Sto nam pokazuje da te prijateljske ne mogu biti mjerodavne i ne treba ih shvatati za ozbiljno.
Metalege-Željo 0:1 89 minut
Apsolutno. Ljudi nijednu nisu dobili na pripremama, samo posljednju Aktobea. A sada pucaju od snage, i fantasticno se brane!Charlie Sheen je napisao/la: ↑ned mar 12, 2017 11:25 amSto nam pokazuje da te prijateljske ne mogu biti mjerodavne i ne treba ih shvatati za ozbiljno.
ponosannavas je napisao/la: ↑ned mar 12, 2017 11:26 am@leone znam da nije u mom stilu da opsujem, ali majke mi iznervirao sam se. Ko to jos na onakav bunker sem Barse napravi smislenu akciju? Mi smo po onakvom terenu jucer sve sanse napravili i smislenih akcija. Pa onda kaze frajer neki kod Slavke sve izmjene iste, pa mu drugi covjek objasni da nijedna nije bila ista. Pa kaze lik nama Bogi i Kerla kreiraju napade, a zar nije to logicno majke ti kad su ljudi u 16 metara. Zar treba njih dvojicu povuci kod Vece i da imas dva igraca manje na polovini Jajcana. Kazu isto ljudi nisu imali zelje da prdju centar. Pa ***** mu mater da si im dozvolio presli bi ga i zavili bi ga, zar nije tako? To se za Zakaru salzem da nije prosao nijednom ali nije imao puno ni lopti jer smo isli po deanoj strani i zbog toga sam rekao da nam je to mozda taktika bila. Mozda je Slavko probao sa obje strane pa kad je vidio da desnom prolazi forsirao desnu do kraja tekme, sto ne znaci da nece sljedecu tekmu forsirati lijevu. Nisam odmah shvatio sta si htio reci ali moja psovka se odnosi na ove gore stvari. Stqlno iste kritike a niko da razmisli. Prptiv Mladosti neki su rekli da nam jenlosa kondicija. To su i novinari cak pitali Slavku, a evo nasi danas u 90oj gaze pi terenu nakon tri tekme u sedam dana? Pa eto bili se ti iznervirao majke ti
Covjek objasniostorm_raider je napisao/la: ↑ned mar 12, 2017 11:32 amponosannavas je napisao/la: ↑ned mar 12, 2017 11:26 am@leone znam da nije u mom stilu da opsujem, ali majke mi iznervirao sam se. Ko to jos na onakav bunker sem Barse napravi smislenu akciju? Mi smo po onakvom terenu jucer sve sanse napravili i smislenih akcija. Pa onda kaze frajer neki kod Slavke sve izmjene iste, pa mu drugi covjek objasni da nijedna nije bila ista. Pa kaze lik nama Bogi i Kerla kreiraju napade, a zar nije to logicno majke ti kad su ljudi u 16 metara. Zar treba njih dvojicu povuci kod Vece i da imas dva igraca manje na polovini Jajcana. Kazu isto ljudi nisu imali zelje da prdju centar. Pa ***** mu mater da si im dozvolio presli bi ga i zavili bi ga, zar nije tako? To se za Zakaru salzem da nije prosao nijednom ali nije imao puno ni lopti jer smo isli po deanoj strani i zbog toga sam rekao da nam je to mozda taktika bila. Mozda je Slavko probao sa obje strane pa kad je vidio da desnom prolazi forsirao desnu do kraja tekme, sto ne znaci da nece sljedecu tekmu forsirati lijevu. Nisam odmah shvatio sta si htio reci ali moja psovka se odnosi na ove gore stvari. Stqlno iste kritike a niko da razmisli. Prptiv Mladosti neki su rekli da nam jenlosa kondicija. To su i novinari cak pitali Slavku, a evo nasi danas u 90oj gaze pi terenu nakon tri tekme u sedam dana? Pa eto bili se ti iznervirao majke ti![]()
![]()
Hvala
Ja sam juce brojao Zakaric je uzeo cetri lopte u odbrani za jedno krilo to ne moze biti lose. Predpostavljam da igra jer mu treba utakmica da bi se vratio u formu, tako je bilo i sa Mirom u kojeg se sad kune 90% ljudi.GoodisonPark je napisao/la: ↑ned mar 12, 2017 12:33 amZnači sad je Blagi došao kritičarima na red.. Nije teško pretpostaviti ko će biti sledeći.. Prestao se gledati njegov koristan učinak na terenu a svaka greška je pod lupom. Dobro mogu se i ja složiti da njegova igra oscilira ali momak nas je zadužio od ranije i red bi bio da mu damo podršku, realno nije bio na svom nivou ali nije bio ni tako loš kao što se pokušava prikazati. Čitam neki pišu treba sad skandirati Zakaricu da ga raja malo vrati u život a zar isto to ne treba i Jovanu koji je imao super kvalitetnih partija kod nas.. Ako već hoćemo da pružamo podršku (a hoćemo) onda je moramo pružati svima, bez izuzetaka.
Inače danas jako teška tekma, ne teška u smislu da nam je protivnik pravio probleme već smo i danas sami sebi zakomplikovali život.. Realizacija se mora popraviti, to je prioritet. Za penale ne treba više ponavljati, zna se ko u Želji puca penale i to se nije smjelo mijenjati. Igra se po onoj oranici opet ne može uzimati kao relevantna a opet smo pokušavali igrati fudbal (danas se isplatila ona trening igra sa ragbi loptom u Antaliji). Očito je da nismo još ni blizu optimalne forme a što je najvažnije uzimamo bodove, kako se bude popravljalo vrijeme i tereni tako će i naša igra biti sve bolja.
Miro danas najbolji, Zakarić nakon solidne partije u Bijeljini danas opet jako loš. Ne znam zašto ga Slavko forsira kad se vidi da ovaj ne može, shvatam da nam on treba u nastavku i svi se nadamo da će proigrati ali minutaža njemu se mora umanjiti, Musa je danas napravio više za 5 minuta nego on za 85. Njegov loš učinak u igri prema naprijed bi nekako i mogao proći ali dodatni problem je to što loše igra odbranu i zato nam Stojanović mora zatvarati nazad sve i svašta dok prema naprijed jednostavno ne smije ni da krene jer zna da skoro pa sam brani tu stranu. Kada pogledamo igru Stojanovića na pripremama on je možemo reći bio za 200% ofanzivniji nego sada, ali i Zakarić je na pripremama bio mnogo bolji i naprijed i nazad pa mu je bilo lakše. Radinović danas jako fino odigrao, Zeba majstorski pogodio. Bogičević solidan, Kerla mnogo komplikuje i red bi bio da Matteo zauzme tu poziciju, ne samo zbog sigurnosti u odbrani već zato što je Bocca opasan i prema naprijed.. Ni Kerla nije uopšte loš u skok igri ali, njegovo postavljanje i hrvanje u svakom duelu govori da to nije Kerla kojeg smo nekad gledali, jednostavno nije prošao pripreme sa ekipom i to se osjeti, ali trebao bi i on nadolaziti u narednom periodu..
Svi konkurenti danas uzeli ali smo mi najviše profitirali sa psihološkog aspekta, ne smijem ni da pomislim kako bi se remi danas odrazio i na ekipu i na tribine a najviše zbog promašenog penala a još znaš da ti protivnik nije centar 5 puta prešao. Ovo će nam biti dodatni vjetar u leđa jer smo se izvukli iz situacije koju smo sami sebi zakuhali a pretežak teren nam je bio dodatni problem da dođemo do cilja. Sad maksimalno ozbiljno izaći u srijedu i izboriti prolaz u polufinale a kad si u polufinalu onda ni finale više nije tako daleko
Što se tiče rotacija igrača to se mora raditi, ako ništa drugo onda bar zamjeniti par igrača na pozicijama gdje se vidi da škripi, nedavno sam pisao da nema velike razlike između igrača na klupi i u prvih 11 tako da se neće ni osjetiti te rotacije. Danas izmjene mnogo bolje odigrale ono malo minuta nego igrači koji su tu proveli haman cijelu utakmicu.
Ono što bih ja volio da gledam je mnogo više presinga i trke bez lopte, mijenjanje pozicija, brzi protok lopte to nam nedostaje a nadati se da će sa boljim travnjacima i naša igra i forma rasti.
odmah na prvu, jesi kad je miroslav pucao u prvom...kvalitet je napisao/la: ↑ned mar 12, 2017 11:45 amLogično da stoperi kreiraju napad? Ne znam, slušao puno trenera, stručnjaka i, garantujem, svaki je bio protiv toga. Zna se ko kreira igru.
Vi baš nećete da vidite očigledne stvari, je li problem reći da se očajno krećemo u fazi napada i da zbog toga ne probijamo bunker? Da se evo ne sjećam da li smo barem jednom brzo okrenuli stranu i napravili 2 na 1 njihovom beku?
Slažem se da mnogi pretjeruju, ali nemoj da puno uzdižemo našu igru jer to nema utemeljenje. Pobjede su tu, to je na kraju i jedino bitno, ali bojim se da se može okrenuti i drugačije ako ovako nastavimo.
Govorimo o organizaciji igre. Pa, naravno da će stoperi aktivno učestvovati u igri, ali oni su nerijetko organizovali igru. A, sporiji su, "sporije misle", pa dok okrenu stranu ovi se već postave. Istina, dolazili su po loptu Marković i Blagojević, ali sve se završavalo na tome, što je i logično ako uzmemo u obzir da se ne krećemo dobro u napadu (bez lopte). Nema utrčavanja, lažnih kretanja itd. da ne nabrajam sad. Niko ne očekuje Barcinu igru, ali se očekuje da malo uvežemo igru, stvorimo još poneku šansu, postignemo više od jednog gola, uđemo mirno u finiš. Možda prenegativno djelujem, pa ću ponoviti da su pobjede najbitnije i s tim sam zadovoljan.igla je napisao/la: ↑ned mar 12, 2017 12:02 pmNapad kreće od štopera, ukoliko golman ne napucava loptu, koji je proslijede onda nekom iz sredine. Loše je kad štoperi nabijaju na napadača.
Što se tiče jučerašnje situacije i njoj sličnih situacija, ja ne znam kakav to fudbal se zamišlja ako svih 11 igrača protivnika je u svojih 35 metara. Je li treba naše štopere poslat kod Vedrana. Pa ljudi na centru stoje, logično je da oni krenu u napad i predaju je nekom ko zna lopte čim mogu. To i rade, ali teren loš, a oni, ponavljam, u 35 metara. Meni je srce puno kad vidim da rijetko nabijamo već pokušavamo igrat, pa smo jučer u 89. dali iz lijepe akcije na bunker.
Boga mi, pokušavam skontat kako se ono jučer moglo odigrati, a da štoperi što manje diraju loptu, i ne ide mi u glavu. Onda se sjetim vremena gdje je Vedran dodavao do Kosorića, a on gađao Lendrića.