Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Amar927
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jan 23, 2017 10:05 pm

Za Stevanovića mi je bilo očekivano da neće produžiti jer je odugovlacio maksimalno al me mali Mujagić razočarao šta on fol neće da produži...sine sad sa juniorima završi epizodu u najvećem klubu...eh da je meni bilo zaigrati u svetom dresu ...istrčati pred Manijake ...kapu skidam jednom covjeku to je IVAN LENDRIC...dečko ko da je ponikao kod nas...nek se pojedina djeca ugledaju kako da strane ljudi poštuju svetinju zvanu ZELJOO

teatrale36
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon jan 23, 2017 10:05 pm

chile je napisao/la:
pon jan 23, 2017 7:13 pm
Hadzijalagic je napisao/la:
chile je napisao/la:
pon jan 23, 2017 5:41 pm
Ono sto je realno Miroslav je itekako zamjenjljiv igrac iako vecina to ne vidi tako. Malo odskace od vecine lige ali ne toliko koliko vecina potencira.
Pravolinijski igrac koji nema driblinga, ima dosta los centarsut...odlikuje ga rad, trka i to sto nije lukav tj gleda kako uposliti igraca prije nego sutati po svaku cijenu.
Takvih je van nasih granica na bacanje.
Ono sto ja ocekujem da ce on brze nazad na nase pasnjake nego se ocekuje.
I da produzi ugovor s nama nije lako njega utopiti, nije on vise igrac od 20 god. sa potencijalom vec igrac sa silaznim cv-em i to je realnost koja njega obiljezava i kod svakog ozbiljnog kontakta i moguceg transfera sputava.
Moje misljenje za njega se mora naci zamjena i u toku ove polisezone da ga lagano zamjeni i potisne na klupu.
Da je nekim slucajem produzio pricali bi o njemu u superlativima i govorili da je Mesa picka ako ga ne zovne u repku.. Miro je uz Lendrica nas ubjedljivo najbolji i najkorisniji igrac.. Bice tesko nadoknaditi njegovu poziciju jer je takvih igraca malo, bar onih koji bi htjeli igrati u ovoj ligi za plate koje mi mozemo dati.. Ali sta je tu je, nije do nas..
Greska ja sam isto pisao i prije.
Po meni itekako ogranicen igrac koji opet odskace iznad lige. To pokazuje da nam je liga u qurcu, opet to svi znamo patimo se s Maltezanima u kvalifikacijam eurotakmicenja...
On je uz Lendrica najbolji bio, ali opet to je dokaz da nam je ekipa smjesna kao i ova cifra koja se vrti oko njega.
U ligi gdje jedino mi od lari dobijemo po utakmico ojo 20 milja da igrac dobije toliku platu je smjesno. Pri tome sponzore je skoro pa nemoguce naci uz ovakvu privredu.
Treba se malo raja spustiti na zemlju a i igraci kojima menadzeri uvrte neke cifre u glavu.
Kod nas da dodje Dzeko ne vrijedi tih para jer ne moze opravdati i vratiti ulozeno to je realnost.
Koliko vas je kupilo dres sa Micinim imenom na ledjima.
Vrijeme ce pokazati momak je svima drag zbog odnosa prema sebi prije svega tj radi i igra bez mnogo talasanja, ali vidjecemo gdje ce biti za godinu dvije i kako ce se pokazati.
Svaka cast druze na komentaru, kao da si mi procitao misli.
Slaba liga iz godine u godinu losija i onda kad se pojavi imalo bolji igrac on izgleda ko da zna nesto i da takav moze igrati u ligama petice ma ako ode u Izrael ili Grcku nek bude presretan.
A mi se u Evropi svakako nemamo cemu nadati da imamo jos 5 Stevanovica mi smo za Evropu dobro limitirana ekipa.

Pinkii
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:06 pm

Vala jedva cekam utakmicu sa Capljinom. Valjda ce biti tekstualni prenos na fb pa poslije izvjestaj na 1921.tv.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:17 pm

nažalost, fk željezničar trenutno igra u bh premijer ligi i ne može promijeniti tu ligu i otići u neku bolju.

eto mi ne znamo da je to za evropu karina...
gradi željo boli te *****

igla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:19 pm

Hajmo mi prvo postati koliko toliko dominantni u ovoj ligi, pa onda da je počnemo "spuštati"...

teatrale36
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:23 pm

Ma kad nismo sa Amarom napravili iskorak u Evropi kad smo ko imali "strasnu ekipu" pa nam Maribor uvali 4 za poluvrijeme, necemo nikad nazalost.

Plava Porodica
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:24 pm

Evo sve ovo vrijeme se stavljam u Mirinu kozu, i pokusavam biti objektivan. Dogurao si od Sevilje do Zelje, sto je jedan od milion primjera(Hervas je drugi i vjerovatno posljednji :D), karijeta ti se kroz 3.godine toliko syebala da je bilo pitanje da li ces uspjeti bar koliko toliko nakon nekog vremena proigrati i biti jedan bitan faktor. Dosao u zajednicu koja je bila svjesna svega toga, i koja te primi ko da si mu najblizi rod. Vratis formu, igras sjajno, i nakon pola godine vec si izdominirao ligu. A igras za kikiriki. Ljeto je, iako si vec bitan faktor u 100-toj ligi svijeta a tebi vec ponudjen puno bolji ugovor, a interesanata sa strane nema. Odugovlacim maximalno, prekucas i jesenji dio prvenstva, a ostalo je jos pola godine ugovora. Navijaci te ko brata dozivljavaju, pored burne polusezone najsvjetlija tacka si ti. I dalje igras za kikiriki, a toliko si vrijedio kada si dosao ovamo. Zar ne bi bilo bolje da ako vec nisi ljetos ,da sada potpises ugovor koji ti klub nudi, a on je visestruko bolji od ovoga kojim si sada vezan. Ako ti je samo novac u glavi, zasto ne bi jos pola godine igrao za nekih 10-tak hiljada KM, zivio ko gospodin, igrao bez pritiska, a na ljeto poslije Evrope odes za nekih 50k eura. Svima dobro, a ako budes na istom levelu, ili mozda jos boljem, sigurno ce biti klubova iz Evrope kojima je to obestecenje sitnis. A ovako ces se patiti do kraja ugovora, sa sitnom lovom, navuko si vec pa bar 40-50% navijaca koji te ne zele vise gledati, imas veliko breme na sebi, a s obzirom kakav si prije bio, i kako si strmoglavo pao , moze ti se isto desiti nakon malo provociranja, kojeg ce sigurno biti.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Morzhy
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:28 pm

Tribine i vozdra...ne valja liga i zato se treba što bolje uigrati da bi kol'ko tol'ko bio konkurentan u Evropi iz ove karinaške lige. Zašto onda uigravati čovjeka koji sigurno ode i onda na ljeto sve ispočetka sa novim desnim krilom? Bez emocija, hladne glave to uraditi

sajo10
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:40 pm

slika

Bujrum narode, ima mjesta za sve... Ah sta nam uradi crni Miroslave, prikljuci covjek cjeli forum na aparate :lol: :lol: :lol:

igla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:44 pm

Mene je više potresla informacija da je Crnov možda ozbiljnije povrijeđen.

Hurmasica
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:47 pm

To će nam sutra hećim reći. :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:48 pm

igla je napisao/la:
pon jan 23, 2017 10:44 pm
Mene je više potresla informacija da je Crnov možda ozbiljnije povrijeđen.
taman dok proigra i postane glavni igrač ni on neće htjeti da produži :D

Leon_Professional
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:49 pm

Ma nije bas da igra za kikiriki. To za gnjev navijaca si upravu, znamo kakvi smo, jedna losa tekma sve cemo mu jebat.

Joj Crnove obraduj nas ujutro. Ti ces biti nasa prevaga :kafa:

AdisSaca
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:49 pm

Morzhy je napisao/la:
pon jan 23, 2017 10:28 pm
Tribine i vozdra...ne valja liga i zato se treba što bolje uigrati da bi kol'ko tol'ko bio konkurentan u Evropi iz ove karinaške lige. Zašto onda uigravati čovjeka koji sigurno ode i onda na ljeto sve ispočetka sa novim desnim krilom? Bez emocija, hladne glave to uraditi
Ne slati ga na tribine iz razloga jer u ekipi nemaš boljeg igrača i zašto ga ne iskoristiti maksimalno kao i on nas , nama je cilj Europa mi je moramo osigurati , a sa njim i bez njeg je velika razlika. Kada njega pošalješ na tribine gubiš iz 2 razloga : 1. Njegova plata koju dobija bez obzira bio na terenu ili na tribinama , 2. Manja vjerovatnoća da ćeš osigurati Europu ( min 200.000 €) . Koliki god pakaš bio on je glavni igrač u ovoj ekipi i zašto ga slati na tribine hraniti ego sebi tako što bi uništili njegovu karijeru , nek igra i nek pomogne da mi dođemo do svog cilja i pokazati mu da je ovo institucija , a ne neki seljački klub... To što je on pakaš to će mu se vratiti ne brini , eto ti njega za koju godinu u Borac da truhne ... I još jedna stvar, uigravanje jednog igrača nije nikakav problem ako je to kvalitetan igrač, znači kvalitetno desno krilo kaparisati odma na početku ljeta i zaboravit ćemo da je ovaj ikad i igrao za nas.

storm_raider
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:50 pm

Pokusace ovaj portal da sredi stream iz Medjugorja. Zeljo, kao najtrofejniji klub u drzavi, naravno radi samo sa provjerenim i objektivnim novinarima, za razliku od nekih sto su se prodali pitarima, ili bilo kome ko ponudi vise od 10 km. Naravno, ovaj portal, kao medijski sponzor ima pravo prvenstva. Dok neki bivsi, kao propali projekat Ibrakovica, moze samo preko ograde da virka. A i to dok ih ne pogodi lopta ili nesto slicno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ponosannavas
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:53 pm

Evo da i ja dam neko svoje mišljenje. S jedne strane drago mi je što mi ko navijači racionalno pričamo o svemu. Ovdje kako smo prešli dosta to nekako izgleda kao razumna priča. O svemu pirčamo sa razumom. I realno. To je svojstveno nama uvijek bilo. Mada, uvijek ima izuzetaka. Level više bi po meni bio i kad bi nekako mogli izgraditi neke moralne norme. KO je legenda, ko je tu radi Želje i sl. Recimo po meni jedini vrijedni poštovanja u našoj ekipi su Stana, Bekrija i donekle Zeba. Oni su zaslužili uvijek aplauz, sem ako ne hodaju namjerno po terenu i ne trude se. Tad i njima treba kritiku uputiti jer gube taj status. Nema tog trenera, uprave, direktora čiji odnos prema tebi može pokvariti tvoj profi odnos prema plavom dresu i prema nama navijačima. Stana je dijelom upropastio i sebi karijeru jer je pristajao da igra sve živo. Doduše to mu je donosilo i dodatni kvalitet, ali i nije. Stana je trenirao sa juniorima i nikad A nije rekao. Sve treba baciti na vagu. Što ovo sve pričam?
Dajte ljudi malo da razmislimo prije nego kujemo nekog u zvijezde ili prije nego popljujemo nekog. Mi smo ovdje došli u situaciju da pljujemo Stanu i Bekriju jer je Miro zvijezda već i jer je odgirao pet šest (u tom momentu) tekmi dok je Bekrija bio loš. Trener je tu da Bekriji kaže da ne kaki. A mi sa svojim nerelanim viđenjem stvari samo otežavamo treneru odluku. Recimo ako nam je neko zvijezda a trener vidi da je u tom momentu loš ili da ga opstruira mi svojim pritiskom pravimo problem jer ako ga ne stavi problem je, a ako stavi opet ima problem. Evo realno Jahić je mogao biti legenda Želje ali različite situacije dovedu do toga da vidiš kakav je ko. Mi kao navijači treba da postavimo standarde. Mi treba da odredimo da je Višća raja, a Jaha šupak. Onda će i djeca znati šta su vrijednosti. I onda nije ni problem da odeš bez obeštećenja i da se vratiš i sl. Po meni Kvesić je veća ljudina nego 90% naše djece. Zato Mujagu boli neka stvar jer on zna da ćemo ga mi za pet godina opet prihvatiti. Ali i Mujagi smo mi digli rep. I ostalim mladima isto. Nema on šta neke cifre lupati. Toti npr ne može meda sad, ali Toti sad uzima više nego pola Rome. Što? Jer je zaslužio. Nije nigdje otišao a mogao je itd itd. Mi moramo kao klub imati te standarde. Mi moramo svi imati obavezu prema Bešliji. On je naš. On nikad ne može biti ostavljen na cjedilu. Njega se mora klub sjećati. Jahića ne mora. I to treba da poštuju svi navijači. Izvini možeš mi biti brat rodjeni ali šupak si. Mi smo porodica. I treba da se zna ko je Ivica, a ko Mujaga mali i Žera. Balavci koji trek treba da se dokažu. Imaš danas 300KM. Sljedeće godine milju ako radiš i trudiš se. Ako kakiš mrš u pm. Treću godinu imaš pet milija itd itd. Lupam cifre. Ne može Žera mali imati od Stane više taman bio Messi budući. Kod nas vazda po jaranskoj. Dobar ja sa Mujaginom tetkom i ona mi ispričala da mu je Ćenan nudio pet stoja i ja sad pljujem po Ćenanu. Nigdje veze. Treba joj reći vidi tetka to je tako i ne može mali balo biti iznad Stane.
Znam sad igra lova, nema morala i sl ali ako jasno staviš do znanja nikome nije lako da bude šupak. Ali mi jok. Mi dočekamo Crnova ko cara, Đelmića opet prizivamo, a Stana šupak jer nije dobro centrirao.

Uglavnom slažem se sa komentarima u vezi Steve. Ali moramo još istaći dvije činjenice. Jedna je da je on ipak došao u Želju, a ne u Sarajevo. Vojvodinu, Borac i sl. I to je nešto. A mogao je i kod njih jel tako? Dao je po tome i on Želji.
Drugo, ovo mi govori i da je Menaf kita od menadžera. On ne konta da ako neko plati neko obeštećenje to znači da želi tog igrača. I to znači da će taj igrač dobiti priliku. Ovako ne mora. Šta doveli ga džaba dali mu dvije plate i noga. Nisi dobar. Ne trebaš nam. A stoji sve ono što je @boccacio rekao da možda i nema ponuda i to je vjerovatno. Onda mi je još gori Menaf. Mogao je Miri obezzbjediti da bude legenda nekog kluba. Jer je išao prema tome. Da ima svoju kuću. Nije ni Nikola Nikić dijete Želje ali jeste neko ko se poistovjećuje sa nama. Neko ko ima svoj dom. Ni Miro to ne konta. Što ne konta? Jer je odrastao u sredini koja nema ono sve što sam iznad napisao.

Isto tako npr i mi evo kakimo kako se povrijedio Crnov da ne valjaju treninzi. Nismo trebali otpustiti Seferovića . ne može to Slavko sam. I to sve nakon jedne povrede, a nikko nije uzeo u obzir da se kod Slavke u Radniku, koliko se sjećam u dvije godine, niko nije teže povrijedio.

Eto toliko od mene. Miri sretno. Žao mi je radi Evrope. Mogao je odigrati bar Evropu. Pogotovo će mi biti žao ako vidim da ode u neki klub koji ne igra Evropu. Tad je mogao i poslije Evrope otići. A mislim da Menaf već zan gdje će. Tad nakon Evrope i da smo ga džaba pustili niko A nebi rekao.

EDIT: ponovit ću još nešto. Što se tiče ovih mladih. Mi moramo imati i mendžere koji će raditi u interesu Želje. I koji će ovo gore što sam rekao objasniti djeci. Zbog toga mi je žao za loš odnos sa Zubanom. Ne mora to biti on. Ali ne vidim nikoga ko ima moralne osobine približne nama. Željovcima. Nadam se da je Mario Stanić taj. Treba nam neko ko ima veze vani da možemo prodati, ali ida radi i u interesu Želje. Sjetio sam se sada još jedne stvari. Kad sam gledao ove reportaže o omladinskoj školi primjetio sam da djeca koju trenira ovaj Šehović govore da bi voljeli da igraju u Želji i da navijaju za Želju. Ostali su nabrajali neke strane klubove i onda Želju na kraju. To je pravi trener. Uduhu ovogo gore rečenoga.
pozz
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u pon jan 23, 2017 11:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Grbavica
Kontakt:

pon jan 23, 2017 10:59 pm

storm_raider je napisao/la:Pokusace ovaj portal da sredi stream iz Medjugorja. Zeljo, kao najtrofejniji klub u drzavi, naravno radi samo sa provjerenim i objektivnim novinarima, za razliku od nekih sto su se prodali pitarima, ili bilo kome ko ponudi vise od 10 km. Naravno, ovaj portal, kao medijski sponzor ima pravo prvenstva. Dok neki bivsi, kao propali projekat Ibrakovica, moze samo preko ograde da virka. A i to dok ih ne pogodi lopta ili nesto slicno.
Ujedas storme, ujedas :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ko nas je kleo, nije dangubio.

storm_raider
Kontakt:

pon jan 23, 2017 11:00 pm

Grbavica je napisao/la:
pon jan 23, 2017 10:59 pm
storm_raider je napisao/la:Pokusace ovaj portal da sredi stream iz Medjugorja. Zeljo, kao najtrofejniji klub u drzavi, naravno radi samo sa provjerenim i objektivnim novinarima, za razliku od nekih sto su se prodali pitarima, ili bilo kome ko ponudi vise od 10 km. Naravno, ovaj portal, kao medijski sponzor ima pravo prvenstva. Dok neki bivsi, kao propali projekat Ibrakovica, moze samo preko ograde da virka. A i to dok ih ne pogodi lopta ili nesto slicno.
Ujedas storme, ujedas :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Elem, javim vam ovdje za stream. To je bitno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

pon jan 23, 2017 11:02 pm

evo joco stokić ponovo slobodan igrač :kafa:

Plava lokomotiva
Kontakt:

pon jan 23, 2017 11:04 pm

Vidi Steva nema potrebe da ti se zahvaljujem na bilo cemu, jer tvoj posljednji potez je pokazao da za tim nema potrebe. Svaka ti cast na postenom i profesionalnom odnosu, ali majstore takav se odnos podrazumjeva jer si placen bio za sve to, nisi igrao iz ljubavi, vec za platu i bilo gdje drugo je to normalno samo je kod nas ibret sto se neko bori na terenu, i nisi se borio za Zelju, vec za sebe i svoju guzicu, ali opet ok, nista nenormalno, posteno, ali zapamti da je tebi Zeljo puno vise valjao, nego ti Zelji, jer Zeljo je najveci i najtrofejniji klub u drzavi, a za vrijeme tvog mandata u njemu nista osvojio nije, cak ni Evropu ne izbori, a ti si od igraca Sevilje bio spao na klupu u drugoj ligi Grcke, da bi kroz ovaj klub vratio status reprezentativca, opet se o tebi prica, opet si na cijeni i sl. E pa Boske dragi pored tebe naravno, udio u tome ima i Zeljo, navijaci, saigraci i zbog toga si trebao produziti i oduziti se klubu, postao bi dio sviju nas i pripadao PLAVOJ ARMIJI, ovako si samo jedan od hiljade prolaznih i sretno ti, a Zeljo ce uvijek biti iznad. Zeljo je bio najveci prije tebe, bice i poslije tebe, a sta ces ti biti poslije Zelje ostaje da se vidi... Price Menaf nije dao su za malu djecu, nije vrijeme rimskih gladijatora, pa da si mu rob, tako da sretno ti, imao si priliku postati velicina kluba, ovako si samo broj....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava