Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 23, 2017 7:59 pm

gavran je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:42 pm
Model1964 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:37 pm
Plavi orkestar je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:05 pm

Hvala legendo
Kaže izvor : da je ono najvjerovatnije od meteornih voda sa tranzita. Cesta je nageta prema brdu i šahtovi su na kontra strani. Cijevi odvode meteorne vode ispod ceste na naše :roll:
Slago on slago i ja :)

Model ti bi trebao znati,jel Rovinj u Hrvatskoj ili u Sloveniji
Po rijecima moje žene , ja sam dobro priglup :D , ali sve jedno, ne kontam pitanje u kontekstu napisanog prije :)
Zadnja izmjena: Model1964, dana/u čet mar 23, 2017 7:59 pm, ukupno mijenjano 1 put.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

cikazubo
Kontakt:

Omar500 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:45 pm
cikazubo je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:03 pm
Elegant je napisao/la:
čet mar 23, 2017 5:40 pm
Ko je ovaj majstor sto faraba stepenice, za cijeli dan jedva dva reda ofarbao ?
Dino sam farba stepenice i za 3 dana je skoro sve prefarbao, ako ti je sporo bujrum pomozi.

Inače nisam jedno 15 dana obilazio radove, a danas sam se prvi put naježio prilikom ulaska na tribinu, šta je ono onako savršeno lljudi dragi, pred mrak sam došao a Dino sam na na tribini farba te stepenice u plavo kaže s foruma pokupili ideju tako da vidite kako se konstruktivni prijedlozi uvijek uzimaju u obzir, bacio sam i par slika pa ću kasnije postaviti, uglavnom za 1. April će biti sve spremno nema dileme, prolaz prema jugu neće biti još gotov za prve utakmice play offa ali i on će ubrzo biti završen, kaže da će vjerovatno postaviti i neku sitniju mrežu oko gostujućeg dijela tribine tako da neće prolijetati pirotehnika i upaljači, kovanice ili neki drugi mali tvrdi predmeti.
Vode se takođe pregovori sa firmom koja je radila krov i na Pecari, kao na njima je na koji način će se riješiti, sa stubovima ili bez, tj mogu li prilagoditi našim mogućnostima, pa ako ništa da stubovi budu par redova više, a Butmir je za svaki slučaj uradio šarafe u etonu po šablonu na sjever, ali lako je do odstraniti u slučaju da ispadne neki bolji projekat.

EDIT Evo slika, nisu neki kvalitet ali eto..
Spoiler:
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Odlicne informacije i slike :palacgore:

Apsolutno sam za ogradjeni dio na sjevernoj tribini koji ce biti predvidjen za navijace. 5% i KRAJ PRICE.
Normalni navijaci Sarajeva uvijek mogu sjesti na sjever ili istok medju Zeljovce, ali HZ samo u kavez. Da su se normalno ponasali u zadnjih 10 godina, ne bih ovako govorio. Da gledam da divljaci razvaljuju sjever ili novoizgradjeni istok, nema sanse !
Kone će 99% dobiti isto mjesta kao i na prošlom derbiju, ni manje ni više, pa da i sa tim završimo. Vidim neki njihovi su se nadali da će dobiti sektor ili dva više na sjeveru, a neki naši se toga opet pribojavali, uglavnom trebalo bi ostati sve isto jer i mi imamo veći interes za utakmice nego ranije tako da im možemo dati samo te 2 000 a nagura ih se naravno više s kartama za drugi dio tj naš dio sjevera, plus ode 1000 i više na tampon zone, a nama treba 9-10.000 sigurno plus što na sjeveru imamo dosta ljudi s godišnjim, kad dignemo jug onda će postojati uslovi da im se možda daju 3-4 centralna sektora na sjeveru a zdenke nek budu tampon zone i to je to.

GoodisonPark
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:01 pm

Ajzea je napisao/la:
Manijacima se za baklje nema sta prigovoriti, jer smo se po pitanju toga definitivno opametili. Momcima kapu treba skinuti..
Ali zato, slijedeca utakmica se zbog otvorenja istoka uvrstava kao historijska i tada treba sve goriti. Neka plane !
Vidi se stvarno da se Manijaci jesu popravili po tom pitanju i na tome im treba čestitati (mada ne znam što je ono zapaljeno protiv Radnika)? Opet sa druge strane traži se razlog za bakljadu, otvorenje Istoka, pa će biti eh derby je mora se paliti, pa zadnja protiv Radnika e kraj je sezone može se paliti...itd do nekih novih razloga..

Zašto se moraju paliti na otvorenju Istoka (zar nije prigladnije bilo napraviti neku koreografiju) kada će tu doći mnogo ljudi sa djecom, porodice, neki ljudi koji su možda prije Bog zna koliko godina prestali dolaziti baš zbog tih stvari. Navijači moraju shvatiti, da hajmo reći većina ljudi na stadionu pirotehniku i bakljade smatraju nekom vrstom huliganstva i činom gdje može doći do neke nedaj Bože povrede.. da ne spominjem kazne i nepotrebno punjenje džepova Salemu.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

gavran
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:02 pm

Model1964 je napisao/la:
gavran je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:42 pm
Model1964 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:37 pm

Kaže izvor : da je ono najvjerovatnije od meteornih voda sa tranzita. Cesta je nageta prema brdu i šahtovi su na kontra strani. Cijevi odvode meteorne vode ispod ceste na naše :roll:
Slago on slago i ja :)

Model ti bi trebao znati,jel Rovinj u Hrvatskoj ili u Sloveniji
Po rijecima moje žene , ja sam dobro priglup :D , ali sve jedno, ne kontam pitanje u kontekstu napisanog prije :)
Biće da ti žena ispravno zbori
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Model1964

čet mar 23, 2017 8:05 pm

cikazubo je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
čet mar 23, 2017 7:03 pm

Dino sam farba stepenice i za 3 dana je skoro sve prefarbao, ako ti je sporo bujrum pomozi.

Inače nisam jedno 15 dana obilazio radove, a danas sam se prvi put naježio prilikom ulaska na tribinu, šta je ono onako savršeno lljudi dragi, pred mrak sam došao a Dino sam na na tribini farba te stepenice u plavo kaže s foruma pokupili ideju tako da vidite kako se konstruktivni prijedlozi uvijek uzimaju u obzir, bacio sam i par slika pa ću kasnije postaviti, uglavnom za 1. April će biti sve spremno nema dileme, prolaz prema jugu neće biti još gotov za prve utakmice play offa ali i on će ubrzo biti završen, kaže da će vjerovatno postaviti i neku sitniju mrežu oko gostujućeg dijela tribine tako da neće prolijetati pirotehnika i upaljači, kovanice ili neki drugi mali tvrdi predmeti.
Vode se takođe pregovori sa firmom koja je radila krov i na Pecari, kao na njima je na koji način će se riješiti, sa stubovima ili bez, tj mogu li prilagoditi našim mogućnostima, pa ako ništa da stubovi budu par redova više, a Butmir je za svaki slučaj uradio šarafe u etonu po šablonu na sjever, ali lako je do odstraniti u slučaju da ispadne neki bolji projekat.

EDIT Evo slika, nisu neki kvalitet ali eto..
Spoiler:
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Odlicne informacije i slike :palacgore:

Apsolutno sam za ogradjeni dio na sjevernoj tribini koji ce biti predvidjen za navijace. 5% i KRAJ PRICE.
Normalni navijaci Sarajeva uvijek mogu sjesti na sjever ili istok medju Zeljovce, ali HZ samo u kavez. Da su se normalno ponasali u zadnjih 10 godina, ne bih ovako govorio. Da gledam da divljaci razvaljuju sjever ili novoizgradjeni istok, nema sanse !
Kone će 99% dobiti isto mjesta kao i na prošlom derbiju, ni manje ni više, pa da i sa tim završimo. Vidim neki njihovi su se nadali da će dobiti sektor ili dva više na sjeveru, a neki naši se toga opet pribojavali, uglavnom trebalo bi ostati sve isto jer i mi imamo veći interes za utakmice nego ranije tako da im možemo dati samo te 2 000, plus ode 1000 i više na tampon zone, a nama treba 9-10.000 sigurno plus što na sjeveru imamo dosta ljudi s godišnjim, kad dignemo jug ondaće postojati uslovi da im se možda daju 3-4 centralna sektora na sjeveru a zdenke nek budu tampon zone i to je to.
HALOOOOOO
Koja tri centralna sektora???? I ti doktor? :)
5 % po propisima i KRAJ PRICE
NISTE NI SVJESNI kao bi to odbilo raju koju želimo da privucemo. Mi želimo navijace, potrošace a ne divljake i vandale.
Kukate nama srednje generacije na tekmama. Svi moji jarani upravo zbog divljaka ne dolaze na tekme.
* Da koga po stare dane moram ubit kad poleti na mene*
Pa vi sada vidite

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:06 pm

Džumi nisi normalan Manijače
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

LARSSON
Kontakt:

Damir :karanje:

Dr. Adzem
Kontakt:

Eisenbahner1921 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 4:36 pm
Dr. Kostic je napisao/la:
čet mar 23, 2017 4:01 pm
Imali kakve sanse da se derbi pomjeri za nedjelju. Ove mi subote kad smo domacini padaju vazda druge smjene na poslu.
Dan poslije, 16.4., su Uskrs i Vaskrs, tako da sumnjam da će se tad igrati utakmice.
A šta fali da razbijemo kone na Dan željezničara?
Ma razbit cemo mi njih i onako. Nego fkt dosta raje ne radi nedjeljom, a subota je upitna.
Cuva Bog Zelju svog!

Plava Porodica
Kontakt:

E moj Damire jest te patnja gledat.. Al izvuce se.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

GoodisonPark
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:07 pm

cikazubo je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
Kone će 99% dobiti isto mjesta kao i na prošlom derbiju, ni manje ni više, pa da i sa tim završimo. Vidim neki njihovi su se nadali da će dobiti sektor ili dva više na sjeveru, a neki naši se toga opet pribojavali, uglavnom trebalo bi ostati sve isto jer i mi imamo veći interes za utakmice nego ranije tako da im možemo dati samo te 2 000 a nagura ih se naravno više s kartama za drugi dio tj naš dio sjevera, plus ode 1000 i više na tampon zone, a nama treba 9-10.000 sigurno plus što na sjeveru imamo dosta ljudi s godišnjim, kad dignemo jug onda će postojati uslovi da im se možda daju 3-4 centralna sektora na sjeveru a zdenke nek budu tampon zone i to je to.
Kakve kone Bog s'tobom, to nisu kone to su divljaci a za divljake nema mjesta na Grbavici !!!
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:08 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Džumi nisi normalan Manijače
kakav mec!
BRAVO MAJSTORE!!!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

dell21
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:09 pm

I ja sam za koreografiju na istoku ili jugu nego bakljadu.

Hadzijalagic
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:10 pm

Paljenje baklji u periodu kada ljudi u klubu na sve nacine cupaju nebi li nam obezbijedili bolje sutra je teski idiotluk..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Ajzea
Kontakt:

Nakon godina i godina gdje su baklje paljene na bukvalno svakoj utakmici, grupi se ne moze zamjeriti ako se iste zapale 2-3 puta u sezoni kao sto je to sada slucaj. Slijedeca utakmica je zbog otvorenja istoka jedna od historijskih, i neka sve gori tog dana.

Na kraju krajeva, iste su dio te "ultra kulture" za koju mnogi smatraju da je prisutna samo jos kod nas i u Bgu, a i za to imam milijardu dokaza da vas demantujem, cak i iz utakmica liga petice. Da se razumijemo, ja sam apsolutni protivnik paljenja desetak baklji po utakmici. Zapali jednom, ali neka svi tu sliku stave na pozadinu racunara. Na narednih petnaest nemoj..

PS
Ti "furaci" koje dolaze iskljucivo na ovakve utakmice ponajvise dolaze zbog takvih stvari. Da uzmu mobitel i uslikaju bakljadu, te momentalno objave na svim drustvenim mrezama "live sa Grbavice". Tome najbolje u prilog govore blicevi mobitela kada se baklje zapale.

Koreo + bakljada, neka gori sve tog dana.. Sto rece jedan forumas jutros, hocu "sutra" svom djetetu te slike da pokazem.. :baklja: :titula:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u čet mar 23, 2017 8:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Model1964

čet mar 23, 2017 8:11 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
Paljenje baklji u periodu kada ljudi u klubu na sve nacine cupaju nebi li nam obezbijedili bolje sutra je teski idiotluk..
:palacgore:
Samo koreografija!

Ajzea
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:12 pm

Eto i Senad je protiv bakljade.. Zato je snimao istu protiv sirokog. :D

Grbavica
Kontakt:

čet mar 23, 2017 8:13 pm

I NEK' SE BAKLJE PALE KAD PADNE DA PLANE :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Brkoo
Kontakt:

Kao sto kaze nasa pjesma sirimo sve zastave i salove, derimo grla i dlanove..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

Na prosloj utakmici je bio ekstra fazon sa zastavama, veliki plus :palacgore:
Bakljade su okej za velike utakmice. I treba da gori tada. Za manje sam apsolutno protiv.
Kada je prepun stadion, i treba da je atmosfera nabrijana, da grmi sa svih strana i da gori.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hadzijalagic
Kontakt:

**** kulturu koja direktno steti klubu u momentima kada nam je svaka marka bitna.. Ako ce oni koji budu palili platiti i kaznu koja ce nam doci onda neka gori tri dana..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava