A hoce li se izvjestaj ukazati prije jutarnje kafice ?
Kakvi su bili ovi novi ? Zakaric,Stojanovic ? Bar nam to napisi.
Renda se...
Odlicno.storm_raider je napisao/la: ↑sub jan 28, 2017 11:33 pmStoper bi trebao u ponedjeljak. Takodjer, u ponedjeljak ide intervju sa Slavkom na ovom portalu.
Odlično si ovo napisao. Istraživanje je svrha svega. Obzirom da poznajem ovaj istraživački dio.igla je napisao/la:Evo ja studiram uveliko marketing, nekada sam se na onom forumu i javljao sa nekim idejama ovako na prvu.
Prvo, bez namjere da se pravim pametan, općenito se dosta usko gleda na marketing. Neka najjednostavnija definicija je da je marketing profitabilno zadovoljavanje potreba potrošača. Dakle, marketing nije fanshop i promocija, u marketing vam spada i određivanje cijene za utakmice npr. I transparentno poslovanje je dio marketinga, jer tako privlačite mnoge ljude da budu sponzori, članovi i sl. Marketing kluba je mnogo napredovao u posljednje vrijeme, pa i sama akcija za istok, ali i općenito za evropsku Grbavicu su FANTASTIČNI MARKETING POTEZI.
Standardna boljka je npr. Fanshop. Za rješavanje bilo kojeg problema je potrebno istraživanje marketinga. Znači odradiš istraživanje čime su to najviše nezadovoljni navijači, da li je to kvalitet, ili je to cijena, ili je to raznovrsnost. Dobiješ podatke, analiziraš, pa tek onda odluku donosiš. Sve ostalo je rad napamet.
Također, masovno raja sere za ulaznice, jedni kažu da bi bila posjeta veća da su cijene manje, drugi kažu da se ne bi osjetilo, treći treće. I to se može istraživanjem koliko toliko istražit. Uđeš ljudima u motive. Sve ostalo je nagađanje. Znači, istražiš ŠTA LJUDI ŽELE i to im ponudiš, a da i ti budeš dobar. To je smisao marketinga, a ne da mi sad na forumu smišljamo neke aktivnosti jer je to priča napamet. Ljudi stotine hiljada daju u istraživanje tržišta, postoje ljudi koji posvete život tome. Ponavljam, marketing nije promocija, marketing obuhvata i distribuciju (gdje sve isporučuješ svoje proizvode, na koji način, koliko je jednostavno doći do tvog proizvoda), proizvod (šta sve nudiš-ovdje ne spadaju samo artikli fanshopa, kakvog su oni kvaliteta, da li postoji tražnja uopšte za njima), cijenu (cijenu apsolutno za sve, čak i za usluge sponzorisanja), a tek onda promociju i promotivne aktivnosti.
Ma Lepi se trudi i daje maksimum, to mi je drug grobar i govorio kad je trebao doci ovdje. U Pazaru su ga zbog tog voljeli, zbog izgaranja. Vole to navijaci i cijene.
ako bude imas turuPlava Porodica je napisao/la: ↑sub jan 28, 2017 9:56 pmBenzema hoce li taj izvjestaj veceras?
@dela braco 3:0 lagano za najboljeg svih vremena![]()
Meni na FM do 2019.