Znači sad je Blagi došao kritičarima na red.. Nije teško pretpostaviti ko će biti sledeći.. Prestao se gledati njegov koristan učinak na terenu a svaka greška je pod lupom. Dobro mogu se i ja složiti da njegova igra oscilira ali momak nas je zadužio od ranije i red bi bio da mu damo podršku, realno nije bio na svom nivou ali nije bio ni tako loš kao što se pokušava prikazati. Čitam neki pišu treba sad skandirati Zakaricu da ga raja malo vrati u život a zar isto to ne treba i Jovanu koji je imao super kvalitetnih partija kod nas.. Ako već hoćemo da pružamo podršku (a hoćemo) onda je moramo pružati svima, bez izuzetaka.
Inače danas jako teška tekma, ne teška u smislu da nam je protivnik pravio probleme već smo i danas sami sebi zakomplikovali život.. Realizacija se mora popraviti, to je prioritet. Za penale ne treba više ponavljati, zna se ko u Želji puca penale i to se nije smjelo mijenjati. Igra se po onoj oranici opet ne može uzimati kao relevantna a opet smo pokušavali igrati fudbal (danas se isplatila ona trening igra sa ragbi loptom u Antaliji

). Očito je da nismo još ni blizu optimalne forme a što je najvažnije uzimamo bodove, kako se bude popravljalo vrijeme i tereni tako će i naša igra biti sve bolja.
Miro danas najbolji, Zakarić nakon solidne partije u Bijeljini danas opet jako loš. Ne znam zašto ga Slavko forsira kad se vidi da ovaj ne može, shvatam da nam on treba u nastavku i svi se nadamo da će proigrati ali minutaža njemu se mora umanjiti, Musa je danas napravio više za 5 minuta nego on za 85. Njegov loš učinak u igri prema naprijed bi nekako i mogao proći ali dodatni problem je to što loše igra odbranu i zato nam Stojanović mora zatvarati nazad sve i svašta dok prema naprijed jednostavno ne smije ni da krene jer zna da skoro pa sam brani tu stranu. Kada pogledamo igru Stojanovića na pripremama on je možemo reći bio za 200% ofanzivniji nego sada, ali i Zakarić je na pripremama bio mnogo bolji i naprijed i nazad pa mu je bilo lakše. Radinović danas jako fino odigrao, Zeba majstorski pogodio. Bogičević solidan, Kerla mnogo komplikuje i red bi bio da Matteo zauzme tu poziciju, ne samo zbog sigurnosti u odbrani već zato što je Bocca opasan i prema naprijed.. Ni Kerla nije uopšte loš u skok igri ali, njegovo postavljanje i hrvanje u svakom duelu govori da to nije Kerla kojeg smo nekad gledali, jednostavno nije prošao pripreme sa ekipom i to se osjeti, ali trebao bi i on nadolaziti u narednom periodu..
Svi konkurenti danas uzeli ali smo mi najviše profitirali sa psihološkog aspekta, ne smijem ni da pomislim kako bi se remi danas odrazio i na ekipu i na tribine a najviše zbog promašenog penala a još znaš da ti protivnik nije centar 5 puta prešao. Ovo će nam biti dodatni vjetar u leđa jer smo se izvukli iz situacije koju smo sami sebi zakuhali a pretežak teren nam je bio dodatni problem da dođemo do cilja. Sad maksimalno ozbiljno izaći u srijedu i izboriti prolaz u polufinale a kad si u polufinalu onda ni finale više nije tako daleko
Što se tiče rotacija igrača to se mora raditi, ako ništa drugo onda bar zamjeniti par igrača na pozicijama gdje se vidi da škripi, nedavno sam pisao da nema velike razlike između igrača na klupi i u prvih 11 tako da se neće ni osjetiti te rotacije. Danas izmjene mnogo bolje odigrale ono malo minuta nego igrači koji su tu proveli haman cijelu utakmicu.
Ono što bih ja volio da gledam je mnogo više presinga i trke bez lopte, mijenjanje pozicija, brzi protok lopte to nam nedostaje a nadati se da će sa boljim travnjacima i naša igra i forma rasti.