Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exdomorocki
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 18, 2016 4:48 pm

Vidio sam u Olimpiku svu strucnost g.Odovica,pa cak je i mrtvi Jagodic podigao pehar za razliku od vice-Milomira.
O Musi necu ni da pricam.TV u boji za Odu[/quote]

Na krilima Odovićeve postavke Olimpic je ostao pa ti vidi, čovjek je postavio formaciju (u prvoj utakmici razbio ćelu u Bijeljini) i u par kola nije imao sreće. Otjeran je a zasluge je ni kriv ni dužan pokupio Kolar. Znači po tvom Kolar ispada bolji trener od Odovića? Musa nema pojma, vrti se tu 100 godina isto kao i Husref. Jagodić trenutno može voditi Hayatovu ekipu na bajramskom turniru

Cuj razbio Celu A celo prodo sve sto je mogao.Naravno da je Kolarova zasluga.jel to ko Jesic sto je Hurti postavljao taktiku :lol: :lol:
A Musa i ono pitarsko govno su za njega svemirski brod.
I Naravno Jado Vlagodic ima bolji CV.Pehar je tu
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

neroazzuro
Kontakt:

sri maj 18, 2016 4:50 pm

Ja nesto mastam da se Kodro oostavi za sefa, a asistent mu Oda. Sa Kodrom su pitari najbolje izgledali.
A sportski direktor, recimo, Mario stanic...
Zamisli to!!!

fk1921

sri maj 18, 2016 4:51 pm

na kojem programu je prenos utakmice finala kupa?
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

SWRA_1921
Kontakt:

sri maj 18, 2016 4:53 pm

vrbanjusa je napisao/la:Jako bitna stvar kod izbora novog trenera je da ima petlju gurnuti i po kojeg omladinca u vatru. Neopravdano smo zapostavili taj dio. Bar ovu zadnju polusezonu.
Omladinci se ne guraju u vatru, vec sam pisao kako to ide i kako treba da bude. Kontrolisano doziranje minutaze kod rijesenih utakmica, kod slabijih utakmica (Vitez, Mladost, itd.), uparivanje sa iskusnim igracem koji ce mu biti osigurac, itd.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri maj 18, 2016 4:55 pm

neroazzuro je napisao/la:Ja nesto mastam da se Kodro oostavi za sefa, a asistent mu Oda. Sa Kodrom su pitari najbolje izgledali.
Zamisli to!!!
Auuu, to uopste ne bi bilo lose :karanje:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

sri maj 18, 2016 4:55 pm

fk1921 je napisao/la:na kojem programu je prenos utakmice finala kupa?
Bht1.
Ajde Radnik :shisha:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Velahalve
Kontakt:

sri maj 18, 2016 4:57 pm

Ja bih volio Musu za trenera, mislim da bi on bio dobro rješenje za nas, vidim mišljenja su podijeljena, ali sigurno je jedan od najboljih trenera u BIH, ali vjerujem upravi i podržat ću koga god da postave.

ChWilla
Kontakt:

sri maj 18, 2016 4:59 pm

SWRA_1921 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Jako bitna stvar kod izbora novog trenera je da ima petlju gurnuti i po kojeg omladinca u vatru. Neopravdano smo zapostavili taj dio. Bar ovu zadnju polusezonu.
Omladinci se ne guraju u vatru, vec sam pisao kako to ide i kako treba da bude. Kontrolisano doziranje minutaze kod rijesenih utakmica, kod slabijih utakmica (Vitez, Mladost, itd.), uparivanje sa iskusnim igracem koji ce mu biti osigurac, itd.
ma vala vani itekako guraju, bar oni koji vrijede. samo kod nas je igrač od 22-3 godine još mlada nada...
gradi željo boli te *****

SWRA_1921
Kontakt:

sri maj 18, 2016 4:59 pm

Dobro si rekao, vani...

Sent from my PadFone 2 using Tapatalk

GoodisonPark
Kontakt:

sri maj 18, 2016 5:01 pm

exdomorocki je napisao/la:Vidio sam u Olimpiku svu strucnost g.Odovica,pa cak je i mrtvi Jagodic podigao pehar za razliku od vice-Milomira.
O Musi necu ni da pricam.TV u boji za Odu
Na krilima Odovićeve postavke Olimpic je ostao pa ti vidi, čovjek je postavio formaciju (u prvoj utakmici razbio ćelu u Bijeljini) i u par kola nije imao sreće. Otjeran je a zasluge je ni kriv ni dužan pokupio Kolar. Znači po tvom Kolar ispada bolji trener od Odovića? Musa nema pojma, vrti se tu 100 godina isto kao i Husref. Jagodić trenutno može voditi Hayatovu ekipu na bajramskom turniru.
exdomorocki je napisao/la:Cuj razbio Celu A celo prodo sve sto je mogao.Naravno da je Kolarova zasluga.jel to ko Jesic sto je Hurti postavljao taktiku :lol: :lol:
A Musa i ono pitarsko govno su za njega svemirski brod.
I Naravno Jado Vlagodic ima bolji CV.Pehar je tu
Pa što im onda ćelo ne prodade tri boda nego samo jedan? Valjda Gracić nije imao više kesha pri ruci? Da ne idemo u nedogled sva stručnost kod Odovića se vidjela u drugim poluvremenima protiv mađara i belgijanaca, Možemo slobodno reći da je nadmudrio njihove stručnjake. Koga je to Husref nadmudrio, Mulalića? Koga je to Musa nadmudrio kinga iz Mlade Boleslav koji se taktički popišao po njemu?

Ja sam svakako za stranog trenera ali mi smeta kad se poturaju naki kvazi stručnjaci koji ni u našoj ligi za tolike godine ne mogu da pokažu neku dominantnost u taktičkom smislu, to je za mene sasvim dovoljno jer u tom slučaju evropa je za sve njih misaona imenica!
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

GoodisonPark
Kontakt:

sri maj 18, 2016 5:02 pm

Omar500 je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:Ja nesto mastam da se Kodro oostavi za sefa, a asistent mu Oda. Sa Kodrom su pitari najbolje izgledali.
Zamisli to!!!
Auuu, to uopste ne bi bilo lose :karanje:
+1
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Plava Porodica
Kontakt:

sri maj 18, 2016 5:04 pm

Goooooooooo kakav gooooo
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

Dade ga Dulence haha

Velahalve
Kontakt:

:rofl1: Radnik vodi :rofl:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri maj 18, 2016 5:05 pm

ukoliko cemo trenera traziti u domacoj ligi izmedju Muse, Karacica, Jagodica, Alispahica i sl... nismo trebali smjeniti Edisa.
koliko god sam bio protiv toga da ostane, toliko sam protiv izbora trenera iz domace lige ili nekoga u tom rangu. takav trener ce u Zelji izgoriti a da snijeg nece ni pasti. predugo cekamo iskorak, rezultat, pehar... i svaka pa i najmanja rezultatska turbulencija bi za takvog covjeka pod ovim okolnostima bila kraj.
vec vidim kuknjavu navijaca a kao i da cujem ogovaranja nasih "strucnjaka" uz kafu u nekom od omiljenih im kafica.

nama treba trener koji ima fudbalsku karijeru, ozbiljan trenerski rezutat i koji bi na osnovu toga imao kredita da ga se "trpi" ukoliko nesto u rezultatskom smislu krene lose. treba nam trener mangup, jalijas a u isto vrijeme mudrac i veliki znalac. strateg. autoritet u svlacionici.

bojim se da nas svako drugo uslovno receno, kompromisno rjesenje, vodi u pravcu dodatnog gubljenja vremena, novca i zivaca. besmisleno je ulagati u igrace i davati im velike plate ako nemamo trenera koji ce ih iskoristiti. to je isto kao da vozacu pocetniku das auto od 200 i kusur konjiskih snaga... vozit ce ga, ali ce patiti i sebe i auto.

amar nikada nije trosio velik novac na igrace a pravio je rezultat. neka nam to bude vodilje u izboru trenera.

nisam ni za trenera stranca. cisto iz prakticnih razloga. nismo mi toliko organiziran klub za takvog trenera. ocekivanja takvih trenera su velika, logistika mora biti jaka i u nedostatku i jednog i drugog taj covjek bi se pogubio. da ne govorimo o nerazumijevanju ovdasnjeg mentaliteta, bilo gradjanskog, sportskog ili nekog treceg.... puno je to problema da bi eksperimentisali sa "mackom u vreci".

kada razmisljam o treneru, vidim nekoga iz bivse Jugoslavije. nekoga ko je imao zapazenu igracku ili trenersku karijeru iz tog vremena. nekoga ko ima i malo internacionalnog iskustva. nekoga ko ima karizmu, ko moze satima pricati o svom iskustvu. nekoga ko je kao igrac imao barem 5-6 ozbiljnih trenera ili nekoga ko je trenirao barem 5-6 ozbiljnih ekipa....
nekoga o kome je svojevrmeno npr. Tempo pisao bombasticne naslove a danas to rade nase domace, srbijanske, hrvatske, slovenacke novine....

hocu reci, treba nam zajeban trener!
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u sri maj 18, 2016 5:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Elegant
Kontakt:

Joj odbrane Slobode. :rofl:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ChWilla
Kontakt:

SWRA_1921 je napisao/la:Dobro si rekao, vani...

mi smo od bajića i amira zaradili 1.050.000 eura. a zaradili smo zato što su gurnuti u vatru. i nisi ih "trpio", nego su bili okosnica ekipe i bolji od "iskusnih".

ti te pare drukčije nisi mogao izmisliti, to je jedan cijeli i dobar budžet ako su dugovi vraćeni (samo prošle godine je više od "živih" milion KM otišlo na vraćanje dugova, ali bez toga je budžet između 2 i 2,5 miliona KM dobar i više nego dovoljan i za pravog želju). u evropi toliko prije grupne faze ne možeš zaraditi, a za nju nemaš ekipu i nećeš skoro ni imati bez neke lude, lude sreće...
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u sri maj 18, 2016 5:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.
gradi željo boli te *****

cala
Kontakt:

sri maj 18, 2016 5:06 pm

Ni vani se ne guraju osim ako bas nisu prinudjeni. Postoji izgradjen sistem i plan po kojem se radi sa mladim igracima. Cesto mladi igraci koji odmah preuzmu veliku odgovornost puknu pod pritiskom.

SWRA_1921
Kontakt:

sri maj 18, 2016 5:11 pm

ChWilla je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:Dobro si rekao, vani...

mi smo od bajića i amira zaradili 1.050.000 eura. a zaradili smo zato što su gurnuti u vatru. i nisi ih "trpio", nego su bili okosnica ekipe i bolji od "iskusnih".

ti te pare drukčije nisi mogao izmisliti, to je jedan cijeli i dobar budžet ako su dugovi vraćeni (prošle godine je više od "živih" milion KM otišlo na vraćanje dugova). u evropi toliko prije grupne faze ne možeš zaraditi, a za nju nemaš ekipu i nećeš skoro ni imati bez neke lude, lude sreće...
Imali "srecu", tj. dobro skolovane i vrhunske igrace koji su mogli iznijeti taj teret, nekada uz dozu srece, vrlo cesto jer smo bili podcijenjeni, itd. Sto sada ne ubacis Beganovica u napad, pa cisto jer bi vrlo vjerovatno bili kita bez Lendrica. Ne znam zasto objasnjavas da su pare bitne, koliko smo zaradili, da se vracaju dugovi i sl. kad to svaka budala zna. Ali kad imas pritisak, kad se neke stvari ocekuju, kad su i drugi timovi jaki onda ne mozes igrati i sa Beganovicem u napadu i sa Memijom na beku i sa Halvadzicem ispred njega i sa Sadikovicem na playu i sa Hasanovicem na zadnjem veznom, itd. jer moras to pametnije odraditi. Zato i kazem pametno upakovati da bi imao I rezultat I afirmaciju mladih igraca I konstantnost. Slazem se samo dijelom da mladi igraci nisu forsirani ove sezone, nismo imali ni prostora, ni kvaliteta, ni rezultatski rijesenih utakmica. Sadikovica uvedes npr. kada imas iza njega osigurace u vidu Blagojevica i Zahirovica, Beganovica uvedes kad se Lendric umori ili na nekoj bezveze utakmici, Halvadzic eto moze od pocetka na lijevom krilu, itd.

Hurmasica
Kontakt:

sri maj 18, 2016 5:13 pm

Radovi na Stadionu Grbavica se odvijaju planiranom dinamikom.
Spoiler:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava