Gledajući ovaj video koji je postavio Omar, opet mi se vrati ona ideja o gradnji pasarele iznad južne longitudinale. Nekad prije, čini mi se i na onom forumu da sam tu ideju spominjo, ne znam koliko je izvodljiva finansijski, trenutno sigurno nije prioritetna, ali vjerujem da bi sigurno sa sigurnosnog aspekta dosta olakšala svima nama, a i olakšala sam ulazak na tribinu. Dodatna pogodnost je to što bi se stvorio dodatni prostor ispred stadiona gdje bi klub eventualno mogao postaviti štandove sa fast food-om, osvježavajućim pićima, asortimanom iz fan šopa i tako dalje. (ono što trenutno rade one ćevabdžije i oni što tuše šalove i dresove) Razne opcije bi se otvorile.
Padaju mi na pamet dvije ideje, u suštini one su 90% iste, samo što je ova druga malo manje površine.
Prva ideja je da pasarela pasarela započinje iznad trotoara Zvorničke ulice, odnosno buduće južne longitudinale, prostire se preko četiri trake, trotoara, i svom svojom širinom se naslanja na sjevernu tribinu stadiona Grbavica. Formiraju se dva paralelna ulaza, ulaz sa ceste i iznad njega ulaz sa pasarele. Prednost ove ideje je što se može formirati više ulaza na tribinu, faktički bilo gdje se može napraviti dodatna kapija. Mislim da bi tri stepeništa bila dovoljna za pristup pasareli, jedno otprilike oko parkinga kod makijata, drugo negdje na sredini, znači otprilike negdje kod semafora, i treće stepenište bi bilo otprilike prekoputa trenutne trolejbuske stanice.
Druga ideja je kao što rekoh, faktički identična, sa malim odstupanjem, a to je oko spajanja same pasarele sa sjevernom tribinom. Ako me sjećanje dobro služi, čini mi se da sjeverna tribina ima pet ulaza, to jeste kapija. Po ovoj skici, pasarela bi imala spojeve sa tribinom na tri mjesta, otprilike krajnje desno, krajnje lijevo i u sredini. Ali da ti ulazi sa pasarele po mogućnosti budu između "donjih" ulaza. (primjer: ulaz kod bureka i ulaz kod kladionice a iznad spoj pasarele sa tribinom je između ta dva ulaza) Pristup pasareli bi se kao i na prvoj ideji rješavao stepeništem koje bi bilo identično.
Treća ideja je da se južna longitudinala od "šljake" to jest' današnje "plastike" spusti ispod nivoa terena i da ponovo "izroni" kod pomoćnog terena tamo negdje kod trolejbuske stanice, a da cijeli prostor ispred sjeverne tribine bude trg ili fan zona. Međutim, za tu ideju je kasno jer su radovi na izgradnji ceste već počeli.
Halalite na lošim skicama, moro sam iskoristiti trenutak inspiracije, a i mrsko mi je bilo u ova doba da ulazim u AutoCad

Ako se nekome sviđa ova ideja lajkujte moj fan pejdž

Šalim se, valjda neko vidi ovo pa stavi u neki plan za budućnost. Ako se ChWilla nekad kandiduje za načelnika opštine, možda uzme ovo moje rješenje u razmatranje

Ko nas je kleo, nije dangubio.