pon maj 22, 2017 2:54 pm
Vidite, neko radi svoj posao i konstantno pravi propuste - treba za njih da odgovara. Kraj price. Primjenjivo na sve stvari u zivotu, ne samo na fudbal. Ne govorim konkretno o Slavku, o Cenanu, ovom ili onom fudbaleru nego uopsteno.
Tvrdite sve je u rukama sefa strucnog staba - pa ako je tako u jos smo vecem qrcu nego sto mislimo. Naravno da sef struke treba imati potpunu slobodu kod taktike, vodjenja utakmice, pa i sklapanja ekipe, ali slobodu unutar nekih okvira koje sam klub postavi. Ti okviri su filozofija i ambicije kluba. Dakle, recimo Ajax radi to sto radi i doveden je trener koji takvom sistemu odgovara, koji se u njega uklapa. Koja je nasa filozofija? Da li se istroseni i polovni igraci uklapaju u nju? Ako i uklapaju, prihvatam. Samo bih volio da vidim sta je to, koja je to vizija, koja je nasa ambicija. Da se malo preciznije izadje u javnost s tim, da se ciljevi jasno definisu. Jeste bilo naznaka toga i jeste se izlazilo sa nekim planovima, ali praksa ih demantuje.
Uz duzno postovanje prema Sesaru i igracima slicnog profila, ako je to smjer u kojem idemo, nisam zadovoljan. Nebitan sam ja, samo jedan navijac u moru njih, ali eto samo kazem.
Po meni bi neki normalan sistem za jedan zdrav klub u PLBiH bio: omladinski pogon, skauting mreza, strucni ljudi u mladjim kategorijama, neko ko to sve koordinira, komunikacija izmedju sefa strucnog staba prve ekipe i ostalih trenera u pogonu, strucni pomocnici SSS, mladi igraci u prvoj ekipi, ukombinovani sa pravim pojacanjima odavde ili sa strane + najboljim mladim igracima iz lige koji su realna opcija da se dovedu itd. itd....
Ima tu jos stvari i Zeljo od ovoga iznad dosta, vjerujem, vec ima. Naravno, govorim o stvarima vezanim za sami teren, ne o finansijama, marketingu, infrastrukturi itd. mada se to sve medjusobno preklapa.
Ja sve do sad mogu halalit. Krpile su se rupe u ekipi, stizao se zaostatak, ispravljale su se greske ljudi koji su tu prije bili itd. itd. Ali ovaj prelazni rok je toliko bitan da je to neopisivo. Ako se igraci poput Sesara dovode u vezu s nama onda nam je agonija iduce godine opet, pa vi to shvatite kako hocete.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj