Ekipa koja uveže ovoliko dobrih rezultata i bez obzira na igru koju pruži na terenu se mora podržati. U ovoj ekipi postoji jedan dobar talenat i kapacitet da se izgradi u ozbiljnu i respektabilnu ekipu. Kada bi Petrovića pitali na kojoj poziciji najviše škripi ubjeđen sam da bi njegov iskren odgovor bio "na svakoj" (kao što je Amar svojevremeno rekao i bio 100 % upravu). Normalno da postoje bolji igrači od ovih što su kod nas, normalno je i to da te igrače trenutno ne možemo priuštiti, normalno je da postoje neki prioriteti u djelovanju kluba. Također se u obzir mora uzeti i činjenica u kojim uslovima igramo i živimo. Daleko smo mi od bilo kakvih evropskih liga i liga prvaka, predaleko da bi se upoređivali s ekipama koje igraju u tim takmičenjima. Naša liga je po mnogo čemu specifična, kao i sama država. Puno je tu političkih igrica, raznih mešetarenja, rada na crno, sive ekonomije, varalica, menadžera u pokušaju itd. Sudije su posebna priča, nakad pomisliš da fakat imaju volju da dobro sude ali ne znaju a nekad pomisliš da znaju ali neće namjerno jer su "počašćeni" sa strane. Priča o savezu je još jedna u nizu koju treba uzeti u obzir, skup raznih likova od kojih su možda dvojica nekad šutnuli loptu na velikom terenu. Skup likova iz 3 naroda, 2 entiteta, 10 kantona itd. Jednostavno predodređeno na stagniranje i tavorenje u blatu. Da se razumijemo, savezu je ova liga na posljednjem mjestu, uopšte ne žele da vode brigu o tome.
Kada se sve sabere i oduzme shvatiš da je ovo što naš klub radi i što je radio u proteklim godinama za svakog respekta. U svom blatu varanja, podmićivanja, pranja novca, dogovaranja, ogovaranja mi smo osvajali titule, igrali evropu, sada pravimo stadion, poboljšavamo infrastrukturu, ostvarujemo kontakte, poslujemo po zakonu. Mnogo veće kompanije (iako Željo nije kompanija) ne posluju na način na koji mi poslujemo. Zavrnu i oni nekad porez ili prijave radnike na minimalce pa im prekidaju staž itd itd...
Moramo shvatiti da u ovim gore nabrojanim okolnostima svi ljudi u klubu rade maksimalno i da izvlače maksimum iz svega. Tako i Petrović izvlači maksimum iz sebe i igrača, tako i Zakarić trči maksimalno što trenutno može, tako se i Kerla trudi maksimalno što može. Biće još loših dana kao protiv Mladosti što je bilo, biće i dobrih partija kao što smo odigrali protiv Radnika, neke ćemo dobiti, neke izgubiti ali ja sam ubjeđen da niti jedan član ekipe i stručnog štaba niti jednu grešku ne pravi namjerno/zlonamjerno. Petrović radi po 18 sati na stadionu. Igrači rade koliko mogu, uprava isto tako.
I mi moramo raditi maksimalno da bi ispratili ovo što se dešava u klubu. Naš rad je dolazak na stadion i navijanje 90 min. Davanje podrške.
Da se razumijemo, ni jedna ekipa kako na terenu tako i u kancelarijama nije idealna, niti je bilo gdje idealno. Imaju i ovi naši štreberi grešaka i fula, kao i igrači na terenu što imaju grešaka. Ali svi te greške pokušavaju minimizirati i ostvariti najbolje sa onim što imaš.
Zato vas molim, bar one koji prvo napišu pa onda razmisle, dajte podršku igračima i stručnom štabu. Oni to znaju cijeniti a i znači im to.