avlami97 je napisao/la:Leon_Professional je napisao/la:Omar500 je napisao/la:U po decembra da krene izgradnja...ne znam bas nesto.
Ma moze prijatelju. Imamo razne tehnike betoniranja zimi. Fazon je da minimalna temp.betona kad se ugradi bude 5 stepeni C.
To se moze postici sa toplom vodom, sa grijanjem oplate, ...
Takodjer mogu se ubacivati plastifikatori, aeranti, koji snizavaju temp. zamrzavanja betona, tako sto sire kapilare pa treba niza temp. da bi se voda u kapilarima smrznula.
Mada ce ova tribina kako rekose biti montazna pa ce dijelovi se praviti negdje drugo i donositi na Grbavicu, tako da to nije problem. Temelji ce se morati na licu mjesta izliti, mada se i oni mogu dovuci i ugraditi. Ne znam sta ce po tom pitanju uraditi, mada bi se moglo raditi zimi, do nekih granica.

kada ljudima kažeš montažna tribina, odmah neupućeni pomisle na neku skalameriju

Naš sjever je također montažna tribina, kao i cijeli stadion Koševo. U Vitezu ona novonapravljena tribina sa 6-7 redova nije montažna. Ona je cjelokupno izlivena od betona.
Sada se svi stadioni prave, tako da se na temelje ugrađuju već pripremljeni armirno-betonski elementi.
Danas će bite teška tekma, ali ako budemo imali vodstvo u prvom poluvremenu, pobjeda bi mogla biti i rutinska

Ma ja, montazna, slazes ko lego kockice

Nesto slicno se radilo u kampu Rujevica, od Rijeke, gdje trenutno igraju utakmice. Stadion ispunjava sve UEFA standarde, pa dok ne izgrade novu Kantridu, tu su sada.
Sta bih isto volio, a uradit ce se, to je da sjever ima ovakav krov. Dobar, moderan, sa nosesim stubovima iza tribine, a ne po sred, pa da nista niko od stubova ne vidi. Da ne pricam da je sadasnji krov zastario i prevazidjen u svakom smislu. Zamraci kompletnu tribinu

Ali polako, bit ce sve to. Jedva cekam istocnu tribinu, stadion ce se preporoditi.
Steta za Hodzica, ako i sada ne igra, nista od njega u DInamu, koji je ovo po redu vec trener da mu ne da priliku...a prosle sezone zabijao kao lud, i dzaba, oni ga na klupu posalju. To mu je nagrada...Cico ga na beka stavljao, izivljavao se bukvalno, ali karma je to, ponizila ga Rijeka, blijed ko krpa bio. Zato je i dobio nogu.