Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Ivicahuljev
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 09, 2016 9:13 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Nemoj Boga ti da budemo drugi.. Ili prvi ili treci ili pobjednik kupa.. Drugi najmanje para od evrope uzme jer krece od drugog predkola..
onda cemo morati ganjati negdje remi kao 1998. protiv zmaja, da ne budemo slucajno treci i drugi na kraju sezone :rofl:
Tu nas je Guso izvadio, prava tekma za raju 4:4 :ganja:

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:21 pm

avlami97 je napisao/la:Bekrić je svoj dio posla uradio kako treba. Dva šuta u okvir gola i zabijamo dva puta. Ne znam, da li mu se mogu upisati dvije asistencije? :cigara:
da :zeljeznicar1:
100/94/37/34 - i to je to!

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:29 pm

exbabilon je napisao/la:Radnik ako sutra ne uzme bar bod ostaje bez ikakvih ambicija do kraja sezone. Tako da iduce kolo Radnik-Zrinjski moze, a i ne mora biti neka teska utakmica za Zrinjski.

Uz pretpostavku pobjede Sarajeva sutra, ovo ostaju po meni utakmice koje ce odluciti titulu i putnike u Evropu do kraja sezone:

25. kolo
Sloboda-Siroki
Vitez-Sarajevo
Radnik-Zrinjski

26.kolo
Sarajevo-Zeljo
Olimpic-Sloboda

27. kolo
Zeljo-Zrinjski
Olimpic-Siroki

28. kolo
Celik-Zeljo

29. kolo
Sloboda-Sarajevo
Mladost-Zrinjski

30. kolo
Zrinjski-Sloboda
Sarajevo-Olimpic

U ostalim utakmicama ocekujem da ce svi kandidati za titulu/Evropu upisati lagane pobjede. Eh, mislim ipak da je titula predaleko za nas, da se ganjamo samo sa Slobodom ili samo sa Zrinjskim to bi bila druga prica, ovako uz ta dva su tu i Sarajevo i Siroki koji su u istoj ili boljoj situaciji od nas pred kraj prvenstva.
Ostaje borba za Evropu. Siroki ima isto bodova kao mi, ali po meni laksi raspored. Idu Slobodi u iducem kolu i jos im ostaje gostovanje Olimpicu u preostalih 6 kola. Ipak, u slucaju istog broja bodova mi smo ispred njih. Nece biti lahko imati isti broj bodova kao Siroki.
Tu je i Sarajevo, koje ide Vitezu i Slobodi i docekuje nas.U zadnjem kolu igraju s Olimpicom, nadam se, ali nisam siguran da ce im Olimpic otkinuti bod i ostavit ih bez Evrope. Na papiru osim derbija, niti imamo teze niti lakse utakmice, sve je to tu negdje, ostaje ta jedna utakmica koja ce vrlo vjerovatno rijesiti pitanje putnika u Evropu.

Sto se nas tice, Zrisnjki mora pasti na Grbavici, u derbiju ne smijemo izgubiti i u Zenici uzeti Celik, mislim da bi bilo dovoljno bar za diobu 3. pozicije, sto bi nas vodilo u Evropu. Zadnje kolo idemo Slaviji koja ce do tada nadam se biti sigurna za opstanak i pred nasim navijacima, po solidnom terenu u to doba godine ipak mislim da ih mozemo uzeti.

Izvinite ako nekog ovo ne zanima, razmisljam naglas, nista vise. Nadam se da cemo uzeti Kup i tako sezonu zavrsiti na najbolji moguci nacin: trofej i Evropa.
evo ja cu isto tako reci svoju prognozu preostalih 6 kola...

uz pretpostavku da sarajevo uzme radnik tabela je slijedeca:
zrinjski 53, sloboda 53, sarajevo 48, siroki brijeg 46, zeljeznicar 46, radnik 42

slijedece kolo ocekujem remije radnika, zrinjskog, slobode i sirokog brijega, uz pobjede nase i nazalost pitara
tabela: zrinjski 54, sloboda 54, sarajevo 51, zeljeznicar 49, siroki brijeg 47, radnik 43

26. kolo ocekujem nasu pobjedu, cime prestizemo sarajevo. sloboda ce samo bod uzeti kod olimpika, a radnik isto tako kod celika, dok bi lagane pobjede trebali ostvariti siroki brijeg i zrinjski.
tabela: zrinjski 57, sloboda 55, zeljeznicar 52, sarajevo 51, siroki brijeg 50, radnik 44

27.kolo onda zrinjski moramo uzeti da bi bili u borbi za titulu. sloboda uzima drinu, sarajevo veleza i radnik rudara. siroki brijeg nece preko boda protiv olimpika.
tabela: sloboda 58, zrinjski 57, zeljeznicar 55, sarajevo 54, siroki brijeg 51, radnik 47

u 28. kolu prosto moramo uzeti celika, najteza utakmica u prvenstvu sigurno za nas. svi ostali konkurenti ce uzeti svoje utakmice osim radnika, koji daje bodove spasa slaviji, jer previse zaostaju za vodecim.
tabela: sloboda 61, zrinjski 60, zeljeznicar 58, sarajevo 57, siroki brijeg 54, radnik 47

29.kolo ce donijeti po meni mnogo iznenadjenja. zrinjski ce se okliznuti protiv mladosti, samo bod, a sarajevo i sloboda ce odigrati nerjeseno. ostali ce uzeti svoje utakmice.
tabela: sloboda 62, zrinjski 61, zeljeznicar 61, sarajevo 58, siroki brijeg 57, radnik 50

u posljednjem kolu, pred punim stadionom nasih navijaca u lukavici uzimamo slaviju i time zavrsavamo sezonu, na kojem mjestu? pa od zavisnosti utakmice zrinjski-sloboda... ako ne bude nerjeseno, onda neka zrinjski uzme, vise su zasluzili nego tuzlaci...

mi cemo po tome biti ili drugi ili prvi...
Ambiciozno, nema sta :ganja: da te Bog cuje, jer treba se mnogo toga poklopiti.
Bekric je po meni sasvim korektno odigrao sve ovo do sad. Danas asistencija, onda onaj 2. sut je golman odbranio pa Lendra zabio. Ne znam koliko ima asistencija i golova do sad, naravno da ima nekih losih poteza ali opet ne znam ko bi u ovom trenutku bolje odigrao od njega na toj poziciji.

ChWilla
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:36 pm

on, da dodaje na vrijeme.
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:42 pm

Mene je pozitivno iznenadilo da je Bekric trkacki puno bolji nego sto sam ocekivao da ce biti.. Odradi Bekric finog posla, ako nista oslobodi dosta prostora ostalim igracima, igrac je poteza sto je potrebno svakoj ekipi.. Ja sam zadovoljan, manje vise, svim igracima za sad..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sub apr 09, 2016 9:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

avlami97
Kontakt:

avlami97 je napisao/la:Bekrić je svoj dio posla uradio kako treba. Dva šuta u okvir gola i zabijamo dva puta. Ne znam, da li mu se mogu upisati dvije asistencije? :cigara:
da :zeljeznicar1:
Izbaci statistiku za Bekrića ovih 6 prvenstvenih i dvije Kup utakmice. Ako može?
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Leon_Professional
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:on, da dodaje na vrijeme.
Pa gdje bi nam onda kraj bio :ganja: Slazem se da bi to trebao popraviti, ali daleko od tog da je los. Dado se opravio, vidjet cemo sad kad bude imao konkurenciju, mada volio bi na ljeto vidjeti neko pojacanje na toj poziciji.

ChWilla
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:45 pm

a statistika ne govori koliko je još više mogao da nije sebičan. naravno da je to i ovako dobro, veliki problem za protivničke odbrane, i nebo i zemlja u odnosu na lutanje u prvom dijelu. ali mogao je još više, sa ovom spremom, u ovoj formi, samo da igra rezonskije. kad praviš potez više, predvidiv si i kad tad će ti je uzeti koliko god bio dobar na lopti.

Dolina
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:45 pm

Bekrić jedini ima damu da uzme loptu i krene naprijed, to je ono što nam je falilo i zato smo ga i doveli. Nekad pretjera ali u svim jačim tekmama se vidjela njegova uloga.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

reks1
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:48 pm

delinjo je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:on je igrao gdje se igra kako treba, onako kako se danas u jakim ligama stvarno igra lopte. a ne za sebe, za mahalu, mahalce, koke...ovo zvuči k'o sabitovo "igrajte normalno" ali ja to ne umijem drukčije reći.
bravo upravo si napisao ono sto sam ja zelio...nekako on je taj moderniji igrac kojeg mi imamo ...igrac za oba pravca ...fizicki spreman za puno jacu ligu od nase...pa ja mislim da je to jedini covjek koji u 8 utakmica nije ni jednom naivno ispao...a i ako se desilo odmah je vratio loptu....
Ako se slozimo sa navedenim a to uopste nije tesko mene onda recimo brine zasto ostali ne postuju ove normative,Pitam i brinem jer ce sitnice odlucivati a Evropa nam je neophodna.pare su pare a igranje na Grbavici(iste) nesto sto nema cijenu

ChWilla
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:50 pm

zato što nisu taj kvalitet. koliko god da je on sletio u neka doba, on je sa 22 godine otišao direktno u ligu petice, u veliki tim, za odštetu veću od našeg godišnjeg budžeta. to se uglavnom ne dešava slučajno, pa makar neko poslije i ne opravdao očekivanja.

reks1
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:51 pm

delinjo je napisao/la:jesam li ja jedini koji je nezadovoljan Tucetovim igrama do sada ??? :ganja:
Nisi ali kod njega uvjek ima zarez i statistika koja me uvjek demantuje

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:52 pm

Mislim da je razlika u tome koliko je ko od nas ocekivao od njega. Za mene je opravdao moja ocekivanja, mozda su neki ocekivali vise pa im ovo nije dovoljno, to je do nas. Ali ja i danas imam traume od prvog djela sezone kad nismo imali tog igraca i kad smo igrali lose, pa mi ovo danas izgleda mnogo bolje nego prije.

Tryg
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:53 pm

Slozio bih se sa @ublehas i @storm u vezi kvaliteta foruma, a moje misljenje je da prvo trebamo povecati vremensku razliku izmedju postova na minut. Tako ove interne zajebancije gube smisao i duzi i smisljeniji postovi ce obavezivat korisnike(bar se nadam) :)

Sto se tice 1921 foruma,iskreno sam se nadao da cemo svi preci tamo, ali ono je tamo totalna havarija, nepregledno, lose uradjeno, i ne bas tako jednostavno, nadam se da ce to popraviti, al opet nas krajnji cilj treba da je forum za clanove i pristup pomocu clanskih kartica kluba, na zvanicnoj stranici FK Zeljeznicar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

bianco blu
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:55 pm

Pozdrav braćo, novi sam na forumu, pa eto da vas pozdravim

FKZ1921
Kontakt:

sub apr 09, 2016 9:55 pm

Memija moze puno nauciti od M.Stevanovica. Ima bolje predispozicije,brzi je,fizicki jaci,sa boljom motorikom,ne bas puno slabijom tehnikom...a Stevanovic djeluje na terenu znatno bolje. Takticki je bolji,igra racionalnije,odgovornije,igra timski nogomet. Neka Memija ove tri,cetiri stvari digne na njegov nivo,moze igrati gdje hoce...A zasto uopce pricam o tome? Zbog toga stosu to stvari koje se uce,sticu u dobrom sistemu,sa dobrim saigracima. Do njega je najvise...

ChWilla
Kontakt:

sub apr 09, 2016 10:01 pm

ondje gdje je stevanović bio, te neke taktičke elemente igre moraš znati i za sjedenje na tribinama. onaj nivo igre koji je on pokazivao jednu godinu - godinu i po, većina igrača iz ove ekipe, i svih drugih ekipa u ligi neće postići nikad, ni na jedan dan. a neke stvari se ipak ne zaboravljaju sa padom forme.

npr. on je u tuzli bio potpuno beskoristan prema naprijed. ali nije bio igrač manje na terenu zbog toga, nego je...igrao lopte svejedno. a velike špiceve i driblere iz naše lige kad ne ide "njihovo", oni su igrač manje. i zato im se ni u snu ne može desiti da ih potpiše sevilja, pa makar ništa tamo ne odigrali.

ne znam konta li memija šta sve ima naučiti od njega, ali danas je bio vrlo odgovoran defanzivno, više nego u većini prethodnih utakmice. inače djeluje zadnjih 3/4 godine kao da mu je udarilo u glavu...ali u ovakvoj okolini i on može više i prije napredovati.

Veteran1965
Kontakt:

sub apr 09, 2016 10:05 pm

Ma Kerimu treba kontinuitet igranja i iskustvo. Taktički može mnogo napredovati, i što neko reče ima od koga učiti. Mora podići samopouzdanje, tu mi dosta tanko izgleda.Na žalost nema mjesta na svojoj prirodnoj poziciji, pa je ta lijeva strana mora se priznati ipak improvizacija.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Model1964

sub apr 09, 2016 10:07 pm

diego1921 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:jesam li ja jedini koji je nezadovoljan Tucetovim igrama do sada ??? :ganja:
Iskren da budem ocekivao sam i ja vise ovih par tekmi,da ne bude sad da ga pljujemo :ganja:
Baja asistencija,vodi Konya !!
Problem Bekrije je kilaža odnosno fizička nepripremljenost, Trka nije u kontinuitetu samim tim ni postavljanje. Očekuje da ga saigrači traže umjesto da se nudi. Takva igra onda jebe i Blagoja. U periodu kad Bekrija trči naša igra je povezana. To se najbolje vidi kod drugog gola kada je pratio akciju i Stevi nije bilo teško ga nači. Pošto je tanak fizički često proba slolo akcijom riješiti situaciju a to mu ne polazi za nogom jer je več nestalo kisika u mozgu. Što bi rekao Švabo KO NE TRČI TAJ NE IGRA
Ako nešto drastično ne promjeni moramo tražiti novu 10 jer ovako neče moči dugo.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

sub apr 09, 2016 10:09 pm

Veteran je napisao/la:Ma Kerimu treba kontinuitet igranja i iskustvo. Taktički može mnogo napredovati, i što neko reče ima od koga učiti. Mora podići samopouzdanje, tu mi dosta tanko izgleda.Na žalost nema mjesta na svojoj prirodnoj poziciji, pa je ta lijeva strana mora se priznati ipak improvizacija.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
ma i nije, pola evrope na lijevom krilu igra dešnjaka koji desnom nogom ulazi prema sredini. ne igra on ništa suštinski drukčije nego što je igrao na desnom krilu, niti se šta drukčije traži od njega. nego mora generalno skontati kad se šuta, kad se dribla, a kad dodaje...iliti decision making. ne gledaju njega evropski klubovi u ovoj fazi zbog pameti i igračkog umijeća, već zbog fizike za koju bi stvarno bila šteta da se ne iskoristi na pravi način.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava