pet jan 27, 2017 5:29 pm
Da opet potaknemo malo tu temu. Prva misao koja mi pada napamet je derbi. To je najteže gostovanje neke grupe za izorganizirati, jer ostalih grupa neće doći više od 200 u nastavku sezone, pa je s njima lakše manipulisati. Poznato je da Horde na derbi uvijek dolaze iz pravca Skenderije, čak zadnjih par puta je cijela dužina jedne trolejbuske stanice bila zatvorena za promet u tom pravcu, isto kao i u dijelu iz kojeg mi dolazimo na suprotnoj strani. Kad bi to bila zdenka za goste, onda bi nekako trebalo napraviti koridor da oni i mi nesmetano prolazimo do naših dijelova stadiona, što je neizvodivo ili zamijeniti strane pa da mi dolazimo iz pravca Skenderije, a oni iz pravca Dobrinje, što je također smiješno i neizvodivo. Rješenje tog problema bi uveliko olakšao prolaz sa tranzita prema jugu, zapadu i istoku, ali do tog ima još vremena. Također, da sektor za goste ostane na istom mjestu kao i sad, opet bi, zbog istoka, trebalo nešto izmajmunisati što se tiče bezbjednosti za derbi..
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice