Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Morzhy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jan 24, 2017 3:46 pm

Treba forsirati Miru pa na ljeto Zakariću dati plan ishrane da izgubi kilograme koje je nakupio neigranjem, kako bi adekvatno zamijenio Miru koji je otišao

Dominic
Kontakt:

uto jan 24, 2017 3:48 pm

LARS1921 je napisao/la:
uto jan 24, 2017 2:26 pm
Hvala Plavoj Porodici :D Ide i video ubrzo

slika slika slika slika
Da nisu ove fotke od jucer? Na live se vidi da su dva noseca stuba uz Sjever vec zasalovani!

LARSSON
Kontakt:

uto jan 24, 2017 3:49 pm

Ne bih rekao !

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

uto jan 24, 2017 3:53 pm

Bobić se Boga mi dobro pokaza na ovom snimku. Kjosevski će morati ginuti, jer bi ga Adnan lagano mogao izgurati iz prvih 11.
Imamo odlične golmane! :pljesak:
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Leon_Professional
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jan 24, 2017 3:57 pm

pile87 je napisao/la:
uto jan 24, 2017 3:40 pm
Leon_Professional je napisao/la:
Pinkii je napisao/la:
uto jan 24, 2017 3:17 pm
Neka Miroslava na desnom krilu. Imali smo priliku da ga vidimo na lijevoj strani. Tu lik uopste ne lici na sebe.
Ko je rekao da ce igrat Miroslav.
Crnov lijevo, Zaki desno :kafa:
Igrce bar tako kažu. Ako se bude ponašao kao i do sada. Ako ne onda klupa.
MA znam to, ali mozda ova dva bljesnu i vrate formu kakvu su imali uvakat. Na to sam mislio, a u trenutnim omjerima snaga Miroslav je najbolji.

Zeljo AP
Kontakt:

uto jan 24, 2017 3:59 pm

Crnov i Zakaric ce biti kao Stanceski i Zahirovic

LARSSON
Kontakt:

uto jan 24, 2017 4:00 pm

Zato imamo Mujagu na klupi da uleti ako oni budu promašaji

Zeljo AP
Kontakt:

uto jan 24, 2017 4:04 pm

Niko sretniji od mene ako oni budu igrali kao sto su igrali prije 2-3 sezone,samo nako kazem suha mi

Jaozinho22

uto jan 24, 2017 4:16 pm

Ma ne vjerujem da će Vecu Bobić izbacit iz prvih 11,ono što je sigurno jeste da će mu biti dobra konkurencija za razliku od Fejze koji već polahko trenira kadete.
.Veca i Memija su naše zlatne koke koje na ljeto poslije Evrope idu na prodaju a to je svrha opstanka našeg kluba plus keš iz Evrope.Poslije toga nek brani Bobić a rezerva neko iz OP.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Strogo_plav
Kontakt:

uto jan 24, 2017 4:34 pm

Pozdrav svima, dugo citam ovaj forum, i uglavnom ovde saznajem nove informacije o klubu. Sjajna ste ekipa, i nadam se da sam dobrodošao. Pokušat ću da se uključim u diskusije, a za početak, u narednom postu, predstavicu pricu koja veže mene i Željezničar.
Cijeli život tvoja smo trupa!

Strogo_plav
Kontakt:

uto jan 24, 2017 4:34 pm

Često sam razmišljao o pisanju teksta na temu „FK Željezničar“, odnosno na ljubav prema istom. Racionalne stvari, ono što obična raja mozgom dokući, jest da je to klub u gotovo zadnjoj ligi svijeta, u zemlji sa slabom perspektivom, lošom sportskom infrastrukturom. Iskreno, i sam nekada tako razmišljam.
Još se sjećam svog prvog odlaska na stadion Grbavicu, čuvenu Dolinu ćupova – mjesto koje će kasnije postati dio mene, i ja dio njega. Željo je igrao protiv Čelika ( prethodno sam išao na derbi odigran na Koševu ), prvi put sam te 2006. godine uživo vidio kako izgleda Grbavica, prvi put gledao 11 plavih, prvi put čuo pjesmu juga. Otišao iz interesa i iz znatiželje, a evo, 2017. godine pišem ove redove. Mnogo utakmica sam pregledao u međuvremenu, mnogo suza, sreće, tuge i radosti, ružnih i lijepih stvari u tom periodu. Rezultat svega je jasan, ja sam danas Željin bolesnik. Upravo je to prava riječ, bolesnik a ne simpatizer, željovac, navijač ili neki drugi pojam. Do sada nisam pisao, jer, uvijek mi se činilo da je tu povezanost i tu ljubav nemoguće objasniti. A ja bi rekao da je to spoj historije, tradicije, dobrih, časnih i vrijednih ljudi, raje, tragičnih događaja, borbe, i na kraju uspjeha. Ovo zadnje, taj uspjeh, ogleda se u samom opstanku kluba. Priča o Jošku Domorockom i njegovom čuvenom NE prelasku u novoosnovani režimski klub, odnosno NE samom režimu u trenucima kada je malo ko smio da tako postupi. To NE je po mnogo čemu odredilo kasniju sudbinu Želje. Prvi pokušaj gašenja institucije formirane 1921. godine, i to od strane radničke klase, u jednom boljem vremenu i društvu, je osujećen. Novi redovi historije kluba su napisani, a Joško je sa preostalim juniorima nastavio da održava mašinu u pogonu. Plod njegovog tadašnjeg rada ubirali su kasnije mnogi, među prvima Ivan Ribar, legenda i čuveni trener Željezničara pod čijom je palicom osvojeno prvenstvo Jugoslavije. Zatim, Ivica Osim, koji je trenirao Želju u njegovom „zlatnom dobu“, a eto, i ja, kao pripadnik poslijeratnih Željnih pristalica, odlično poznajem tu utakmicu sa Videotonom i cijelu priču vezanu za famozno finale sa Realom iz Madrida. Često gledam taj klip, primanje gola i hvatanja Švabe za kosu, i kao da, i sam, stojim tu na tribinama i proživljavam sve to. Ali eto, i to je dio velike priče. Nikola Nikić, Edin Bahtić, Milomir Odović, Štilić, Vlado Čapljić, Škija, Bukal i mnogi drugi, jesu ljudi o kojima i danas čitam, podsjećam se kakvi su to majstori bili, ali prije svega, kakav su odnos prema plavom dresu imali.
Nažalost, poslije ovog perioda dolaze mračne devedesete godine, našu Grbavicu pogađaju mnoge tragedije, između ubijenih, prognanih, silovanih ljudi, zvjerskih zločina, zapalili su i hram fudbala, do temelja je izgorio Željin stadion u Zvorničkoj ulici na Grbavici. Poslije su mi ljudi pričali kako je to bolno saznanje bilo, a nisu imali načina da se izbore, nisu imali ni ono malo prostora kao Domorocki, da kažu NE. A da jesu, siguran sam da stadion ne bi bio zapaljen. Poslije sam slušao priče o prvim povratcima na Grbavicu, većina onih koji su došli u naselje, čak i prije svojih posjete svojim, uglavno devastiranim stanovima, otišli su na stadion. Otišli, sjeli, i dugo ostali tako, u nevjerici i bolu, ali ipak sada na svom, na svojoj Grbavici. Zbog ove knedle u grlu, moram krenuti dalje.
Poslije tih prvih derbija, prvih utakmica nakon reintagracije, dolazi i period kada sam počeo gledati prve Željine utakmice na TV-u. Muharemović, Biščević, Vazda, Mulalić, Zubanović, Guvo, Gredić, Žerić i ostali, prvi su moji poznati ljubimci u plavom dresu. Nažalost, u porodici nije vladao dovoljan interes za domaćim fudbalom. Tako sam propustio utakmice protiv New Castla, Lilestroma...Slijedeći bitan korak je upisivanje srednje škole, i to baš ŽIŠ-a u Sarajevu, a ŽIŠ i Željo su imali neke dodirne tačke. Prva informacija za tu školu bila je da je u nju išao Edin Džeko, a prve priče koje su profesori pričali bile su upravo o njemu. Nedugo poslije, sa već novom rajom iz škole, počinje moja aktivna opsjednutost klubom. Prvo derbi na Koševu, siromašna predstava, a onda i prve domaće utakmice: Čelik, Velež, Žepče, Sloboda, Slavija, Zrinjski...Naravno, u međuvremenu i prva gostovanja. Tako sam ušao u jedan začarani krug, razni izgovori kod roditelja da bi išao na utakmice, i ako sam bio mirniji momak, nisam pio alkohol, pušio, drogirao se, ali, upravo su i oni gledali kako Željo postaje moja droga. A i danas je tako. Prelijep osjećaj je biti sudionik, svjedok i akter događaja kao što je prvo poslijeratno paljenje reflektora na utakmici protiv Zrinjskog, zatim onaj Tifin nastup na utakmici protiv Borca, osvajanje duplih kruna iz perioda Amara Osima, izbacivanje velikog Ferencvaroša, i na kraju, cijela ova priča vezana za rekonstrukciju Grbavice. Sanjao sam da se operu stolice, pokrije ona rupa kod, sad već starog istoka, da se osposobe WC-i, a o ovome što se trenutno događa, nisam ni pomišljao. Ovo je sve kao san, priča ili jesi ili nisi. Ako nisi, onda ćeš biti miš i tražiti i najmanji razlog da pljuješ po ljudima u upravi koji su donjeli te nove ideje. A ako jesi, onda ćeš se pridružiti projektu, moralnom podrškom, najmanjim mogućim prilogom, ali nećeš odmagati. Velika mi je čast bilo dati svoj prilog, jer je to moje, i to je naše. I sve ove stvari su za mene neprolazne, sve ovo me jednim dijelom odredilo u životu, odredilo moje ponašanje, interese, put kojim idem.
Nije neprolazan ni Boske niti bilo koji drugi igrač, neprolazna je emocija i priča koja svakog od nas veže za Želju, neprolazna je priča koju trenutno pišemo svi zajedno. I zato braćo, vidimo se na proljeće!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto jan 24, 2017 4:53 pm

dobrodosao @Strogo_plav
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

storm_raider
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:12 pm

Dobrodosao @Strogo_plav. Odlican tekst, svaka cast.

Sa njim u Plavu Seharu!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:14 pm

Naruži slavko i sinana i begana i sve portale haha :lol:

Ide ubrzo snimak emisije

Elegant
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:26 pm

× Željezničar - Manijaci TM87 ×

black64
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:32 pm

Dominic je napisao/la:
uto jan 24, 2017 3:48 pm
LARS1921 je napisao/la:
uto jan 24, 2017 2:26 pm
Hvala Plavoj Porodici :D Ide i video ubrzo

slika slika slika slika
Da nisu ove fotke od jucer? Na live se vidi da su dva noseca stuba uz Sjever vec zasalovani!
E nek je rijesena misterija oko spajanja istoka i sjevera.Ova druga slika s lijeva jedna mi je od drazih.Dok ljudi ne vide dzaba objasnjavati.

Leon_Professional
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:36 pm

black64 je napisao/la:

slika

E nek je rijesena misterija oko spajanja istoka i sjevera.Ova druga slika s lijeva jedna mi je od drazih.Dok ljudi ne vide dzaba objasnjavati.
pon jan 23, 2017 7:16 am

Msm da nema neki veliki razlog da se ne sastavi. Prica je pocela od toga da su primjetili da je stub odvojen od sjevera. Realno, ne mora ni biti odmah blizu jer je.rizicno I kopati neposredno do postojeceg objekta. Moze se lagno greda prepustiti do sjevera I to je to.

:DD:

Hajde LArse pohiti da se to pogleda :D

Strogo_plav
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:45 pm

storm_raider je napisao/la:
uto jan 24, 2017 5:12 pm
Dobrodosao @Strogo_plav. Odlican tekst, svaka cast.

Sa njim u Plavu Seharu!
Hvala @storm_raideri na dobrodšlici i mišljenju za tekst

LARSSON
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:48 pm

phpBB [video]

black64
Kontakt:

uto jan 24, 2017 5:51 pm

uto jan 24, 2017 5:36 pm
black64 je napisao/la:

slika

Ako se vratis na tu diskusiju mozes pogledati moj komentar.Ljudi odradili projekat,rekli da ce biti spojen sjever i istok,da ce biti iste visine i cim nesto nije jasno odma se udari u negativu.Pustite ljude da rade gledajte slike i uzivajte.Nista ljepse nego isutra oko 0800 kahvu piti,ukljuciti live stream i puniti srce pozitivom.Ono sto sam ja primjetio a sto me pravo iznenadilo je to da ce kompletan istok sigurno 2 metra biti blize terenu u odnosu na pocetak zdenke na sjeveru.Jadna mu je majka ko bude izvodio aut.
pon jan 23, 2017 7:16 am

Msm da nema neki veliki razlog da se ne sastavi. Prica je pocela od toga da su primjetili da je stub odvojen od sjevera. Realno, ne mora ni biti odmah blizu jer je.rizicno I kopati neposredno do postojeceg objekta. Moze se lagno greda prepustiti do sjevera I to je to.

:DD:

Hajde LArse pohiti da se to pogleda :D

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava