ned mar 12, 2017 1:49 pm
Jucer je bio jako tezak teren za igru. To mnogo vise odgovara ekipi koja igra klasicni bunker. Opet, mi smo pokazali i ranije da nam to nikako ne odgovara i igramo veoma lose na postavljenu odbranu. Vidjelo se i na pripremama da smo opasni kada prepustimo igru protivniku i mislim da ce nam to znaci u Evropi koja ne bi trebala doci u pitanje ove godine. Jasno je da sada imamo individualni kvalitet i da mozemo dobiti ovakve utakmice jednim potezom Zebe, Stevanovica ili Lendrica. Ne tako davno ovakve utakmice nismo uspjeli dobiti, ostalo bi 0-0. Ne treba zaboraviti i da smo imali taj penal sredinom prvog poluvremena i da smo zabili vjerovatno bi utakmica bila dosta laksa za nas. Svima se desava da promase penal, ali mi smo u tri dana dva promasili, cini mi se i jedan na pripremama, sto nas dovodi do zakljucka da nismo realizovali zadnja tri penala. To je vec zabrinjavajuce. Neko napisa da nisu lose izvedeni penali, ali stvarno jesu. Mislim da je i Zakaric na slican nacin pucao, one poluvisoke lopte koje golmani najvise vole, oba u istu stranu, mislim da je Lendric zabio iz penala bas ovom golmanu u prvoj utakmici i pucao je u istu stranu, pa gotovo na isti nacin. To ce Slavko morati raspraviti u svlacionici, ali mislim da bi Bogicevic ili Stojanovic bili bolje opcije za penale, naravno kad Bekric nije na terenu. Moze i Zeba, a Zakaric kada se malo dozove i dobije samopuzdanje, jer ovo do sada sto je pokazao nije adekvatno. Bolji mi je bio Krizman na toj poziciji. Nadam se da ce se Zakaric brzo dozvati jer svi znamo da on moze mnogo bolje od ovoga.
Treba pametno odigrati ovaj revans kupa i svaku sansu moramo iskoristiti. Radnik je nezgodan, posebno u ovim kup utakmicama, a ako im dozvolimo da nas stisnu i upadnemo u njihov sistem onda cemo ispasti. Vidjelo se protiv Slobode i u prvoj utakmici s nama da svoje sanse koriste i da zabijaju na sve nacine. Nama odgovara i nerijeseno, ali ce biti nezgodno to cuvati i braniti se, jer jedan gol njih vodi dalje. Treba biti spreman na veliku borbu do zadnje minute. Utakmica u ligi ce biti totalno drugacija i na nju ne treba misliti dok ne prodje revans. Nema tu cuvanja i nekih kalkulacija. Nadam se da opet mozemo napuniti stadion, napraviti mnogo bolju atmosferu nego protiv Mladosti, podrzati igrace i proci dalje. Vremena za analize same igre ce biti, a Slavko je rekao na pocetku da zeli najmanje 10 bodova iz 4 utakmice i prolaz dalje u kupu. Ako to ostvari ne moze mu se mnogo prigovoriti, a ako upisemo svih 12 bodova zaostak za Zrinjskim ce biti manji od onih 6 bodova. Za sada sve ide po planu, a bolja igra ce valjda doci na boljim terenima i s boljim protivnicima koji zele da igraju.