Vrag je napisao/la: ↑uto jan 24, 2017 10:44 pm
jesu li utvrdili koliko je tacan dug, hocemo moci iskoristiti ovaj novi zakon
I mene ovo isto zanima. Razmisljam laicki. Taj novi dug koji je jos u proceduri je ukupno 2,2 miliona KM. Od toga se brisu kamate 500-600 hiljada KM(otprilike ovoliko, ne znam tacno) kad uplatimo zadnju ratu. E sad ostaje 1,7 ili 1,6 miliona KM. Od ovog iznosa koji je ostao nasi su se zalili na neke odredjene nepravilnosti koje su izvrsene. Ako dokazemo da smo u pravu dug bi trebao biti oko milion, mozda i manje. Racunajuci i sadasnji dug koji redovno vracamo kroz mjesecne rate, dug bi bio oko 2 miliona. Ako bi zeljeli odmah da uplatimo, mogli bi aktivirati neke pogodnosti,npr. bonus na koji imamo pravo(ako se ne varam oko 20%), ne znam imaju li jos neke i koje su to pogodnosti, vjerovatno imaju. Otprilike bi po mojoj laickoj procjeni, trebali vratiti u 3 rate oko 600 hiljada KM, za godinu dana. Ovo je sve pod pretpostavkom da se moze zakonski ovo provesti u djelo, odnosno da mozemo spojiti oba duga, iskoristiti pogodnosti, hocemo li biti u stanju dati tolike pare u tako kratkom vremenskom roku i vratiti citav dug i tako prodisati punim plucima..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!