Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 28, 2017 12:28 am

Da napisem iako se to odavno zna, a i da dusmani malo osjete bol u plucima..
" Senad Misimovic je lokomotiva svih ovih procesa " .. Gospodin Miske :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

7 metara iza gola, navijacki kop, 5 metar visocija od istoka i sjevera.. To smo zasluzili al bas je upravu kad to kaze. Imati svoju tribinu, specijalno napravljenu da bude navijacka, kao sto niko ovdje u regionu nema, msm da je to privilegija i da su to navijaci zasluzili. Jedva cekam da i to pocne se graditi..
Bravo Zeljo, bravo upravo, bravo navijaci.. Svi su zasluzni za ovo.. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

uto mar 28, 2017 12:32 am

HAJCAJ RAJU SVI NA GRBAVICU 01.04.2017 19:00
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

kremenko

uto mar 28, 2017 12:33 am

slika
Jos malo vizualizacije.
Najbolje bi bilo kad bi znao koristiti photoshop :lol:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Hadzijalagic
Kontakt:

uto mar 28, 2017 12:36 am

Neka ti lars odrzi instrukcije iz photoshopa :D

Pa tako nekako bi i moglo biti samo ti na ovom crtezu malo predimenzionirano :D
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u uto mar 28, 2017 12:36 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Mogo bi fanshop napravit par ovakvih gaca :D
Željezničar ante portas !

zeljeznicka21

uto mar 28, 2017 12:38 am

AsharaK je napisao/la:
Mogo bi fanshop napravit par ovakvih gaca :D
hahahahahahahahahahahah :klanjase2: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

chile
Kontakt:

uto mar 28, 2017 12:45 am

Mogla bi se i neka tekma organizovati npr. Dzeko i prijatelji vs Zeljo. Kao sto su nekad igrali Ronaldo, Zidan i sl. te donatorske utakmice.
Da dodju neki njegovi saigraci iz Wolfsburga, Citya, Rome i repke... mislim da niko nebi odbio od Tottia do Misketa.
Ne znam da li citaju iz kluba ali cini mi se ok ideja a donijela bi itekako pozeljna sredstva za stadion, tribine bi bile krcate trazila bi se karta vise a i medijski bi to bilo strasno propraceno kad dodju zvijezde.
Eto ideje pa i ekipa sa 1921tv moze proslijediti
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Grbavica
Kontakt:

uto mar 28, 2017 12:50 am

Gledajući ovaj video koji je postavio Omar, opet mi se vrati ona ideja o gradnji pasarele iznad južne longitudinale. Nekad prije, čini mi se i na onom forumu da sam tu ideju spominjo, ne znam koliko je izvodljiva finansijski, trenutno sigurno nije prioritetna, ali vjerujem da bi sigurno sa sigurnosnog aspekta dosta olakšala svima nama, a i olakšala sam ulazak na tribinu. Dodatna pogodnost je to što bi se stvorio dodatni prostor ispred stadiona gdje bi klub eventualno mogao postaviti štandove sa fast food-om, osvježavajućim pićima, asortimanom iz fan šopa i tako dalje. (ono što trenutno rade one ćevabdžije i oni što tuše šalove i dresove) Razne opcije bi se otvorile.

Padaju mi na pamet dvije ideje, u suštini one su 90% iste, samo što je ova druga malo manje površine.

Prva ideja je da pasarela pasarela započinje iznad trotoara Zvorničke ulice, odnosno buduće južne longitudinale, prostire se preko četiri trake, trotoara, i svom svojom širinom se naslanja na sjevernu tribinu stadiona Grbavica. Formiraju se dva paralelna ulaza, ulaz sa ceste i iznad njega ulaz sa pasarele. Prednost ove ideje je što se može formirati više ulaza na tribinu, faktički bilo gdje se može napraviti dodatna kapija. Mislim da bi tri stepeništa bila dovoljna za pristup pasareli, jedno otprilike oko parkinga kod makijata, drugo negdje na sredini, znači otprilike negdje kod semafora, i treće stepenište bi bilo otprilike prekoputa trenutne trolejbuske stanice.
slika

Druga ideja je kao što rekoh, faktički identična, sa malim odstupanjem, a to je oko spajanja same pasarele sa sjevernom tribinom. Ako me sjećanje dobro služi, čini mi se da sjeverna tribina ima pet ulaza, to jeste kapija. Po ovoj skici, pasarela bi imala spojeve sa tribinom na tri mjesta, otprilike krajnje desno, krajnje lijevo i u sredini. Ali da ti ulazi sa pasarele po mogućnosti budu između "donjih" ulaza. (primjer: ulaz kod bureka i ulaz kod kladionice a iznad spoj pasarele sa tribinom je između ta dva ulaza) Pristup pasareli bi se kao i na prvoj ideji rješavao stepeništem koje bi bilo identično.
slika

Treća ideja je da se južna longitudinala od "šljake" to jest' današnje "plastike" spusti ispod nivoa terena i da ponovo "izroni" kod pomoćnog terena tamo negdje kod trolejbuske stanice, a da cijeli prostor ispred sjeverne tribine bude trg ili fan zona. Međutim, za tu ideju je kasno jer su radovi na izgradnji ceste već počeli.

Halalite na lošim skicama, moro sam iskoristiti trenutak inspiracije, a i mrsko mi je bilo u ova doba da ulazim u AutoCad :D Ako se nekome sviđa ova ideja lajkujte moj fan pejdž :rofl1: Šalim se, valjda neko vidi ovo pa stavi u neki plan za budućnost. Ako se ChWilla nekad kandiduje za načelnika opštine, možda uzme ovo moje rješenje u razmatranje :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

black64
Kontakt:

uto mar 28, 2017 8:16 am

Omar500 je napisao/la:
pon mar 27, 2017 11:48 pm
Jug ce biti strasan!

slika

Kako ce se odlicno uklopiti kop u stadion :palacgore:
Ljudi, jos malo i europske utakmice na Grbavici, vec je mart prosao :)
Jug ce aBd biti strasni sud :zeljeznicar1: :baklja: :zeljeznicar1:

black64
Kontakt:

uto mar 28, 2017 8:19 am

Okolele je napisao/la:
pon mar 27, 2017 11:41 pm
Nek nam sad onaj nas maher za makete @blwd napravi jednu sliku stadiona sa izgradjenim Jugom 5 redova visocijim na osnovu ove prve slike gore.. :ganja:
Uvazeni i cijenjeni kolega 5 metara visociji jug od istoka.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto mar 28, 2017 8:25 am

Grbavica je napisao/la:
uto mar 28, 2017 12:50 am
Gledajući ovaj video koji je postavio Omar, opet mi se vrati ona ideja o gradnji pasarele iznad južne longitudinale. Nekad prije, čini mi se i na onom forumu da sam tu ideju spominjo, ne znam koliko je izvodljiva finansijski, trenutno sigurno nije prioritetna, ali vjerujem da bi sigurno sa sigurnosnog aspekta dosta olakšala svima nama, a i olakšala sam ulazak na tribinu. Dodatna pogodnost je to što bi se stvorio dodatni prostor ispred stadiona gdje bi klub eventualno mogao postaviti štandove sa fast food-om, osvježavajućim pićima, asortimanom iz fan šopa i tako dalje. (ono što trenutno rade one ćevabdžije i oni što tuše šalove i dresove) Razne opcije bi se otvorile.

Padaju mi na pamet dvije ideje, u suštini one su 90% iste, samo što je ova druga malo manje površine.

Prva ideja je da pasarela pasarela započinje iznad trotoara Zvorničke ulice, odnosno buduće južne longitudinale, prostire se preko četiri trake, trotoara, i svom svojom širinom se naslanja na sjevernu tribinu stadiona Grbavica. Formiraju se dva paralelna ulaza, ulaz sa ceste i iznad njega ulaz sa pasarele. Prednost ove ideje je što se može formirati više ulaza na tribinu, faktički bilo gdje se može napraviti dodatna kapija. Mislim da bi tri stepeništa bila dovoljna za pristup pasareli, jedno otprilike oko parkinga kod makijata, drugo negdje na sredini, znači otprilike negdje kod semafora, i treće stepenište bi bilo otprilike prekoputa trenutne trolejbuske stanice.
slika

Druga ideja je kao što rekoh, faktički identična, sa malim odstupanjem, a to je oko spajanja same pasarele sa sjevernom tribinom. Ako me sjećanje dobro služi, čini mi se da sjeverna tribina ima pet ulaza, to jeste kapija. Po ovoj skici, pasarela bi imala spojeve sa tribinom na tri mjesta, otprilike krajnje desno, krajnje lijevo i u sredini. Ali da ti ulazi sa pasarele po mogućnosti budu između "donjih" ulaza. (primjer: ulaz kod bureka i ulaz kod kladionice a iznad spoj pasarele sa tribinom je između ta dva ulaza) Pristup pasareli bi se kao i na prvoj ideji rješavao stepeništem koje bi bilo identično.
slika

Treća ideja je da se južna longitudinala od "šljake" to jest' današnje "plastike" spusti ispod nivoa terena i da ponovo "izroni" kod pomoćnog terena tamo negdje kod trolejbuske stanice, a da cijeli prostor ispred sjeverne tribine bude trg ili fan zona. Međutim, za tu ideju je kasno jer su radovi na izgradnji ceste već počeli.

Halalite na lošim skicama, moro sam iskoristiti trenutak inspiracije, a i mrsko mi je bilo u ova doba da ulazim u AutoCad :D Ako se nekome sviđa ova ideja lajkujte moj fan pejdž :rofl1: Šalim se, valjda neko vidi ovo pa stavi u neki plan za budućnost. Ako se ChWilla nekad kandiduje za načelnika opštine, možda uzme ovo moje rješenje u razmatranje :D
meni se ova druga opcija svidja, iz razloga sto se trosi manje materijala nego u prvoj varijanti a efekat je maltene isti... treca opcija je najbolja ali kao sto kazem neizvodljiva u ovom momentu...
100/94/37/34 - i to je to!

Leon_Professional
Kontakt:

uto mar 28, 2017 8:45 am

Jos 4 dana.
Hajcaj sve redom .. Idemo na 12 milja minimum.
Jest da i me treba posebno hajcanje, ali maksimalno slati slike i objavljivati pozive na tekmu, ako nista drugo ne mozemo..

LARSSON
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:04 am

slika

teteac8684
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:18 am

Tačno bih volio da razgulimo Slobodu u subotu pa da onaj krčmar dođe kmečati na konferenciji...uh kako bi uživao...

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:37 am

teteac8684 je napisao/la:
Tačno bih volio da razgulimo Slobodu u subotu pa da onaj krčmar dođe kmečati na konferenciji...uh kako bi uživao...
jos bolje: dati gol u 97.minuti (a sudija produzio 4 minute) za 2-1 nakon nepostojeceg penala, a prije toga bio ocigledni ofsajd i nakon prvog promasenog penala, ponavlja se opet jer je igrac slobode usao prebrzo u 16erac, iako nije... i to sve nakon neopravdano ponistenog gola slobode tri minute prije
100/94/37/34 - i to je to!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:39 am

jovanmaksimovic je napisao/la:
jos bolje: dati gol u 97.minuti (a sudija produzio 4 minute) za 2-1 nakon nepostojeceg penala, a prije toga bio ocigledni ofsajd i nakon prvog promasenog penala, ponavlja se opet jer je igrac slobode usao prebrzo u 16erac, iako nije... i to sve nakon neopravdano ponistenog gola slobode tri minute prije
zivota ti nemoj nam tih ciraskih zavrsnica. da odmorimo malo.
melji stoku do 30 minute i daj djeci da tekmu privedu kraju.

GAZI ZELJO!!!
:zeljeznicar1: :titula: :titula: :zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

teteac8684
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:42 am

jovanmaksimovic je napisao/la:
Mislim da bi mu pjena na usta izašla...

Hadzijalagic
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:45 am

Ma bice gurava utakmica.. Levati se uvjek naloze protiv nas.. Zabunkerisace se i cekati kontru.. Mi ako ne popravimo realizaciju mogli bi imati problema..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

SWRA_1921
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:46 am

Fazon je samo biti nalozen. Red je da ove nabusimo kako treba jer su se toliko nameracili oni nekom nesto da pokvare. Ocekujem da ih natamburamo i sa 1:0 nisam zadovoljan. :)

godrina
Kontakt:

uto mar 28, 2017 9:50 am

@ jovan to ti hoćeš da nas sve redom privlače u hitnoj
A bit će zajebana tekma, 2:0
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.

Prijava