čet maj 25, 2017 12:47 pm
Nije bas pametno da Petrovicu najvazniji argument za ostanak bude sto je neko prije njega bio gori. Mislim da su u pravu i jedni i drugi. Nije bitan ni on kao Petrovic koliko je bitno da vrlo brzo dolaze pripreme za narednu sezonu, a cisto sumnjam da ce neko opet upustiti u neku avanturu s izborom trenera kao sto je bilo s Kosticem. Koliko god on bio los i promasaj, smatram da je bio dobar pokusaj. Trebalo je nesto izmisliti da se malo izdvojimo, ovdje nema kvalitetnih trenera, sve je u pet deka, s istim sistemom igre, razmisljanjem, ponasanjem...Mozda da je onda dosao Vukomanovic ili Smajic, ali to je sada iza nas. Kako kaze jedan nas veliki knjizevnik ljudi zale za svim putevima kojim nisu posli, a ko zna sta bi nas cekalo na njima. Ne treba mijenjati Petrovica samo da bi se nesto promjenilo. Jeste usrao na kraju, pa i od pocetka to ne lici na nesto dobro. Da me ne napadne moderator, ja sam to pisao i poslije Krupe, i poslije Mladosti, i Metalegea...kada smo pobjedjivali. Mnogi drugi su takodjer. Ukoliko ce doci neko poput Muse, Jagodica i ostatka ekipe koja se samo rotira po nasim klubovima, onda je Petrovicev ostanak bolje rijesenje. Opet kazem, ne mislim da iko ima snage opet pokusati s nekim eksperimentom kao pred proslu sezonu. I vremena je znantno manje, sada igramo Evropu.
Isto tako ne bi valjalo da Petrovic ostane samo jer ne zelimo vise mijenjati trenere kao na traci. Mora se napraviti ozbiljan plan s njim, razgovarati i napraviti odredjene smjernice. Bila je neka prica da ce se zahtjevati od njega barem 4 mladja igraca, bilo iz naseg pogona ili sa strane u prvom timu jos i prije ovih losijih rezultata u zadnjim utakmicama. To je ispravno. Mislim da mu takodjer treba staviti na znanje da se igra mora popraviti. Nije to sada nesto radikalno, jednostavno svaki ozbiljan klub ima neke svoje namjere i planove, a trener i igraci se moraju uklopiti u isti. Moramo drzati do sebe i onaj ko se ne uklapa mora biti otkacen. Mozda Petrovic ima neke svoje planove, tvrde utakmice, igra ga ne zanima ni 0%, ali to ne prolazi ovdje. Koliko god ga rezultati ili sreca mazili to raja ne zeli da gleda. Ovdje je zahtjevna publika i to je nesto sto prihvataju i treneri i igraci kada dolaze. Vjerovatno imaju ponajbolje uslove, plate, prate ih svi mediji, najvise navijaca, a kada imas to logicno da i ocekivanja rastu. Prava i obaveze.
Ono sto sam ja mislio napisati jeste da cemo se vjerovatno zajebati sta god da odlucimo, tako da nisam pametan. Vjerovao sam i u Odovica, Adzema, Edisa, Kostica, Petrovica...pa sam se pomalo razocarao na kraju. Sada ne vjerujem, pa cu valjda biti pozitivno iznenadjen ako se nesto desi. Sami smo se doveli u ovu situaciju. Meni je stvarno tuzno da imamo sve, dobru upravu, postenu, gradimo stadion, ogromnu posjetu, finu atmosferu, ali nikakve vizije u sportskom smislu. To je temelj nasih problema. **** ti ove dobre stvari kada dozvolis svakom treneru da pretumba cijeli tim, igracima da umisle da imaju pravo da odlucuju o necemu. Kada se pretumba cijeli tim i promjeni kompletna ekipa potrebno je mnogo vremena da to dobije cvrstinu, a mi svako malo sve poremetimo pa krenemo ponovo. Sada moramo sve ispocetka, jer odlaze ponajbolji igraci, neki nisu zadovoljili. Nadam se da cemo sada biti pametniji i da ce se napraviti dugorocan plan, a kada to imas nije toliko tesko promjeniti ni trenera ako nesto ne stima, ili ponekog igraca.