LZM!

Taman ode Miro i dođe neko što mu prezime počinje sa N i budu LZNJaozinho22 je napisao/la: ↑sri jan 11, 2017 12:24 amTrebamo smislit kakav naziv za ovaj trio gore Lendra Zaki Miro nesto slično kao MSN kod Barcelone
LZM!![]()
Ako mislis na Amara, on je lijevi bek, ne znam otkud u vezi
Ne ide to baš tako. Amar je jednom davno govorio zašto ti jedan igrač ne može imati platu puno veću nego ostatak ekipe. Pa pogledajte na svom poslu, ako ima neki kolega koji radi isti posao kao vi (bez obzira kako kvalitetno radi posao) a ima duplu ili troduplu platu, kako se vi osjećate. Čisto sumnjam da je atmosfera na poslu bajna...Plava Porodica je napisao/la: ↑uto jan 10, 2017 11:11 pmNista nisam pisao danas za Miru, jer mozda ovi izvori nisu tacni.
Ali povuce me..
Taman i da jesu, on mora igrati. Mi smo bez njega ko rastimani orkestar.
Dalje, ako je istina za platu od nekih 12000 KM, pa sve do 15000 KM, plus doprinosi i izadje te nekih 20000 KM mjesecno, nije puno i ne moze biti puno. Za najboljeg igraca lige u zadnjih par godina. Sjesti, promisliti, malo ustediti, ne zalijetati se sa Jugom, povecati budzet za plate i isplatit ce nam se visestruko. Dogovorit se fino sa menadzerom i sa Mirom licno,poslije Evrope vrata su ti otvorena, uz minimalno obestecenje te pustamo, identicna situacija kao sa Kvesom. Jos dogovoris neki procenat menadzeru i prihvatit ce bez ikakvih problema. Evo na primjer, na ljeto bi sigurno dobili obestecenje minimalno od 120 000 eura, ili ti ga 240 000 KM. A njegova plata kroz ovih 7. mjeseci sa doprinosima bi bila oko 140 000 KM. Sta si dobio na kraju? Igraca koji je zadovoljan platom, od transfera su mu sve plate pod novim ugovorom isplacene, plus ti ostane jos 100 000 KM od transfera. I svi dobri. Cista matematika.
A sto se tice tih ugovora, ko ce nas sljedeci zayebat? Zakaric?
Nekad se mora presjeci. Jednostavno. Ako zelimo da se izdignemo iz ove bare, mi moramo nuditi najboljim igracima uslove koji su mozda u tom trenutku i nerealni. Ali se Boga mi necemo ugasiti ako budemo par mjeseci vise placali, jer na kraju price smo samo mi dobili.
Dalje, neko danas pomenu ako mu damo platu takvu, kako ce ostala ekipa reagovat? Sjajno, jer su i oni svjesni da je covjek 3 klase iznad svih u ekipi. Dalje, to ce im svima motiv biti da i oni pruzaju svoj maximum, da napreduju, i da zarade platu kao npr. Stevanovic. Jer kada budemo imali takvih 11 igraca kao Miro, mi sigurno cemo igrati grupe evropskih takmicenja. Tu su veliki novci. A u tom slucaju vec spomenuta Mirina plata je mizerna u odnosu na finansije koje dobivamo od UEFE. Samo malo razmisliti,ljudi smo, sve se dogovorit moze. Ponavljam, od necega se mora krenuti. Pa neka to prvi bude Miro![]()
Mora da se zbog nicka nisi javljao.Dr. Kostic je napisao/la: ↑sri jan 11, 2017 2:14 ampozzz od mene braco. Dugo me nije bilo al redovno citam forum. Reko da se javim
MIGJaozinho22 je napisao/la: ↑sri jan 11, 2017 12:24 amTrebamo smislit kakav naziv za ovaj trio gore Lendra Zaki Miro nesto slično kao MSN kod Barcelone
LZM!![]()
ja mislim da u širokom to jako ozbiljno gledaju i shvataju i pouzdam se u informacije naših športskih prijatelja šta je...
U prevodu slučaj Vučurević