednu godinu :ganja:
Tako im i trebamo, sad se fokusirati na igrački kadar i to odraditi stvarno majstorski jer sad je vrijeme da konkurenciji pokažemo da smo glavni igrači, naravno potrebno je znanja igrača sigurno ne fali
Evo jedan moj post, od prošle sedmice prvenstveno namjenjen za ovu temu, ako neko ima volju pročitati
Spoiler:
Simply Blue je napisao/la:
pet maj 26, 2017 3:55 pm
Kad vidimo šta je urađeno na našem stadionu, načim na koji poslujemo, izvršavanje obaveza preema državi, na osnovu toga niko ne bi trebao sumnjati u sposobnost ove Uprave. Ali bez obzira na sve te lijepe stvari, opet za širu javnost i nekog ko posmatra sa strane oni rezultati koji se izbore na terenu ipak izazivaju da taj prosječni konzument okrene glavu kada se spomene Željo. Jučer sam čitao o Rijeci koja je danas jako popularna, pa je bilo riječ o Andrijaševiću koji im je uz Vešovića najbolji igrač, a došao je na početku ove sezone i to baš iz Dinama. Skor mu je s obzirom na veznog igrača impresivan, od svoji 15 golova, 9 golova su bili prvi na utakmici, zabijao je i Dinamu i Hajduku. Znači, ni manje ni više ključni čovjek. Dok je Dinamo imao matuzaleme Machada i Sammira. Mišković je osim ovog imao i još jedan super manevar, najboljeg igrača od prošle sezone Tomasova su posudili za 800k eura i sad im se vraća pred kvale za CL.
Vidimo koliko jedan ili dva uslovno mala poteza mogu polučiti ogromne rezultate, a baš takve stvari nama fale da okrunimo sve ove dobre stvari, a na našu nesreću trenutno dvije stvari koje su uzajamno povezane, tj. jedan super određen prelazni rok kojim bi pomeli konkurenciju slijedeće sezone. Ovaj prelazni rok je presudan za nas i to bi trebao biti finalni ispit za Ćenana i ekipu koji će pokazati da li su dorasli tome što rade. Prije svega jer ćemo najvjerovatnije ostati bez par igrača, a na tržištu ima sasvim dobar broj mladih igrača u našoj PL koji će biti slobodni. Tako da sa planskim djelovanjem može ispasti više nego dobro.
Kako su većina stvari u klubu ustrojena kako treba i funkcionše na sasvim dobrom nivou, jedina boljka koja nas prati već par rokova je ta yebena transfer križaljka.
S obziorm kako smo se već nekoliko puta jako opeklo, potrebno je tome studiozno pristupiti, razgovarati s ljudima koji su već u tom poslu, na sreću imamo ljudi koji vole klub i koji su igrali širom Evrope i sigurno mogu pomoći.

Da se mene pita, ja bih tu napravio jedan "algoiritam" po kojem bi se vodili na svakom transfer roku, a napravio bi to sa neki kategorijama:
1. Potencijalni "kapitalci";
2. Igraci iz omladiskog pogona;
3. U21
4. Stariji igrači(max 26 god.)

1. Za prvu kategoriju ne bih postavljao dobnu granicu.
a) ko bi predstavljao te kapitalce, pa neko ko posjeduje neosporan kvalitet, ali bi to bio sigurno neko ko ne igra u kontinuitetu pa samim tim rizik zbog adaptacije, voljnog momenta bi bio izuzetno velik, ali bi ako upali i doprinos učinku ekipe bio sigurno ogroman.
b) Kako donijeti odluku: -prvo riješiti poziciju koja škripi, a zatim ako bi se pojavio neki baš poseban igrač, pokušati i njega dovesti. Za primjer uzeti situaciju da imamo ponuđene Lendrića vol.2, igrača reputacije koju je imao Zahirović i Štilića, Semir bi sigurno bio prva opcija, ne samo zbog neupitnog znanja, već i činjenice da je dijete kluba bio bi neko ko sigurno privukao dodatan broj gledaoca na naše utakmice. Ali sad zbog situacije da nam ide Lendrić vol.1, a napadača u ligi nemamo dobrog, osim Obrada ali za njega treba platiti obeštećenje, Lendra vol2. bio bio moj primarni cilj. Nako toga vidjeti da li se može dovesti neko kao Štilić u zavisnosti od preostalog novca kojim se raspolaže.
c) Igrači koji mi spadaju u ovu grupu: Štilić, Mahmutović, Miroslav, neko kao kod kona što je bio Benko, Jajalo, Komazec etc.

2.
Ova kategorija bi možda trebali biti i na prvom mjestu, ali tu je samo zbog toga što bi teško upalilo sa igračima koji tek izlaze iz juniora a nemaju nikakovg iskustva na seniorskom nivou. Ali zato su tu igrači kao Kemo, Žera (redovni reprezentativci), pa i Dino je tu.
a) kako implementirati ovu kat: Već kroz par neuspješnih rokova čujemo krilaticu "bolje da je naš xy omladinac igrao, sigunro ne bi bio gori od ovog", tužno ali istinito, ovo se je u mnogo slučajeva pokazala kao istina. Zato bih neke goruće pozicije primarno popunjavao ovim igračima.
Za pr. za ovo ne treba ići daleko već takav slučaj imamo sad kod nas, pozicija stopera nam škripi, a od omladinaca imamo tu Kemo, koji je s prvim timom jako dugo, ima određeni broj minuta na ovom nivou, okušao se je protiv svojim vršnjaka na mnogo većem nivou i bio je jako dobar. S njim smo pokrili tu jednu poziciju na CB.
Slično smo imali i prošle godine slučaj s Vecom, koji je uvijek bio tu oko prvog tima, upoznat je s ekipom, gurnuli smo ga u vatru i bio je pun pogodak. Opet ona krilatica "sigurno ne bi bio gori.." tu dolazi do izražaja i još jednom potvrđuje pravilo.
b) Mislim da trebamo da prestanemo sumnjati u naš podmladak, mislim da su se tu dečki jako potrudili da otklone tu sumnju, od Vece, Begana, Memije, Amira, Baje, Dade. Ovo nije zanemariv broj igrača pa da možemo reći: "to je slučajnost". Zašto ovo sad pišem, neće svaka generacija izbaciti ovako dobre igrače, pitanje je hoće li i svaka druga...ali ja bih baš zbog te veze ostavljao iz svake generacije 1-2 igrača koji su tu bili najbolji, nije bitno što nisu novi Amir, Ara ili Baja. Dobili bi ugovore na 2. godine i bili poslani na posudbu pa ako se tu pokažu i konstantno igraju prvu postavu, takvim igračima bio dao novu šansu. Bolje imati pravog malog Zeljovca na klupi za svaki slučaj nego nekoh tipa Šećerović, Lazić i slične prosječne igrače.
c) Finale CL 2006. godine Arsenal i Barca, Rona i Henry na vrhuncu moći, teren St. de France je okupiran zvijezdama, ali jedno ime se tu izdvaja Oleguer. Napisaću još jednom "Oleguer madafaking Presas" je igrao finale CL, on poslije Barce nigdje nije igrao ozbiljan fudbal, ali njegovo ime je tu, da je bila zbog čisto fudbalskog znanja, on je tu noć na Stade de France mogao izaći jedino da pokosi travnjak, ali nije, on je bio svjestan čiji dres nosi i šta to znači. On je osvoji CL, a Ronaldo i Ibra nisu.
slika
Zbog toga ja bih rađe iduće sezone gledao u Želji možda Jazvina, Gačana, Čubaru li nekog drugog mladića, naveo sam ovu dvojicu jer su standardni u svojim ekipama, nego Bogija, Kerlu, da opet ponovim, gori sigunro ne bi bili.
c) Dalje, posudba bi mi bila primarno kao neki test, ne samo prilika za redovni fudbal, vjerovatno će to biti u nižem rangu, ali ako se tu izboriš za prvih 11 i činiš manje-više prevagu, to znači da si prvi test prošao. Za nagradu dobiješ novi ugovor, pripreme sa Željom i po mogućnosti bolju ekipu nego predhodnu za novi test.
Za pr. bi tu uzeo prošle godine Midžića, on na kraju nije uspio ali je putanja na početku bila slična ovome što sam pisao. Otišao je na posudbu, tamo bio standardan, najbolji strijelac ekipe, nekog ko ima takvu trajektoriju treba pratiti i dati mu priliku u prvom timu, samo je još potreban kontinuitet. Pa takvom konceptom možda dobijemo novog Benju, Stanu(kojem je dugo vremna trebalo da dođe u priliku da zaigra za A-repku).

3. U21:
a) tu se nema šta puno pisati, imamo situaciju u PL kakvu imamo, a to je da ima nekoliko mladih igrača koji poprilično obećavaju. Prije svega mete trebaju biti U21-repretentativci, koji će biti u izlogu igrama za mladu repku i uz malo više sreće ako reprezentacija ostvari neki pristojan rezultat, možemo se nadati i određenoj zaradi.
Što se tiče ulaganja u ovu kategoriju naravno uložiti najviše uz kategoriju 1.
b) Koga pratiti u ovoj kategoriji? Igrače mlađih selekcija koji budu pozivani u kampove nekih evropskih ekipa, pošto u većini slučajeva se takvi igrači se vrate u svoje matične klubove, nastojati ih pratiti što više i pokušati dovsti one najbolje.
Primjer: Šerbečić, Veselinović-koji je bio u Plzenu gdje je otišao iz Slavena Živinice, ne može da igrač iz Živinica bude važniji Plzenu nego nama, ili Bjeloš Slaviji Prag nego nama.
c) Kako pratiti? Često disutujemo o slabom skautingu. Ako za to ne postoji dovoljno novca ili logisitke, za početak pratiti neki manji radijus. Za primjer bih uzeo Kozaru, koja redovno izbacuje dobre igrače: Gnjatić direktno u Srbiju, Šatara direktno u JLS, a tu su bili i Zakarić, Letić, Maksimović(MDK). Leotar, Sutjeska, to su mjesta odakle često dolaze jako dobri igrači.
Pratiti isto tako B-ekipe vodećih ekipa u susjedstvu, dobar dio igrača u tim timovima neće doći do prve ekipe, a to ne znači da možda nama ne bi bili od pomoći. Uz praćenje tih ekipa imaš i priliku da im promatraš i protivnike.
Za primjer: Hajduk je za iduću sezonu potpisao E. Šehića iz Zagreba, Zagreba koji vjerovatno ispada u treću ligu. Šehić je do ove sezone igrap štopera ili desnog beka, ove sezone trener ga je prebacio na krilo gdje je procjvetao i zabio je u ligi 10 golova. U tom istom Zg igra naš bivši u-19 reprezentaticac Jurilj, pršao je Dinamovu školu, igra na krilu i postigao je otpilike isto golova kao i Šehić.
Pratiti igrače koji su jako mladi otišli u inostranstvo, a dobar dio njih se zbog više faktora nije ni neće prilagoditi, primjer je već navedeni Veselinović, a ne trebamo pričati kakvu je imao prvu sezonu nakon povratka iz Češke. Pada mi na pamet Mašić iz Čelika, koji je bio najbolji strijelac u mlađim kategorijama i otišao je u Češku, primjera je milion ali mi je dosadilo više pisati.
4. Tu se nema šta filozofirati. Najbolji igrači iz PL, gdje sito kao u kategoriji jedan se treba voditi kvalitetom a ne kvantitetom i to je to. Naravno starije od 26 god. ne bih dovodio.

Nadam se da ovo nije bilo predosadno..
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY
 
Avatar
Bela_King
Postovi: 245
Pridružen/a: sri jul 27, 2016 3:50 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:35 am

Bobić

Mujdža Spahić Vukota Subić

Blagojević Sadiković

Menalo Zeba Salihović

Obradović

Sub:
Fejzić
Osmanković
Kostić
Stanić
Stevanović
Beširović
Žerić
Radinović
Ordagić
Lončar
Musić
Zakarić
Nikolić
XX napadač


Sent from my Metal using Tapatalk

:zeljeznicar1: Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči, zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći :zeljeznicar1:
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 19810
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:38 am

E jbg BelaKing, poceo si i ti zajebavat. Ozbiljna je ovo tema. :D
 
Avatar
Bela_King
Postovi: 245
Pridružen/a: sri jul 27, 2016 3:50 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:45 am

Leon_Professional je napisao/la:E jbg BelaKing, poceo si i ti zajebavat. Ozbiljna je ovo tema. :D
Ovo je nerealno, ali je moja želja. Mislim da bi nešto mogli sa ovakvim timom. A fakat, načuo sam da ima dima oko Salihovića. Ne bih izvore da otkrivam, ali prema njima pričalo se sa Sejom.

Sent from my Metal using Tapatalk

:zeljeznicar1: Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči, zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći :zeljeznicar1:
 
Avatar
boja mora
Postovi: 438
Pridružen/a: sub maj 07, 2016 12:27 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:47 am

ima li ikakvih ozbiljnih naznaka za kakve dolaske sem Sesara
 
Avatar
heisenberg
Postovi: 592
Pridružen/a: uto maj 30, 2017 2:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:47 am

Hajd da i ja ovdje napisem svoju listu zelja, nadam se da ima bar 30 % slicnosti sa Slavkinom :lol:
Ovi boldirani su najvece zelje :)


Aleksandar Vukotic
Aleksandar Subic

Oliver Petrak
Amer Ordagic
Mladen Veselinovic
Marko Obradovic
Damir Peco
Jasmin Bogdanovic
 
Avatar
boja mora
Postovi: 438
Pridružen/a: sub maj 07, 2016 12:27 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 12:56 am

Nečemo valjda pustiti Kvesića da ode u Široki
 
Avatar
Bela_King
Postovi: 245
Pridružen/a: sri jul 27, 2016 3:50 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:01 am

Vasilj, Galić, Subić, Vukotić, Edson, Veselinović, Ordagić, Lončar, Menalo, Babunski, Harba, Nadarević, Hambo, Atajić, Musić, Muratović, Fedor Predragović, Bojan Letić, Peco, Renato Gojković...

Ma bruku je kvalitetnih imena koje se mogu dovesti. Samo je džaba nama pričati o tome kad će dolaziti "Sesari i Krstanovići."

Sent from my Metal using Tapatalk

:zeljeznicar1: Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči, zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći :zeljeznicar1:
 
Brkoo
Postovi: 4515
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:02 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:11 am

Bela jel se salis u vezi Harbe, Atajica, Musica, Predragovica ili si stvarno ozbiljan?
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:
 
LARSSON
Propali kladioničar
Tema Autor/ica
Postovi: 24759
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:13 am

Brate prebukvalno shvatio fm :D
 
Avatar
Grbavica
Postovi: 7189
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:00 pm
Lokacija: A sektor
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:17 am

Imal ko da se razvija na fm da nam preporuce ovi igraci


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.
 
Avatar
Bela_King
Postovi: 245
Pridružen/a: sri jul 27, 2016 3:50 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:21 am

Brkoo je napisao/la:Bela jel se salis u vezi Harbe, Atajica, Musica, Predragovica ili si stvarno ozbiljan?
Kakav je belaj s njima?

Fedor ne igra u klubu, Harba je prije par sezona igrao u našoj ligi, Musić također ne igra (mada će vjerovatno ići negdje na posudbu), a ako smo Stevanovića doveli ne znam zašto bi se uz malo truda i Atajić ne bi mogao dovesti.

Sent from my Metal using Tapatalk

:zeljeznicar1: Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči, zakucat će bar još jednom i s neba će za te doći :zeljeznicar1:
 
Avatar
Grbavica
Postovi: 7189
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:00 pm
Lokacija: A sektor
Kontakt:
Status: Offline

Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:23 am

A djes porediti ove kvaziigrace sa miroslavom :rofl1: ne ide brate sramota je


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.
 
Brkoo
Postovi: 4515
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:02 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:28 am

Bela_King je napisao/la:
sri maj 31, 2017 1:21 am
Brkoo je napisao/la:Bela jel se salis u vezi Harbe, Atajica, Musica, Predragovica ili si stvarno ozbiljan?
Kakav je belaj s njima?

Fedor ne igra u klubu, Harba je prije par sezona igrao u našoj ligi, Musić također ne igra (mada će vjerovatno ići negdje na posudbu), a ako smo Stevanovića doveli ne znam zašto bi se uz malo truda i Atajić ne bi mogao dovesti.

Sent from my Metal using Tapatalk
Nemaju kvalitet ti igraci za nas klub. Hocemo pojacanja a ne te prinove..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:
 
LARSSON
Propali kladioničar
Tema Autor/ica
Postovi: 24759
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:29 am

Daj brate pola ovih igrača se prodavalo preko sinana
 
Avatar
mirsad94
Postovi: 423
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 12:37 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:36 am

Ne znam, nekako sam misljenja da svaki prelazni rok treba dovesti najmanje jednog ili dvojicu iz nizih liga, prve i druge lige federacije ili rs-a. Ali mladog, perspektivnog koji jede u toj ekipi i rangu takmicenja , to mi je nekako pravi skauting. Pravi primjer Visca i Bekric, niko nikada za njih nije cuo Amar ih dovede i prekucase i ligu i donesose nam kes. Takvi igraci ne kostaju puno niti klubove traze neke aman pare da ih dovedes, ali sve naravno uz pravilan odabir i pracenje igraca. I da fulas 4 od 5 igraca lupam, jednog si dobio za male pare i vratices ulozeno u njega a i one koje si fulao. Mislim znam da nije to u realnosti tako lako , ali studioznim radom na terenu i pracenje manjih sredina i kupljenje najboljih pa i iz druge lige federacije bice jedan da valja u 4 prelazna roka.
 
Avatar
Leon_Professional
Postovi: 19810
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:31 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:40 am

Od onih potencijala iz Borca niko ne napravi nista posebno.
Ugljesa kod nas zaglavio.
Sanicanin u Mladosti, igrao najvise.
Fedor nije nikako igrao skoro.

A svi su vazili za strasne potencijale.
 
Avatar
Simply Blue
Postovi: 2128
Pridružen/a: pet mar 04, 2016 10:07 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:42 am

mirsad94 je napisao/la:
sri maj 31, 2017 1:36 am
Ne znam, nekako sam misljenja da svaki prelazni rok treba dovesti najmanje jednog ili dvojicu iz nizih liga, prve i druge lige federacije ili rs-a. Ali mladog, perspektivnog koji jede u toj ekipi i rangu takmicenja , to mi je nekako pravi skauting. Pravi primjer Visca i Bekric, niko nikada za njih nije cuo Amar ih dovede i prekucase i ligu i donesose nam kes. Takvi igraci ne kostaju puno niti klubove traze neke aman pare da ih dovedes, ali sve naravno uz pravilan odabir i pracenje igraca. I da fulas 4 od 5 igraca lupam, jednog si dobio za male pare i vratices ulozeno u njega a i one koje si fulao. Mislim znam da nije to u realnosti tako lako , ali studioznim radom na terenu i pracenje manjih sredina i kupljenje najboljih pa i iz druge lige federacije bice jedan da valja u 4 prelazna roka.
Bekrić je bio tu prije Amara, a Višća nije bio zvijezda ali i nije bio toliko nepoznat, bio je omladinski reprezentativac i bio u probi u Hajduku
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY
 
Avatar
Plava Porodica
Postovi: 14819
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 4:46 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: Ljetni prelazni rok - 2017

sri maj 31, 2017 1:42 am

mirsad94 je napisao/la:
sri maj 31, 2017 1:36 am
Ne znam, nekako sam misljenja da svaki prelazni rok treba dovesti najmanje jednog ili dvojicu iz nizih liga, prve i druge lige federacije ili rs-a. Ali mladog, perspektivnog koji jede u toj ekipi i rangu takmicenja , to mi je nekako pravi skauting. Pravi primjer Visca i Bekric, niko nikada za njih nije cuo Amar ih dovede i prekucase i ligu i donesose nam kes. Takvi igraci ne kostaju puno niti klubove traze neke aman pare da ih dovedes, ali sve naravno uz pravilan odabir i pracenje igraca. I da fulas 4 od 5 igraca lupam, jednog si dobio za male pare i vratices ulozeno u njega a i one koje si fulao. Mislim znam da nije to u realnosti tako lako , ali studioznim radom na terenu i pracenje manjih sredina i kupljenje najboljih pa i iz druge lige federacije bice jedan da valja u 4 prelazna roka.
Bruku je takvih primjera igeaca iz nizih liga,i iz slabijih timova premijer lige kad ga "na vakat" pokupis.
To je ono sto najvise zamjeram nasem sportskom direktoru, frajer nije mrdno dupe iz vip loze zapada, klupe za strucni stab, i fotelje iz fan shopa da pogleda nekad utakmicu omladinske lige, ili nizih liga... Mogu i ja takav skaut biti, iz kucne fotelje.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Online

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 281 gost.
 

 

Prijava  •  Registracija