Ovo je bit svega.ChWilla je napisao/la:iako se uči škola za to, ne može se doći do nekih egzaktnih izračuna. previše je parametara. a prije svega, kad ne ide i ne valja na terenu, doći će dvije hiljade istih i da je džaba.
rodrigo87 je napisao/la:Treba staviti da svi sa kartom od Hajduka mogu na istok protiv Mladosti![]()
tu i tamo je napisao/la:Mislim da ce se prije cijena ulaznica prvo morati razmisliti o organizaciji sada novog stadiona, prvo mislim na sam Jug, da li sada kad budu 4 tribine konacno jug treba da bude tribina za navijace ili ako nista da bude tribina na kojoj se stoji 90min jer ne mozes bas natjerati sve da navijaju...
Jer ako se dignu cijene istoku i ostane ista cijena sjeveru, opet ce ljudi sa djecom, starci i ostali kojima je skupo 8-10KM doci na Jug i sjesti na jugoistok i jugozapad a ne mali broj ce sjesti i tik pored Kopa.
Onda, koju tribinu podrediti porodicnim ljudima i parovima... Po prirodi bi bilo istok ona strana blize Jugu jer je daleko od gostujucih navijaca i murije... Ali to bi bilo skupo da covjek dodje sa zenom i dvoje djece, radije ce na jug ili sjever...
Kako organizovati sjever? Kad je kisa to ce biti najatraktivnija tribina, ali kad nema kise ona gubi svoju vrijednost... Sjever bi morao biti jeftiniji nego trenutno, max 7KM ako ne i 6. Ali opet sa dvije kapi kise niko onda nebi ostao na istoku.
Samo hocu da kazem da ce cijene koje se postave vise utjecati na stimung na stadionu nego na posjetu...
Cijena Juga se nece mijenjati, cijena Sjevera moze samo opasti, tako da istok uopste nije odlucujuci.
Moje laicko misljenje je da ako sjever bude skuplji od juga za vise od 2KM opet ce svi ici na jugoistok i kvariti sam navijacki stimung.
5, 7, 10
Ali bih volio ako je ikako moguce naci neku varijantu da se omoguci jeftinije porodicne karte za istok, jer tu oni pripadaju i bezveze bi bilo da zbog cijena dodju na jug ili jos gore ne dodju nikako.
Djeca ispod 10 god džabe na istok. Ispod 15 cijena 50%. Ostali 10-12. I samo važi za istok, ne i za ostale tribine, gdje bi plaćali "normalnu" karturodrigo87 je napisao/la:tu i tamo je napisao/la:Mislim da ce se prije cijena ulaznica prvo morati razmisliti o organizaciji sada novog stadiona, prvo mislim na sam Jug, da li sada kad budu 4 tribine konacno jug treba da bude tribina za navijace ili ako nista da bude tribina na kojoj se stoji 90min jer ne mozes bas natjerati sve da navijaju...
Jer ako se dignu cijene istoku i ostane ista cijena sjeveru, opet ce ljudi sa djecom, starci i ostali kojima je skupo 8-10KM doci na Jug i sjesti na jugoistok i jugozapad a ne mali broj ce sjesti i tik pored Kopa.
Onda, koju tribinu podrediti porodicnim ljudima i parovima... Po prirodi bi bilo istok ona strana blize Jugu jer je daleko od gostujucih navijaca i murije... Ali to bi bilo skupo da covjek dodje sa zenom i dvoje djece, radije ce na jug ili sjever...
Kako organizovati sjever? Kad je kisa to ce biti najatraktivnija tribina, ali kad nema kise ona gubi svoju vrijednost... Sjever bi morao biti jeftiniji nego trenutno, max 7KM ako ne i 6. Ali opet sa dvije kapi kise niko onda nebi ostao na istoku.
Samo hocu da kazem da ce cijene koje se postave vise utjecati na stimung na stadionu nego na posjetu...
Cijena Juga se nece mijenjati, cijena Sjevera moze samo opasti, tako da istok uopste nije odlucujuci.
Moje laicko misljenje je da ako sjever bude skuplji od juga za vise od 2KM opet ce svi ici na jugoistok i kvariti sam navijacki stimung.
5, 7, 10
Ali bih volio ako je ikako moguce naci neku varijantu da se omoguci jeftinije porodicne karte za istok, jer tu oni pripadaju i bezveze bi bilo da zbog cijena dodju na jug ili jos gore ne dodju nikako.
Nesto mi je to preoptimisticno, mi ne znamo ni kako bi taj eventualni krov izgledao, a cijena istog sigurno ne bi bila ispod 600 hiljada.SanMan je napisao/la:Ne se brinite, krov na istoku će biti prije Evrope. Jug 5 KM, Sjever 7-8 (djeca džaba), Istok 10 i Zapad kolko hoćeš. Evropke tekme ista cijena za članove (kao i derbi) a za otal po 5KM gore.