sri sep 21, 2016 2:49 pm
Slusali smo cesto price kako se u krizu za cas klizne a jeko tesko se iz krize izlazi. Sad smo svjedoci da je to tako. Svi imamo svoj pogled na to kako prevazilaziti ovu situaciju na terenu i na tabeli. Neki bi mijenjali,tjerali,dovodili druge...Neki bi raspustili ovaj igracki kadar...neki bi mijenjali upravu ili pojedine ljude iz uprave...
Ono sto je sigurno,silna mijenjanjna i dovodjenja su nas dovela do ove situacije. Nova mijenjanja i dovodjenja nas nece izvuci iz krize.
Po meni su sljedece stvari bitne za izlazak iz ove situacije:
-prestati pricati i razmisljati o smjenama,tjeranjima,dovodjenjima...u bilo kojem segmentu kluba;
-podrska...sad nema izbora,nema vremena za pametovanja...ovom sto imamo,i na terenu i van terena,moramo dati podrsku...
-strpljenje...ako budemo nervozni,ako se nastavi u tonu kakav je bio poslije utakmice u Kaknju,kriza ce se jos produbljivati. Ono nije nacin...strpljenje nam je neophodno ako hocemo pomoci, a ako hocemo razvaliti i ovo malo sto imamo na terenu,onda to nije problem,jos par utakmica bez pobjede,par onakvih skandiranja i mozemo,sto se terena tice,kljuc u bravu. Vjerujem da je ogromna vecina navijaca svjesna toga i da cemo u narednim utakmicama pokazati tu zrelost koju smo puno puta do sada pokazali.
-jedinstvo...sjajan tekst je jucernapisao vrbanjusa. Ko nije procitao,trebao bi to uciniti. Zeljo i navijaci su konstanta...nesta cemu ne moze isteci rok trajanja,nesta sto se ne moze pokvariti...sve drugo i svi drugi su prolazni.
Ova sezona nije izgubljena...
Moze se sve stici. Moze,ako mi sa svoje strane pokazemo ovo sto sam predhodno napisao.