Vjeruj mi i ja sam tradicionalista teški, ali ovo su stvari koje ne koštaju a znače, ne bi nikad pisao ove stvari prije par godina kada se sve to podrazumijevalo, međutim klub napreduje na svim poljima rapidno, ne moramo nabrajati šta se sve izdešavalo naročito u zadnjih godinu dana, imamo baš opipljiv napredak, a sve je to tek početak nekog novog načina poslovanja i funkcionisanja, i onda u svemu tome imaš taj dio koji je najlakši za održavanje a on je totalno zapušten i baš je upečatljiv, ne kažem bezveze kod ovih simpatizera a ne bolesnika. Mislim da je smiješno pričati o tim stvarima, skoro sam gledao stream Konynog treninga na fb koji je pratilo nekoliko stotina ljudi bez ikakvih problema, pa jel problem da klub ima svoju kameru, da obezbijedi jak signal i streama npr preko facebooka tekmu, danas normalna raja pravi streamove svakodnevno, to su sad smiješne stvari pa s toga i mislim da na to ne smijemo gledati u smislu mi smo u Bosni to je sve okej. Fan shop posebna priča, eto vratite na Hayatu dio kad se Adisa osvrnula na asortiman u fan shopu, pa ono je jadno, sve sami bokalići, par polica potpuno prazno, nekoliko šalova, nekoliko starih Joma dresova, mislim stvarno je to jadno vidjeti, a imamo toliko talentovanih ljudi u armiji Željovaca koji već rade s tim stvarima, koje su sjajnog dizajna i kvaliteta. To klub defintivno mora preuzeti na svoja leđa kad završe ugovor s Gongom, bolje da u fan shopu imamo samo tekstilne stvari koje ionako najbolje idu, nego da se držimo tih staklenih i plastičnih artikala a zapustiš ono najbitnije a to su majice, dukserice, dresovi, šalovi, a kao što rekoh ima već par momaka koji sami proizvode takve stvari na vrhunskom nivou, mora marketing puno puno bolje, dosta kaska za ostalim segmentima..Roberto Baggio je napisao/la: ↑sub jan 28, 2017 6:36 pmMislim da se ova baš mlađa raja općenito najviše žali na ove ovakve stvari, ovi što su se maltene rodili sa smartfonom u ruci. Ja evo imam 30, još mlad čovjekcikazubo je napisao/la: ↑sub jan 28, 2017 5:22 pmOvaj portal je jedini zvanični medijski partner kluba a na istom najmanje informacija o Želji, eventualno se preuzmu slike sa zvanične i to je to. Po meni je za to krivac i klub, marketing je u globalu 0, a to nisu neke neizvodive stvari, jel problem napraviti stream a postoji milion načina danas da se to uradi, jel problem kupit profesionalni aparat pa da gledamo slike u normalnoj kvaliteti na zvaničnoj a ne da se kamerom mobitela sumnjivog kvaliteta slika , jel problem praviti neke zajebancije s igračima, kvizovi, izazovi, igre na treninzima, problem uzet ponekad izjavu od strane struke, to su sve stvari koje skoro ništa ne koštaju a mnogo znači navijačima pogotovu onim koji i nisu baš bolesnici, na taj način simpatizerima približiš igrače, približiš im klub jednostavno. Marketing je jednostavno ostao na istom nivou kao i prije par godina, fan shop kao sastavni dio tog segmenta je nikad gori, na onoj emisiji na hayatu me stid bilo kad snimiše police fan shopa, samo bokalići za rakiju, 2 vrste šalova, poneka baby flašica, i nekoliko starih garnitura joma dresova, i par ovih novh diadora, dok sve napreduje u tom dijelu smo baš zaostali, a i medijski partner samim tim se uklapa u sve to..
Još jednom hvala Larsu i jaranu št su nam omogućili da koliko toliko ispratimo današnji meč., a jako dobro se sjećam vremena kad nisam imao ni mobitel, ni računar, ni internet; kad sam Želju slušao preko radija ili gledao preko teleteksta, kad sam čekao sportski dodatak poslije dnevnika da bih uopće saznao rezultat sa neke gostujuće utakmice. Danas kada imaš pristup svemu i svačemu, čovjeku začas zine guzica. (Ne govorim ovo, naravno za tebe, samo sam uzeo tvoj post da se nadovežem sa ovim svojim.) Naravno da smo zaostali, kao država ćemo uvijek i biti zaostali u svemu, takva nam nafaka. Doći će i ovo što bismo mi već sad željeli, kroz par godina ispunit će se većina ovih naših današnjih zahtjeva i želja, pa ćemo i tad željeti nešto drugo što drugi odavno imaju. Ali ima i neku posebnu draž ova naša zaostalost.
Vrhunski evropski fudbal je odavno jedna ogromna industrija, haman pa neljudska ekonomska mašinerija, sa svim ovim o čemu ti pišeš, uzdignuto na razinu do koje se mi nikad nećemo ni približiti. Ali zato, kod nas zaostalih još uvijek imamo posla sa ljudima. Ovo danas je fantastičan primjer, kako se pravio stream.
Treba napraviti dokumentarac o ovome.
![]()
Bekric po starom ? Kao zadnje 2 utakmice ili prije toga ??LARS1921 je napisao/la: ↑sub jan 28, 2017 7:12 pmMini izvještaj od momka što je streamao:
Marković - možda i najbolji
Stojanović - hoće da se dokaže pa malo prećera
Zakarić - mora smršati 4-5 kila ali je dobar
Zeba - nije nešto odigrao
Osmanković - nije loš, par puta iznio fino loptu do centra
Beširević - njega je raja malo napljuvala, skrivio je onu šansu pa je ispravio
Blagojević - mašina
Lendrić - standardno
M. Stevanović - ekstra
Nikolić - ofulao par zicera
Bekrić - nastavio po starom..
Zeric - brz, probio dva tri puta, fino odigrao, izborio korner i par lopti
srž svega...gdje neće mi neko ko nema dodirnih tačaka sa FKŽ doći i određivati kako i šta ću pisati
Kako samo šuplja odbrana...Kospicar je napisao/la: ↑sub jan 28, 2017 7:01 pmhttps://youtu.be/ltughgmxHMA
Prije gotovo tacno godinu dana, nismo nesto specijalno izgledali, imali smo jednu sansu iz kornera ja mislim da je Lendric glavom udario a drugu sansu kad je neko na drugoj stativi fulio cijeli gol. Iskreno imali smo bruku sansi al eto dvije zrele ovo ostalo su nekakve polusanse, Capljina izlazila 1 na 1 s Vecom 3x a mi nijednom.
Ova utakmica nista ne znaci nego eto neki kratki osvrt.