Moderator/ica: storm_raider

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.
 
Ukupno glasova: 15
 
Avatar
storm_raider
Postovi: 23655
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:08 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:31 pm

Kemo ce od sl sezone biti standardan stoper, to ce se i traziti od Slavka.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/
 
Avatar
GoodisonPark
Postovi: 1495
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:10 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:33 pm

Tražite krivce na pogrešnim mjestima, normalno da štoper mora izlijetati na igrača kad ga vezni puštaju da se namješta pola sata, to je naša veza radila jučer konstantno u drugom poluvremenu, nije bilo tog kvalitetnog bloka prije naše zadnje linije i zato su štoperi plivali između dva protivnička igrača..

Zanima me čija je ideja bila da se poredaju oni papirići u svlačionici svakom igraču ponaosob? Trebalo im je ostaviti na klupi vi ste niko i ništa izađite i poginite da postanete neko i nešto, e to je trebalo da stoji a ne printati one gluposti koje imaju kontra efekat..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!
 
Avatar
exbabilon
Postovi: 4619
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 4:50 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:38 pm

Unaprijed molim bez komentara tipa eto ti Zrinjski pa navijaj za njih, al vrtim film po glavi i nacin na koji Zrinjski i mi igramo ligu za prvaka, cisto jer nam je trenutno Zrinjski glavni konkurent.

Pocnem od Krupe, isti rezultat, ali nacin na koji se stiglo do boda drasticna razlika. Oni su stiskali Krupu skoro 90 minuta i imali bas dosta opasnih napada, a mi juce znamo kako smo odigrali, nikako. Protiv Slobode u Tuzli su ih toliko nagazili da smo bili sigurni da je Sloboda pustila, toliko su smijesno izgledali, pogledali na go nisu. Iako iz nasih gresaka, Sloboda je protiv nas dva puta vodila i mi smo spasavali bod u finisu golom Nikolica.
Krupu i Radnika su kuci rastavili na proste faktore.
U derbi utakmicama su izasli i svaku igrali na pobjedu. Na Kosevu su imali posjed i neke solidne sanse, i iako su mogli i izgubiti zadnjih 20 minuta je Sarajevo spasavalo bod. Kuci su ih dobili, ne rutinski, ali su bili bolji i zasluzeno slavili.
Protiv nas su bili blize pobjedi u Mostaru, ne nesto izrazito bolji, ali za razliku od nas bar su probali pobijediti. Na Grbavici su odigrali poprilicno lose, porazili smo ih, ali nije da nisu prijetili i u drugom poluvremenu su bili opasniji iako bez ozbiljnijih sansi.

Helem, imam osjecaj da su generalno u ligi za prvaka odigrali bolje, hrabrije, odlucnije. Utakmice koje smo mi kiksali bi mi lakse bilo da smo ih odigrali kako je odigrao Zrinjski, odlucnije prema naprijed. U vecini utakmica Zrinjski se postavljao "sampionski" i igrali su da pobijede svaku, a mi smo par utakmica odigrali daleko ispod nivoa i nije se cesto moglo prepoznati da pretendujemo na titulu.

Neka poenta bi bila da smo po meni utakmicama odigranim u ligi za prvaka manje zasluzili titulu. Cisto moje misljenje, a niko sretniji od mene ako je osvojimo.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

 
LARSSON
Propali kladioničar
Postovi: 24759
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:38 pm

kvota na sarajevo raste :lol:

slika
 
Avatar
cikazubo
Postovi: 5850
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:12 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:41 pm

GoodisonPark je napisao/la:
pon maj 15, 2017 3:33 pm
Tražite krivce na pogrešnim mjestima, normalno da štoper mora izlijetati na igrača kad ga vezni puštaju da se namješta pola sata, to je naša veza radila jučer konstantno u drugom poluvremenu, nije bilo tog kvalitetnog bloka prije naše zadnje linije i zato su štoperi plivali između dva protivnička igrača..

Zanima me čija je ideja bila da se poredaju oni papirići u svlačionici svakom igraču ponaosob? Trebalo im je ostaviti na klupi vi ste niko i ništa izađite i poginite da postanete neko i nešto, e to je trebalo da stoji a ne printati one gluposti koje imaju kontra efekat..
Ne mislim ja na izlijetanje u blok ili na igrača u prodoru, mislim na pogrešna preuzimanja kada je protvnički igrač okrenut leđima a Boka ga ne znam iz kojeg razloga prati po 15 metara u tom smjeru pa bekovi moraju sužavat prema Bogiju i ni iz čeg ljudi dobijaju prostor, a i Slavko je skakao i ludio prilikom tih kretnji Boke, njegovo pozicioniranje + Bogijeve reakcije na loptu su bili katastrofa juče.

Storme hvala na informaciji, odlična je stvar ako ćemo se vratiti proizvodnji vlastitih igrača, imamo mi sigurno prosotra u ovakvoj ligi i konkurenciji da bar 2-3 u21 igrača imamo u prvih 11. Zato je bitan kontinuitet trenera, neće ni jedan trener da rizikuje s mladim ako zna da mu rezultatski neuspjeh u sred sezone znači i kraj. Zato i imamo ligu prekaljenih igrača, sve se jedni te isti vrte već godinama, odlaze pa se opet vraćaju, a mlade krvi ni na vidiku, jedino što Krupa gaji tu filozofiju, a gle čuda Starčević jedini izdržao na klupi, klub mu vjeruje a on maksimalno vraća klubu..
 
boju dao si nebu...
Postovi: 927
Pridružen/a: ned mar 27, 2016 3:23 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:50 pm

sergejevic je napisao/la:
pon maj 15, 2017 2:31 pm
Zeljo, Zrinjski, Sarajevo, Sloboda, Radnik, Krupa, Mladost i Siroki su u pet deka. Svako svakoga moze pobjediti i niko ne moze unaprijed upisati neku pobjedu. Ako krenemo s nekom dubljom analizom vidjecemo da su rezultati krajnje nepredvidivi.
Celik, Olimpik, Vitez i Metalege su takodjer u pet deka, ali su losiji od ovih iznad, mada su znali otkinuti poneki bod, a da se nije podjelila liga jos bi vise toga bilo.
Svako ko je mislio da smo mi nesto bolji od ostalih u ligi za prvaka se dobro zajebao. Izbili smo na prvo mjesto zbog velike euforije, odlicne atmosfere, najbolje posjete u drzavi i jedne od najboljih u regionu. Pored toga i glupiranje Zrinjskog koji je prokockao 11 bodova prednosti nad rivalima.
Nista mi nismo bolji od Krupe, a jucer smo zasluzili poraz. Golman, jedan stoper, lijevi bek, zadnji vezni, krilo i napadac kod njih su igraci ispod 22 godine ili tu otprilike. Od tri izmjene dvije su bili takodjer momci oko 20 godina. Nije bio Vukotic u kadru koji je takodjer mlad. Niko ih nije razvalio, bilo na toj plastici ili eto na podlogama na kojima mi ostali igramo atomski fudbal. Dobio ih je Zrinjski 4-0, ali kod 0-0 su osteceni za cist pogodak.
Prica se o nekoj fizickoj spremi, ali cinjenice govore nesto sasvim drugo. Po svim pravilima zdravog razuma, bez obzira na trening i pripreme, momak od 23-24 godine moze vise i brze trcati od covjeka koji ima 33-34 godine. Koliko god bio spreman Bogicevic, Stojanovic, Bekric, Zeba, Nikolic, pa i Blagojevic i Markovic koji nisu trkaci ne mogu odgovoriti na trku mlade i poletne ekipe Krupe koja ima mozda jednog igraca preko 30 godina, a to je stoper Aleksic. Vjerovatno jedna od vaznijih karika zbog iskustva, koji radi ono sto bi trebao kod nas Bogicevic. Da bude smiren, da ispravlja greske ekipe, da im pomaze i da ocisti sto ovi mladji useru. Nas Bogicevic ima vaznija posla, valja cistiti ono sto sam usere.
Treba se dobro ugledati na ekipu iz malog mjesta, rekli bi iz sela na Vrbasu. Igraju momci onako kako mi prizeljkujemo, a podrske gotovo da i nemaju. Kada je lopta kod njih ide se na gol protivnika, sto prije to bolje, kada se otvori prostor puca se po golu bez pametovanja, imaju mnogo igraca koji su zanimljivi klubovima i van nase zemlje. Pojeli nas trcanjem i uvijek su imali viska igraca. Zabili smo gol nakon poklona, ali poklon je poklon samo kada mi primimo gol, onda smo poklonili protivniku koji nije nista zasluzio. Kada mi tako zabijemo gol i iz toga nekako iscupamo nezasluzen remi onda smo mi to pametno osvojili jer smo eto i zeljeli samo bod i postoji neki veci plan.

Ko god na kraju osvojio to prvo mjesto bice jedan veliki udarac za ovdasnji fudbal. Opet cemo zivjeti za jedno pretkolo u Evropi, dovoditi polovnjake iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, davati im plate, tjerati navijace sa stadiona, pricati o iskoracima, a jedini iskorak koji smo napravili u zadnjih 15 godina je bio plod slucajnosti, jer nismo imali izbora do guranja svojih igraca, mladica koji su mogli trcati po terenu. Tada smo mi imali prosjek godina kao nas jucerasnji protivnik i nismo se obrukali protiv Standarda, Ferencvarosa... Poslije evo dvije godine ostao je mislim jedan covjek iz te ekipe, a to je Blagojevic mada se i njega tjera iz kluba. Tjeran im je i trener, kapiten, drugi stoper, tjeran je i desni bek, i veznjak, i desno krilo, i lijevo krilo, i golman... Nisu imali nikakvu podrsku navijaca, znamo sta se desilo i da su ostali bez iste kad je bilo najpotrebnije. Nista nije ostalo od te ekipe, a valjda su po nekim nevidljivim kriterijima bolji ovi danas. Oni momci su bili primjer ovog kluba, raje koja voli ovaj klub, nikome se nisu skolonili, ni pred kim se nisu povukli, nikome nisu dali da ih nadigra, borili se s igracem manje u Sirokom gdje im je ukradena pobjeda, znamo protiv koga su borili za titulu i na koji nacin su ostali bez nje, borili se protiv Ferencvarosa pred kojim smo cak i mi skinuli gace, borili i na kraju ih izbacili s 3-0, pa onda i Standard gdje je jedna lopta umjesto u golu zavrsila na stativi...
Nije bilo para tada za velika pojacanja poput Zakrica, Kerle, Crnova, Pozdera, Husica, Hervasa, Zahirovica...ali kako kazu neke stvari se i ne mogu kupiti.
:palacgore: za cijeli post, pogotovo za ovaj zadnji dio.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
 
ChWilla
Postovi: 14191
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:27 am
Lokacija: Jug D
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:51 pm

juče zadnji vezni puno gori nego stoperi. ali imaju i oni bubica maltene uvijek...
gradi željo boli te *****
 
Avatar
Jaozinho22
Postovi: 2746
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:09 pm
Lokacija: Baza
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:51 pm

Elegant je napisao/la:
pon maj 15, 2017 3:29 pm
Sta mislite hoce li nam ovi dati 5% mjesta ?
Mi ne mislimo,kosooki se ne pitaju a onaj ko se pita i ne zna da je derbi sl. vikend. :lol:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.
 
boju dao si nebu...
Postovi: 927
Pridružen/a: ned mar 27, 2016 3:23 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 3:53 pm

Elegant je napisao/la:
pon maj 15, 2017 3:29 pm
Sta mislite hoce li nam ovi dati 5% mjesta ?
Vjerovatno hoce...naredne sezone im treba dati 500 ulaznica i zavrsiti pricu jednom za sva vremena.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
 
Avatar
GoodisonPark
Postovi: 1495
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:10 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:00 pm

cikazubo je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
pon maj 15, 2017 3:33 pm
Tražite krivce na pogrešnim mjestima, normalno da štoper mora izlijetati na igrača kad ga vezni puštaju da se namješta pola sata, to je naša veza radila jučer konstantno u drugom poluvremenu, nije bilo tog kvalitetnog bloka prije naše zadnje linije i zato su štoperi plivali između dva protivnička igrača..

Zanima me čija je ideja bila da se poredaju oni papirići u svlačionici svakom igraču ponaosob? Trebalo im je ostaviti na klupi vi ste niko i ništa izađite i poginite da postanete neko i nešto, e to je trebalo da stoji a ne printati one gluposti koje imaju kontra efekat..
Ne mislim ja na izlijetanje u blok ili na igrača u prodoru, mislim na pogrešna preuzimanja kada je protvnički igrač okrenut leđima a Boka ga ne znam iz kojeg razloga prati po 15 metara u tom smjeru pa bekovi moraju sužavat prema Bogiju i ni iz čeg ljudi dobijaju prostor, a i Slavko je skakao i ludio prilikom tih kretnji Boke, njegovo pozicioniranje + Bogijeve reakcije na loptu su bili katastrofa juče.
Glavni problem jučer je bio što igrači iz sredine nisu pratili igrača koji se ubacuje iz drugog plana, samim tim u takvoj igri i štoperi su bili razvučeni između dva igrača.. Činjenica je da su greške naših igrača u igri prema naprijed bile razlog da oni brzom tranzicijom prave višak na našoj polovini, krila u drugom poluvremenu nisu odigrala kvalitetnu defanzivu i zato je nazad bilo svega. Izlaskom Blagojevića još se više napravio disbalans na sredini a lopte koje smo slali prema naprijed su uglavnom bile prilika za njihovu kontru i polukontru.. U takvoj situaciji kritikovati odbranu je neosnovano, jučer su problem bili više taj prvi i drugi blok koji su zakazali..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!
 
dell21
Postovi: 2338
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 6:39 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:03 pm

Kako omladinci prodose jesul prvi.
 
Fanzi
Postovi: 417
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 10:58 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:03 pm

sergejevic je napisao/la:
pon maj 15, 2017 2:31 pm
Zeljo, Zrinjski, Sarajevo, Sloboda, Radnik, Krupa, Mladost i Siroki su u pet deka. Svako svakoga moze pobjediti i niko ne moze unaprijed upisati neku pobjedu. Ako krenemo s nekom dubljom analizom vidjecemo da su rezultati krajnje nepredvidivi.
Celik, Olimpik, Vitez i Metalege su takodjer u pet deka, ali su losiji od ovih iznad, mada su znali otkinuti poneki bod, a da se nije podjelila liga jos bi vise toga bilo.
Svako ko je mislio da smo mi nesto bolji od ostalih u ligi za prvaka se dobro zajebao. Izbili smo na prvo mjesto zbog velike euforije, odlicne atmosfere, najbolje posjete u drzavi i jedne od najboljih u regionu. Pored toga i glupiranje Zrinjskog koji je prokockao 11 bodova prednosti nad rivalima.
Nista mi nismo bolji od Krupe, a jucer smo zasluzili poraz. Golman, jedan stoper, lijevi bek, zadnji vezni, krilo i napadac kod njih su igraci ispod 22 godine ili tu otprilike. Od tri izmjene dvije su bili takodjer momci oko 20 godina. Nije bio Vukotic u kadru koji je takodjer mlad. Niko ih nije razvalio, bilo na toj plastici ili eto na podlogama na kojima mi ostali igramo atomski fudbal. Dobio ih je Zrinjski 4-0, ali kod 0-0 su osteceni za cist pogodak.
Prica se o nekoj fizickoj spremi, ali cinjenice govore nesto sasvim drugo. Po svim pravilima zdravog razuma, bez obzira na trening i pripreme, momak od 23-24 godine moze vise i brze trcati od covjeka koji ima 33-34 godine. Koliko god bio spreman Bogicevic, Stojanovic, Bekric, Zeba, Nikolic, pa i Blagojevic i Markovic koji nisu trkaci ne mogu odgovoriti na trku mlade i poletne ekipe Krupe koja ima mozda jednog igraca preko 30 godina, a to je stoper Aleksic. Vjerovatno jedna od vaznijih karika zbog iskustva, koji radi ono sto bi trebao kod nas Bogicevic. Da bude smiren, da ispravlja greske ekipe, da im pomaze i da ocisti sto ovi mladji useru. Nas Bogicevic ima vaznija posla, valja cistiti ono sto sam usere.
Treba se dobro ugledati na ekipu iz malog mjesta, rekli bi iz sela na Vrbasu. Igraju momci onako kako mi prizeljkujemo, a podrske gotovo da i nemaju. Kada je lopta kod njih ide se na gol protivnika, sto prije to bolje, kada se otvori prostor puca se po golu bez pametovanja, imaju mnogo igraca koji su zanimljivi klubovima i van nase zemlje. Pojeli nas trcanjem i uvijek su imali viska igraca. Zabili smo gol nakon poklona, ali poklon je poklon samo kada mi primimo gol, onda smo poklonili protivniku koji nije nista zasluzio. Kada mi tako zabijemo gol i iz toga nekako iscupamo nezasluzen remi onda smo mi to pametno osvojili jer smo eto i zeljeli samo bod i postoji neki veci plan.

Ko god na kraju osvojio to prvo mjesto bice jedan veliki udarac za ovdasnji fudbal. Opet cemo zivjeti za jedno pretkolo u Evropi, dovoditi polovnjake iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, davati im plate, tjerati navijace sa stadiona, pricati o iskoracima, a jedini iskorak koji smo napravili u zadnjih 15 godina je bio plod slucajnosti, jer nismo imali izbora do guranja svojih igraca, mladica koji su mogli trcati po terenu. Tada smo mi imali prosjek godina kao nas jucerasnji protivnik i nismo se obrukali protiv Standarda, Ferencvarosa... Poslije evo dvije godine ostao je mislim jedan covjek iz te ekipe, a to je Blagojevic mada se i njega tjera iz kluba. Tjeran im je i trener, kapiten, drugi stoper, tjeran je i desni bek, i veznjak, i desno krilo, i lijevo krilo, i golman... Nisu imali nikakvu podrsku navijaca, znamo sta se desilo i da su ostali bez iste kad je bilo najpotrebnije. Nista nije ostalo od te ekipe, a valjda su po nekim nevidljivim kriterijima bolji ovi danas. Oni momci su bili primjer ovog kluba, raje koja voli ovaj klub, nikome se nisu skolonili, ni pred kim se nisu povukli, nikome nisu dali da ih nadigra, borili se s igracem manje u Sirokom gdje im je ukradena pobjeda, znamo protiv koga su borili za titulu i na koji nacin su ostali bez nje, borili se protiv Ferencvarosa pred kojim smo cak i mi skinuli gace, borili i na kraju ih izbacili s 3-0, pa onda i Standard gdje je jedna lopta umjesto u golu zavrsila na stativi...
Nije bilo para tada za velika pojacanja poput Zakrica, Kerle, Crnova, Pozdera, Husica, Hervasa, Zahirovica...ali kako kazu neke stvari se i ne mogu kupiti.
Volim tvoje komentare, posebno osvrt na identitet ekipe i sjećanje na ekipu koja je istrčala na megdan Ferencu...

Prerano za donošenje osuda, nikakve šanse da se nešto promijeni.
Još dva kola u igri. Ponavljam na svim mjestima, ovo je ekipa kojoj se ništa ne zna i koja osim protiv Zrinjskog u Mostaru nikad nije pokazala punu mogućnost.

Forza Željo!
 
LARSSON
Propali kladioničar
Postovi: 24759
Pridružen/a: čet maj 05, 2016 7:15 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:04 pm

dell21 je napisao/la:
pon maj 15, 2017 4:03 pm
Kako omladinci prodose jesul prvi.
Osvajaju 100% imaju 76 bodova, drugoplasirani ima 66 i utakmicu manje, mi imamo još 3 utakmice, široki i sloboda 4, sarajevo 5, ali mi ako dobijemo krupu narednu mogu se pušiti svi
 
Avatar
Charlie Sheen
Postovi: 2217
Pridružen/a: uto mar 01, 2016 1:18 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:04 pm

Kiks je Petrovicev,usadio im je taj mentalitet zabij go povuci se ,daj posjed cekaj kontre sto se meni od samog pocetka nije svidjalo.
 
Avatar
sajo10
Postovi: 4990
Pridružen/a: sub feb 13, 2016 12:09 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:08 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
pon maj 15, 2017 4:04 pm
Kiks je Petrovicev,usadio im je taj mentalitet zabij go povuci se ,daj posjed cekaj kontre sto se meni od samog pocetka nije svidjalo.
Haj da ja budem sad advokat Petrovica pa kazem, a sta ako je Petrovic postavio takvu taktiku jer je svjestan limita ove ekipe i da mi nismo u stanju da prijetimo nekome kako cemo ih razbiti 3-0 u gostima ili kod kuce? Pa hajmo biti malo realni.. Pravimo od nase ekipe Real Madrid a nismo ni Real Betis (:D)...
 
ChWilla
Postovi: 14191
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 8:27 am
Lokacija: Jug D
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:08 pm

svjesno opredjeljenje može biti da se povučeš. ali ne može biti da skroz prestaneš igrati...mada i to jeste trenerova odgovornost, kriv je po službenoj dužnosti i ako nije.
gradi željo boli te *****
 
Avatar
AsharaK
Administrator
Postovi: 18958
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 9:50 pm
Lokacija: Gračanica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:09 pm

Izborena Evropa, izgrađen istok, početak izgradnje juga, uz to moguća i titula. Ako uzmemo titulu, ova godina treba da bude kao najznačajnija godina u našoj historiji.
Željezničar ante portas !
 
Avatar
cikazubo
Postovi: 5850
Pridružen/a: pet feb 12, 2016 12:12 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:10 pm

GoodisonPark je napisao/la:
pon maj 15, 2017 4:00 pm
cikazubo je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
pon maj 15, 2017 3:33 pm
Tražite krivce na pogrešnim mjestima, normalno da štoper mora izlijetati na igrača kad ga vezni puštaju da se namješta pola sata, to je naša veza radila jučer konstantno u drugom poluvremenu, nije bilo tog kvalitetnog bloka prije naše zadnje linije i zato su štoperi plivali između dva protivnička igrača..

Zanima me čija je ideja bila da se poredaju oni papirići u svlačionici svakom igraču ponaosob? Trebalo im je ostaviti na klupi vi ste niko i ništa izađite i poginite da postanete neko i nešto, e to je trebalo da stoji a ne printati one gluposti koje imaju kontra efekat..
Ne mislim ja na izlijetanje u blok ili na igrača u prodoru, mislim na pogrešna preuzimanja kada je protvnički igrač okrenut leđima a Boka ga ne znam iz kojeg razloga prati po 15 metara u tom smjeru pa bekovi moraju sužavat prema Bogiju i ni iz čeg ljudi dobijaju prostor, a i Slavko je skakao i ludio prilikom tih kretnji Boke, njegovo pozicioniranje + Bogijeve reakcije na loptu su bili katastrofa juče.
Glavni problem jučer je bio što igrači iz sredine nisu pratili igrača koji se ubacuje iz drugog plana, samim tim u takvoj igri i štoperi su bili razvučeni između dva igrača.. Činjenica je da su greške naših igrača u igri prema naprijed bile razlog da oni brzom tranzicijom prave višak na našoj polovini, krila u drugom poluvremenu nisu odigrala kvalitetnu defanzivu i zato je nazad bilo svega. Izlaskom Blagojevića još se više napravio disbalans na sredini a lopte koje smo slali prema naprijed su uglavnom bile prilika za njihovu kontru i polukontru.. U takvoj situaciji kritikovati odbranu je neosnovano, jučer su problem bili više taj prvi i drugi blok koji su zakazali..
Svakako, slažem se u potpunosti, juče sam pisao i o igri dvojca ispred zadnje linije. Možemo uglavnom svakom naći krupne greške u ovoj utakmici, prolaznu ocjenu mogu dobiti samo Miro i Veca, ostali su odigrali ispod svakog nivoa, s tim što Bekrić i Lendrić manje više ovise od igrača iza sebe, tako da eto oni mogu po meni biti i neocjenjeni..
Al idemo dalje, znamo da Blagi, Marković i trojica stopera mogu odigrati i na vrhunskom nivou, na to izgleda ne možemo uticat niti se to može tempirati, nadajmo se da će ekipa biti psihološki na nivou i da ćemo pametno i maksimalno motivisano ući u utakmicu..
 
Avatar
igla
Postovi: 3646
Pridružen/a: pon okt 17, 2016 2:41 am
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:11 pm

AsharaK je napisao/la:
pon maj 15, 2017 4:09 pm
Izborena Evropa, izgrađen istok, početak izgradnje juga, uz to moguća i titula. Ako uzmemo titulu, ova godina treba da bude kao najznačajnija godina u našoj historiji.
Upravo tako!
Ako Bog da, ovi momci će biti šampioni, a sljedeća sezona je, htjeli ne htjeli, dobar remont ekipe, pa će nas onda neke druge stvari nervirati i sl. :D
 
Avatar
rodrigo87
Postovi: 2838
Pridružen/a: čet feb 11, 2016 10:07 pm
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 15, 2017 4:26 pm

A koliko se dere ona treba nakon sto oni zabise gol, yebala majku svoju :D

Online

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 298 gostiju.
 

 

Prijava  •  Registracija