Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

zeljeznicka21
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 17, 2017 12:33 am

LARS1921 je napisao/la:
pon apr 17, 2017 12:28 am
Grbavica je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:11 pm
Kospicar je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:10 pm
O kakvom vi istoku pricate?
:D

kažu ljudi praviće se istok, ja lično ne vjerujem, pa ni generalnog nemamo...
Daj boze da se pocne gradit u 2019. godini
opet nam mazu oci
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

Charlie Sheen
Kontakt:

Zvaka72 je napisao/la:
Charlie Sheen je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:34 pm
Put do titule je itekako otezan sa jucerasnjim remijem.Ne znam dal je sramota igrace u onakvom ambijentu odigrati onako drugo poluvrijeme,dali smo im mi 2,3 sto posto sanse koje bi imalo ozbiljnija ekipa iskoristila,sreca pa to pitari nisu.
Jos mi je nejasno kako je moguce da odigramo vrhunski prvo poluvrijeme,gdje je lopta bila na zemlji,imao si sta vidjeti,ponadas se evo ga znaju nesto osim ibijanja iz zadnje linije do miroslava pa ovaj sta uradi uradi kad drugo poluvrijeme bum napad kreira bogicevic,milion prodatih lopti,radinovic i blagojevic igraci manje na terenu pogotvo ovaj prvi,gdje bi mu se ja jos sinoc zahvalio i ispisnicu mu urucio.Onakvo setkanje u onako bitnoj utakmici je nedopustivo.Stana i Miroslav su pokazali kako se gine,Srle me je pogotovo impresionirao,vidi se ko zna sta znaci taj sarajevski derbi.Otisao sam sa stadiona ko popisan evo jos me drzi,vidjeli smo svi kad spustimo tu loptu da smo opasniji milion puta,cemu ono izbijanje i prodavanje lopti zasto Slavko ne reagujes ili je to tvoja zamisao.Tranzicija iz odbrane u napad goli *****,nekad mi djeluju ko da su se juce sastali igraci.Mislim da najvise ima Slavkinog u ovom iksu,djeluje mi da se nakon onih propustenih sansi usrao pa povukao ekipu.Nadam se samo da nece biti tvrdoglav i da ce nauciti iz svojih gresaka,jer ovakvom igrom nece se puno zadrzati u FKZ.
Dalje,pohvalio bi jug za prvo poluvrijeme ali drugo je katastrofa,ucis raju novu pjesmu na derbiju i furas istu citavo vrijeme koja se nije cula ni na istoku,prozivas cijeli stadion i povedes tu pjesmu,mimo svake pameti.Utakmica za zaborav i nadati se nekom cudu protiv sirokog.
Jarane, ti i ja očito nismo gledali istu utakmicu. Utakmica je bila jedna od boljih na Grbavici u zadnjih par godina. Što ne mogu na rende kora. Ljudi nam napravili tri šanse i to dvije iz udaraca sa distance i jednu poslije akcije Duljevića. Mi smo za tvoju info napravili sedam šansi od toga pet iz izgrađenih akcija sa igrom od noge do noge. Jbt ovdje sve vrvi od stručnjaka. Ccccc. Tačno mi poslije ovakvih, sranja od komentara, bude muka.
Ocigledno nisi procitao post,od tih 7 koliko smo ih napravili u drugom,hoces da kazes da si ti zadovoljan igrom iz drugog poluvremena?

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:40 am

DA VAS NA VRIJEME OBAVJESTIM, RAZLIKE U MIŠLJENJU NE PRETVARAJTE U LIČNE SUKOBE, UVREDE ĆE BITI STROGO SANKCIONISANE
イビチャ・オシム

cala
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:42 am

kremenko je napisao/la:
pon apr 17, 2017 12:01 am
Zrinjski naredne tri u gostima igra. Sloboda Krupa i sa nama. Bilo bi dobro kad bi do utakmice na Grbavici bili ispred,pa da ni remi nije tragican. Bilo bi zafrkano da moramo ici na pobjedu
Jebes i to onda. Hoces titulu a da ne pobijedis nijednog direktnog konkurenta.

kremenko

pon apr 17, 2017 12:45 am

Bergeron je napisao/la:
pon apr 17, 2017 12:03 am

A sada malo bolesti....

Kada je u pitanju juzna tribina, malo sam pogledao nacrte (na nekoj stranci su bile fotke) i ja ocekujem veliko iznenadjenje. Nekim grubim racunom, na istoku je trenutno 26 redova stolica, a kako ce jug biti visociji od istoka, te blizi golu i pod vecim nagibom, to znaci da se moze ocekivati na jugu cca. 41 red (5 iznad po 44 cm koliko je trenutna visina na istoku jednog stepenika i 10 ispod koliko trenutno ima od gola do neke visine istoka da bi se to visinski uklopilo). Ako ce biti kako je najavljeno, ravna tribina kao sjever, a ne kao trenutno - polukruzno, onda to znaci da postoji nekih 85 metara od istoka do zapada za tribine. Stolica sa prostorom je nekih 35 cm, pa je to cca. 242 kolone stolica.

41red*242kolone=9922 stolice, iz cega treba izbaciti nekoliko stotina za ulaze. Tako da, nekom grubom racunicom na onom prostoru je zaista moguce imati izmedju 8500 i 9000 mjesta. Znam, zvuci nevjerovatno i pomalo bolesno (i sam se svrstavam u ove druge :P )

P.S. Na kraju ovog mog dugog pametovanja ja mislim da bi svima prijalo podsjetiti se vec sada kultnog clanka o propasti dinastije MisimovicA :kafa: :lol:
Dobro dosao medju pravu raju.
Osvrnuo bih se na ovaj tvoj racun oko Juga.
Jesi siguran u ovu cifru,jer uzmi za primjer SudTribine od Dortmunda poznatu kao Yelow Wall. Brate ona ima 11k sjedecih mjesta,a znas o kakvoj se grdosiji radi.
Pozdrav
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

rodrigo87
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:48 am

Brate zuti zid preko 22 milje prima

Ajzea
Kontakt:

pon apr 17, 2017 12:55 am

Izdali su nam urbanisticku za istok !

Zvaka72
Kontakt:

pon apr 17, 2017 1:03 am

Zvaka72 je napisao/la:
ned apr 16, 2017 11:34 pm
Put do titule je itekako otezan sa jucerasnjim remijem.Ne znam dal je sramota igrace u onakvom ambijentu odigrati onako drugo poluvrijeme,dali smo im mi 2,3 sto posto sanse koje bi imalo ozbiljnija ekipa iskoristila,sreca pa to pitari nisu.
Jos mi je nejasno kako je moguce da odigramo vrhunski prvo poluvrijeme,gdje je lopta bila na zemlji,imao si sta vidjeti,ponadas se evo ga znaju nesto osim ibijanja iz zadnje linije do miroslava pa ovaj sta uradi uradi kad drugo poluvrijeme bum napad kreira bogicevic,milion prodatih lopti,radinovic i blagojevic igraci manje na terenu pogotvo ovaj prvi,gdje bi mu se ja jos sinoc zahvalio i ispisnicu mu urucio.Onakvo setkanje u onako bitnoj utakmici je nedopustivo.Stana i Miroslav su pokazali kako se gine,Srle me je pogotovo impresionirao,vidi se ko zna sta znaci taj sarajevski derbi.Otisao sam sa stadiona ko popisan evo jos me drzi,vidjeli smo svi kad spustimo tu loptu da smo opasniji milion puta,cemu ono izbijanje i prodavanje lopti zasto Slavko ne reagujes ili je to tvoja zamisao.Tranzicija iz odbrane u napad goli *****,nekad mi djeluju ko da su se juce sastali igraci.Mislim da najvise ima Slavkinog u ovom iksu,djeluje mi da se nakon onih propustenih sansi usrao pa povukao ekipu.Nadam se samo da nece biti tvrdoglav i da ce nauciti iz svojih gresaka,jer ovakvom igrom nece se puno zadrzati u FKZ.
Dalje,pohvalio bi jug za prvo poluvrijeme ali drugo je katastrofa,ucis raju novu pjesmu na derbiju i furas istu citavo vrijeme koja se nije cula ni na istoku,prozivas cijeli stadion i povedes tu pjesmu,mimo svake pameti.Utakmica za zaborav i nadati se nekom cudu protiv sirokog.
Jarane, ti i ja očito nismo gledali istu utakmicu. Utakmica je bila jedna od boljih na Grbavici u zadnjih par godina. Što ne mogu na rende kora. Ljudi nam napravili tri šanse i to dvije iz udaraca sa distance i jednu poslije akcije Duljevića. Mi smo za tvoju info napravili sedam šansi od toga pet iz izgrađenih akcija sa igrom od noge do noge. Jbt ovdje sve vrvi od stručnjaka. Ccccc. Tačno mi poslije ovakvih, sranja od komentara, bude muka.
Ocigledno nisi procitao post,od tih 7 koliko smo ih napravili u drugom,hoces da kazes da si ti zadovoljan igrom iz drugog poluvremena?
Jarane gleda se svih devedeset minuta a ne 5, 10 ili 15. A u drugom poluvremenu smo napravili dvije šanse i treću je miro zeznuo kad je pas dao kasno i bliže Pavloviću. Kao što znaš od 75 min. Smo bili sa 10 igrača. Ne očekuješ valjda da napadnemo Sarajevo sa deset igrača u osamdesetom minutu i to sa ritmom subota, srijeda.
Plava porodica me ubi u pojam.

kremenko

pon apr 17, 2017 1:04 am

rodrigo87 je napisao/la:
pon apr 17, 2017 12:48 am
Brate zuti zid preko 22 milje prima
Tacnije oko 25k,kad je stajanje.
U evropskim utakmicama,kad su sve stolice oko 11k ;)
Kapacitet stadiona oko 16k manji u odnosu na utakmice BundesLige.
Misljenja sam da Jug nece biti veci od 6000 mjesta.
Ako bude imao zdenke,mozda plafon 7000.
Zadnja izmjena: kremenko, dana/u pon apr 17, 2017 1:15 am, ukupno mijenjano 1 put.

Grbavica
Kontakt:

pon apr 17, 2017 1:15 am

Ajzea je napisao/la:

može li neko ovo da potvrdi ili da demantuje?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon apr 17, 2017 1:16 am

Žuti zid ima 25k sjedećih ili 37k stojećih mjesta, ukupni kapacitet stadiona je 65,829 sjedećih mjesta ili 81,360 stojećih
イビチャ・オシム

kremenko

Grbavica je napisao/la:
pon apr 17, 2017 1:15 am
Ajzea je napisao/la:

može li neko ovo da potvrdi ili da demantuje?
Nedzad Koldzo jedan je od nas :kafa:

kremenko

pon apr 17, 2017 1:24 am

Izlija je napisao/la:
Žuti zid ima 25k sjedećih ili 37k stojećih mjesta, ukupni kapacitet stadiona je 65,829 sjedećih mjesta ili 81,360 stojećih

Kapazität: 81.359 Plätze
Sitzplätze: 53.268
Stehplätze: 28.059

Internationale Spiele: 65.829 Sitzplätze
;)

Plava Porodica
Kontakt:

pon apr 17, 2017 1:27 am

Ma kakav zuti zid familije mi kad zagrmi 5 ljami sa Juga
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon apr 17, 2017 1:28 am

teške teme včrs :kafa:
Željezničar ante portas !

kremenko

pon apr 17, 2017 1:30 am

Jbg,tako je kad ti crva probude u ove sitne sate.
Nista dok ne bude video gotovog Juga i ne izbrojimo stolice :kafa:

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon apr 17, 2017 1:39 am

kremenko je napisao/la:
pon apr 17, 2017 1:24 am
Izlija je napisao/la:

Kapazität: 81.359 Plätze
Sitzplätze: 53.268
Stehplätze: 28.059

Internationale Spiele: 65.829 Sitzplätze
;)
Ma dobro, ti vjerovatno brojiš bez zdenki a ja sa zdenkama
イビチャ・オシム

Bergeron
Kontakt:

pon apr 17, 2017 1:55 am

kremenko je napisao/la:
pon apr 17, 2017 12:45 am
Bergeron je napisao/la:
pon apr 17, 2017 12:03 am

A sada malo bolesti....

Kada je u pitanju juzna tribina, malo sam pogledao nacrte (na nekoj stranci su bile fotke) i ja ocekujem veliko iznenadjenje. Nekim grubim racunom, na istoku je trenutno 26 redova stolica, a kako ce jug biti visociji od istoka, te blizi golu i pod vecim nagibom, to znaci da se moze ocekivati na jugu cca. 41 red (5 iznad po 44 cm koliko je trenutna visina na istoku jednog stepenika i 10 ispod koliko trenutno ima od gola do neke visine istoka da bi se to visinski uklopilo). Ako ce biti kako je najavljeno, ravna tribina kao sjever, a ne kao trenutno - polukruzno, onda to znaci da postoji nekih 85 metara od istoka do zapada za tribine. Stolica sa prostorom je nekih 35 cm, pa je to cca. 242 kolone stolica.

41red*242kolone=9922 stolice, iz cega treba izbaciti nekoliko stotina za ulaze. Tako da, nekom grubom racunicom na onom prostoru je zaista moguce imati izmedju 8500 i 9000 mjesta. Znam, zvuci nevjerovatno i pomalo bolesno (i sam se svrstavam u ove druge :P )

P.S. Na kraju ovog mog dugog pametovanja ja mislim da bi svima prijalo podsjetiti se vec sada kultnog clanka o propasti dinastije MisimovicA :kafa: :lol:
Dobro dosao medju pravu raju.
Osvrnuo bih se na ovaj tvoj racun oko Juga.
Jesi siguran u ovu cifru,jer uzmi za primjer SudTribine od Dortmunda poznatu kao Yelow Wall. Brate ona ima 11k sjedecih mjesta,a znas o kakvoj se grdosiji radi.
Pozdrav
Hvala na dobrodoslici :D

Slozicu se s tobom glede ovog broja mjesta za sjedenje i stajanje. Bilo kako bilo, uzmi u obzir obzir da su oni dodatno radili ove "zdenke" te da one ne idu u broj tih mjesta, oni ih zasebno racunaju. U svemu tome, ako pogledas vidjeces da oni imaju oko 20 ulaza (a njihov ulaz k'o nasa dva) + 4 sa bokova, razmake izmedju pojedinih sekcija gdje idu ograde, stepenice od svakog ulaza i stepenice izmedju nekih redova, te jednu poprilicno veliku stazu ispred. Njihova stolica je (rekoh ti da sam bolestan, iskopao sam na nekom sajtu sada taj podatak) 43 cm + razmak, a nasa oko 32 + razmak.

Kada je u pitanju nas Jug, sve zavisi kakvo ce biti rjesenje "zdenki". Recimo ako bi se izveli ulazi sa oba coska, onda bi bilo dovoljno napraviti za nase standarde 2 sredisnja ulaza i rijesiti ulazno stepeniste kao na istoku, tj. da se penjemo na balkon sa kojeg se rasporedjujemo na ta 2 ulaza, koja bi bila blago veca od onih istocnih. Ako bi s druge strane na zdenkama bila sjedista, onda bi imali vise ulaza, te bi to pojelo dosta mjesta. Svaki ulaz nosi sa sobom stepenice u oba smjera. Realno, po mojim nekim ocekivanjima, trebalo bi biti ispostovano onih pomenutih 20.000 ukupnog kapaciteta.

Mozes recimo pogledati prema sjeveru, tamo je 13 ulaza, a ima 5377 mjesta. Smanji broj ulaza (jer ce se sigurno uraditi malo logicnije i modernije), racunaj da ce biti visociji 3-5 metara, uzmi u obzir da ce mozda i nagib biti drugaciji jer ce to biti tribina koja treba da je specificna, tako da, ne bi trebalo biti ispod nekih 7000.

Na kraju krajeva, lijepo je nadati se u danima dok se ceka zvanicna objava.

fcz
Kontakt:

pon apr 17, 2017 2:07 am

U srijedu svi koji mozemo - na Grbavicu!

Igraci ako izadju s namjerom da im puste krv, proci ce.

A mi svi na tribine, jer samo skupa mozemo do titule i kupa!
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

chile
Kontakt:

pon apr 17, 2017 2:12 am

Kop od 7 milja koliko god super zvucao je za nas mac s 2 ostrice. Pregolemo je to za navijacku tribinu i mislim da bi precesto izgledala prazna. Tj. punila bi se na eurotekmama i poneki vazniji derbi. Sve u svemu vidjecemo kad se izgradi prezentacija kod istoka je odstupala podosta od finalnog proizvoda.
Bitno da je legla tribina slicnog sam misljenja i za jug bitno je da se napravi sad da li kao sjever ili kako zamisljaju kop manje je vazno.
Isto tako mislim da bi s tim idejama trebalo sacekat dok pregrmimo ovaj zgusnuti dio prvenstva. Da se izbori finale kupa i nastavi ganjat titula a onda s merakom naklapati o gradjevinskim poduhvatima i zeljama.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava