terabajt je napisao/la:Omar500 je napisao/la:Momak vam je postavio snimak, Lech Poznan, tribina na tri sprata, navijanje je prestrasno, koreografije prestrasne, tako da molim vas nemojmo pretjerivati. Sve se moze kad se hoce. Kod nas realno jug bude pun na derbiju i jos 2-3 utakmice. A planirani prvi sprat je kao sadasnji jug, cijeli, sa stolicama, pa mozda i veci bude. Takodje na jugu nisu svi navijaci, ima dosta raje na jugoistoku koja posmatra utakmicu. Bit ce strasno navijanje, pogledajte samo ovaj video sto je cikazubo postavio
https://www.youtube.com/watch?v=SJiQWT- ... e=youtu.be" target="_blank
Realno oni su druga dimenzija i ne možemo se porediti sa njima ni u kom slučaju.
90 % stadiona ima navijačku 1 tribinu zbog organizacije,vodenja ,koreografija,navijanja.... i još stotinu stvari. Oni koji znaju kako se vodi tribina i kolko tu ima posla i muke zna o čemu pričam.
Svakako da je tako, ali ne pravimo mi tribinu kapaciteta tipa stadiona u Podgorici pa da 2 sprata uvijek budu puna, mi cemo u ligi jedva donji sprat napunit, mi nemamo grupu od 3000 ljudi, sad jug nije kapaciteta 3 milje a navijaju 2 sektora, tj imas millju ljudi u vrh glave koja navija, meni je jos bolje na spratove jer kad igras tipa s rudarom zatvoris gornji sprat i onda imas vise ljudi na jednom mjestu tj na donjem spratu a ne da se rasprsimo, to sve radi npr Lech njima je u ligi zatvoren treci sprat, a 2 bez problema navijaju kao jedan, dobar razglas, bubnjari koji ne glume pank band nego drze jednostavan ritam bez nekih mega prelaza koji svi prate bez problema pa nema brzanja kao kod nas, a za koreografije tribina s 2 sprata ima i neke prednosti, masa je vrhunskih navijackih grupa na tribini s 2 sprata pa u Grckoj i Francuskoj imaju grupe s dvije razlicite tribine koje navijaju bez problema ( Marseille, Aris i sl. ), meni je licno svejedno stvarno kako ce izgledati, samo nek se pocne gradit ako Bog da.. Neko spomenu bbb i maksimir, nece nasa tribina biti tako ogromna, njihov je cijeli stadion preruzan i sablasan pa cak i kad je pun.