pon maj 22, 2017 12:57 am
Sanjao sam san, sada oci sklopim samo crna mrlja , nema snova, srece i pjesme..Tu si trebao da budes tu, poznate pjesme , suze na nasim ocima ali ne ove danasnje , nego one sto od srece teku , kada vidiim tebe kako ponosno stojis pred Jugom svetim , a mi ko mi, dajemo srce i dlanove kako bi na kraju svi uz pjesmu , onu.sto u srce gadja zagrljeni pjevali do zore. Da li si svjestan da si srece plamen ugasio jer nase suze i nasa bol je dokaz koliko te volimo. Sanjali smo snove da uz note poznate pjesme zagrljeni zajedno stvaramo dan o kome ce pricati generacije. Vi to niste hjeli, ma sta niste htjeli vi to ne osjecate , duboko u vasim srcima leze neke druge boje i neke druge zastave, mozda mora i planire, odmori, zene i djevojke, a u nasim srcima lezi Zeljeznicar i snovi kako cemo svi kao jedno ispisati zlatna slova koja ce jos dugo ostati u sjecanju.
Vi zivite na racun njega , zivite lagodne zivote, a mi zivimo od snova u kojima je nas Zeljeznicar na tronu,inzad svih bolji od svih. Dao vam je puno toga vi nista ne gubite a mi sve.Vasi zivoti idu dalje a mi ostajemo tu i nasi narastaji abd ostaju tu da premoste iskrenu ljubav koja se tako pazljivo gajila godinama, ali ljubav koja ponekad ne ugleda sjaj upravo zbog vas koji ste prolazni , cije misli nisu tu, negdje su daleko od uplakane djece, sjebanih momaka u zivot , razocaranih deda i frustriranih djevojaka. Da li si svjestan, da si pocinio sramni cin, satkan bezvoljom, sebicnoscu, kukaviclukom, ublehom i cime sve ne, toliko podlo i sramno od vas kojima je Zeljeznicar dao sve a mi nismo trazili puno, da radite ono sto ste placeni i tako nasa srca ispunite srecom kada vidimo nasu Svetinju na tronu. Ti ne osjecas ovo, nisi nikad suzu pustio jer si ucestvovao u sramnom cinu uskracenja zivotnih snova vjeroj armiji koja po kisi ledu i snijegu bodri tebe kako bi trcao brze od protvinika i bio bolji , a ti ne samo da nisi trcao ostao si kukavicki mislima i borbom tamo negdje daleko on nas i plave boje, daleko od nasih snova..
Ali... proslo se stobom mnogo toga, bice oni , igrace onako mrljavo , bice i malo boljih ali ostajes ti ljubavi moja vjecna da prkosis vremenu , ostajes nama da te volimo svim srcem i dusom, a oni neka idu vrijeme neka ih nosi, mi cemo skupa po svome onako kako smo i navikli..