sub maj 27, 2017 2:26 pm
"Zbog jedne ljubavi, s kojom se rodimo, koja ne prestaje, život ti postane i ne možeš bez nje"... kaže jedna pjesma od torcide.
Ova sedmica je svakome od nas prošla u očaju, nevjerici, šoku od svega što su nam priredili naši igrači prošlog vikenda na derbiju. Od penala za sarajevo, vodstva, užasne igre, vodstva radnika, tracka nade, izjednacenja zrinjskog, nade koja je unatoc uzasnoj igri na terenu rasla zbog rezultata u bijeljini, te penala za zrinjski i erupcije na kosevu. Kao u horor filmu. A tako smo blizu bili, mozda cak i preblizu.
Medjutim, kao i mnogo puta do sada, sutra ce se na Grbavici skupiti navijaci Zeljeznicara, samo oni. Bez simpatizera. Skupiti se posljednji put u ovoj ludoj sezoni na Grbavici i pozdraviti se sa njom, pa makar i na mjesec dana. Bit ce tu osluskivanja rezultata iz mostara, ali posto sam ubijedjen da je to kecina, volio bih da zrinjski to rijesi u prvom poluvremenu, da ne cekamo vise nista. Ono sto bih volio vidjeti je da zaigraju Kemo u prvoj postavi,a Zera i Besirevic da udju, pa makar i pola sata.
Jos nesto, sutrasnja utakmica ce biti posebna. Sutra bi vjerovatno mogla biti posljednja ligaska utakmica na "trenutnom" Jugu, na tribini na kojoj se svaki od nas bio, skakao, pjevao, tugavao i radovao se sa svojim drugovima. Prosle godine sam propustio utakmicu sa Rudarom na Grbavici, toliko mi je bilo zao, da sam se htio pojesti ziv. Nemojte da i vama bude zao sto sutra necete biti na mjestu koje nas spaja sve ove godine!
"Kazu mi da sam lud, da trosim zivot uzalud, grlo, zivce sve i noci besane, ne mogu drukcije!" Sa ovim stihom gore zapocete pjesme bih zavrsio ovaj kratki post vezan za sutrasnju utakmicu.
Svi na Grbavicu, svi na Jug! Zeljeznicar za zivot cijeli!!!