Nije to trazenje dusmana, makar ne od mene. Nego jednostavno sam misljenja da je tadasnja vlast naucila na greskama iz fudbala pa je kosarku odradila malo mudrije i bez nekih tenzija organizovala bosnu da bi imali jak klub a i obje strane prisutne na tribinama, sto su donekle i uspjeli...delinjo je napisao/la:Model1964 je napisao/la:Širite neistinu!blueheart je napisao/la:
To je to, ono sto se nije u fubbalu napravilo, napravilo se u kosarci....
Ko god se je bavio nekim ekipnim sportom 70 ili 80 godina vrlo dobro zna da su se u SD Bosana okupila stvarno fina gradska raja( ne ko prica tepsija da su oni FGR).
Prelazilo se iz kluba u klub bez prislie. Recimo, V.Tolj nije prešao u Bosnu zbog naredbe vec iskljucivo iz sportskih i financiskih razloga(nije to neka lova bila, malo veca hranarina, posao i sl.)
Tadašnji KK Željo je spavao i nije imao nekih aman zaman ambicija. To ga je i koštalo na kraju. Bordo boja je kod naših navijaca stvorila averziju.
Za Bosnom se je dogodilo da su FGR nasljedili papci i seljoberi koji bi da im daš MMF uništili i sjebali.
Mi smo bili na dobrom putu da nam se isto dogodi. Uspjeli smo u zadnji momenat izbjeci tu sudbinu...sad za sad.
Zato pamet u glavu.
ma ljudi bespotrebno samo traze dusmane,vjerujem da vecina nisu Sarajlije cim tako pricaju al eto ...sta sad ja ne prihvatam i nikada to nece biti pitarski klub jer nije ....i nikada nece biti...
Malo me nervira rasprava na nasoj temi oko Bosne, ali na ovo moram reagovat jer se ne slazem. Ne slazem se s ovim jer nije Bosna nicija privatna svojina, ni Dinina, ni Bukvina, ni petog, desetog. Bosna je klub simpatizera, navijaca, građana grada Sarajeva itd. Deset godina od Dine, taj klub bije neke bitke za opstanak i na njen trenutni opstanak uticaja nemaju ni Dino, ni ostali iz tog i "crnog" i "zlatnog" perioda kluba, pa je glupo da citav grad i svi oni koji su bar jednom otisli na utakmicu Bosne ostanu pasivni i kazu eto vas tamo.ChWilla je napisao/la:ja ne želim zlo i ne gledam bosnu kao isključivo pitarski klub. ali gledam kako vlast nagrađuje i unapređuje odgovorne umjesto da ih kazni. ti si hebo simbol grada, vjerovatno za sva vremena, a sada si premijer kantona. sljedeće će vjerovatno biti federacije, i tako dalje.
a na zadnjim opštim izborima je imao najviše preferencijalnih glasova za kanton sarajevo. znači, legalno i legitimno, volja naroda najnedvosmislenije izražena. i onda, kome ili čemu ja da spašavam...?
Sigurno je u intersu Zelje da i jedan i drugi budu tu i da svako radi ono sto zna dobro raditi. A puno je stvari koje i jedan i drugi znaju dobro raditi u interesu kluba.delinjo je napisao/la:ma smijesno ali uvijek u svakoj situaciji zele da nas podjele,volim i Amara i Misketa...i niko na ovom forumu mi ne moze ogaditi ni jednog ni drugog,i u interesu Zelje je da su i jedan i drugi tu...kakve podjele ja sam samo za Zelju ....Eisenbahner1921 je napisao/la:da bismo imali o čemu pisati drugdelinjo je napisao/la:
i Vitez i Skenderija
I Amar i Misimovic
I titule i stabilnost....
zasto ne bi moglo ici sve jedno sa drugim,ne vidim razlog da ne mozeČini mi se da ponekad gledamo sve crno i bijelo, kao da je sve ili istina ili laž. Takve diskusije se završavaju obično ovako, znači ili nešto ili nešto, ili si za nekog ili si za drugog. Onda dođeš u situaciju u kojoj moraš "birati" između Amara i ove Uprave na čelu s Misketom, što je apsurd. Prije svega, skoro svako ima svoju verziju priče u koju je ubijeđen da je tačna i jednostavno ne popušta u tome, makar bio u pravu 100% ili 0%. Trebamo izbaciti to "ili ili" i gledati sliku s obje strane, pa se nećemo dovoditi u takve situacije da nam diskusije završavaju biranjem između dvije strane, koje su najčešće apsurdne.
Kako hinjski vadiš iz kontekstaFKZ1921 je napisao/la:Sigurno je u intersu Zelje da i jedan i drugi budu tu i da svako radi ono sto zna dobro raditi. A puno je stvari koje i jedan i drugi znaju dobro raditi u interesu kluba.delinjo je napisao/la:ma smijesno ali uvijek u svakoj situaciji zele da nas podjele,volim i Amara i Misketa...i niko na ovom forumu mi ne moze ogaditi ni jednog ni drugog,i u interesu Zelje je da su i jedan i drugi tu...kakve podjele ja sam samo za Zelju ....Eisenbahner1921 je napisao/la: da bismo imali o čemu pisati drugČini mi se da ponekad gledamo sve crno i bijelo, kao da je sve ili istina ili laž. Takve diskusije se završavaju obično ovako, znači ili nešto ili nešto, ili si za nekog ili si za drugog. Onda dođeš u situaciju u kojoj moraš "birati" između Amara i ove Uprave na čelu s Misketom, što je apsurd. Prije svega, skoro svako ima svoju verziju priče u koju je ubijeđen da je tačna i jednostavno ne popušta u tome, makar bio u pravu 100% ili 0%. Trebamo izbaciti to "ili ili" i gledati sliku s obje strane, pa se nećemo dovoditi u takve situacije da nam diskusije završavaju biranjem između dvije strane, koje su najčešće apsurdne.
Za Amara ne znam,ali je predsjednik NO u zadnjem istupu prije par dana bio jasan rekavsi ovako: Onaj ko smatra da moze doci i gazdovati sportskim segmentom,dok su ovi ljudi ovdje,nece moci.
Covjek jasan i nedvosmislen.
Nista nisam vadio iz kontesta.Samo sam napisao onako kako je covjek rekao i kako sam razumio. Ako tako mislis,red bi bio da objasnis sta je bio kontekst i da objasnis kako sam ja to izvadio iz kontesta.Model1964 je napisao/la:Kako hinjski vadiš iz kontekstaFKZ1921 je napisao/la:Sigurno je u intersu Zelje da i jedan i drugi budu tu i da svako radi ono sto zna dobro raditi. A puno je stvari koje i jedan i drugi znaju dobro raditi u interesu kluba.delinjo je napisao/la:
ma smijesno ali uvijek u svakoj situaciji zele da nas podjele,volim i Amara i Misketa...i niko na ovom forumu mi ne moze ogaditi ni jednog ni drugog,i u interesu Zelje je da su i jedan i drugi tu...kakve podjele ja sam samo za Zelju ....
Za Amara ne znam,ali je predsjednik NO u zadnjem istupu prije par dana bio jasan rekavsi ovako: Onaj ko smatra da moze doci i gazdovati sportskim segmentom,dok su ovi ljudi ovdje,nece moci.
Neka odvadi malo niko nije travu pasoFKZ1921 je napisao/la:Sigurno je u intersu Zelje da i jedan i drugi budu tu i da svako radi ono sto zna dobro raditi. A puno je stvari koje i jedan i drugi znaju dobro raditi u interesu kluba.delinjo je napisao/la:ma smijesno ali uvijek u svakoj situaciji zele da nas podjele,volim i Amara i Misketa...i niko na ovom forumu mi ne moze ogaditi ni jednog ni drugog,i u interesu Zelje je da su i jedan i drugi tu...kakve podjele ja sam samo za Zelju ....Eisenbahner1921 je napisao/la: da bismo imali o čemu pisati drugČini mi se da ponekad gledamo sve crno i bijelo, kao da je sve ili istina ili laž. Takve diskusije se završavaju obično ovako, znači ili nešto ili nešto, ili si za nekog ili si za drugog. Onda dođeš u situaciju u kojoj moraš "birati" između Amara i ove Uprave na čelu s Misketom, što je apsurd. Prije svega, skoro svako ima svoju verziju priče u koju je ubijeđen da je tačna i jednostavno ne popušta u tome, makar bio u pravu 100% ili 0%. Trebamo izbaciti to "ili ili" i gledati sliku s obje strane, pa se nećemo dovoditi u takve situacije da nam diskusije završavaju biranjem između dvije strane, koje su najčešće apsurdne.
Jel ima na svijetu negdje normalan klub a da im se neko drugi mjesa u u bilo sta u klubu. Nema i nece biti. Ne znam samo sta potenciras i sto pravis zrtvu od sebe.FKZ1921 je napisao/la:Sjajan ambijent za diskusiju,nema sta.
Zar je problem preslusati da li je receno ovako kako sam napisao pa potom komentarisati? Ali ocigledno nema potrebe za tim...
Sta je tacno izmisljeno u tome sto sam napisao?SWRA_1921 je napisao/la:Zasto izmisljas izjave ljudi, ne kontam...