Stranica: 1/1.

[TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: pon dec 03, 2018 9:29 pm
Postao/la Omar500
IZBOR KANDIDATA ZA TITULU FORUMAŠA GODINE FKŽ PODFORUMA 2018.


Poštovani forumaši podforuma FK Željezničar, velika mi je čast obavijestiti Vas u ime ekipe administratora, moderatora i tehničke podrške (storm_raider, Asharak, boccaccio, Izlija, jovanmaksimovic, Larsson, BlwD, Omar500), sponzora, prijatelja foruma, kao i moje malenkosti da će se izbor za forumaša godine FKŽ podforuma nastaviti i ove godine! Prošlogodišnji izbor za forumaša godine je imao dobar odziv forumske zajednice i tu laskavu titulu je ponio @arctg. 2018. godina je bila puna uspona i padova u igrama našeg voljenog kluba i vrijeme je da se sumiraju utisci i rezultati iz tekuće godine i ode na zasluženu pauzu. Iza nas su mnogobrojni projekti ostvareni uz pomoć prijatelja foruma i ekipe administratora i moderatora, ali i Vaš anganžman. Tako da godinu završavamo sa uspješno završenom akcijom 100 sezonskih karata, gdje je u konačnici uz ogromnu pomoć prijatelja foruma podijeljeno čak 125 godišnjih ulaznica za naše navijače gdje je lavovski posao uradio @Minjore u procesu distribucije ulaznica do samih navijača. Primjer zajedništva navijača i ljubavi prema plavoj boji je dokazan u akciji Neka zasija punim sjajem, pokrenutoj od našeg prijatelja forumaša @durgo i drugih gdje se akcija proširila i mimo granica foruma i interneta, i tako je kao mnogo puta do sada ujedinila sve one kojima srce kuca za omiljeni klub. Akcija je popraćena na zvaničnoj stranici kluba, i tako da se glavnina sredstava uspjela prikupiti za farbanje reflektora na JI, dok je klub uz pomoć sponzora zatvorio financijsku konstrukciju. Obavljena je anketa na forumu gdje ste baš Vi izglasali dvostruka krila željezničara i godinu osnivanja kluba. Forumaši su vrijedno učestvovali u kreiranju izgleda natpisa na reflektoru i izabran je na kraju rad @BlwD kojem se ovom prilikom i lično zahvaljujem.

slika

Kao i prošle godine, na redovnoj bazi se nadopunjuju teme kao što je Statistika koju vodi @jovanmaksimovic, Kartoteka koju vodi @Larsson, Na današnji dan koju vodi @jovanmaksimovic, tu su Izbori za igrača utakmice koje vodi moja malenkost, Tračnicama naše historije kojoj doprinose svi forumaši, a ogroman projekat su završili @jovanmaksimovic i @BlwD gdje su na informatičko-grafičkom prikazali kompletnu statistiku kluba za period 1994-2018. Uspješnu godinu za forum i forumsku zajednicu ćemo, u periodu praznika i darivanja, završiti i sa vrijednim poklonima koje je i ove godine obezbjedio prijatelj Damir Sablja sa fantastičnim artiklima o kojima ćemo malo kasnije. Laskavu titulu ponijet će onaj za koga se forumski puk izjasni da je najviše zaslužio a cijeli izbor bit će transparentan i javan, sa ciljem izbjegavanja bilo kakvih malverzacija. U narednih nekoliko rečenica, predstavit ću Vam proceduru izbora Forumaša godine FKŽ podforuma.

Izbor Forumaša godine FKŽ podforuma je podijeljen u dva kruga: izbor kandidata za Forumaša godine i izbor Forumaša godine. Drugi krug je ove godine doživio blagu rekonstrukciju, ali ćemo se sada bazirati na pravila za prvi krug, odnosno izbor kandidata za ovu titulu. Jednoglasnom odlukom tima zaduženog za ovaj izbor, odlučeno je da primarna referenca za kandidate bude topic "Plava sehara", odnosno svi forumaši čiji su postovi ove kalendarske godine dospjeli u "Plavu seharu". To su sljedeći forumaši

1. Occasionally
2. Ndare
3. Bosanac1993
4. bogi
5. Veteran1965
6. Ujko
7. AsharaK
8. boccaccio
9. Amidza
10. Hurmasica
11. TOJEMOJTIM
12. storm_raider
13. kikirikikospice
14. ForzaLjoZe
15. Fanzi
16. jovanmaksimovic

Na ovu odluku nas je navelo poštovanje prema vremenu, trudu i emocijama koje su uložene da bi se napisali izuzetno kvalitetni postovi koji se čuvaju na posebnom mjestu, bez obzira o kojem je forumašu riječ. Svi postovi koji su se ove godine našli u "Plavoj sehari" s toga zaslužuju da se njihovi autori automatski kandidiraju za titulu Forumaša godine. Kako bi izbjegli brojčanu neravnopravnost, nekorektnost i kako bi postigli da Forumaš godine bude uistinu želja forumaša, a ne određenih ljudi, odlučili smo se da drugih 16 forumaša izaberete vi, na neposrednom i javnom glasanju. U prvom krugu za Izbor kandidata za forumaša godine FKŽ podforuma pišete prijedloge za kandidate do 09.12. u 22h i to po ovim pravilima:

• U ovom krugu učestvuju svi forumaši koji su na forum registrovani prije šest mjeseci ili više.
• Svaki forumaš koji ispunjava taj zahtjev, ima pravo da prijedloži samo jednog kandidata, taj kandidat se ne smije nalaziti na listi sa plave sehare niti je već predložen, svi komentari sa već predloženim kandidatima ili onim sa liste će biti uklonjeni a vi imate pravo da ponovo predložite novog kandidata.
• Svaki forumaš koji prijedlaže, ima pravo da prijedloži samo jednom, s tim da se neće biti poništavanja prijedloga. (Dobro razmisliti prije nego što nekoga u svoje ime prijedložite!)
• Svakom forumašu koji prijedloži samog sebe ili nekog fiktivnog lika, prijedlog se briše i on biva izbačen iz glasanja, sa nemogućnošću ponovnog vraćanja. (Ovo je ozbiljno glasanje i očekujemo od forumaša da budu ozbiljni)


Za sva pitanja i nejasnoće, kao i komentarisanje forumaša ili samog izbora, možete se javno obratiti organizatorima na temi "Mahala". Ovo je posebno bitno jer ne želimo da neka pojašnjenja ostanu sakrivena od drugih forumaša, odnosno želimo da javno diskutujemo o svemu. Šesnaest kandidata sa najviše nominacija će, skupa sa 16 kandidata koji su automatski ušli u izbor za titulu Forumaša godine FKŽ podforuma, ući u drugi, odnosno finalni krug u kojem će, također javnim i neposrednim glasanjem, forumaši FKŽ podforuma izabrati svog drugog po redu Forumaša godine! O pravilima glasanja u drugom, finalnom krugu ćete biti naknadno obaviješteni!

Drugog po redu pobjednika izbora Forumaša godine FKŽ podforuma čekaju vrijedne nagrade. Nagrada je i ove godine osigurana uz pomoć Damira Sablje koji je poznat u redovima navijača Željezničara kao osoba koja izrađuje izuzetno kvalitetne artikle vezane za našeg i vašeg Želju. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Damiru na izdvojenim materijalnim sredstvima i svesrdnoj pomoći prilikom organizacije ovog izbora! Nagrade su identične onima na slikama! FB page možete posjetiti na ovom linku: https://www.facebook.com/Sablja-45350561662/

Nagrade su: Duks ''Uvijek uz tebe'', Majica ''South Side'' i bubreg

slika
A sada, dragi naši forumaši, pozivamo vas da u što većem broju uzmete učešće u ovom krugu izbora Forumaša godine FKŽ podforuma te time pokažete da su kandidati za titulu Forumaša godine FKŽ podforuma i sami Forumaš godine, isključivo vaš izbor! Neka glasanje počne!
Glasanje traje do 09.12. i završava u 22h nakon čega zaključavam temu.

VOLIM TE ŽELJO!

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: pon dec 03, 2018 10:18 pm
Postao/la Izlija
Ujko

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: pon dec 03, 2018 10:20 pm
Postao/la AsharaK
Leon

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: pon dec 03, 2018 10:25 pm
Postao/la storm_raider
Durgo

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: pon dec 03, 2018 10:28 pm
Postao/la PlaviVlak
BlwD

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: pon dec 03, 2018 11:09 pm
Postao/la shzna
Posto je Minjore vec predlozen, i iskreno se nadam da ce uzeti titulu forumasa godine zbog ogromnog doprinosa na svim poljima, predlazem:
Ajzea

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: pon dec 03, 2018 11:13 pm
Postao/la Morzhy
Exdomorocki

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: uto dec 04, 2018 12:28 am
Postao/la brile
Cwila

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: uto dec 04, 2018 12:56 am
Postao/la sidro
gavran

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: uto dec 04, 2018 11:44 am
Postao/la vinston.cercil
Leon

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: uto dec 04, 2018 1:36 pm
Postao/la Omar500
Da se ne ponavljam, posto su neki izabrani, glas ide za @azbaha

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: sri dec 05, 2018 8:59 pm
Postao/la Bosanski lonac
BHDragons

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: sri dec 05, 2018 11:56 pm
Postao/la gavran
Morzy ili morž po Vuku

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: čet dec 06, 2018 12:09 pm
Postao/la boccaccio
@chwilla

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: sub dec 08, 2018 4:43 pm
Postao/la BlwD
@Larssoglu

Re: [TAKMIČENJE] Izbor kandidata za Forumaša godine 2018.

Postano: ned dec 09, 2018 3:59 pm
Postao/la LARSSON
@Simply Blue

Moramo se držati sa kartoteke