Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 29, 2016 9:04 pm

Ponukan pricom oko redizajna grba sam danas malo istraživao dosadašnje promjene.
Do drugog rata smo koristili prvi grb. Bio je kokuzluk pa se grb nije pojavljivao na dresovima, ako su to bili dresovi. U NDH smo se samorasformirali :) i sakrili sve pecate ;)
Period poslije rata je vezano za grb u najmanju ruku cudan. Dugo se grb nije pojavljivao, niti zvanicno niti ne zvanicno. Krajem 60ih se pocinje pojavljivati grb sa štitom i zvijezdom petokrakom koji kao zvanicni grb traje do 1992godine. Da bi popunio ove rupe danas sam nazvao trojicu deda preko 80 godina :) koji su bili uz Želju cijeli život. Iz prica sam složio ovo:
Poslije drugog rata imali smo zvono na vratu kao neprilagođeni :) i vlast se sjetila da osnuje jedan nagodan klub, klub kuravu. Na prvi sastanak u nekom sreskom savezu niko ispred kluba se nije pojavio :) a normalno smo se ponovo registrovali. Naš izgovor je bio da nas nisu obavjestili :lol: , odnosno da su obavjestili nekog Salema Kadrica koji nije imao veze sa klubom :placeodsmijeha: . Tepsije su imale grb sa zvijezdom i fuzbalerom sa plavim :lol: tockom u pozadini. Mi nismo imali ništa. Kako pricaju stariji mi smo se prešutno izmicali promjeni grba jer nismo mislili da je potrebno dodavati nove simbole jer smo samim imenom radnicki klub. Nismo smjeli da palamudimo puno jer su dušmani srali da smo ustaški klub, zbog par igraca joji su u toku rata igrali za novoustanovljene klubove. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih u modu u bivšoj državi ulaze grbovi u obliku štita. Tada vecina klubova u ex YU u tom stilu mjenja izgled grba. Kada i kako smo mi dobili ovaj grb u obliku štita niko od stariji sugovornika nema pojma.
To što oni ne znaju ne znaci da neko drugi nema prave informacije. Bilo bi lijepo popuniti tu prazninu u historiji.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hurmasica
Kontakt:

čet dec 29, 2016 9:14 pm

Model1964 je napisao/la:Ponukan pricom oko redizajna grba sam danas malo istraživao dosadašnje promjene.
Do drugog rata smo koristili prvi grb. Bio je kokuzluk pa se grb nije pojavljivao na dresovima, ako su to bili dresovi. U NDH smo se samorasformirali :) i sakrili sve pecate ;)
Period poslije rata je vezano za grb u najmanju ruku cudan. Dugo se grb nije pojavljivao, niti zvanicno niti ne zvanicno. Krajem 60ih se pocinje pojavljivati grb sa štitom i zvijezdom petokrakom koji kao zvanicni grb traje do 1992godine. Da bi popunio ove rupe danas sam nazvao trojicu deda preko 80 godina :) koji su bili uz Želju cijeli život. Iz prica sam složio ovo:
Poslije drugog rata imali smo zvono na vratu kao neprilagođeni :) i vlast se sjetila da osnuje jedan nagodan klub, klub kuravu. Na prvi sastanak u nekom sreskom savezu niko ispred kluba se nije pojavio :) a normalno smo se ponovo registrovali. Naš izgovor je bio da nas nisu obavjestili :lol: , odnosno da su obavjestili nekog Salema Kadrica koji nije imao veze sa klubom :placeodsmijeha: . Tepsije su imale grb sa zvijezdom i fuzbalerom sa plavim :lol: tockom u pozadini. Mi nismo imali ništa. Kako pricaju stariji mi smo se prešutno izmicali promjeni grba jer nismo mislili da je potrebno dodavati nove simbole jer smo samim imenom radnicki klub. Nismo smjeli da palamudimo puno jer su dušmani srali da smo ustaški klub, zbog par igraca joji su u toku rata igrali za novoustanovljene klubove. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih u modu u bivšoj državi ulaze grbovi u obliku štita. Tada vecina klubova u ex YU u tom stilu mjenja izgled grba. Kada i kako smo mi dobili ovaj grb u obliku štita niko od stariji sugovornika nema pojma.
To što oni ne znaju ne znaci da neko drugi nema prave informacije. Bilo bi lijepo popuniti tu prazninu u historiji.
Da ima dosta nedoumica o periodu poslije Drugog svjetskog rata ima itekako. Na proslavi 100. godišnjice željeznica održanoj u Ljubljani :), nastupali smo sa ovim grbom. Na dresovima se povlačio još godinu ili dvije i poslije više nismo nastupali pod ovim grbom (barem mislim da je isti). Evo dvije slike sa te proslave.
Spoiler:
slika
slika
Interesantno je da je u tom periodu za Želju nastupao Valter Ričl, stric Dražena Ričla :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Model1964

čet dec 29, 2016 9:16 pm

Vrag je napisao/la:
arctg je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Ja bi od naseg tunela napravio bukvalno tunel. Sličan Ivanu, prugu nacrtas na podu, zidove obojis u obliku starog kamena. Kao da vlak izlazi iz tunela
Instalirati zvučnike u tunel, ugraditi ih u zidove i na njih puštati zvuk lokomotive i svirenu, minutu prije nego što izađu igrači, do njihovog izlaska. Vani ih, svakako, čeka "Grbavica"
to bi vec iritiralo, minutu slusati ččččččččččč čuu čuuu
Monotoniju razbiti sa piskom lokomotive i sa dodatkom dima :lol:

Model1964

čet dec 29, 2016 9:19 pm

@Hurmasica
Na slikama je Radnicko sportsko društvo Željeznicar, to jeste SD :lol:
SD je ustanovljeno poslije rata i FK je bio najvrijedniji eksponat zato su bili u LJ.

shzna
Kontakt:

čet dec 29, 2016 9:21 pm

Model1964 je napisao/la: Monotoniju razbiti sa piskom lokomotive i sa dodatkom dima :lol:
Po mogućnosti Love 66 s malo swisa i naši će razvaliti na terenu :lol:
Zadnja izmjena: shzna, dana/u čet dec 29, 2016 9:22 pm, ukupno mijenjano 1 put.
1987

Model1964

čet dec 29, 2016 9:21 pm

shzna je napisao/la:
Model1964 je napisao/la: Monotoniju razbiti sa piskom lokomotive i sa dodatkom dima :lol:
Po mogućnosti Love 66 s malo swisa. :lol:
More konforno :lol:

Hurmasica
Kontakt:

čet dec 29, 2016 9:22 pm

Ma znam, al' jedino se ovaj grb, zastava, šta je već, vrti u tom periodu pa reko da postavim :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

GoRBAVčovICA
Kontakt:

čet dec 29, 2016 9:45 pm

Vrag je napisao/la:
arctg je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Ja bi od naseg tunela napravio bukvalno tunel. Sličan Ivanu, prugu nacrtas na podu, zidove obojis u obliku starog kamena. Kao da vlak izlazi iz tunela
Instalirati zvučnike u tunel, ugraditi ih u zidove i na njih puštati zvuk lokomotive i svirenu, minutu prije nego što izađu igrači, do njihovog izlaska. Vani ih, svakako, čeka "Grbavica"
mislite na nešto poput ovog? :ganja:

slika
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

Model1964

čet dec 29, 2016 9:46 pm

Juce je bila price o ovoj tekmi
http://faktor.ba/vijest/ispisana-histor ... edo-229166" target="_blank
Ove dede sa kojim sam danas pricao su bili tada šegrti u željeznickoj radionici, djeca od 14-15 godina.
Kazu da otetih devet naših igraca nije smjelo od stida dici glavu cijelu tekmu. Poslije su bili na saslušanju :)
Poslije silne vike da su subverzivni elementi, da su pustili tekmu Karlo Skopovi rece * NIsmo mi krivi da ste pokupili slabije a ostavili bolje* :placeodsmijeha:
Ovo naše ceranje sa tepsijama datira od prih tekmi sa Slobodom i Udarnikom, Za njih su uglavnom igrali oni koji su na neki nacim šljegli u grad, bili vlast ili uz vlast. Bilo je velikih sranja, natezanja, tuca, sudije šiljile pravo, mi bili za klasu bolji i nisu mam mogli ništa. Bilo je toliko zagužvano da mi tadašnja murija i vojska nisu mogli ništa. Franjo Lovric baci driblingom nekog na glavu, ovaj hoce da ga bije.... šaketanje svako 5minuta.... znao je i sudija popiti porciju :lol:
Kada su vidjeli da nam nemereju :lol: ništa onda su se udružili i nastade fk tepsija. Dio caršije koji se boji vlastite sjene poče navijati za tepsije, da bi se na taj nacin uvuklo u pakšu i sacuvali glave i imetak. Onaj drugi, veci dio smo MI :)

salle86
Kontakt:

čet dec 29, 2016 9:48 pm

avlami97 je napisao/la:Još 24, pa 300. Vjerujem da će se u ova dva dana do Nove godine stići do te brojke.

slika
Ja sam ubijeđen da će svih 500 da se proda. Tribina se takoreći još ni ne nazire a 60% je prodato.
A još 2.5 mjeseca do "kraja"
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Vrag

čet dec 29, 2016 9:49 pm

GoRBAVčovICA je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
arctg je napisao/la:
mislite na nešto poput ovog? :ganja:

slika
slika

cikazubo
Kontakt:

čet dec 29, 2016 9:55 pm

Ako već planiraju to raditi u dogledno vrijeme, neka normalno okreče u plavo bijelim bojama, napišu par ovih udarnih citata, i urade na podu tepih ili od nekog drugog materijala mustru željezničke pruge, plava svjetla sa strana i to je to.. Ne košta to ništa realno, mislim ako već imaju u vidu te radove.

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet dec 29, 2016 9:58 pm

Model1964 je napisao/la:Juce je bila price o ovoj tekmi
Ove dede sa kojim sam danas pricao su bili tada šegrti u željeznickoj radionici, djeca od 14-15 godina.
Kazu da otetih devet naših igraca nije smjelo od stida dici glavu cijelu tekmu. Poslije su bili na saslušanju :)
Poslije silne vike da su subverzivni elementi, da su pustili tekmu Karlo Skopovi rece * NIsmo mi krivi da ste pokupili slabije a ostavili bolje* :placeodsmijeha:
Ovo naše ceranje sa tepsijama datira od prih tekmi sa Slobodom i Udarnikom, Za njih su uglavnom igrali oni koji su na neki nacim šljegli u grad, bili vlast ili uz vlast. Bilo je velikih sranja, natezanja, tuca, sudije šiljile pravo, mi bili za klasu bolji i nisu mam mogli ništa. Bilo je toliko zagužvano da mi tadašnja murija i vojska nisu mogli ništa. Franjo Lovric baci driblingom nekog na glavu, ovaj hoce da ga bije.... šaketanje svako 5minuta.... znao je i sudija popiti porciju :lol:
Kada su vidjeli da nam nemereju :lol: ništa onda su se udružili i nastade fk tepsija. Dio caršije koji se boji vlastite sjene poče navijati za tepsije, da bi se na taj nacin uvuklo u pakšu i sacuvali glave i imetak. Onaj drugi, veci dio smo MI :)
Kakve price :klanjase2:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

LARSSON
Kontakt:

čet dec 29, 2016 10:14 pm

avlami97
Kontakt:

čet dec 29, 2016 10:16 pm

Omar500 je napisao/la:
Sadašnji grb Sarajeva je u stvari grb FK Udarnika :placeodsmijeha: sve što su mogli klepiti, to su i radili. Zato im je i grb u obliku slova "U" :placeodsmijeha:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

gavran
Kontakt:

čet dec 29, 2016 10:18 pm

vidi Lazara na 5:22

https://www.youtube.com/watch?v=1o8rrfe7CtU" target="_blank
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Model1964

čet dec 29, 2016 10:26 pm

avlami97 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
Sadašnji grb Sarajeva je u stvari grb FK Udarnika :placeodsmijeha: sve što su mogli klepiti, to su i radili. Zato im je i grb u obliku slova "U" :placeodsmijeha:
To se zove retuširanje historije.... a samo anamo oni to nazivaju kontinuitetom :lol:
Helem, lopov bio, lopov osto

struja
Kontakt:

čet dec 29, 2016 10:32 pm

gavran je napisao/la:vidi Lazara na 5:22

Ko ronaldo jbt :D

storm_raider
Kontakt:

čet dec 29, 2016 10:33 pm

Plava lokomotiva je napisao/la:Evo i moj prvi post iako vec dugo redovno citam forum. Zelim nam svima sretnu i uspjesnu Novu Godinu, da docekamo dobra pojacanja, onda otvaranje istoka, dobre tekme, pobjede, titulu, dobre tekme u Evropi na nasoj Grbavici i dobar pocetak nove sezone... Dosta za 2017.
Dobrodosao i hvala na zeljama. Svako dobro.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

gavran
Kontakt:

čet dec 29, 2016 10:34 pm

struja je napisao/la:
gavran je napisao/la:vidi Lazara na 5:22

Ko ronaldo jbt :D
https://www.youtube.com/watch?v=6AUBAC7MmTo" target="_blank

a divi ga ovdje

ovo su mu utakmice karijere,bas mi je drago sto se vraca
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.

Prijava