Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub dec 31, 2016 10:09 am

Vaze.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Pinkii
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:12 am

Stavili su Tomica na tribine,a mogao nam je pomoci dosta. Mozda bi bili prvaci jer smo dosta jaci bili s njim ko zna. Pametno je uradjeno sa Djelmicem. Igrao je svaki minut do isteka i donio odluku kako nece produziti ugovor. Pomogao nam koliko je mogao i onda otisao jer mu se nisu svidjeli uslovi novog ugovora. Volio bih i Miro da igra,ali da se i veca minutaza daje Zericu. Tako cemo imati poslije Miroslava spremnog igraca. Sve to naravno ako ne zeli produziti ugovor.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Hare79
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:21 am

Sta li pise u tom ugovoru za desetegodisnju? Hoce li se moci na neku drugu tribinu dok ne bude krov na istoku, npr. na sjever. Kontama das toliku lovu, u play offu lije kisa, kao sto vazda lije kad je vazna tekma, onda naravno istok ne dolazi u obzir. Bilo bi dobro kad bi kupcima istoka omogucili da idu na sjever dok se krov ne napravi? Zna li neko nesto o ovome? I je li ta desetogodisnja u obliku neke kartice ili kako?

dell21
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:23 am

Kolko se sjećam Levandovski je odradio ugovor do kraja i džaba prešao u najljućeg rivala a mi bi miru na tribine. Puno nam može pomoći u borbi za Evropu i samu Evropu kad budemo igrali ako Bog da.

cikazubo
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:26 am

arelinho je napisao/la:Pa da i pošalju Miru na tribinu. a mi ne izborimo Europu na kraju sezone će biti pljuvanja od tih koji su tražili da Miro pošalje na tribinu. Rekli bi da ga niste poslali na tribinu izborili bi Europu. :lol: :lol: Uvijek će biti ovakvih da pljuju i to jedina istina.
Upravo tako, isti ti koji misle da ga treba na tribine poslati bi govorili da su u klubu izigravali mangupe što Miru na tribine zakucali i popušili Evropu..
I nemojte više vrtiti priču oko Menafa u tolikoj mjeri, Miro ako ima čvrstu želju da ostane on će i ostati.

exbabilon
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:31 am

storm_raider je napisao/la:Koji je razlog stavljanja igraca na tribinu? Da mu se osvetimo sto nece da potpise? Da ga ucjenimo? Da ga kaznimo i pokusamo mu unistiti karijeru? I sta cemo time dobiti? Zamislite da radite u nekoj firmi i poslodavcu kazete da idete za pola godine i on vas kazni, smanji platu zbog toga i jos vas degradira pred svima? To se zove "mobbing" i ne samo da nije moralno, nego nije ono sto Zeljo predstavlja, niti ce biti. Covjek ima ugovor do ljeta, neka ga odradi posteno, ako i potpise - odlicno, ako ne - bice Zelje i bez Mire. On igra fudbal u Zelji zbog novca, moze njemu biti dobro i osjecati ljubav, ali ljubav ne placa racune. Pa papanski mi je bilo stavljanje Tomica na tribinu, a ne Miru Stevanovica. Sta god da bude, ja mu zelim sve najbolje u karijeri, bilo bi dobro zaraditi na njemu, ali sta bude - bice. Pretjerujemo kao i u svemu, i idealiziramo. Oni su fudbaleri, profesionalci, od toga zive i neka pikaju tu loptu, ima ko ce voliti Zelju. Eh da ga oni vole koliko ga mi volimo...
Sve to stoji kralju, ali evo sad mi se pred ocima vrte postovi jos s onog foruma, pa i ovog gdje raja masovno priziva slanje na tribine ako neki igrac nece da produzi ugovor. Znaci masovno. I obicno se glorifikuje Amar jer je od njega poceo taj "obicaj". Eh sad, ta praksa treba biti primjenjiva ili uvijek ili nikad. Nema iznimki. Ja sam licno protiv slanja na tribine. I Mire, i Tomica, Djelmica i svakog drugog. Svi ti igraci imaju kvalitet i trebaju igrati dok su pod ugovorom. Sad je kao Miro iznimka jer je najbolji igrac, profesionalan.. da se ne lazemo, vecina igraca koji nisu htjeli potpisati nove ugovore su bili u tom trenutku ponajbolji. Djelmic je bio u top 3, Tomic takodjer... onaj ko vidi da moze bolje i vise ne zuri da potpise ugovor, a ove ostale moras puskom istjerat iz kluba jer znaju da bolje ne mogu. Zato jednaki arsini za sve i navijaci trebaju zauzeti stav. Najgluplje mi je hajmo ih stavit na tribinu, al nemoj Miru, on je dobar.. Bgm meni je i Djelmic bio bas dobar, Tomica jos nisam prezalio.. pa Boze moj.. zivot ide dalje.

storm_raider
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:38 am

exbabilon je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Koji je razlog stavljanja igraca na tribinu? Da mu se osvetimo sto nece da potpise? Da ga ucjenimo? Da ga kaznimo i pokusamo mu unistiti karijeru? I sta cemo time dobiti? Zamislite da radite u nekoj firmi i poslodavcu kazete da idete za pola godine i on vas kazni, smanji platu zbog toga i jos vas degradira pred svima? To se zove "mobbing" i ne samo da nije moralno, nego nije ono sto Zeljo predstavlja, niti ce biti. Covjek ima ugovor do ljeta, neka ga odradi posteno, ako i potpise - odlicno, ako ne - bice Zelje i bez Mire. On igra fudbal u Zelji zbog novca, moze njemu biti dobro i osjecati ljubav, ali ljubav ne placa racune. Pa papanski mi je bilo stavljanje Tomica na tribinu, a ne Miru Stevanovica. Sta god da bude, ja mu zelim sve najbolje u karijeri, bilo bi dobro zaraditi na njemu, ali sta bude - bice. Pretjerujemo kao i u svemu, i idealiziramo. Oni su fudbaleri, profesionalci, od toga zive i neka pikaju tu loptu, ima ko ce voliti Zelju. Eh da ga oni vole koliko ga mi volimo...
Sve to stoji kralju, ali evo sad mi se pred ocima vrte postovi jos s onog foruma, pa i ovog gdje raja masovno priziva slanje na tribine ako neki igrac nece da produzi ugovor. Znaci masovno. I obicno se glorifikuje Amar jer je od njega poceo taj "obicaj". Eh sad, ta praksa treba biti primjenjiva ili uvijek ili nikad. Nema iznimki. Ja sam licno protiv slanja na tribine. I Mire, i Tomica, Djelmica i svakog drugog. Svi ti igraci imaju kvalitet i trebaju igrati dok su pod ugovorom. Sad je kao Miro iznimka jer je najbolji igrac, profesionalan.. da se ne lazemo, vecina igraca koji nisu htjeli potpisati nove ugovore su bili u tom trenutku ponajbolji. Djelmic je bio u top 3, Tomic takodjer... onaj ko vidi da moze bolje i vise ne zuri da potpise ugovor, a ove ostale moras puskom istjerat iz kluba jer znaju da bolje ne mogu. Zato jednaki arsini za sve i navijaci trebaju zauzeti stav. Najgluplje mi je hajmo ih stavit na tribinu, al nemoj Miru, on je dobar.. Bgm meni je i Djelmic bio bas dobar, Tomica jos nisam prezalio.. pa Boze moj.. zivot ide dalje.
Kao da sam ja pisao. Moj post se odnosi na sve, pisan je za slucaj Mire Stevanovica, ali se odnosi na sve. Smatram da mi te stvari ne bismo trebali raditi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Veteran1965
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:42 am

Ono što je sigurno je da Miro najkasnije na ljeto sigurno ide.(možda i zimus ko zna?) Ono što ne znamo je da li će Željo zaraditi neki keš na njemu ili će se dobit mjeriti samo kroz partije i doprinos koji će on eventualno dati ekipi na proljeće. Sa druge strane mi se uz to što želimo biti ozbiljan i profesionalan sportski kolektiv trudimo i biti profesionalan poslodavac. Kod ozbiljnih poslodavaca onaj koji prima dobru platu Bgm mora i dobro zapeti. Znači totalno je off brojati uposleniku dobru platu i reći mu idi kući lezi. Da se tako razmišlja mnoge firme (čitaj klubovi) ne bi ostvarili niti približne rezultate kakve jesu, tako da ako je igrač tu, ako svojim kvalitetom zaslužuje igrati, onda mora da igra.
Iskreno mene kopka jedna druga stvar....uz sav Mirin doprinos, angažman, ljudske i profesionalne karakteristike, ne stoji priča kao on bio ostao, ali manager se pita. Mislim da se u svakoj priči oko ugovora i mjenjanja klubova mnogo pita i igrač. Ako on želi da ostane, ne može niti manager kontra njega. Napoštenije bi bilo da kažu da su za ostanak, povećaju finansijske stavke u ugovoru, i detalje prodaje prije isteka. Naravno u nekim ipak realnim okvirima. Ja sam ipak mišljenja da smo mi njega više zadužili nego on nas. Jbg, on dogura do repke, a mi ne dobacismo do Europe...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

ChWilla
Kontakt:

sub dec 31, 2016 10:51 am

ni kod amara nisu bili isti aršini za sve. jednom kerli je on dva puta halalio što ga je zajeb'o...i donio nama trofeje sa tim. a nekima nije ni mnogo manje.
gradi željo boli te *****

salle86
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:13 am

Jaozinho22 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Tuzi te igrač, podapinje ti pred.vaznu utkamicu, ti ga vratis i jos podrzis. Uz dužno postovanje prema svima vama, ali nabijem ja na kur.ac takvu upravu i navijace. Pesto se tjera, a ovom se pjeva. Koja je razlika ?

Miroslav ako zeli da ostane njega Menaf ne moze ni puskom natjerati da ne produzi. Ako mu je dao sva prava da upravlja njegovom karijerom onda je glup ko kur*ac.
Bio je medju mrtvim, digli smo ga i da ga izbrusimo jos pola godine do savršenstva ? Zbog cega ? Pomogao bi nam pa na ljeto opet Jovo nanovo. Nadji mu sada zamjenu, a on neka pomaze juniorima, kadetima jebe mi se.
To sto on gine na svaku utakmicu treba pohvalu ? Bistu mu podici ? On je zbog toga plaćen, ne igra za havu.
Nije on nista vrijedniji od Tomica.
Nećes da produzis, neces ni igrati. A Slavko moze prihvatiti, a i ne mora. Amar je bez posla
S jednim dijelom postao se slažem s drugim ne. Očigledno je ovaj drugi dio izazvao buru kod moralne forumske moderacije. Tjeraš Slavka s tim se ne slažem ali poštujem i cijenim tvoje mišljenje. Sigurno da ima i on nekih loših poteza ali sačekajmo kraj sezone pa ćemo dati konačni sud.
Sto se tice Mire i Menafa slažem se s tobom. Menaf nam može biti samo alibi za naše greške i propuste. Nema tu hoću neću, Daj mu dobru proviziju 10% od sl transfera pa ćeš vidjet sto neće da potpiše a ne da se natezemo a te pare smo slupali već na Bilalagiceve i Cukove pulene.
Dalje ne bih rekao da je pravo rješenje da Miro ode na tribine pola godine jer takvog igrača nismo imali dugo vremena,dobro neko navede primjer Lewe. Takvi igrači su izuzetak u pravilu.
produživanje ugovora treba da se razmatra mnogo prije nego dođe "5do12"
Na ovoj greško jednostavno se mora naučiti, da ne bude sutra neki novi Miro
Svi koji vrijede jednostavno ih moraš vezati duže, po cijenu i da mu uduplaš platu (makar tako kratkoročno bio u minusu dugoročno si u plusu)
Tako rade svi normalni klubovi svijeta
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:14 am

Nisam stručnjak za ove menadžerske poslove (model izvini), ali čini mi se da bi i Menaf lično profitirao kad bi Miro produžio. Skoro je evidentno da nas Miro napušta na ljeto. Prva stvar - Menaf se može ugraditi u taj ugovor, koliko toliko. Druga stvar, prodajom Mire i Menaf bi sigurno zaradio, a ne bi bilo za siću. Treća stvar, Miro bi otišao u klub gdje bi imao veća primanja, znači i njemu u džep kapa nešto. Ovako se ne bi mogao ugraditi u eventualni transfer. Ovo je pisano nekom mojoj najjednostavnijom logikom što se tiče ovoga. Nadam se da Menaf samo opipava teren i da negdje u mozgu stoji konačna odluka da Miro potpisuje.
A što kaže @Minjore valjali smo i mi Miri, koliko god je on valjao nama, ako ćemo tako. A valjda imaju plan da Miro igra u klubu kojem nije teško iskeširati koju stotinu hiljada eurića za njega :)
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

avlami97
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:16 am

Porediti Mirinu i Tomićevu "situaciju" je krajnje neumjesno. Zašto? Nas je Tomić izradio ili imam slabo pamćenje. Bio je dogovoren transfer u Banik Ostrava, na koji je Tomić prvo pristao, a onda kada je shvatio da će imati manju platu (povećana visina transfera) od prethodno dogovorene, odustao uz konstataciju da će podužiti ugovor sa nama. Na par zakazanih sastanaka oko produženja ugovora Tomić jednostavno nije došao i tim činom je sam sebe poslao na tribine.

Miroslav Stevanović je krajnje korektan, bar za sada, i ne treba ga porediti sa "slučajem" Tomić.

Svim dobrim ljudima želim mnogo sreće, zdravlja i rahatluka u narednoj godini...i da nam Željo bude šampion :cigara: :zeljeznicar1:

DANAN, ja sam skinuo fotku, ali od TY sa prep.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

blueheart
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:24 am

dell21 je napisao/la:Kolko se sjećam Levandovski je odradio ugovor do kraja i džaba prešao u najljućeg rivala a mi bi miru na tribine. Puno nam može pomoći u borbi za Evropu i samu Evropu kad budemo igrali ako Bog da.
Mi nismo Svabe, jbg. Ja lično bih ga ostavio do kraja ali bi sigurno već sad doveo igrača za zamjenu ili ako ima kakav brz junior, i naravno igrao bi onaj koji se najviše trudi na treninzima, da ne bi došlo do opuštanja...
DRZAVA ZELJO

struja
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:30 am

ChWilla je napisao/la:ni kod amara nisu bili isti aršini za sve. jednom kerli je on dva puta halalio što ga je zajeb'o...i donio nama trofeje sa tim. a nekima nije ni mnogo manje.
I meni je kerla naumpao

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:37 am

@Joazinho
Da li ti stvarno mislis da u Klubu rade ljudi koji nemaju veze sa pregovarackim poslom, sa finansijama i slicno. Pa svi ti ljudi su MAGISTRI u svojin poslovima. Ti neciju robu ozivis, treba tu da bude malo zahvalnosti.. Uzeli su oni novac do sada, nije on za dzabe igrao u spaniji i grckoj.. I gdje god sad da ode a da je liga iole ozbiljna on nece imati mjesto u prvoj postavi. Ljudi zaboravljaju pojam konstantnost. On igra samo zadnjij 9 mjeseci konstantno, a prije toga nije odigrao tri vezane utakmice godinama.
Ja bih ga na tribine poslao, ovako gledajuci, objektivno. Jer kao sto rekoh, do Menafa je, ako ti nekom ozivis robu, ocekujes malo zauzvrat, tu "bogdu" zahvalnosti.
Iz ove lige su odlazili (kao ponajbolji igraci srednjih godina) : Kvesic, Stojcev, Adilovic, Komazec i niko se nije uspio nametnuti u ozbiljnoj ligi. Sad cete reci da se ne mogu porediti oni s Mirom. E Boga mi mogu. Jer su svi iz lige odlazili kao (po)najbolji i kad stavis ljudima na sto svoju robu i porijeklo odakle dolazi, koliko godina ima, ljudi razmisle tri puta.
Iz ove lige se dokazuju samo mladi igraci ( Amir, Baja, Cimirot, Visca itd.). A subjektivna strana mene je za to da on ostane i igra.
Ali niko ne zna sta nosi dan a sta noc..
Zadnja izmjena: Minjore, dana/u sub dec 31, 2016 11:39 am, ukupno mijenjano 1 put.

maxum1921
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:38 am

@avlami

Bravo. Niko se ne sjeca Tomica i situacije. Istu situaciju je imao Kvesa, potpisao i kad mu je trebalo pusten za sicu jer ga je klub ispostovao. Tomic, sve suprotno. Prica oko Mire nije hoce li potpisati, vec da li ce Zeljo kesa dobiti kad ode na ljeto. A sa Menafom se pocelo pricati davno, covjek hoce da izvuce max za sebe i Miru, sto mu je i posao.
Iz ljubavi prema tradiciji, živimo Željezničar...

boju dao si nebu...
Kontakt:

sub dec 31, 2016 11:59 am

Hare79 je napisao/la:Sta li pise u tom ugovoru za desetegodisnju? Hoce li se moci na neku drugu tribinu dok ne bude krov na istoku, npr. na sjever. Kontama das toliku lovu, u play offu lije kisa, kao sto vazda lije kad je vazna tekma, onda naravno istok ne dolazi u obzir. Bilo bi dobro kad bi kupcima istoka omogucili da idu na sjever dok se krov ne napravi? Zna li neko nesto o ovome? I je li ta desetogodisnja u obliku neke kartice ili kako?

Rekose da ce se moci na sjever dok se ne zavrsi krov.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Vrag

sub dec 31, 2016 12:12 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Tuzi te igrač, podapinje ti pred.vaznu utkamicu, ti ga vratis i jos podrzis. Uz dužno postovanje prema svima vama, ali nabijem ja na kur.ac takvu upravu i navijace. Pesto se tjera, a ovom se pjeva. Koja je razlika ?

Miroslav ako zeli da ostane njega Menaf ne moze ni puskom natjerati da ne produzi. Ako mu je dao sva prava da upravlja njegovom karijerom onda je glup ko kur*ac.
Bio je medju mrtvim, digli smo ga i da ga izbrusimo jos pola godine do savršenstva ? Zbog cega ? Pomogao bi nam pa na ljeto opet Jovo nanovo. Nadji mu sada zamjenu, a on neka pomaze juniorima, kadetima jebe mi se.
To sto on gine na svaku utakmicu treba pohvalu ? Bistu mu podici ? On je zbog toga plaćen, ne igra za havu.
Nije on nista vrijedniji od Tomica.
Nećes da produzis, neces ni igrati. A Slavko moze prihvatiti, a i ne mora. Amar je bez posla
S jednim dijelom postao se slažem s drugim ne. Očigledno je ovaj drugi dio izazvao buru kod moralne forumske moderacije. Tjeraš Slavka s tim se ne slažem ali poštujem i cijenim tvoje mišljenje. Sigurno da ima i on nekih loših poteza ali sačekajmo kraj sezone pa ćemo dati konačni sud.
Sto se tice Mire i Menafa slažem se s tobom. Menaf nam može biti samo alibi za naše greške i propuste. Nema tu hoću neću, Daj mu dobru proviziju 10% od sl transfera pa ćeš vidjet sto neće da potpiše a ne da se natezemo a te pare smo slupali već na Bilalagiceve i Cukove pulene.
Dalje ne bih rekao da je pravo rješenje da Miro ode na tribine pola godine jer takvog igrača nismo imali dugo vremena,dobro neko navede primjer Lewe. Takvi igrači su izuzetak u pravilu.
Ma nisam za njegovo tjeranje, vise sam da uprava zauzme gard, a na Slavku je da to prihvati i postuje. U nekim stvarima ne moze njegova prevladavati.
Nisu bitne pare od prodaje, to sam napisao x puta. Cilj ga je zadrzati sto duze tako i Lendrica. Da napokon imamo pravu ekipu, a ne da se zajebajemo. Mi sa 2 prelazna roka mozemo imati strasnu ekipu.

ChWilla
Kontakt:

sub dec 31, 2016 12:38 pm

i onda ćete reći uprava se miješa treneru u posao, ekonomisti dovode i tjeraju igrače. prvi ti.
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

sub dec 31, 2016 12:41 pm

arelinho je napisao/la:Pa da i pošalju Miru na tribinu. a mi ne izborimo Europu na kraju sezone će biti pljuvanja od tih koji su tražili da Miro pošalje na tribinu. Rekli bi da ga niste poslali na tribinu izborili bi Europu. :lol: :lol: Uvijek će biti ovakvih da pljuju i to jedina istina.
volimo pametovati

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava