Ponukan pricom oko redizajna grba sam danas malo istraživao dosadašnje promjene.
Do drugog rata smo koristili prvi grb. Bio je kokuzluk pa se grb nije pojavljivao na dresovima, ako su to bili dresovi. U NDH smo se samorasformirali

i sakrili sve pecate
Period poslije rata je vezano za grb u najmanju ruku cudan. Dugo se grb nije pojavljivao, niti zvanicno niti ne zvanicno. Krajem 60ih se pocinje pojavljivati grb sa štitom i zvijezdom petokrakom koji kao zvanicni grb traje do 1992godine. Da bi popunio ove rupe danas sam nazvao trojicu deda preko 80 godina

koji su bili uz Želju cijeli život. Iz prica sam složio ovo:
Poslije drugog rata imali smo zvono na vratu kao neprilagođeni

i vlast se sjetila da osnuje jedan nagodan klub, klub kuravu. Na prvi sastanak u nekom sreskom savezu niko ispred kluba se nije pojavio

a normalno smo se ponovo registrovali. Naš izgovor je bio da nas nisu obavjestili

, odnosno da su obavjestili nekog Salema Kadrica koji nije imao veze sa klubom

. Tepsije su imale grb sa zvijezdom i fuzbalerom sa plavim

tockom u pozadini. Mi nismo imali ništa. Kako pricaju stariji mi smo se prešutno izmicali promjeni grba jer nismo mislili da je potrebno dodavati nove simbole jer smo samim imenom radnicki klub. Nismo smjeli da palamudimo puno jer su dušmani srali da smo ustaški klub, zbog par igraca joji su u toku rata igrali za novoustanovljene klubove. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih u modu u bivšoj državi ulaze grbovi u obliku štita. Tada vecina klubova u ex YU u tom stilu mjenja izgled grba. Kada i kako smo mi dobili ovaj grb u obliku štita niko od stariji sugovornika nema pojma.
To što oni ne znaju ne znaci da neko drugi nema prave informacije. Bilo bi lijepo popuniti tu prazninu u historiji.