Plava Porodica je napisao/la:Dominic je napisao/la:Plava Porodica je napisao/la:Jedno pitanje. Nedavno u onom intervju na SC o istocnoj tribini, pisalo je da sada stadion ispunjava drugu kategoriju(opste poznata stvar) i da se mogu igrati utakmice prva tri pretkola u Evropi??? Da li je to greska autora teksta, ili su to neka nova pravila. Koliko ja znam druga kategorija je za dva pretkola. Isto to sam pitao kada je taj intervju objavljen, ali ne dobih odgovor.
Ma greska, samo dva pretkola ispunjavamo, trece bi morali na Hadison!
Pretpostavio sam da je greska.
A sto se tice lavora, zar ono ljetos nije bila prica da ne ispunjavaju vise kriterije nikako

Ma progledalo nam se za Kosevo, i nama i Sarajevu, po pravilima kad bi isli, maksimalno dva kola se mogu igrati na Kosevu. Ali ima tu uvijek izuzetaka. Npr Rijeka je igrala dvaput grupnu fazu EL na Kantridi, a svi znamo kakav je ono stadion bio. Progledalo im se kroz prste jer su poceli s radovima na novom stadionu (Rujevica gdje i danas igraju, za novu Kantridu se ceka investicija Volpija). Nama je zapadna tribina bila najkriticnija i nevjerovatno je do kakvog je preobrazaja doslo za kratak period s tom tribinom. Istok nije bitan za kategorizaciju, tu se ubrajaju neki drugi faktori. Npr pojedini zlobnici su ismijavali VIP parking, a bez njega ne mozes igrati europu...
Koliko sam ja upucen, treba jos nekih radova na zapadnoj tribini za trecu kategoriju (jos jedna novinarska loza, nekih prostorija nedostaje, da se poveca kapacitet VIP zone). Treba nam takodjer video nadzor cijelog stadiona i zatvoreni sistem naplate karata. Eh sad, po pravilu to bi i BP moralo imati, a koliko ja znam nema, pa tu repka igra. UEFA progleda kroz prste i to nerijetko. Bitno je da se radi na Grbavici punom parom. Iako sam zadovoljan radovima od pocetka ove godine, ipak ima jos mnogo posla pred nama, ali uopste se ne sekiram jer ovi ljudi rade odlican posao. Oni vec razmisljaju i o juznoj tribini, natkrivanju istocne i juzne, novom terenu...nadam se da ce se uskoro ofarbati i ostali reflektori, a jedna od najvecih zelja mi je uredjenje vanjskog dijela sjeverne tribine, koje ce vjerovatno doci na red kad se bude mijenjao krov na istoj. Sa novom juznom longitudinalom koja bi trebala biti gotova u septembru 2017. (tipujem da ce probiti rok do marta 2018 kao sto je probijen i za onu prvu dionicu) i preuredjenim eksterijerom sjeverne tribine, stadion i prilaz stadionu ce dobiti jednu novu dimenziju. Uprava je veoma ambiciozna i mislim da se do 2020. godine mogu zavrsiti svi radovi na stadionu koje sam naveo.