čet mar 17, 2016 9:56 am
@1921
U pravu si, nema priče fol je samo u tome što vrlo malo ljudi rezunuje tako. Naime, percepcija je kod većine naših navijača odnosno simpatizera da smi mi kao trenutno najjača ekipa i treba da deremo sve redom i ako zijanimo u Tz zavladaće razočarenje. Ustvari mi smo ovim prelaznim rokom tek dostigli ove vodeće ekipe i tu smo u pet deka još su neki u prednosti radi uigranijih ekipa, boljih trenera itd.. Možemo svakog od njih dobiti, ali i oni nas bez problema. Da bi mi bili favoriti protiv Širokog, Slobode, Zrinskog ili pitara treba nama još kvaliteta u svakoj liniji itekakvog. Ja se iskreno nadam da je struka toga svjesna i da će se u tom smislu igrački ciljano pojačati za ligu 12 sa par baš kvalitetnih igrača koji odskaču ako nam je cilj titula. U protivnom situacija će biti slična ovogodišnjoj - ravnopravna borba za prve četiri pozicije.
Što se tiče Slobode, umjereni sam optimista i bio bih bodom zadovoljan. Ljudi su u formi, imaju par odličnih igrača, odlično su vođeni, motivisani 120%, niko se protiv njih nije ove sezone naigrao itd. Mi ako uđemo indoletno i mlako u utakmicu i još ako pokušamo nešto kao da mi njima nametnemo neku igru pušiona nam je. Sačekat će nas, puknut kontru i gotovo. Po meni mi trebamo njih sačekati, nek oni rizikuju, njima bod manje odgovara nego nama, pa ih probat kakvom kontrom iznenaditi.