avlami97 je napisao/la:FKZ1921 je napisao/la:avlami97 je napisao/la:I ja bih bio najsretniji kada bi pisali samo o zeleneom terenu i igrama na njemu. To smo radili od 2009.-zaključno sa 2013. kada smo posljednji put bili prvaci Države. Nakon toga ispliva nešto, što je moglo ugasiti Želju, onakvog kakvog poznajemo od 1921. godine. Dobro je Greda rekao neki ljudi su se kockali sa Željom i njegovom imovinom i osvajali trofeje, ali i doveli Klub pred sami stečaj.
Evo KK Bosna. Prvak Evrope i nema je više. Nema navijača na utakmicama KK Bosne, jer je pogrešnom politikom ugašena. Mogli smo mi još koju titulu osvojiti i nakon toga nam ne bi trebao ni Istok ni stolice, niti bilo šta drugo, jer Željo više ne bi igrao i ne bi imali koga gledati.
Prvo će se raspasti Olimpic, a potom Sloboda i Čelik. Zaboravih da Tuzlaci više ne gledaju KK Slobodu jer je ugašena, a nekada je bila respektabilan Klub. najlakše je osvojiti titulu, što kaže Greda. Uzmi igrače, potpiši sa njima ugovore na 100tine hiljada KM, osvoji titulu i ispali se, a igrače ne isplatiš.
Opet mi protiv svojih trofeja...
Do prije godinu dana su o nasim trofejima na ovakav nacin komentarisali pitari i navijaci drugih klubova. I klali smo se snjima zbog toga.
Evo docekasmo da nam za takvo sto vise ne trebaju pitari.
Ko je protiv trofeja? Uozbilji se.
Hoćeš li ti platiti 2,2 miliona novog duga? Uložili smo žalbu, možda nam i smanje. Zna se ko je taj dug napravio i kada je nastao. Taj dug mora vratiti Željo.
Necu ga platiti ni ja,neces ni ti,nece niko iz svog dzepa.Svoj dug ce platiti Zeljo,kao i uvijek u svojoj istoriji. Klub je samo u prosloj godini generisao znacajne pare kojima je mogao sve svoje dugove svesti na nulu i da ostane tih 1,2 mil za istok.
Prema podacima koje je klub saopstio,ostvareni su vanredni prihodi po sljedecem: 1343000 km evropa,2441000 km transferi u 2015.g,1000000 transfer Amirov. To je 4784000 km. Osim ovoga,klub je imao redovne prihode,prema podacima kluba(ulaznice 467000 km,sponzori 374000 km,najam 244000 km,cl.oml.pogon 215000km,clanstvo 46000 km sto je ukupno 1346000km).
Zasto se ovaj priliv para nije usmjerio na potpuno vracanje dugova,mozemo samo nagadjati. A ne bih da nagadjam.