Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Whisperer
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto okt 11, 2016 3:22 pm

Pinkii je napisao/la:Novi igraci dolaze,a nigdje lijevog beka (psihicki stabilnog)
trazi slavko ljevog beka i golmana izgleda ... Zeba je nas 100% ja kad sam to ovde napiso neki su me cak napali :)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

dell21
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:23 pm

Vrati se bogi sad zeba ko je sljdeci ??? :D

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:26 pm

dell21 je napisao/la:Vrati se bogi sad zeba ko je sljdeci ??? :D
;) :pljesak: VV
Spoiler:
slika

Pinkii
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:30 pm

Neymar 11 je napisao/la:
Pinkii je napisao/la:Novi igraci dolaze,a nigdje lijevog beka (psihicki stabilnog)
trazi slavko ljevog beka i golmana izgleda ... Zeba je nas 100% ja kad sam to ovde napiso neki su me cak napali :)
Kojeg cemo to golmana nogirati ? Ne vjerujem da ce Slavko Vecu otjerati.
Aa sljedeci koji se vraca je Adilovic i on ce da nam se utrpa..
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

teatrale36
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:32 pm

Minjore je napisao/la:
Spoiler:
slika
Višća i Džeko stizu iduce ljeto, sve je vec potpisano ali nece prije derbija da objave.

Hurmasica
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:35 pm

Dobro neko reče neki dan, jadna nam majka kad se krenu vraćati iz inostranstva ova naša djeca.. :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:38 pm

Hajde ako neko ima viska vremena da nafata klipova i zebinih golova iz želje, što više to bolje :D

Nek na pm šalje

Plava Porodica
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:40 pm

Hurmasica je napisao/la:Dobro neko reče neki dan, jadna nam majka kad se krenu vraćati iz inostranstva ova naša djeca.. :mrgreen:
U paketu Zuka,Stila,Coca,Dzeko :ganja:
Koliko se sjecam Dinamo je prvi put izborio neko takmicenje na ovaj fazon, kad su im se prekaljene "zvijezde" vratile, ili grijesim?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hurmasica
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:47 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Dobro neko reče neki dan, jadna nam majka kad se krenu vraćati iz inostranstva ova naša djeca.. :mrgreen:
U paketu Zuka,Stila,Coca,Dzeko :ganja:
Koliko se sjecam Dinamo je prvi put izborio neko takmicenje na ovaj fazon, kad su im se prekaljene "zvijezde" vratile, ili grijesim?
Poslije rata, 1998. godine igrali su grupe, tada su u sastavu imali Prosinečkog, Jurčića, Bišćana, Mujčina.. zajebana ekipa :D

gavran
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:51 pm

Minjore je napisao/la:
Spoiler:
slika
POPOVIC LAZAR
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:55 pm

pravimo sampionsku ekipu iz 2011/12 godine... :D svi igraci iz te sezone ce igrati naredne kod nas... da i mirsada besliju vracamo iz penzije...
100/94/37/34 - i to je to!

Hurmasica
Kontakt:

uto okt 11, 2016 3:59 pm

Memija, Dado, Amir i Baja u prvoj postavi protiv Engleske. Prenos SK1

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto okt 11, 2016 4:03 pm

Samo neka nam se vrate dok jos mogu nesto a ne potroseni ko Jaha..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto okt 11, 2016 4:10 pm

Jao jesu šega njima je cijena 5 KM za članove a svi znamo da se njihov sjever sav rasproda po 5KM bio ili ne član.

Razlika između juga i zapada 2 KM jos veca smijurija ali haj to su pitari sta ces.

Druga i najbitnija stvar jeste da se na sljedecem derbiju nasim navijacima na sjeveru ponude karte za par maraka jeftine u odnosu na njihov dio pa nek se j.ebu.

Hajde Zeljo poderi ih sada u nedjelju i zgadi im zivot i fudbal, jednostavno unisti ih
Alea iacta est!

Pinkii
Kontakt:

uto okt 11, 2016 4:15 pm

Sto niko od nasih ne da neku izjavu ? Mora da Mrvica trazi mir.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

dell21
Kontakt:

uto okt 11, 2016 4:23 pm

Bice mislim zajednicki press pred utakmicu.

exbabilon
Kontakt:

uto okt 11, 2016 4:24 pm

Opet osporavanje Zebe.. Dolazi da zavrsi karjeru u svom klubu, da pomogne koliko moze. Sigurno ne pravi problem oko plate, voli klub, voli grad, a kad hoce, na terenu je prevaga.

Volim i Bekriju, al trenutno Zeba moze puno vise pomoci. Ako nista prekidi su mu jaci.

Dobrodosao Zajko.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Jaozinho22

uto okt 11, 2016 4:46 pm

Nemoj majke ti te priče o povratnicima i kako ne traže male plate a kad se vraćaju u Zelju misle da dolaze u Kinu kakve uslove traže. :lol:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto okt 11, 2016 4:47 pm

Derbi ko derbi. Ispada mi favoriti. Mada izrazitog favorita u derbijima nema, to je ono što odlikuje tu utakmicu. Ne volim kad smo mi "favoriti", jer mi uvijek moramo ući maksimalno u derbi, makar oni igrali u 3. ligi. Tu polažem nade u Slavka, mislim da je njemu sasvim jasno kakva je situacija. Dobro je pile opisao situaciju kod njih. Prije godinu dana na Grbavici oni su bili "favoriti" i tako su ušli u utakmicu, a mi smo pokazali da se ne trebamo plašiti nas samih i lupili smo im jedan jak, bolan šamar. Pitanje je samo s koliko razlike? Odgovor je bio jedan razlike. Mi nemamo šta najavljivati, naše je da idemo na pobjedu i da uradimo sve što možemo da dođemo do nje, i na terenu i na tribinama. Lično gledam sljedeću utakmicu kao sudar dva ravnopravna tima. Njih pobjeda će izvaditi iz vanago, nama će to značiti da smo na pravom putu ka povratku prema vrhu. Idemo pokazati ko je gazda u gradu! Slomi ih Željo!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Grbavica
Kontakt:

uto okt 11, 2016 4:55 pm

Fakat, što reče Minjore odavno se nije raspravljalo u fudbalskom dijelu derbija. O igračima, sastavima, prvih jedanaest, vrlinama, slabostima, trenerima. Sve se svodi na navijačka prepucavanja, uvrede, kao i na priče o sudijama. Jel' sudija naš, za koga navija, ako navija za nas dobar je, ako ne navija, onda je njihov i njima će navlačiti. Ista priča i sa "druge strane". Hajmo malo o fudbalu.

Prvo da "analiziram" domaćine, to jest F.K. Sarajevo. Po meni oni će igrati u skoro identičnom sastavu kao i protiv Slobode u prošlom kolu.
slika
Mislim da će jedina promjena biti Duljević u prvih jedanaest umjesto Hebibovića koji na mene nije ostavio nikakav dojam u prošlom kolu, a i generalno od početka sezone.
Ostatak ekipe će biti kao u većini utakmica polusezone, sa iznimkom Saše Balića kojem je ovo druga utakmica suspenzije zbog direktnog crvenog kartona u 25. minuti utakmice u Širokom Brijegu. Njega će mijenjati mladi i neiskusni Marko Mihojević.
Ali krenimo redom. Na golu je Bojan Pavlović, iskusni Srbijanski golman. Ove sezone u 9 utakmica primio 7 golova. Nije neka golmanska klasa, ali sigurno nije ni loš golman, pogotovo ako uđe u seriju odbrana na početku koje golmanu donesu samopouzdanje, možemo imati problema poznavajući našu realizaciju.
Na desnom beku po meni postoji dilema između Dušana Hodžića i mladog Advana Kadušića. Međutim, mislim da će prošlogodišnji osvajač kupa BiH sa Radnikom Hodžić dobiti priliku. Čisto zbog toga što je iskusniji od mladog reprezentativca Kadušića. Mana obojici su defanzivni zadaci, dok je u ofanzivi Hodžić malo "spretniji", tako da je to još jedan od razloga zbog kojih mislim da će pojačanje iz Radnika započeti utakmicu.
Što se tiče lijevog beka, Perica Ivetić je zacementirao svoje mjesto. Bivši igrač Slobode istjerao je standardnog lijevog beka Almira Bekića iz prvih jedanaest i čini mi se da će ta pozicija ostati nepromijenjena duže vremena. Što se tiče Ivetića, u defanzivi solidan, čak i više nego solidan, u napadu ništa specijalno osim izvanrednog centaršuta. Vidjelo se to i u prošlom kolu protiv njegovog bivšeg kluba. Vidjećemo kako će se snaći u duelima sa Miroslavom Stevanovićem.
Stoperski tandem u najvećoj utakmici BH fudbala činit će Novaković i Mihojević. Novaković visok, odličan u zračnim duelima, međutim u igri na zemlji dosta loš i mislim da će imati dosta problema sa Željinim napadom. Drugi stoper Marko Mihojević, mlad igrač, 20 godina tek, dosta neiskusan, odigrao 6 utakmica ove sezone, od toga 3 na poziciji zadnjeg veznog, zanimljivo da nije konkurisao za derbi u prvom kolu na Grbavici. Možda i najslabija karika u domaćem timu.
Što se veznog reda tiče, situacija je tu prilično jasna, dva zadnja vezna kao i od početka sezone će biti Rustemović i Sarić. Dosta osporavani i kritikovani Edin Rustemović koji je nosio kapitensku traku u odsustvu Harisa Duljevića. Njegov partner koji će imati za zadatak izgradnju napada F.K. Sarajevo je Elvis Sarić. Pojačanje iz tuzlanske Slobode, odličan igrač, dosta pokretljiv, zanimljiva rješenja u igri, ali na njihovu žalost u zadnjih par utakmica vidljiv je pad forme. Hoće li to išta značiti na derbiju vidjećemo.
Ispred njih dvojice, na poziciji ofanzivnog veznjaka također postoji dilema između Ćetkovića i Radovca. Marko Ćetković prinova iz Albanije i u dosadašnjem dijelu sezone nije pokazao previše od svog "talenta", dok Radovac već ima nekoliko derbija iza sebe, što u omladinskim kategorijama, što kao senior. Mislim da će nijanse odlučivati, ali po meni Ćetković ima prednost.
Lijevo krilo će igrati Haris Duljević. Nema potrebe nešto puno pisati o njemu osim činjenice da je friško oporavljen od povrede. Takav rovit sigurno nije na svom maksimumu, tako da mislim da nema snage za više od 60-70 minuta. Također, biće zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti sa Pericom Ivetićem.
Na desnoj strani će biti Nermin Crnkić, prošli derbi dosta loše odigrao, u deset utakmica u kupu i PLBiH postigao dva gola i tri asistencije.
I na kraju, u vhu napada Mersudin Ahmetović. Visok, korpulentan, jak u vazdušnim duelima i često koristi tu prednost. Tako je i zabio na prošlom derbiju. Međutim, opasan samo u šesnaestercu. Ukoliko se "istjera" iz kaznenog prostora, postaje skoro pa bezopasan.

Što se tiče trenera, Čala je bio učesnik derbija i kao igrač i kao trener, međutim problem mu može predstavljati to što je puzirao neko vrijeme od fudbala. Ali derbi je derbi pa to ne mora ništa značiti.

Što se tiče naše igre i našeg sastava, mislim da postoji samo jedna dilema a to je pozicija lijevog beka i pitanje hoće li početi Stanić ili Siniša Stevanović. Ostale pozicije u 90% sigurne, jedino ukoliko Petrović ne bude pravio neka iznenađenja.
slika
Na golu u odnosu na prošli debi biće Kjosevski koji se lagano vraća u formu nakon katastrofalnih reakcija nakon odsluženja kazne zbog marisanja u Zenici. Željino dijete pa nema potrebe objašnjavati koliko mu znači dobar rezultat na derbiju.
Na desnom beku svoje mjesto bi trebao zauzeti mladi reprezentativac Kerim Memija koji u ovom trenutku nastupa za U21 protiv Engleske. Već odigrao nekoliko derbija, zna taj osjećaj, najviše borbi će boriti sa kapitenom Sarajeva Duljevićem i mislim da bi Memijina igra u defanzivi mogla odlučiti derbi. Ukoliko zaustavi Duljevića i njegove centaršuteve i driblinge, mislim da je tu 50% posla završeno. Naravno moraće mu pomagati i saigrači.
Što se lijevog beka tiče mislim da će početi Siniša Stevanović. Nisam bio optimističan pred njegov debi na toj poziciji u prošlom kolu, međutim pokazao se dosta dobar pozadi, tvrd, neprelazan, u ofanzivi manje dobar, ali sve u svemu solidno je odigrao. Njegov konkurent za tu poziciju je Stanić koji je dosta nespreman, ali jako požrtvovan igrač što mi svi veoma dobro znamo, ali ta nespremnost narušava koncentraciju i Stanić onda pravi amaterske greške, a takve stvari se ne smiju desiti na derbiju.
Stoperski par od početka sezone čine kapiten Aleksandar Kosorić i Mateo Boccaccini. Kosorić konačno protiv Radnika odigrao jednu utakmicu bez greške u tandemu Boccaciovim rođakom iz Italije. Pored Memijine uloge u borbi sa Duljevićem, tako će i njih dvojica imati možda čak i važniju ulogu, a ta ulaga je zaustaviti veoma jakog i visokog Ahmetovića. Ukoliko ga uspiju nadskočiti prilikom centaršuteva kojih će sigurno biti veliki broj, Željo se ima čemu nadati.
Blagojević, Radinović i Marković će činiti trojac u veznom redu koji će biti zadužen za kreaciju napada, a također i prvi bedem odbrane prilikom napada protivnika. Blagojević i Radinović su već imali tu čast da igraju derbi, doduše ovaj prvom kolu rođeni Beograđanin nije igrao zbog suspenzije sa utakmice protiv Čelika u Zenici. Ali zato na prethodna dva je upisao dvije asistencije u pobjedama Željezničara od po 1-0. Na Grbavici šutirao, lopta se odbila od Tiaga i završila u mreži, dok je na Koševu nakon njegovog centaršuta Stevanović zabio za pobjedu. Možda i uvom derbiju Blagi bude čovjek odluke? Ko zna.
Iako je došao u klub na mala vrata prije otprilike mjesec dana i navijači nisu puno očekivali od njega, Darko Marković je postao nezamjenjiv dio Željinog veznog veznog reda. Veoma miran i staložen veznjak, siguran u predaji lopte, odličan u defanzivi, mene prvog je natjerao da se "pospem pepelom" jer sam prije njegovog potpisa govorio da nam nije potreban i da je višak. Strijelac pobjedonosnog gola protiv Krupe za prvu pobjedu nakon više od mjesec dana.
Što se krilnih pozicija tiče, ni tu nema dilema. Svoje mjesto pored desne aut linije će zauzeti jedan od najboljih igrača lige, ako ne i najbolji, Miroslav Stevanović. Neumorni "čupo", ogromnih pluća i odličnog centaršuta, reprezentativac naše države, miljenik navijača Želje. Željina igra će dosta zavisiti od njega i biće zanimljivo vidjeti kako će se izboriti sa Ivetićem, kao i koliko će pomoći Memiji u defanzivnim zadacima.
Lijevu stranu će pokriti Sandi Križman, poput Markovića došao u klub kao igrač od kojeg navijači nisu skoro ništa očekivali, bez odrađenih priprema, nespreman, neuigran, za mnoge nepoznat igrač, ali odmah u prvom kolu pokazao svoje znanje kada je postigao efektan gol protiv Krupe. U istom ritmu je nastavio protiv Metalleghe i Radnika u zadnjem kolu pa je tako postigao 3 gola u 4 utakmice za Želju. Jedino nije bio strijelac na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je završila 0:0.
Što se tiče vrha napada, Ivan Lendrić će zauzeti svoju poziciju i u ovoj utakmici. U prošlom kolu je promašio tri odlične šanse i tako doveo Željinu pobjedu u pitanje. Međutim njegova zamjena i konkurencija na mjestu prvog napadača Stevo Nikolić je ušao u iz prve prave prilike pogodio za pobjedu Želje na teškom gostovanju u Bijeljini, tako da je Lendrićeva pozicija prvog špica ugrožena u ovom trenutku. Nakon odličnog početka gdje je u prve tri utakmice postigao tri gola, od čega jedan i Sarajevu u prvom kolu, Lendrić je kasnije zapao u krizu, kao uostalom i čitava ekipa, tako da na svom kontu nakon 11 utakmica ima 4 gola od toga jedan iz penala.

Na Željinoj klupi će sjediti Slavko Petrović. Petrović je od svog dolaska na klupu vodio Želju u 6 utakmica od čega ima 4 pobjede i dva remija uz gol razliku 14:4, ako računamo i utakmicu u Zenici koju je novi trener Želje odgledao sa tribina. Međutim, Slavko dok je vodio Radnik, protiv Sarajeva ima negativan niz, tako da će biti zanimljivo kako će se sada postaviti kao trener Željezničara.

Eto to je to od mene, nadam se da nisam smorio raju i da ćemo slaviti u nedjelju.
ŠIRIMO SVE ZASTAVE I ŠALOVE, DERIMO GRLA I DLANOVE
I NEKA NAŠA PJESMA ODJEKUJE I NOSI PLAVE SVE DO POBJEDE!
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava