Nisu, a nije to ni bitno...Hadzijalagic je napisao/la:A kako li su uspjeli zaraditi 20000KM ako ih je bilo 5000-6000 protiv Celika.. Sakrili su oni tu petnaestak milja minimum.. Ocekujem da i njih malo posjeti inspekcija..
Ne vidim nista lose u tome. Posjeta mora biti prioritet svima i neka svi nadju metodu kako da se ista poboljsa.Grbavica je napisao/la:Poklanjali karte ne bi li nagurali što više raje. 70 nekakvih udruženja su dovukli na utakmicu...Hadzijalagic je napisao/la:A kako li su uspjeli zaraditi 20000KM ako ih je bilo 5000-6000 protiv Celika.. Sakrili su oni tu petnaestak milja minimum.. Ocekujem da i njih malo posjeti inspekcija..
Imaju tu I sezonske ulaznice a na lavoru je tesko pricjeniti jel 5000 ili 6000 ljudi doslo idalje izgleda jednako prazan stadioncipiripi je napisao/la:Hadzijalagic je napisao/la:A kako li su uspjeli zaraditi 20000KM ako ih je bilo 5000-6000 protiv Celika.. Sakrili su oni tu petnaestak milja minimum.. Ocekujem da i njih malo posjeti inspekcija..
Oni su prodali SAMO 2.893 pojedinačne ulaznice, ostalo su pustali guzovace da bi im bilo kao vise raje na stadionu
Prema izvještaju agencije "Echoes" Sarajevo, putem sistema KupiKartu.ba na subotnjoj utakmici je skenirano ukupno 3.958 kodova pojedinačnih ulaznica, sezonskih ulaznica i članskih karata FK Sarajevo.Ivicahuljev je napisao/la:Imaju tu I sezonske ulaznice a na lavoru je tesko pricjeniti jel 5000 ili 6000 ljudi doslo idalje izgleda jednako prazan stadioncipiripi je napisao/la:Hadzijalagic je napisao/la:A kako li su uspjeli zaraditi 20000KM ako ih je bilo 5000-6000 protiv Celika.. Sakrili su oni tu petnaestak milja minimum.. Ocekujem da i njih malo posjeti inspekcija..
Oni su prodali SAMO 2.893 pojedinačne ulaznice, ostalo su pustali guzovace da bi im bilo kao vise raje na stadionu
E onda je bilo dzabalukacipiripi je napisao/la:Prema izvještaju agencije "Echoes" Sarajevo, putem sistema KupiKartu.ba na subotnjoj utakmici je skenirano ukupno 3.958 kodova pojedinačnih ulaznica, sezonskih ulaznica i članskih karata FK Sarajevo.Ivicahuljev je napisao/la:Imaju tu I sezonske ulaznice a na lavoru je tesko pricjeniti jel 5000 ili 6000 ljudi doslo idalje izgleda jednako prazan stadioncipiripi je napisao/la:
Ne zelim gamad vise spominjati ali ovo je prava cifra sa sezonskim ulaznicama.
Idemo prvi postavljamo standarde SAMO ŽELJO
Da...ali nije to bas ni bitno za nase navijace...mozda neki kojima jeste,skontaju.ChWilla je napisao/la:nije niko skontao šta kolega misli, ali eto.
Jbg ako bude moja tv vrv cu stavitidiego1921 je napisao/la:Ma hebo lazne navijace,ne treba se zamarati s njima..inspekcija nece da udje gore,jel bilo bi odmah kome smeta evropsko sarajevo ? hahah
Hoce li sutra biti kakav stream,Larsone nadam se da ces i sutra biti na nivou zadatka![]()
Ima smisla to sto pricas i takav travnjak kosta jako mnogo novca. Ustvari mislim da mi kao klub nismo jos u mogucnosti da takav travnjak planiramo i implementiramo. Ali ako bi se postavio dugoricni cilj tipa da se preko posjete, clanskih mogao bi se obezbjediti dio sredstava. Vjerujem da bi se jos jedan dio mogao obezbjediti preko NS tj preko FIFE slicno kao smo dobili nedavno za prskalice ostalo vjerujem da mozemo obezbjediti preko sponzora i samog kluba.DerekDuval je napisao/la:Jucer sam pisao o tome koliko bi nas mogla kostati rekonstrukcija travnjaka i vidim da raju to jako interesuje jer je post dosta
citiran. U toj prici sam pomenuo i one sisteme za grijanje.
Da jos jednom naglasim 250 000 funti kosta travnjak na Old Trafordu i Vembliju, bez ovog sistema za grijanje. Jucer nisam bio nasao
koliko ti grijaci kostaju ali posto me zainteresovala ta tema trazio sam opet pa evo malo podataka o tome.
Sistem grijanja terena kosta izmedju 350 000 i 500 000 funti i sastoji se od cijevi rasporedjenih na odprilike svakih 25 cm, pa se
tako dobije ona ukupna duzina od 37 km.
Moguce ga je prikljuciti na postojecu el. mrezu na stadionu te to ne iziskuje nikakve dodatne troskove,posto je potrosnja priblizna
potrosnji reflektora i iznosi oko 2000 funti na dan. Vecina stadiona ne moze ipak da podnese rad reflektora i grijaca istovremeno.
To u Engleskoj ne prestavlja neki problem jer FA ne dozvoljava da grijaci rade u toku utakmice. FIFA dozvoljava ako je sve po njihovim
propisima.Sistem je moguce podesiti da se automatski ukljucuje i iskljucuje. Tako se pri padu temperture ispod 4C sistem aktivira
i zagrijava travnjak do 9C.
Crvena Zvezda je 2008 izvrsila potpunu rekonstrukciju terena na Marakani (sve od nule) i ugradila sistem za grijanje terena.Posao je
radila firma „Svab" iz njemackog Vajldhofena, i cijeli projekat je kostao 1.1 milion eura. Tada su mediji hvalili
travnjak kao jedan od najboljih na svijetu i poredili ga sa onim u Minhenu, Stutgartu, Leverkuzenu, Cirihu, Bazelu i Pragu.
Medjutim 2011 se pojavila prica da grijaci na Markani nikada nisu prikopcani na sistem obliznje kotlovnice(dakle nisu na struju kao
ovi gore) koja nije bila zavrsena u vrijeme konstrukcije terena, i za taj prikljucak im neko trezi dodatnih 400 000 eura.
Ovo 1.1 milion mi se i uklapa u ovu cifru koju pominju Englezi ali ovih 400 000 mi naginje na neki lopovluk. No svakako to nije
nas problem.Nas problem je sto su ove cifre nazalost jos uvijek izvan naseg dometa, i vjerovatno ovo sve ce cekati taj novi stadion.
Ali hajde reko da napisem i ovo kad sam vec poceo pisati o tome.
Ponavljam pricu od juce mozda bi i mogli nekako skupiti nesto para kada bi imali neku posjetu u prosjeku 8000 prodanih karata po
utakmici,ali kako stvari stoje daleko smo od toga.
Ipak ovo sto spomenjete sa ovim ceradama zaista je sjajno i koriste ga mnogi klubovi kako na glavnim tako i na pomocnim terenima.
Celzi, Real,Verder itd
Moze se koristiti i kada ima grijanje i kada nema. Evo kako to izgleda
Nisam mogao skontati koliko to kosta ali ako je cijena 45 000 eura trebalo bi to probati kupiti jer se cini kao jako korisno.
Bar zanase uslove.
ne znam jel tacan ovaj broj 2800 clanova to je bruka ,vjeruj mi ja bi stavio da samo clanovi mogu uci na utakmicu .FKZ1921 je napisao/la:Nego Borac ide,hocemo li popravljati tu negativnu tradiciju u BL?
Bice teska utakmica. Borac je puno bolja ekipa nego sto to dobar dio nas misli. U kakvom god da su stanju,kakvi god da su im ciljevi,kad igras sa Zeljom dajes i malo vise nego sto mislis da mozes. To ocekujem i ovaj put od njih.
Ali,ako analiziramo situaciju prema normalnim parametrima,mozemo biti optimisti i ocekivati sutra pobjedu bez primljenog gola(0:1). Njima ne igraju trojica igraca koji su im sigurno vazni jer su igrali su ove dvije prvenstvene utakmice(Maletic,Kiso i onaj kapiten,Raspudic cini mi se).
Mi bi ih trebali nadtrcati a iz toga bi bilo normalno ocekivati situacije iz koji bi rijesili utakmicu.
Svaka cast momcima koji putuju na gostovanja. A i ovaj put ce ih biti podosta. Respekt!
Ja sam recimo shvatio i logično mi je da zbog finansijske legalizacije i ovako visokog stepena transparentnosti otvaraš pandorinu kutiju, samo mi nije jasno i ne znamo ko je i šta je u njoj. Mogu samo pretpostavljati.FKZ1921 je napisao/la:Da...ali nije to bas ni bitno za nase navijace...mozda neki kojima jeste,skontaju.ChWilla je napisao/la:nije niko skontao šta kolega misli, ali eto.
Evo vidimga na pressu...Procitao sam negdje ranije da nema pravo nastupa. Bolje bi bilo da ne igra,ali ne mjenja stvar. Mozemo ovo sutra dobiti.SWRA_1921 je napisao/la:Maletic bi trebao igrati, nije nastupao za Velez.
Imamo 3060 clanova.